Go

Go Back   PetFinder.my > angelicdevil

Conversation Between angelicdevil and adamyala
Showing Visitor Messages 1 to 6 of 6
  1. adamyala
    10-20-2009 09:57 PM
    adamyala
    no problemo
  2. angelicdevil
    10-19-2009 09:02 AM
    angelicdevil
    ok kak.. thnx for da info~ (^_^)v
  3. adamyala
    10-17-2009 08:41 PM
    adamyala
    BARF dia ada mcm2 . Ada ayam, ikan, itik, kerbau dan kambing. harga dia mcm ni setiap pack 600g

    # Chicken RM9
    # Fish RM9
    # Duck RM10
    # Buffalo RM11
    # Lamb RM12

    kalau nak baca lebih lanjut tentang BARF, click sini :-

    http://pinkpetfood.blogspot.com/


    setiap pack boleh tahan 2 -3 hari
    tengok la kucing you makan banyak ke sikit
    ramai kawan2 yg dah cuba, puashati dgn resultnya
  4. angelicdevil
    10-17-2009 07:38 PM
    angelicdevil
    akak..
    mula beli yg cokia2 je.. so xheran la dia xnk (kot??)
    then now dh 2 kali beli brand Sportsman's Pride (1 botol 2kg-rm28)..
    pun xmo jgk.. (kena maen gaul ngn wetfood bru nk mkn..)
    iams penah bg, xmo jgk..
    SP n RC xpenah lg.. gerun tgok rege.. hehe =p
    so ni la bru nk try menyelit2 order beli blckwd dr kak felix, ikut otai2 forumer kt sni..
    crossing heart la ni..hopefull sgt la dia mkn.. huuu~
    if not, then BARF la kot..

    for BARF, rege n kuantiti kira cmne ekh kak?
    xtau nk tgok kt mn aa..
    klu sekor kucen adult, agk2 byk mn BARF per month ekh?
  5. adamyala
    10-17-2009 09:27 AM
    adamyala
    angel, selamat dtg ke dunia kucen. Kak zai kasi kucing akak makan kibbles je. Pastu ada la kasi ayam rebus. Canned food pun kasi as treat lepas durang mandi atau cuci telinga. Pasal home made cat food tu mmg akak ada buat dulu. Tapi now dah tak larat. Lagipun susah. Simpan dlm freezer, nak kasi kene thaw dulu. Takes a lot of time. Skrg dah ada BARF yg alicia jual kat pet epicure, tmn melawati. Angel dok belah mana ? Cuba la BARF. Bagus untuk kucing.

    Kucing tak selera makan ada beberapa sebab. Mungkin dia tak sehat, tak selesa dgn suasana keliling dia. Kalau dah vacine, deworm dan mandikan selalu dan sikat bulu dia, cuci telinga dia dan peluk, belai dia selalu masih tak mo makan cubalah bawak gi vet. Mungkin theres something wrong with the cat. Kasi nutri-stat setiap hari. Boleh naik selera makan dan jadik gemok.

    kasi kibbles apa ?
    kalau blackwood atau RC, jarang kucing akan tolak
  6. angelicdevil
    10-16-2009 01:20 PM
    angelicdevil
    kak adamyala, nk tny sikit bleh? sy ni bdk baru2 jgk nk explore donia kucen ni..
    ada org gtau sy akak bg kucen makan selfmade food..
    boleh gtau sy cmne caranye x??
    kucen sy ni perangai jnis xmo mkn kibbles la..
    puas bergaul dgn mcm2 benda bru mkn.. huu~
    klu dh ada thread psl ni, pls give me da link n i'll look for myself..
    segala kerjasama dari pihak puan amatlah saye hargai.. =)

All times are GMT +8. The time now is 04:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.