PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Jobs & Vacancies (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Part time job, anyone ? (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=2004)

simple 03-24-2009 07:34 PM

Part time job, anyone ?
 
Hi.

I'm writing on behalf of my friend, so I don't have much info.

Anyway, the petshop in Section 9 Shah Alam - the caretaker (owner?) is asking for anyone who is interested to work there part time.
Fees, etc are negotiable. Expected to work abt 2-3 hrs per day. Don't know if required to work daily. Main requirement : Must love cats.
No dog in the shop so far.
Seems that his assistant is now in another section of Shah Alam, looking after their new shop. So i guess he needs someone to help with the cleaning, etc. (must tahan the cat poo smell laa).

Anyone interested, can contact : Ah Ming at 03-55111846 or 017-2932202.

(Actually my friend told me about this last Saturday, but I forgot. So - Good Luck to those who want to try & get some extra $$$). {good}


** Moderators, not sure if this is the right place to advertise this. Otherwise please move it to another suitable place. Tnx.

namakuAriff 03-25-2009 12:59 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
heyy..i know this shop..but, it is the petshop near celcom or the petshop whos the owner is an indian guy?

daRLing 03-25-2009 01:03 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
i think its the one near to the celcom and a bank,bcos the other only supply food,toys,etc..i always come thre to visit all of the cats {high}{high}{high} adorable,especially yg boarding smpai setahun tuh{shy}

namakuAriff 03-25-2009 01:07 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
yeahhh!!i heard of that...if im not mistaken, wife dia baru pas bersalin or sumting like dat,hehe.. {shy} laa,orang shah alam ker?kekeke {shy} i pergi situ pun just beli fussie cat litter sands je, hehe

daRLing 03-25-2009 01:15 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
ha ah.comel kan kucing tuh,gemokk,baik plak tuh,lagi satu yg all black tu,aduyaii,semua pun comel2 la kat situ {shy}{shy}{shy} hari tu ade kitten sebijik mcm yg boarding setahun tuh {high}{high} selalu jugak beli toys kat situ.dah datang,tangan mesti gatal nak beli brg utk budak2 kecik {shy}{shy}

simple 03-25-2009 03:27 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
Quote:

Originally Posted by namakuAriff (Post 35867)
heyy..i know this shop..but, it is the petshop near celcom or the petshop whos the owner is an indian guy?

Quote:

Originally Posted by daRLing (Post 35868)
i think its the one near to the celcom and a bank,bcos the other only supply food,toys,etc..i always come thre to visit all of the cats {high}{high}{high} adorable,especially yg boarding smpai setahun tuh{shy}

Yup. Betul la tu. The one yg next to the bank. I think it will be quite enjoyable kerja part time kat situ - just because ada excuse nak pegang furkids tuh {grin}
Tp furkids yg berbulan & bertahun kat situ, dpt excercise ker ? Takkan terkurung saja, kan ?

abuldotcom 10-09-2009 09:18 AM

Re: Part time job, anyone ?
 
hye,

i just found this web. and may i ask, is the job still available? by the way, currently i am working. and really hope that i could find any part time job. especially involving pets.

i know this is so informal msg from me, but i could be reached through my email,

mohd_hasbullah@yahoo.com.my

thank you very much

p/s: i am muslim, by the way

simple 10-09-2009 08:50 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
Abul,
Itu dah lama sgt dah. Tp cubalah pi sana, intai intai sikit, mana tahu klu masih ada kekosongan jawatan. Last time member tuh ckp kedai ni ada kcg jer.
Boleh tanya - Abul masih student ker ?

abuldotcom 10-12-2009 12:29 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
tu la,

i tried to call ah ming ke ape name dia, tapi tak dapat, msg pun tak balas.

ermm sy keje dah, just bosan kat umah takde buat ape2, alang2 dapat gak side income...

rindu jugak dengan furkids nih...

simple 10-12-2009 01:06 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
Abul,

Dia pi makan kot. Ker tgh cuci cage kucing. Nnti try lah lagi.
Bagus laa, Abul nih. Rajin. Sambil tuh boleh seronok pegang pegang kucing, kan ?

shida 10-20-2009 04:50 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
ade lg ke job nih? i nk lah

namakuAriff 10-20-2009 09:19 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
Quote:

Originally Posted by shida (Post 63962)
ade lg ke job nih? i nk lah

helo shida..kindly call this number..
Ah Ming at 03-55111846 or 017-2932202.

but i dont think so because this thread is so long long time ago..

but still, tak rugi kalau call dulu and tanya, {wink}

abuldotcom 10-23-2009 03:09 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
hi,

sy dah pergi dah kedai ah ming tuh.... tengok, siap pergi lagi, punya berkobar kobar......

tapi ah ming kata yang dia masih kena consult boss dia.{ohmygod}.... sian sy.. hehehehe

tapi ade sekor je kucing kat situ, tu pun orang yang letak, buat boarding je....

takde pun yang lain{cry2}....

shida 10-24-2009 08:02 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
lorrr~ ye ke {oh}

naj1812 11-03-2009 04:00 AM

Re: Part time job, anyone ?
 
Quote:

Originally Posted by abuldotcom (Post 64571)
hi,

sy dah pergi dah kedai ah ming tuh.... tengok, siap pergi lagi, punya berkobar kobar......

tapi ah ming kata yang dia masih kena consult boss dia.{ohmygod}.... sian sy.. hehehehe

tapi ade sekor je kucing kat situ, tu pun orang yang letak, buat boarding je....

takde pun yang lain{cry2}....

i selalu pergi kedai brother nie.. buy my cat food.
cause the shop jual murah gile~

d section.9 tuh ada 2 kedai pet... 1 indian owner 1 chinese..
yang indian tuh kat area tgh2 sket..
yang chinese tuh kat area ujung2... tp al-rah... bank arab tuh.. (mcm mane tah ejaan dia)
dia mmg sometimes short in manpower, espacially during raya..
nearly 20cats boarding in his shop at section9.. and another 20+cats boarding at his section.23 shop... during last raya.. ^^

ada byk jugak cats dia if you check kat belakang kedai dia.. ^^''

abuldotcom 11-03-2009 09:01 AM

Re: Part time job, anyone ?
 
la ye ke najwa? tapi masa sy masuk kedai tu, senyap je dia tu... agaknye tengah khusyuk membalut kotak ape mende tak...

oho belakang kedai ye... patutla ade satu je kat depan...

lepas saya gi kedai tu, sy gi yang 1 lagi, indian owner, mcm2 nasihat dengan promote dia bagi... heheh rasa macam VIP pulak, dia ade 14 ekor kucing kat umah dia... tapi dia tak buat boarding or jual living animal...

btw najwa, i add u dlm facebook.... sori, i nampak ur email dalam volunteer untuk this 21 -22 Nov 2009 yang kat 1 utama tu

naj1812 11-03-2009 05:34 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
Quote:

Originally Posted by abuldotcom (Post 65584)
la ye ke najwa? tapi masa sy masuk kedai tu, senyap je dia tu... agaknye tengah khusyuk membalut kotak ape mende tak...

oho belakang kedai ye... patutla ade satu je kat depan...

lepas saya gi kedai tu, sy gi yang 1 lagi, indian owner, mcm2 nasihat dengan promote dia bagi... heheh rasa macam VIP pulak, dia ade 14 ekor kucing kat umah dia... tapi dia tak buat boarding or jual living animal...

btw najwa, i add u dlm facebook.... sori, i nampak ur email dalam volunteer untuk this 21 -22 Nov 2009 yang kat 1 utama tu


owh... np! i facebook i main game je selalu.. huhu~~~

yup2..
yang indian owner tuh dia jual products pets je..
mcm brother cina tuh dia buat boarding skali..
nanti i dtg kedai dia i try tanyakan about part time job tuh.. sbb sometimes brother tuh dia pun bz xdpt nak layan sgt org.. dia sorang atau dgn assistant dia je..i pun nak gak keje dgn animals nie.. XD tp i ada buat part time kat kedai lain plak hehe... dah nak cuti semester nie carik duit lebey~~
but...
mungkin masa u dtg dia dtg bz n baru layan customer kut...
tau je la perangai org shah alam nie.. byk karenah nye... nak mcm nie mcm tuh.. hehehe...

naj1812 11-10-2009 11:27 PM

Re: Part time job, anyone ?
 
few days ago i pergi ke kedai bro tuh...
i tanya dia ttg vaccant tuh...
dia x nak ambik kalo part time dia nak ambil full time, sbb ada byk kes ada org keje seminggu pastu lari... x dtg keje la... n mcm2 reason..
so dia ckp dia xnak ambil org mcm tuh... sbb kene ari2 tahan dgn bau2 kucing nie.. espacially the "poo"... bcoz x tahann then org2 tuh semua lari... x dtg keje...
dia kata if you like kucing jer.. but kalo buat keje main2 dia x nak. and dia x nak part time.... bcoz kalo dah pandai nanti mesti lari... ^^''


All times are GMT +8. The time now is 10:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.