Go

Go Back   PetFinder.my > Members List

FurKids is on a distinguished road

FurKids FurKids is offline

Pets Are NOT Disposable

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 11 to 20 of 29
  1. kuntum
    11-07-2009 10:10 PM
    kuntum
    Salam Furkids,
    Saya nk tanya...tak nak buka thread nanti semak je...
    Soalan pertama, boleh tak mandikan kucing seminggu sekali kalau indoor je?
    Soalan kedua, boleh tak kalau saya bagi makan kucing macam2 brand? contohnya, this month RC, next month SP, dan seterusnya?
  2. FurKids
    08-20-2009 04:33 PM
    FurKids
    Adik tak pernah tersilap kata dan bahasa, dear, dan abang pun mohon maaf sama adik sekiranya abang tersilap kata dan bahasa, ya .... dan selamat berpuasa ....
  3. kitty_inky
    08-20-2009 04:27 PM
    kitty_inky
    oh abang trainer , sempena bulan puasa yang bakal tiba nih, lin nak mintak ampun dan maaf andai tersilap kata dan bahasa. :)
  4. FurKids
    08-12-2009 04:22 PM
    FurKids
    You are most welkam!
  5. kuntum
    08-12-2009 04:06 PM
    kuntum
    Hahaha true2...dulu my baby ni tak le cerewet sangat pasal kibbles ni. Lemau ke fresh ke dia bantai je...tapi, sejak dah kena spay ni..amboiii, memilih betol makcik tu...nak kibbles fresh je...tak pe la...janji sihat, kan?

    Owhhhh..like that ah...I thought the other way round (moist means tak sihat)...kihkihkih..sib baik tak gi vet terus...

    No, dia tak de cirit or muntah2 lagi...alhamdulillah...baru kejap tadi I bagi sikit lagi fresh kibbles nak tengok betol ke dia tak nak kibbles lemau (tak bagi banyak2 nanti muntah pulak). Dia makan...lega...
    Thanks Furkids!
  6. FurKids
    08-12-2009 03:56 PM
    FurKids
    Kalau kibbles lemau memang kucing yg biasa dengan kibbles fresh tak nak makan ... mcm kiter la, Kuntum kasi saya sekut sudah masuk angin lembek tak simpan elok dua hari saya pun susah nak telan kan? Tapi kalau tadi dia makan habis, that is a good sign dah. Hidung kucing yg sihat is moist. Kalau kering possible dia demam. Kalau berair atau bersin, dia ada flu.

    Kalau dia dah mula makan balik dengan baik, tak ada muntah/cerit-berit, tak payah bawak ke vet, buat stress dia ajer.
  7. kuntum
    08-12-2009 03:47 PM
    kuntum
    My cat duduk rumah je. Tak kuar pun. Mungkin cat hair juga sebab selama ni i tak pernah nampak dia muntah lagi hair tu. Oh ayam rebus ke...dia dah tak nak dah makan ayam rebus. i beli yg segar pun dia tak nak jamah. Tadi bila I bagi kibbles baru, barulah dia nak makan. Habis. I agak kibble tu lemau kot. Possile tak dia tak nak makan sebab lemau? Hidung dia kadang2 kering..kadang2 basah. basah pun tak de la sampai meleleh...sekarang ni alhamdulillah, appetite dia dah okay..I tengok dia petang2 ni nanti...kalau mula tak nak makan lagi...i bawak g vet la..
    Thanks for ur time assisting me furkids!
  8. FurKids
    08-12-2009 03:29 PM
    FurKids
    Sometimes kucing muntah selepas makan kibbles sebab dia makan terlalu cepat. Sometimes sebelum tu dia ada makan rumput, jadi muntah lah dia. Ataupun dia ada cat hair dalam perut dan dia akan muntah. Adakala juga, dia tak sihat (yg tu Kuntum kena observe dan monitor) dan dia muntah. Kalau dia tak selera, try kasi ayam rebus sebab it is very, very important that the cat eats well to stay healthy. Check the cat (eyes (merah, berair, bengkak, ada third eyelid showing ke?), nose (kering atau basah atau berair), ears, skin, fur, mulut, gigi, gusi ada bengkak tak? buntut ada merah/bengkak tak? body ada luka mana-mana ke, ada demam tak? atau bersin tak?) 3 hari lepas ye, sekarang appetite dia macam mana? Improve tak? Ada demam tak? You need to check, kalau tak ada improvement til today, boleh bawa jumpa vet yg baik utk pemeriksaan pakar.
  9. kuntum
    08-12-2009 03:26 PM
    kuntum
    Bro, problem solved! I tahu dah pasal apa...kibbles lemau...bila I bagi yang baru..baru dia nak makan...
    ok..thanks anyway!
  10. kuntum
    08-12-2009 02:58 PM
    kuntum
    Furkids,
    3 hari lepas, my cat muntah. Muntah dia kibbles RC Kitten yang I bagi tu...nape ye jadi macam tu?

    since then, dia dah macam tak selera makan...makan la juga kibble tu, tapi tak amcam seelum ni la...

About Me

  • Signature
    "We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 11-25-2010 09:52 AM
  • Join Date: 09-15-2008
  • Referrals: 0

Friends

Showing Friends 1 to 10 of 17

All times are GMT +8. The time now is 11:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.