Go

Go Back   PetFinder.my > Members List

DJSNAZ83 is on a distinguished road

DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline

PetFinder Guru

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 11 to 17 of 17
  1. shareen_natasha
    07-07-2009 05:20 PM
    shareen_natasha
    asal x g kemarin nyer???
  2. solehah1505
    05-27-2009 04:05 PM
    solehah1505
    makaseh be my fwen...
  3. Lyn_Cat
    04-15-2009 04:38 PM
    Lyn_Cat
    Tima kasihh to be my frennnnn......
  4. Lyn_Cat
    02-14-2009 11:05 PM
    Lyn_Cat
    hi.. kucing male u still gatai lg tak? Lulu lyn tgh biang nih....umo dia baru setahun.. kalo senang tgk lah gambar Lulu kat album lyn..
  5. xsynie
    01-28-2009 11:49 PM
    xsynie
    Scara ikhlas saya nak katakan saya ni tak lah nak jadi kaya dengan menjual kucing, tapi saya amat berminat dengan kucing kucing dari special breed bila 1st time saya pergi ke pertandingan kucing di Matrade dua tahun lepas. Bermula dari situ saya berazam nak bela Maine Coon, British Sort Hair. Pada masa itu anak anak saya baru jumpa female DLH dan saya belikan male Bengal jadikan teman dia. Malangnya DLH tu hilang dicuri orang, ialah tak ada proper fencing. Orang yang jualkan male bengal kasi pinjamkan femal bengal dengan syarat bila dapat anak bahagi dua.

    Saya betul pantang bila dengar kucing dimandulkan, sebab kucing tu haiwan dan dijadikan bernafsu, mengapa mesti dimandulkan, kalau nak mandulkan baik jangan bela. Apa kata tukang mandulkan tu kita kasi mandul, kita kasi kasi sama dia, apa perasaan dia.

    Rata satu Kl saya cari Maine Coon tapi semua nak jual selepas dimandulkan. Akhirnya saya jumpa satu female maine coon di pet shop (tak mandul) lepas tu saya jumpa breeder di ampang jual male maine coon (tak mandul) jugak. So sekarang saya ada satu pair maine coon. Of course breeder mesti tak suka kerana saya akan potong harga dia dan kurangkan market share dia. Tu yang depa mati mati suruh saya mandulkan kucen kucen saya supaya depa boleh control market.

    Then saya jumpa British Short Hair male dan tengah cari female pulak masih belum jumpa.

    Harga kucen kucen special breed tu tak payah citer lah, gila gila punye mahal, kalau dapat anak, saya plan nak jual 50% dari harga tu, mestilah dia orang bengang.

    Kucing special breed ni bukan boleh kasi sebarangan nanti terbiar..........tu saya paham sangat.

    Anak anak Bengal tu saya plan nak jual 30% of the actual market price sebab ibu dia orang kasi. Kalau tak boleh jual saya kasi balik pada tuan yang juai pada saya bengal tu dulu, dia ever willing nak ambil, pasai boleh jual any time dengan actual pricenya, dah tu fur pattern very distintive pulak tu, dia gila gila nak tolong jualkan untuk saya, harga jualan share.

    Having 6 cats is more then enough for me and my family, anak anak dia saya jual pada yang berminat dengan discounted price, of course breeder tak setuju dan akan put pressure on me........ah buat pekak telinga aje.

    By the way I'm 46 this year with 2 daughters age 16 and 19 and one son age 11. udah tua bangka.
  6. DJSNAZ83
    01-15-2009 03:54 PM
    DJSNAZ83
    ha'ah..betol laa tu...i know it's u...ehehe
  7. shareen_natasha
    01-15-2009 03:09 PM
    shareen_natasha
    Hye, nk tanya lah...correct me if i'm wrong... u ke ada iklan nk mattingkn male cat u dlm mudah.com??? Lgpun sha ada kol.....Sb male cat tu nama ray..

About Me

  • About DJSNAZ83
    Biography
    my name is EJ..i am 25 years old.what more should i say...i'm just love cats..ehehe..
    Location
    Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
    Interests
    Reading Books about Cats,Design,fashion and Surfing Internet.
    Occupation
    i'm a Landscape Designer
  • Signature
    http://www.rizcoon.com

Statistics

Total Posts
Albums
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 09-22-2011 05:51 PM
  • Join Date: 08-20-2008
  • Referrals: 1

Friends

Showing Friends 1 to 10 of 35

All times are GMT +8. The time now is 02:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.