Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > Members List

crool is on a distinguished road

crool crool is offline

PetFinder Guru

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 10 of 25
  1. Nana
    12-26-2009 01:05 PM
    Nana
    errmm... rm15 per kg, kira sekali dgn dia punya carrier jgk. pastu quarantine di KK tu RM4/hari. yg permit2 tu byr jgk, tp xla byk mana.. aduih.. kucing sy 9 ekor sumanya... tp ok la...rs2 total cost xsmpi 2000.
  2. Nana
    12-21-2009 02:48 PM
    Nana
    sy ada tnya MAS, dia bilang RM15 setiap 1 kg. tp klu mengurus yg lain2 tu xtau la pula brp kos dia, tp rs2 tidakla jgk melampau sgt. plg mahal pun rs2 part RM15 1kg tu ja. byk ba kan kucing ko?
  3. Nana
    12-18-2009 11:48 PM
    Nana
    uish.. mcm ada reunion ja sini neh.. hehe.. sy yg xtau apa2, bl tau ada tu ckp psl org sabah pun tumpang terasa jua ba.... hehehe...

    haish.. lama o tu 21 hari. byk2 sudah org sy tny, prosedure tu kira ok sda.. cuma tempoh quarantine tu yg jadi fikiran. Errrm...
  4. iskandarshah
    12-15-2009 11:04 PM
    iskandarshah
    hi..crool
  5. Felix The Cat
    12-15-2009 04:08 PM
    Felix The Cat
    Tu la... kita mau cakap pasal pets kita bukan pasal perkauman la, boycott la dan lain lain. Kita cuma nak sharing experience kita pelihara kucing dengan orang lain. Saya akui banyak yang saya belajar dari PF pasal pelihara kucing nie. Dulu mana ada tau pasal penyakit kucing, pemakanan kucing dan lain lain. Main hentam ja. Dulu sia bagi tingau saya makan ikan basung dan nasi ja. Sekarang macam macam ada ... Rc la, Iams la, BW la.... tapi sihat juga kucing sia makan ikan basung he..he... Gedompol tau. Akk tinggal di Bandar Tasik Selatan. Kalo ko senang naik LRT ja ke stesen LRT and than kolling akk. Akk boleh ambil ko di stesen sebab dekat ja ngan rumah sia. Boleh makan makan dan minum minum sambil tinguk aksi kucing he..he.... Crool roger ja di YM phyllistng@yahoo.co.uk atau 012 611 3258.
  6. Felix The Cat
    12-15-2009 10:05 AM
    Felix The Cat
    Tu la... tak fikir dulu sebelum posting. Main hentam ja. Ntah apa yang di belajar di kem askar tu. Orang ajar keadilan dan keamanan dia belajar nak memalukan dan menjatuhkan bangsa pula. Ni dah ajaran sesat nie. Dah tu boleh boleh lagi cakap ada conspiracy. Agak terlalu banyak wayang conspiracy dia tinguk sampai terbawa bawa ke PF he..he... Kita sini kongsi pengalaman pahit dan baik tentang tingau tingau kita tapi dia pula nak naikkan isu lain. Dia belum kena lagi. Tunggu kucing dia kena baru dia tau mungkin apa si SillyLupie, BardAziz mereka lalui. Dah tu dia marah kat sia sebab sia jual barang barang kucing dengan harga murah. Tolong urang dapatkan barang murah pun marah. Jadi lain lain petshop di Malaysia pun nak jatuhkan Pak Cu la? Lucu bah... Pak Cu pun jual BW, Petknode pun jual BW tapi sia tidak marah mereka pun. Up to individual la mau beli di mana.
    Ooo tourism pula... bestnya. Boleh jalan jalan cari makan nanti he..he... Tia pa. Kalo perlu tolong cakap ja.
  7. Felix The Cat
    12-14-2009 08:51 PM
    Felix The Cat
    Geram betul ngan si Naq tu. Nama ja nak jadi askar tapi askar yang support perkauman. Kalo sia marah sia report kat Jabatan Pertahanan he..he... Begini la askar? Tak layak di panggil askar pun. Sia tolong kawan beli makanan kucing murah pun dia kata sia nak jatuhkan Pak Cu. Saya niat ikhlas nak tolong kawan kawan jimat duit pun kena salah. Macam la sia boleh kaya dengan hasil jualan BW. Kalo sia pet shop jual mahal mahal mungkin boleh la kaya nie harga termurah sekali. Susah betul orang cetek fikiran. Ish... tak nak la kucing lagi. Quota akk dah penuh! Sekarang populasi di rumah lebih dari populasi humans he..he... Akk tolong kawan ja.
  8. Felix The Cat
    12-14-2009 07:03 PM
    Felix The Cat
    No hal punya. Akk ada bilik kosong bekas bilik maid. Akk dah convert to cats room. Boleh letak 7 ekor tu dlm situ. Bestnya dapat balik. Akk dah 3 tahun tak balik. Rindu giler! Kalo compare water world ngan desa water park dan sunway lagoon bikin malu ja he..he.... Ya ka? sia jarang lalu mau p tuaran la. Insyaallah next time.... rindu makanan sabah hu..hu..... Pasar pilipin tu memang murah makanan dia. Akk suka makan bakso. Sedap hingga berliur he..he... Eh... ko tau tak si Naq1969 tu menghina kaum Sabah di thread 'Member Introduction' just because si Hisamuddin guna loghat sabah dia kata si Hisamuddin tu orang Sabah then dia kata geng geng Sabah support dia. Sia sakit hati tau. Sia hentam dia balik kata apa bukti dia si Hisamuddin tu orang Sabah. Jadi kalo akk cakap loghat India tak bermaksud sia nie urang India juga. Benci ar!

    P/s Akk cina la he..he... (tapi Cina sesat sebab tia pandai cakap cina :-p)
  9. Felix The Cat
    12-14-2009 06:09 PM
    Felix The Cat
    Oui na! Lama juga ko ndak balik KK. Sama macam sia la nie. Kalo ikut sia nie derhaka ngan negeri sendiri he..he.. Alamak! sedap bah tu sayap ayam tu. Sini pun ada jual tapi tia sedap udah tu mahal lagi. Memang betul apa ko cakap. Durian memang murah. Aku selalu beli sebab ada banyak warung buah kat rumah aku tu. Puas yuuuu. Jangan jeles he..he... La.. kalo ko mau g holiday, ko bagi tau la nanti aku tulung ko jaga anak bulu ko. Tapi ngan syarat bawa balik barang dari Sabah ki...ki..ki.... Tadi mami sia mms gambar anak sia tengah berjoli kat Water World di Bukit Padang. Sedey giler tengok mereka enjoy tanpa sia hu...hu..... Mmmm pau Sempelang pula sia ingat tiba tiba he..he... Ko ambil jurusan apa di sini? IT kah? Kalo IT sia boleh tulung ko sebab sia kerja di company IT. Kalo hotel pun boleh juga sebab ada ramai kawan di hotel. Apa macam?
  10. Felix The Cat
    12-14-2009 02:29 PM
    Felix The Cat
    Ya bah orang Sabah tapi bukan di Kepayan la. Sia tinggal di Jalan Penampang dekat ngan KK High School. Tu rumah parents. Rumah sia di Jalan Shantung. Sia pun rindu KK. Sekarang anak sia cuti cuti Malaysia kat situ. Udah seminggu mereka di sana. Mak cerita mereka g jalan jalan di Tanjung Aru. Wah..... sia rindu la Tanjung Aru. Kalo banding ngan PD tu jauh beza oooooo. Beach kat PD kotor. Pasir macam batu pula. Pasir kat Tanjung Aru putih bersih kan? Udah tu sia rindu makan murtabak Jawa yang jual kat pasar Taman Jumbo. Murtabak sini lain la. Masa bulan pose tu hari sia kepingan makan Char Kueh ngan kaya. Dengan selamba nak beli suh orang tu letak kaya. Sekali dia bagi char kueh ngan sos kicap! Terkejut sia. Sia tanya la mana kaya bang dia tinguk saya semacam ja. Dia kata tak ada kaya cuma cecah dengan sos. Adeh.... parah betul he..he... Masa first memang rasa lain jugak di sini tapi lama lama dah biasa. Jom kita wat gathering orang Sabah. Sure ara mai ti punya kan? Gempak babe!

About Me

  • About crool
    Biography
    Nothing much I can describe myself
    Location
    Sunway
    Interests
    Fishing
    Occupation
    student
  • Signature
    proud to be sabahan

Statistics

Total Posts
Albums
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 07-06-2010 03:01 PM
  • Join Date: 11-14-2009
  • Referrals: 1

Friends

Showing Friends 1 to 10 of 59

All times are GMT +8. The time now is 11:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.