Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > Members List

Felix The Cat is on a distinguished road

Felix The Cat Felix The Cat is offline

PetFinder Guru

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 10 of 452
  1. sallsabella
    07-05-2013 07:08 PM
    sallsabella
    kak nurul, ade jual lagi x blackwood n pasir??
  2. nazrin1905
    05-31-2013 10:04 AM
    nazrin1905
    Salam/Hi Sis,

    Saya nak tanya pasal habit kucing betina saya. Kucing ni orang yang bagi. Owner lama cakap dia da umur 5 tahun. Saya dah bela almost 3 bulan. Before ni perangai dia ok. Xdak masalah. Poo & pee suma semua behave dlm litter box. tapi baru2 ni dia dah start habit baru. Poo & pee dalam bekas minum. Kadang2 tu baru je tukar air minum, x smpi 10 minit tgk dah ada poo & pee dlm tu.. Owner lama memang bela dia dalam cage. jarang2 lepas kt luar. Boleh kata sekarang ni setiap hari saya kena cuci.. pagi dan petang.. ada suggestion tak untuk kucing saya ni.. terima kasih.. :)
  3. anna
    04-18-2013 07:01 PM
    anna
    Salam k.nurul, saya nak minta opinion for cheap vet untuk neuter 2 male cats. Saya tinggal nearby bangsar.recently these 2 cats keep fighting and make so much noises. Ingat nak pi klinik kembiri tapi one of the cat bkn purebred..bulu lebat..i dgr klinik kembiri tak terima mix bred. Last time i spay 2 cats and it cost me almost 400. So, if possible i nk cr cheaper vet
  4. eibenstr3
    01-03-2013 04:12 PM
    eibenstr3
    Hi Felix,

    What happened to Kedai Blackwood?
  5. Felix The Cat
    04-17-2012 10:28 AM
    Felix The Cat
    Malaseb can be bought at any Vet clinics or at major pet shops. Whisperec cream has been discontinued already. I had a cat with allergy problems too. Brought her to UPM too and was given medication but I also treated my cat with Apple Vinegar Cider diluted with water. Thank God my cat's allergy has gone. Good Luck with you. Hope your cat gets well soon.
  6. DuchessNin
    04-10-2012 01:42 PM
    DuchessNin
    Hi, I hope you don't mind me asking... where can I buy the malaseb shampoo and the Whisperec cream? Thanks :)
  7. s0uL77
    02-03-2012 05:51 PM
    s0uL77
    Salam ,

    saya minat nk adopt munchkin ni..ader xknal saper2 nk kasi kat saya sekor utk dijaga?? saya minat btul kucing munchkin ni..tp suma jual mahal2
  8. Felix The Cat
    07-28-2011 10:35 AM
    Felix The Cat
    Salam Putri,

    Sorry to hear that Sophie is sick. Cuba Putri g kedai carikan makanan science a/d dan bagi makan kat Sophie. Selalunya kucing sakit akan makan bila hidu bau science a/d nie. Tolong jangan bagu minum susu sebab nie akan menyebabkan dia berak cair nanti. Kalo boleh cuba cari air kelapa muda yang fresh. Bagi Sophie minum air tu. Air kelapa bagus untuk cuci perut kucing dan membuang toxid dalam badan. Kalo dia tak nak minum sendiri, Putri kena la pakai syringe dan bagi minum kat Sophie tu. Kalo boleh cuba Putri carikan Sophie pokok galak kucing. Pokok nie amat baik untuk mengubat kucing yang sakit. Kalo nak akk ada contact number orang yang boleh tolong carikan pokok tu. Just bagi makan akar pokok tu. Kalo dia tak nak makan, Putri kena la ambil akar tu dan rebus dengan daun. Ambil air dia dan bagi sophie minum. Insyaallah akan baik. Apa apa message kat akk punya handphone 012 611 3258 sebab akk jarang masuk sini.
  9. putri_deww
    07-27-2011 01:16 AM
    putri_deww
    Salam.sy nak mintak pendapat.sophie x nak makan langsung.semalam dia start muntah2.x keluar makanan,tp keluar cecair warna light brown.selera makan dia pun berkurang.makan sgt sikit.tp bila tengah malam tu,baru dia makan banyak.hari ni,dia x makan langsung.masih muntah2.tp muntah dia warna coklat tua.x de hair ball atau makanan.sekadar liquid.lg merisaukan,kencing dia warna hitam.bukan sekali,tp kalau x silap 3 kali.bila sy tengok anus dia,merah2.kalau biasa pink-pink x pun warna cream/light brown camtu.bawak pegi vet.vet pun pelik.dia x pernah lg dengar kes kencing kucing warna hitam.dia ade buat blood test dgn xray.semua normal.vet bg antibiotic dgn anti-vomit.bila bawak balik,bagi makan.tak makan langsung. macam2 dah try bagi.dia sekadar hidu je.td dia poo2.yg keluar poo2 yg macam jelly.light brown n sgt sikit.dia ade muntah tadi.tp yg keluar air je.air jernih.yg sgt merisaukan sy ialah dia x makan.nak buat macam mana?patut rebus apa2 ke?ade yg kata bg kucing minum susu kucing.tq~
  10. yesmaybeno
    06-17-2011 04:59 PM
    yesmaybeno
    salam kak nurul..... tahniah ek, dah bertambah ahli keluarga kak nurul.....
    saya ada masalah lg ni...hehehe.. x abis2 mslh....
    15/06 baru ni saya vaksinkan 3 ekor anak bulu saya ni... pastu sy balik kg, dlm 2 jam perjalanan.. tadi baru saya balik ke lipis tapi dlm perjalanan ada sekor tercirit dlm sangkar... abis yg lain semua kena poo poo dia.... melekat abis ke bulu... sejam lebih terpaksa tahan nafas dlm kete.. bila sampai jer ke rumah saya pun terus mandikan diaorg. kebetulan syampoo malaseb pun dah sampai, dgn penuh ghairahnya saya mandikan diaorg.... dah siap mandi baru sy teringat lepas vaksin x boleh kena air.... huhuhuhuhu.... skrg saya menanti penuh debaran.. setiap sejam sy cek suhu diaorg, stkt ni x demam lg... kalo diaorg demam apa rawatan terbaik yg harus sy berikan? sabtu n ahad ni gov vet tutup, harap jgn la jadi apa2....
    maaf ek, pnjg lebar lak citer sy ni..... huhuhu..
    hehehehehe..... nak booking 1 munchkin boleh? ;-)

About Me

Statistics

Total Posts
Albums
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 03-13-2013 01:14 PM
  • Join Date: 08-12-2008
  • Referrals: 5

Friends

Showing Friends 1 to 10 of 76

All times are GMT +8. The time now is 02:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2015. All rights reserved.