Go

Go Back   PetFinder.my > Members List

CikLola is on a distinguished road

CikLola CikLola is offline

PetFinder Guru

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 21 to 30 of 35
  1. Bouquet
    11-21-2009 01:08 AM
    Bouquet
    Hi Lola,

    Gie tak Cutie Pet Fair in 1 Utama this weekend.. Boleh jumpa kat sana.
  2. CikLola
    11-19-2009 10:28 AM
    CikLola
    ohoho...ekh2..xda pew..x terasa..akhirnye paham gak..dolu2..lola ada gak tau pasal CFA neh..tp mostly pnggil surat branak die laa..hek3..sbb jiran lola dlu sume persian die ada CFA..tuh tau sket..hek3..kak fareen g ke ari sabtu or ahad neh?
  3. Fareen
    11-19-2009 01:09 AM
    Fareen
    insyaalah Kak Fareen pergi show on 29th tapi tak masuk cos Kak Fareen cuma masuk CFA show je. 29th is Fife show dikelolakan oleh MCC :) Hmm cerita cert ni panjang sikit.

    Cert = birth cert kucing with details of parents, DOB, breed etc. Boleh di katakan sama cam MyKad kita. Cert ni cuma boleh di keluarkan oleh breeder/cattery yang registered with cat societies e.g CFA (Cat Fanciers Association, TICA (The International Cat Association), Fife (Federal Feline Internationale). So, tengoklah cattery tu register dgn association yang mana. Biasanya CFA cos CFA is the biggest Cat Association. Bila kita beli cat yang ada cert, kita tau betul2 breed dia apa sbb kita kenal parents, grandparents kucing tu (we can request for this information). Dalam cert dia bagitau parents name je.

    Biasanya bila kita beli kucing dari breeder yang registered ni kebaikkannya:-

    1) Kita ada proof of pedigree (apa jenis kucing dan colour)
    2) Most likely kucing dibreed dgn cara betul i.e no inline breeding (mate dgn adik beradik or anak beranak)
    3) Less chances of penyakit genetic sbb breeding method yang betul
    4) Cats are better socialized

    This is provided, registered breeder tu ethical la. Ada gak breeder yang registered tapi main boh je hehee.

    Kucing yang tak de cert, officially dia akan dipanggil DSH/DLH/DSLH. They wont be recognized as persians, mainecoon or apa2 yang petshop or sapa2 yang menjual tu cakap sbb tak de bukti kan.

    Inilah explanation sependek yang boleh kak fareen bagi. Tapi ni cuma explanation on Cert okay..Bukan nak kata kucing kampung or kucing yang x de cert tu tak elok. Takut salah faham lak nanti hehe.
  4. fia86
    11-17-2009 09:37 AM
    fia86
    salam.. tenkiu add.. hikhik (^_^)
  5. zam2010
    11-16-2009 11:59 AM
    zam2010
    tq add saya yek...
  6. CikLola
    11-15-2009 09:14 PM
    CikLola
    oho2..tq kak fareen..insyaallah dlm minggu neh or next week
  7. Fareen
    11-15-2009 08:54 PM
    Fareen
    wsalam. mesti dia kacau punya bila dia dah on heat. Cos male tu belum potong. Cuma nanti female tu tak layan lah. Male yang frust gila nanti. kalau female tu benarkan, dia still boleh mating tapi x mengandung lah nanti. Potong lah male tu supaya dia x frust.
  8. CikLola
    11-15-2009 12:58 PM
    CikLola
    tau xpe..huhu..rezeki la crool
  9. crool
    11-15-2009 12:54 PM
    crool
    hehe..dah rezeki lola la tue....hehe.....crool pun kuno jgak tp byk search pasal kcg lama2 ok la.....huhu...
  10. CikLola
    11-15-2009 12:42 PM
    CikLola
    ye kew..hek4..aiyoo sgt kuno bab baka kucing..huhu
    lola jumpe jek crool..xtau sape nye..if owner die dtg mek balek....lola bg laa..huk..but he so cute laaa

About Me

  • About CikLola
    Location
    taman keramat
    Interests
    bela haiwan2 yg cute miut..huk3
    Occupation
    studenT
  • Signature
    www.mrssengal.blogspot.com

Statistics

Total Posts
Albums
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 02-22-2011 12:27 AM
  • Join Date: 11-01-2009
  • Referrals: 0

Friends

Showing Friends 1 to 10 of 47

All times are GMT +8. The time now is 12:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.