Go

Go Back   PetFinder.my > rieyna

Conversation Between rieyna and rozzygee
Showing Visitor Messages 1 to 9 of 9
  1. rieyna
    06-09-2009 02:24 PM
    rieyna
    hee..hee... masa rina zass baby dulu pun camtu gak...dah zass tp stil pancut time pun fikir membazir je buat tp rupa2nyer kena amik masa gak...
    tapi mmg lps zass kucing jadi manjer... manjer melampau pun ada gak kadang2... baby camtu la..nk berdukung je bila time manje dia dtg..letih dibuatnyer...
    mesti ada perubahan punyer kak tp amik masa je... sebb kita lmbt zass dia tu yg lmbt nk berubah...
  2. rozzygee
    06-09-2009 12:52 PM
    rozzygee
    hai lega akak dik nonnnnnnnnn..! Anak akak sampai perli akak, "ehmm tak guna la mama pi kembiri dia.. buang duit je!" Rasa ringan je nak menampo dia masa tu

    Masa akak nak kembiri 2-3 ekor ari tu, hubby kata jangan!!.. dia nak tengok perubahan pd musyang baru dia benarkan kembiri yg lain.. so harap2 pas ni Musyang ada perubahan.

    Yg sis cpt pasan, Musyang dah more friendly, dgn sapa je.. dia selamba hempas body dia kat muka org.. ..lps tu mengiau renong kita.. aikkk!!.. risau plak sis tgk dia lembut gitu.. ekekekekek
  3. rieyna
    06-09-2009 11:31 AM
    rieyna
    bile musyang kena zass? kalau baru lg mmg biasa la dia nk memancut lg sbb ari tu baby pun camtu... amik masa sebulan atau 2 bulan la baru ok... masa baby lps kena zass ari tu dia still pancut lg so rina tanya doc tu dia kata mmg amik masa dia utk berubah coz hormon gatal dia tu ada lg... hee.hee.. kalau kita zass sebelum dia pandai menggatal confrim dia tak memancut tp kalau dia dah mggatal amek masa...akak jgn risau 2-3 bulan nnti dia akan ok...
  4. rozzygee
    06-09-2009 10:57 AM
    rozzygee
    rina.. semalam musyang akak mancut lagi la.. .. napa yek?
  5. rieyna
    06-08-2009 09:16 AM
    rieyna
    baby zass masa umur dia setahun lebih, masa tu dia dah gatal sgt2 nk mengawan...
    tiap2 hari memekak pggl betina pastu sampai tahap panjat pagar... tu yg rina zass kan dia tu coz tak tahan... mula2 mmg kesian tp terpaksa..
  6. rozzygee
    06-05-2009 06:28 PM
    rozzygee
    uik?.. mancut lg?.. err baby rieyna zass masa umur dia brp bulan/tahun?.. mcm musyang ni umoq 2 tawon 4 bln... dah tua tu.. bila zass dah tua ni mungkin ada prob to adapt la kan?.. mcm kucing exotic akak nama Daisy tu.. akak perasan dia mcm x da napsu.. mungkin breeder tu zass dia masa usia 6 bln kot.. akak tgk kucing2 akak yg usia 5-6 bln emmm mcm keanak-anakn lg.. mcm kesian.. tp bila ckp camtu ada lak org tempelak akak.. "sbb kesian la dah 14 tuuu" hehe.. akak ni pantang ckp ada je yg nak tempelak sbb marah kot .. kucing byk.. adehh.. mau bocor poket tiap bulan hehe
  7. rieyna
    06-05-2009 04:46 PM
    rieyna
    hye kak gee... nnti dah lama lps kena zass dia akan tak garang la..mgkin bertambah manje..hee..hee..mcm baby lps kena zass sebulan pun masih lagi pancut sana sini..skang bru dah ok..jadi baik jek..he..he...rina dulu tak pernah letak apa2 kat toot dia lps kena zass sbb ngeri tgk ada kesan darah & luka... biar je kering sendiri...hubby pun tak berani tgk toot dia...hee..hee
  8. rozzygee
    06-05-2009 03:34 PM
    rozzygee
    Hai rieyna.. emm he just not the same la he used to be.. skrg garang.. tp suara tak lantang lagi.. so far tak nmpk dia spraying.. last nite akak bawak dia tidur in my bedroom.. pagi sebelum pegi kerja akak letak balik dlm sangkar.. lepas letak gel gamat kat *toot* dia..
  9. rieyna
    06-05-2009 11:13 AM
    rieyna
    kak, musyang camner sejak balik ni?

All times are GMT +8. The time now is 03:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.