PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Coffee Room (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Johorean Petfinder Forumers... (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=5598)

YanAlberto 04-22-2011 01:44 PM

Johorean Petfinder Forumers...
 
Saya mencari dan ingin kenal semua forumers dr johor. Sebabnya kebanyakan reviews dan info2 tentang klinik veterinar, boarding homes, pet shops dan lain2 yang saya baca di sini adalah dari kawasan KL dan Selangor...Teramat kurang info yg saya baca dr kawasan selatan ni...Boleh lah kita sama2 share pengalaman semua dengan veterinar clinic dan info2 produk, info2 harga dan sebagainya...setakat ni saya baru jumpa 2 atau 3 org dr johor...mari lah kita ramai2 kan johorean kat sini...Sesape yang ada kawan pecinta haiwan kat johor tu invite la mereka masuk forum ni...bolehkn Mr Administrator...dan tahukah wahai johoreans forumer yang makanan kucing Blackwood sudah ada dipasaran sini...please visit http://blackwoodstore.blogspot.com. TQ

aku_ais 04-22-2011 03:14 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by YanAlberto (Post 95202)
Saya mencari dan ingin kenal semua forumers dr johor. Sebabnya kebanyakan reviews dan info2 tentang klinik veterinar, boarding homes, pet shops dan lain2 yang saya baca di sini adalah dari kawasan KL dan Selangor...Teramat kurang info yg saya baca dr kawasan selatan ni...Boleh lah kita sama2 share pengalaman semua dengan veterinar clinic dan info2 produk, info2 harga dan sebagainya...setakat ni saya baru jumpa 2 atau 3 org dr johor...mari lah kita ramai2 kan johorean kat sini...Sesape yang ada kawan pecinta haiwan kat johor tu invite la mereka masuk forum ni...bolehkn Mr Administrator...dan tahukah wahai johoreans forumer yang makanan kucing Blackwood sudah ada dipasaran sini...please visit http://blackwoodstore.blogspot.com. TQ

betul tu...susah juga cari servis di johor ni {cry}
ramai rasany johoreans ni... cuma diorang x aware wujudnya Petfinder....

Thanks kak yan for promoting.. {good}

bobcatJB 04-22-2011 04:13 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
betol tuh..saya sendiri cuma terjupa petfinder bila tgh mencarik alternatif makanan premium yg lebih murah...barulaa saya jumpa forum nie...anyways..harap2..ramai lagi johorean yg akan join thread nie nanti...{good}

YanAlberto 04-22-2011 09:29 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Baru balik dr survey vet n pet shops {grin}...Td sempat shopping
Lokasi Pet Shop Kota Masai (specific name lupa plak) tp di deretan kedai Masai Tyre, ada 2 pet shop kat ctu...
1.Cat Carriers -RM36.00
2.Cat Feeders -RM30.00
3.Cat Collars -RM8.00

Hasil survey hari ini...
Permas Animal Hospital di Permas Jaya
Vaccine 4 in 1 -RM40/jab, pls bath ur pets b4 go for jab.
Neutered/Spayed RM80-jantan RM150-betina
Boarding RM15/day wif food

Rott Mastiff Permas Jaya...barang2 nya yang teramat mahal klu kocek tebal bole pegi tp saya yang dah separa nipis ni lupakn saja... {ohmygod} cuma terkesima tengok kucing2 yang dijual disitu {oh} harga bak datang semua RM1000 keatas.. {ohmygod} boarding pun RM15/day wif food...

Pet Shop Bandar Seri Alam (alamak lupa lg nama dia) susah utk tawar menawar mmg x bole tawar langsung, baru tanya boleh kurangkn ckit arga terus ckp x boleh.... {angry}

Next plan utk survey area Johor Jaya....tunggulah bila ada masa nanti...td x sempat sebab dah petang jalan dah mula jam... {wink}

bobcatJB 04-22-2011 09:39 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by YanAlberto (Post 95223)
Baru balik dr survey vet n pet shops {grin}...Td sempat shopping
Lokasi Pet Shop Kota Masai (specific name lupa plak) tp di deretan kedai Masai Tyre, ada 2 pet shop kat ctu...
1.Cat Carriers -RM36.00
2.Cat Feeders -RM30.00
3.Cat Collars -RM8.00

Hasil survey hari ini...
Permas Animal Hospital di Permas Jaya
Vaccine 4 in 1 -RM40 x 4 jab =RM160, pls bath ur pets b4 go for jab.
Boarding RM15/day wif food

Rott Mastiff Permas Jaya...barang2 nya yang teramat mahal klu kocek tebal bole pegi tp saya yang dah separa nipis ni lupakn saja... {ohmygod} cuma terkesima tengok kucing2 yang dijual disitu {oh} harga bak datang semua RM1000 keatas.. {ohmygod}

Pet Shop Bandar Seri Alam (alamak lupa lg nama dia) susah utk tawar menawar mmg x bole tawar langsung, baru tanya boleh kurangkn ckit arga terus ckp x boleh.... {angry}

Next plan utk survey area Johor Jaya....tunggulah bila ada masa nanti...td x sempat sebab dah petang jalan dah mula jam... {wink}


rajin cik yan kita...{good}

YanAlberto 04-22-2011 10:29 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by bobcatJB (Post 95224)

rajin cik yan kita...{good}

hehehe....xde keje cari keje, nasib baik dapat hubby sporting nak layan saya hari ni...in fact dia suka apa yang saya suka buat...yeaaa {victory}

aku_ais 04-23-2011 10:58 AM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by YanAlberto (Post 95223)
Baru balik dr survey vet n pet shops {grin}...Td sempat shopping
Lokasi Pet Shop Kota Masai (specific name lupa plak) tp di deretan kedai Masai Tyre, ada 2 pet shop kat ctu...
1.Cat Carriers -RM36.00
2.Cat Feeders -RM30.00
3.Cat Collars -RM8.00

......Next plan utk survey area Johor Jaya....tunggulah bila ada masa nanti...td x sempat sebab dah petang jalan dah mula jam... {wink}

wah cepat dan pantas akak pergi survey ya... {good}
best la... rott mastiff tu memang mahal sikit...kucing dia pun mahal-mahal...{cry}
pernah hantar Ginger gi groom kat situ...sama je... Ginger jadi takut sikit dengan orang.... {scared}
last-last saya yang mandikan dia... groom sendiri... {grin}

Bandar Seri alam yang sebaris Yamaha ke?

boleh akak bagi permas animal hospital punya address x?
info-info akak ni sangat membantu tau...

cakap pasal jem,semalam nak balik kampung.... sekali sangkut dalam jem 2 jam... terus patah balik pasir gudang... huhu {cry}

bobcatJB 04-23-2011 11:34 AM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
yan...permas animal hospital nie yg sederet ngan post office tu ker or yg sebelah petshop tuh?? kalu yg sebelah post office tuh selalu gak saya hantar kucing kat sana (utk yg x brp serius punya kes). Dr. Foo tu ok gak. Saya selalu beli RC urinary s/o kat sana dulu masa kucing tgh problem kencing. Tp skang bila dah mkn BW...dah x de dah masalah...{good}

YanAlberto 04-23-2011 03:01 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by aku_ais (Post 95229)
wah cepat dan pantas akak pergi survey ya... {good}
best la... rott mastiff tu memang mahal sikit...kucing dia pun mahal-mahal...{cry}
pernah hantar Ginger gi groom kat situ...sama je... Ginger jadi takut sikit dengan orang.... {scared}
last-last saya yang mandikan dia... groom sendiri... {grin}

Bandar Seri alam yang sebaris Yamaha ke?

boleh akak bagi permas animal hospital punya address x?
info-info akak ni sangat membantu tau...

cakap pasal jem,semalam nak balik kampung.... sekali sangkut dalam jem 2 jam... terus patah balik pasir gudang... huhu {cry}

Yang kat seri alam tu x perasan lak ada yamaha tp sebelah poliklinik tu...

Permas Animal Clinic & Surgery
No.9 Jalan Permas 10/3 Bandar Baru Permas Jaya
Tel:07-3864351
Dr.Foo Kok Leong
Tel:0127096637
Operation hour: Tues-Fri 10am-7pm, Sat-Sun 10am-6pm Monday-closed P/holiday Closed by notice Lunch time 1pm-2pm
yup bersebelahan dgn post off n kat sebelah dia pun ada grooming pet shop

Akk klu nk kuar dr psr gdg mesti sblm kul 4.30 klu x jd le penghuni sementara kat hiway tu...

YanAlberto 04-23-2011 03:06 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by bobcatJB (Post 95232)
yan...permas animal hospital nie yg sederet ngan post office tu ker or yg sebelah petshop tuh?? kalu yg sebelah post office tuh selalu gak saya hantar kucing kat sana (utk yg x brp serius punya kes). Dr. Foo tu ok gak. Saya selalu beli RC urinary s/o kat sana dulu masa kucing tgh problem kencing. Tp skang bila dah mkn BW...dah x de dah masalah...{good}

ya betul...tp mcm mahal ckit ek utk vaccin tu...

ada satu lg vet kat ctu tp tutup masa dtg...x tau la tutup utk for that day ke or tutup selamanya...nt nk tgk sekali lg utk reconfirm...

YanAlberto 04-23-2011 04:02 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Han Veterinary Surgery
No.50 Jalan Molek 2/2
Taman Molek, Johor
Tel:07-3555705

Vaccine 4 in 1 include deworm RM40/jab
Neutered/Spayed RM80 -jantan RM150 -betina
Boarding RM15/day-pls make appointment first

Klinik Vet Wondercare & Pet Shop
15 & 17 Jalan Rosmerah 2/10
Taman Johor Jaya, Johor
Tel:07-3581328

Vaccine 4 in 1 include deworm RM50/jab
Neutered/Spayed RM150-jantan RM180-betina
Boarding RM15/day

Koh Animal Clinic
62, Jalan Kamunting
Tmn Kebun Teh
Tel:07-3329599

Vaccine 4 in 1 include deworm RM55/jab
Neutered/Spayed RM85-jantan RM150-betina

milocute 04-23-2011 06:41 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
nak jawab soalan dari tread yg lama {shy}

Dr Mardiah adalah doc kat wondercare, johor jaya tu. Dia caring sgt2.
Masa saya bwk tom dan sakura yang lemah tu, dia periksa dan buat prosedur termasuk cucuk untuk masukkan saline dan medication dgn profesional dan caring. In fact masa saya dtg terus attend bila tgok kucing saya kritikal. Pendaftaran kemudian cerita. {good} Beliau juga memberikan penerangan yang jelas keadaan anak2 dan rawatan yg diberikan.

Tapi yang tak bestnyer keadaan klinik tu kurang memuaskan tapi saya takda choice sebab klinik tue je yang saya tau masa tu yang bukak malam.
Tapi sekarang saya dah tak pergi sana dah bila selang 2 minggu saya datang untuk rawatan susulan bila sakura discharge, Dr mardiah on leave, yg attend sakura seorang doc lelaki yang tak berapa fasih ckp melayu dan speaking english yg slang dia mcm bukan org sini.... dah lah ganas dan tak caring langsung dgn sakura. Terkejut saya masa tu.... {angry}

milocute 04-23-2011 06:53 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Yang tentang Dr. Razlan tu....

Ya saya memang dah banyak kali berurusan dengan beliau. Itu tak masuk yang jiran saya yang ada berbelas ekor kucing {victory} Tapi nak bagitau yang neuter dengan dr. Razlan buat kat rumah kita lepas tu kita jaga sendiri ek. Dia akan beri tunjuk ajar serta tips2 lepas neuter. Kalau ada masalah call jek dia. So far pengalaman pertama saya amat mendebarkan tapi lepas tue {grin} nak kata expert tu takdalah tapi bolehlah {shy} Yang jantan senang skit nak jaga tapi klau betina kena extra care skit sebab ubat bius dia lebih skit.

aku_ais 04-24-2011 12:55 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by milocute (Post 95246)
Yang tentang Dr. Razlan tu....

Ya saya memang dah banyak kali berurusan dengan beliau. Itu tak masuk yang jiran saya yang ada berbelas ekor kucing {victory} Tapi nak bagitau yang neuter dengan dr. Razlan buat kat rumah kita lepas tu kita jaga sendiri ek. Dia akan beri tunjuk ajar serta tips2 lepas neuter. Kalau ada masalah call jek dia. So far pengalaman pertama saya amat mendebarkan tapi lepas tue {grin} nak kata expert tu takdalah tapi bolehlah {shy} Yang jantan senang skit nak jaga tapi klau betina kena extra care skit sebab ubat bius dia lebih skit.

ok la macam tu...saya pun x tkt la kan... maklumlah...nak ke Vet yg private memang x berapa mampu sekarang ni...{ohmygod}


nanti saya contact Dr tu...


kak yan, pantas dan efficient betul akak ni... {good}

YanAlberto 04-24-2011 04:40 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by aku_ais (Post 95265)
ok la macam tu...saya pun x tkt la kan... maklumlah...nak ke Vet yg private memang x berapa mampu sekarang ni...{ohmygod}


nanti saya contact Dr tu...


kak yan, pantas dan efficient betul akak ni... {good}

hehehe {grin}...dh terbiasa jd secretary/personal assistant dulu...semua keje mesti kena cepat n efficient...

aku_ais 04-26-2011 02:19 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by YanAlberto (Post 95271)
hehehe {grin}...dh terbiasa jd secretary/personal assistant dulu...semua keje mesti kena cepat n efficient...

hehhe tapi ni betul2 cepat...info yang akak dapat pun sangat baik tau.... sharing is caring... {good}

aku_ais 05-05-2011 05:15 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
yuhuuuuu.... sepi je thread ni? {scared}

bobcatJB 05-20-2011 08:46 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by aku_ais (Post 95519)
yuhuuuuu.... sepi je thread ni? {scared}

tulaa...pn. yan kita pon dah lama x masuk sini....mari2 any johorean...come on in and join us....

YanAlberto 05-21-2011 09:59 AM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
3 Attachment(s)
Alamak!!!{ohmygod} been busy la lately, dengan biznes, dengan si bulu kecik ni...sempat jengok2 gitu2 jek...apapun tetap mengikuti perkembangan petfinder ni...Tiha biznes dh berkembang nampaknya...bagus2...akak will keep on order ya..Insyaallah... Anak saya Cheezy dah makin besar, kuat makan tapi control jugak takut obese nanti sebab belum 4 bulan pun...2 minggu lepas antar dia grooming pastu balik je terus dia lepak 1 hari tido melepek jek...bangun pun utk pegi toilet n makan pastu tido balik...mak aiihhh macam kena dera masa grooming dia, abis tangan adik tu kena cakar(ehhhh sapa yang dera sapa ekk.hihihi) {ohmygod} amboiii...x padan dengan kecik dia tau {shy} tp esoknye dia dh aktif balik...

bobcatJB 05-21-2011 10:39 PM

Re: Johorean Petfinder Forumers...
 
Quote:

Originally Posted by YanAlberto (Post 95781)
Alamak!!!{ohmygod} been busy la lately, dengan biznes, dengan si bulu kecik ni...sempat jengok2 gitu2 jek...apapun tetap mengikuti perkembangan petfinder ni...Tiha biznes dh berkembang nampaknya...bagus2...akak will keep on order ya..Insyaallah... Anak saya Cheezy dah makin besar, kuat makan tapi control jugak takut obese nanti sebab belum 4 bulan pun...2 minggu lepas antar dia grooming pastu balik je terus dia lepak 1 hari tido melepek jek...bangun pun utk pegi toilet n makan pastu tido balik...mak aiihhh macam kena dera masa grooming dia, abis tangan adik tu kena cakar(ehhhh sapa yang dera sapa ekk.hihihi) {ohmygod} amboiii...x padan dengan kecik dia tau {shy} tp esoknye dia dh aktif balik...

alololo..kiutnyaa diaaa....mcm nak tiyom sikit cheezy laaa...{muacks}


All times are GMT +8. The time now is 01:23 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.