Go

Go Back   PetFinder.my > sankyutech

Conversation Between sankyutech and Bouquet
Showing Visitor Messages 1 to 10 of 93
  1. Bouquet
    08-21-2010 12:00 PM
    Bouquet
    San,
    Kasi tak Vit Kitzyme kat kucing2 San.. Ada member petfinder jual murah 500pcs RM45/aje.. klu beli kat petlover 600pcs Rm64.00
    Dia pun orang Klang.. Nak order tak sekali?

    BW tak nak order keh bulan nie akk order 2 bag.. San, klu ambil Kgs akk boleh tlg collect pada kak nurul..
  2. Bouquet
    08-12-2010 12:50 PM
    Bouquet
    San,

    Nak order BW tak bulan nie.. Kak nurul dah open order utk Sept..
  3. sankyutech
    08-06-2010 02:59 PM
    sankyutech
    oooo balik tempat lama la ni
    tapi dah lama jugak akak tinggal DHL kan
    keje yang leh travel ni yg syok maa...makan angin jer
    dl masa akak p singapore saper yg jaga budak2 tu?

    insyaAllah ada masa nanti kita jupe leh lepak2 sambil minum2
  4. Bouquet
    08-06-2010 12:05 AM
    Bouquet
    kira masuk balik company lama.. DHL nie dulu diaorang transfer akk gie menara TM,bangsar tak sangup nak kerja sana so decided resign la cari kerja lain.. then hari tuu head hunter call kata interested tak nak try interview senior position.. Akk kata ok la.. lepas sehari HR diaorang call, then terus la

    Baru sebulan masuk, tapi dah kena gie JB 3 hari then singapore 1 week.. Regional office kat sana so selalu la kena melawat. hehee
    Bila2 senang jom la jumpa kluar makan keh.. minum aje keh?
  5. sankyutech
    08-05-2010 05:55 PM
    sankyutech
    sy pergi seminggu jer kak...
    akak selalu lama ke dekat singapore
    syok la keje macam akak leh selalu jalan2

    boleh jer nak saya jaga cuma kena kurung gak la sbb takut gado nanti

    akak baru lagi ke tempat keje baru ni?
  6. Bouquet
    08-05-2010 05:46 PM
    Bouquet
    Wah !! Lagi jauh Jepun... Akk ulang alik pun Sinagpore aje.. hehehe

    Klu akk travel, San tolong jaga ya ! akk bayar upah bording la.. Mkn & pasir dia akk supply boleh?

    Klu nak akk jaga boleh jak tapi mula2 diaorang kena duduk dlm cage.. takut jumpa 13 ekor tuu kang.. masing2 tunjuk samseng lak..hahaha
  7. sankyutech
    08-05-2010 05:35 PM
    sankyutech
    ooo ye ker kalo cam tu best la akak leh travel mana2
    kalo akak travel budak2 tu mcm mana...pergi dengan family la erk
    tu la sy pn kekadang tak tahan dengan perangai diorg...
    nakal terlampau,tu br 3 ekor jer yg kecik
    kalo byk cam akak sy igt leh pengsan

    bahaya tu kak kalo heliza ada athma
    bulu kucing bisa bg org yg sakit cam tu
    sy pn terpikir gak kekdg nak bg org skit kucing2 sy ni
    cuma bila pikir kekadang sayang plak kan
    maklum la dah jaga lama

    senang betul akak dapat keje yer,
    kalo ada keje kosong cakap la dengan saya..hehe

    sy nnt nak p outstation ke jepun seminggu
    selamat kawan leh tlg tgk2kan budak2 ni
    kalo tak pening gak pikir mana nak letak budak2 ni
  8. Bouquet
    08-05-2010 05:09 PM
    Bouquet
    San,

    Klu beli kat Bkt Tinggi mahal la..
    Tempat kerja baru kira jauh kat section 23 S.Alam, tapi company kasi petrol card dengan Touch & Go (tak kisah la jauh lagie hahaa)

    Aduh mak!!! jangan cakap la, klu dulu hitam& kunyit 2 ekor aje kan.. so diaorang tak nakal sangat tak banyak geng.. Yang batch nie total 8 ekor (jarak anak baby dengan Anees 1 bulan aje)...
    Bila balik kerja rumah dah mcm kapal karam.. klu nak kira tak tahu berapa pinggan mangkuk , periuk belaga dah habis hancur.. mcm anak tarzan semua..nakal la San, dah tuu Jantan 3 ekor aje betina, yang betina pun dah jadi Jantan la..

    Rasanya dekat kawasan tuu semua boleh dengar suara akk terjerit2.. terlolong2..hahahahaa

    Nak kasi orang sayang gila.. skrg nie pun problem tempat baru nie selalu kena travel gie Singapore.. Akk kena jugak cari orang boleh jaga 13 ekor, klu lain kali kena travel lagie.. mana ada bording ler ambil 13 ekor ya?

    Haliza pulak dah kena mcm astma teruk bila balik rumah, hari tuu sampai kena masuk wad.. Doctor nasihatkan akk let go kucing klu tak nanti Haliza akan lagie teruk/. Sanggup akk letak haliza kat rumah mak daripada nak let go dioarang semua San.. Sayang...

    Bulan depan San ambil la 1 bag BW (tahan tak 2 bulan) boleh akk ambilkan sekali terus 3 bag..
  9. sankyutech
    08-05-2010 04:50 PM
    sankyutech
    ye ker sy skang beli kat bukit tinggi jer
    senang erk akak dapat keje baru....tempat keje skang ni dekat mana?

    akak camaner erk bela byk2 kucing tu sy bela 6 ekor pn rasa penat nak melayan kerenah diorg ni
    sy bagi vitamin gak dekat diorg kalo nampak tak selera makan
    tp skang ni tgk diorg seme ok jer bulat2...
    anak2 tuah seme dah besar sama mcm sandy
    sandy plak yg kena buli

    aper nama vitamin tu kak?
    leh gak try bagi kat diorg..beli kat farmasi biasa pn ade ker
  10. Bouquet
    08-05-2010 04:29 PM
    Bouquet
    San,

    Akk skrg order 2 bags adults utk 2 bulan (cukup2). Bulan nie tak order la.. Bulan depan baru ambil 2 bags.

    Akk skrg kerja kat DHL. Kuning lak makin gemuk lepas zass, bulu dia pun gugur gak dekat bahagian bontot dan sekitarnya..haaaa

    cuba kasi vitamin Kitzyme itu pun kalau dia suka makan tablet la.. klu tak bagi jenis liquid. Doctor Thomas kasi vitamin kanak2, hari tuu akk koyakkan label baru perasan multi vit budak2, gie tanya dia .. dia kata boleh, so lepas tuu akk beli kat farmasi aje la...
    Lepas kasi Vit bulu semua nampak lembut.

All times are GMT +8. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.