PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cats & Kittens (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3104)

simba 09-28-2009 03:45 PM

Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Salam semua...

Simba memerlukan cat sitter untuk anak-anak simba...


Tarikh : 2.10.2009 - 4.10.2009 [ sessi pertama ]

Tarikh : 29.11.2009 - 20.12.2009 [ sessi kedua ]


Tugasan Harian:

Pastikan makanan dan minuman sentiasa ader.
Buang najis dari cat litter.
Tambahkan pasir.
Sekali sekala tengokkan anak2 simba samada semuanya makan/minum atau tidak.. [ kalau ader diantaranya x nak makan.. kena beritahu simba segera ]


Bayaran : boleh dibincangkan ...

hatemetoday 09-28-2009 05:46 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
better hantar boarding simba...kita semukim (entah2 satu apartment)...tapi nak tlg tak dpt ...me also working ..tinggal anak2 pon kamikaze jek camtu...{shy}{shy}

simba 09-29-2009 03:23 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
alamak ... hateme today [ nama panjang nak panggil aper yer ] masalahnyer kt rmh 2 ader 8 kepala yang nakal2 tuh... klu nk angkut lapan ekor sumer perhhh mau kopak kopek gak... bayangkan 1 kepala 10rm = 1 day..

kalu 8 ekor x 10rm = 80rm 1 day

2 bru 1 ari.... kalu seminggu aduiss....

ni tgh penin2 cri org nie.. boleh tgglkan diorg tuh tp bila blik mogok sumer... rmah cam per ntah.... raya 2 ari tinggalkan... perhhh rmh tunggang langgang... sebab diorg ni lasak sgt main spi muntah2 air... perhhh nak marah sayang...

ilana 09-29-2009 03:52 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
simba..dkt2 dgn permaisuri tu ada kedai petshop yang buat lodging murah sikit..saya selalu hantar kalau balik raya..kalau bawak makanan sendiri rm5 satu malam..jdi rm280 seminggu..

hatemetoday 09-29-2009 10:35 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by ilana (Post 61846)
simba..dkt2 dgn permaisuri tu ada kedai petshop yang buat lodging murah sikit..saya selalu hantar kalau balik raya..kalau bawak makanan sendiri rm5 satu malam..jdi rm280 seminggu..

ade petshop kat area tasik permaisuri? which part eh? setau kak hate yg paling dekat satu kat desa tasik...tak pon keluar ke pandan..queenspark, jln peel tuh...

hatemetoday 09-29-2009 10:38 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by simba (Post 61843)
alamak ... hateme today [ nama panjang nak panggil aper yer ] masalahnyer kt rmh 2 ader 8 kepala yang nakal2 tuh... klu nk angkut lapan ekor sumer perhhh mau kopak kopek gak... bayangkan 1 kepala 10rm = 1 day..

kalu 8 ekor x 10rm = 80rm 1 day

2 bru 1 ari.... kalu seminggu aduiss....

ni tgh penin2 cri org nie.. boleh tgglkan diorg tuh tp bila blik mogok sumer... rmah cam per ntah.... raya 2 ari tinggalkan... perhhh rmh tunggang langgang... sebab diorg ni lasak sgt main spi muntah2 air... perhhh nak marah sayang...


iye saye paham...saye pon ni...duduk apartment ada 13 ekor dah pon...bwk betabah jek lah...paling lama saye penah tinggal kan dorang - 2 minggu..tapi saye mintak tlg adik tengok dorang sekali sehari...mana dpt nak hantar boarding..alkopaks la akak...{shy}

simba 09-30-2009 10:37 AM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by ilana (Post 61846)
simba..dkt2 dgn permaisuri tu ada kedai petshop yang buat lodging murah sikit..saya selalu hantar kalau balik raya..kalau bawak makanan sendiri rm5 satu malam..jdi rm280 seminggu..

ilana... kt mana yer? sslu simba antar kat vet tmn connought... sbb situ ader doc. yg pantau... 2 yg rasa yakin jerr... tp 2 masa 3 ekor ok lg ler.. la ni dah 8 ekor dah.... kna pk2 bajet.. sbb sbg bljar lg kan.. 2 yg kna sharing2 bajet ngn tucin2 nie... {wink}

simba 09-30-2009 11:10 AM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by hatemetoday (Post 61910)
iye saye paham...saye pon ni...duduk apartment ada 13 ekor dah pon...bwk betabah jek lah...paling lama saye penah tinggal kan dorang - 2 minggu..tapi saye mintak tlg adik tengok dorang sekali sehari...mana dpt nak hantar boarding..alkopaks la akak...{shy}

ni lerr.... simba pn nk cari yg leh tgk sehari sekali jer... x kisah ler bebila... sblh mlm ker sblh ptg ker... janji ader yg tgkkan tucin2 tuh.... cuma pastikan mknn ader n minuman stiasa ader.. n najis tuh pn buang 1 ari skli jer... {cry}

ms pasola 10-01-2009 11:35 AM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by simba (Post 61966)
ni lerr.... simba pn nk cari yg leh tgk sehari sekali jer... x kisah ler bebila... sblh mlm ker sblh ptg ker... janji ader yg tgkkan tucin2 tuh.... cuma pastikan mknn ader n minuman stiasa ader.. n najis tuh pn buang 1 ari skli jer... {cry}

tp kalu dorg muntah air tu msti nk kn bersihkan kan?{wink}

simba 10-01-2009 01:44 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by ms pasola (Post 62056)
tp kalu dorg muntah air tu msti nk kn bersihkan kan?{wink}

heheh kain tuala kecik mmg ada tuk lap muntah air tuh.... tp bila sy ader kt rmh nie xder lk plk diorg muntah air... biler kne tggal tuh yg bt perangai ... mayber diorg 2 mabuk2 kot celebrate tuan dia xder kt rmh...{grin}

ms pasola 10-02-2009 11:00 AM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by simba (Post 62080)
heheh kain tuala kecik mmg ada tuk lap muntah air tuh.... tp bila sy ader kt rmh nie xder lk plk diorg muntah air... biler kne tggal tuh yg bt perangai ... mayber diorg 2 mabuk2 kot celebrate tuan dia xder kt rmh...{grin}

hikhik..ye lah watnye awk tade hehari die muntah air..masak juge nk mencuci tu {shy}...lame btol nk tggal rumah,p coti2 msia ke?

naq1989 10-07-2009 04:30 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
sama la kite,apartment lumayan...

hatemetoday 10-08-2009 11:54 AM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 62524)
sama la kite,apartment lumayan...


ahah...bleh la lps ni petang2 kita lepak2 ngan anak2 bulus kat tepi pool/playground..or feeling2 omputey lepak kt mamak bwh tuh..ala2 lepak gloriahjing gittiew {shy}{shy}

naq1989 10-08-2009 04:02 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
ha3...igt tak aritu ada kes kasut kena curi kat lumayan,pastu kami yang student ni dok kena tuduh dengan pengerusi apartment,nasb bek org tu tak curi kucing,kalau tak confirm nangis...taknak r lepak kat mamak tu,dahlah kedai runcit bawah blok A mamak gak,blok B pun kedai makan mamak....

euanna 10-08-2009 05:58 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Gi Velodrom makan ayam kampung goreng {shy}{shy}

naq1989 10-08-2009 07:02 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
disbbkan ramai org kat area cheras,nak tanya,kalau kat situ,ada tak tempat untuk jaga kucing buat sementara waktu?sbb nak standby kot2 nti balik kampung,susah nak bawak skali,lg2 time raya..

June 10-08-2009 08:26 PM

Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Nurul aka Felix The Cat dok kat Bandar Tasik Selatan ada buat service boarding utk kwn2 yg nak balik kampung/holiday etc.tak pasti berapa dia charge. blh PM dia direct. klu kita org ni bukan tak blh tlg jaga,tp masing2 anak bulus dah melebihi quota.karang perang dunia ketiga pula kat dlm rmh {sick}{sick} mcm akak sendiri ada 13 ekor dok satu apartment.mmg meriahlah dibuatnya rmh kami.

Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 62616)
disbbkan ramai org kat area cheras,nak tanya,kalau kat situ,ada tak tempat untuk jaga kucing buat sementara waktu?sbb nak standby kot2 nti balik kampung,susah nak bawak skali,lg2 time raya..


shareen_natasha 10-08-2009 09:54 PM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Bila tuan tanah takdak....depa sumer wat PARTY tau.... kompem.....!!! Like my furkids ni... sha balik kpg..sha tgglkn dorg... huhuhuhuhu...sminggu raya sakan dorg kt umah nih... nasib poo& pee lam bilik ayaq...{grin}



hatemetoday 10-09-2009 09:59 AM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 62608)
ha3...igt tak aritu ada kes kasut kena curi kat lumayan,pastu kami yang student ni dok kena tuduh dengan pengerusi apartment,nasb bek org tu tak curi kucing,kalau tak confirm nangis...taknak r lepak kat mamak tu,dahlah kedai runcit bawah blok A mamak gak,blok B pun kedai makan mamak....

aha naq...last kantoi kena gak tangkap kan? orang luar eh? akak memang tatau sape le culprit tuh?...errkk kita same block ..block A...korang ni student yg ramai2 selalu naik lip tu kan {shy}..mesti dah penah satu lif...{shy}

naq..kak hate tak brani nak offer tlg jaga anak2 bulu mase korang cuti sok..sbb umah akak pon dah bebilang kaum dan rupa {ohmygod}...

tapi kalo nak soh kak hate jengok dorang tambah makan minom..buang mana yg patut..insyaAllah boleh diusahakan...{happy}

petknode 10-09-2009 10:13 AM

Re: Cat Sitter diperlukan... Permaisuri,cheras
 
Quote:

Originally Posted by hatemetoday (Post 62632)
aha naq...last kantoi kena gak tangkap kan? orang luar eh? akak memang tatau sape le culprit tuh?...errkk kita same block ..block A...korang ni student yg ramai2 selalu naik lip tu kan {shy}..mesti dah penah satu lif...{shy}

naq..kak hate tak brani nak offer tlg jaga anak2 bulu mase korang cuti sok..sbb umah akak pon dah bebilang kaum dan rupa {ohmygod}...

tapi kalo nak soh kak hate jengok dorang tambah makan minom..buang mana yg patut..insyaAllah boleh diusahakan...{happy}

a'ah. pompuan ni mmg rajin. lantai dia pun glowing!!

he he he


All times are GMT +8. The time now is 06:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.