PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Coffee Room (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10 (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=4693)

Ferris Wheel 07-26-2010 09:49 PM

MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
I was googling the words "Sunway cat show" and the results attracted my attention...

> Sunway Pyramid | Facebook
22 Jul 2010 ... Sunway Pyramid latest update is that there is no cat show happening at Sunway Pyramid. just visit here from time to time to get the latest updates =)
http://www.facebook.com/pages/Sunway...id/36579378793

Jeng-jeng-jeng... Mail-CFA-wannabe website (http://www.mcfa.com.my/?lang=my&id=1...ntent=30&mnu=1) says got cat show on 6-8 August in Sunway Pyramid, and here at Sunway Official Facebook says no cat show in August 2010? Which is which? Mr.Ismail Mohd Ali the greatest cheater penipu besar, which is correct one?

the funny part is;
> Sunway Pyramid | Facebook
23 July 2010... Not that we're aware of.....but we'll keep u posted right here =)

Huhuhu... Sunway not "aware" about cat show in August? Huhuhu...

If show not in Sunway, then participants can sue MCFA for giving them misleading & false info into believing that show will be in Sunway when in fact not true? Or is it show will be at the so-call pet "clinic" Imadi?

rado 07-27-2010 10:14 AM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
mm... not only on facebook, but at their offiacial website also no update on that show while the other event has been updated??

http://www.sunway.com.my/pyramid/mallevents.asp

is it pyramid accepting last minute event arrangement?

TheDillingerEscapePlan 07-28-2010 12:45 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
urmmmm{mdribble}

hhplover 07-28-2010 01:25 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
I got friends interested to join. How? Check with Sunway nothing confirmed. And until now, there's no name of sponsor and no update on the show. But, MCFA still accept payment entries. Seramnyer....{sick}

TheDillingerEscapePlan 07-28-2010 01:58 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
then someone should call MCFA regarding this matter laaa..no point nak marah2 kan......{mfeelgood}

jasmine forever 07-28-2010 04:25 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
Hi all

sye sbnarnye da bayar utk join cmpetition nih...tp sye terprasan lak de thread psal cat show ni tak jd...btol ke?{oh}

so smlam saye da kol sndri encik ismail,sbb sye rase lg bgus sye dengar knyataan dr die sndiri brbanding klo bace2 dlam ni yg you all sendiri pun pasti atau tak..btol x?{wink}

so die ckap,cmpetition tu still ada pda 8 ogos 2010, & sponsor2 utk adiah sperti mknan kcing pun da cnfrm, 1 lg judge pun die da cnfrm kn(6 org klo x slap). jadi sye rse bnde ni x jd msalh la kut klo die sndri da ckap mcam tu..
tp klo x jd 2,kire da mslh die la (sye x tau la plak bab tu).

sye sebagai peserte pun kadang2 tersepit gak ble tgok & bace perbalahan you all semua dalam petfinder ni,at last yg jd mangse,peserte2 macam sye ni..{sick}

bg sye,bnde klo x pasti cmni,batter baik tnye sendiri pade penganjur supaye ape yg x pasti,tak tau dapat diselesaikan..btol x?{grin}

thank you

grrrrrrrk 07-28-2010 04:34 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
Hi,

Maaf kalo saya mencelah ye, tapi kalo kat Facebook Official Sunway Pyramid xkan la dia nak tipu org kan. Sbb nya saya baca kat Facebook Sunway Pyramid tu org yg bertanyakan soalan tu sampai 3 kali dan, Facebook Sunway Pyramid pun menjawab soalan dengan jawapan yg sama sebanyak 3 kali "Unaware dan No booking".

Sebab kalo nak kira show kucing ni show besar, tak kanlah Sunway Pyramid x nak buat promosi, sbb bleh tambah bilangan pengunjung.

Sebab macam show yg lepas bulan 4, rasanya banyak saya nampak promotion di Sunway Pyramid Facebook dan Sunway Pyramid Official Website, rasanya sebulan sebelum show. Tapi skrg dah kurang 2 minggu xde apa2 promotion oleh Sunway Pyramid pun, yg bagi guna tempat.

Tak tau lah ada ke tidak, sbb saya contact sendiri dgn president kelab, nak dapatkan kenyataan, x pasal2 saya pulak yg kena marah. Patut ke dia marah perserta yg nak masuk dan bayar duit entry show? x patutkan.

So kamu semua pikirkanlah sendiri.

{victory}{ohmygod}

TheDillingerEscapePlan 07-28-2010 04:41 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
Quote:

Originally Posted by grrrrrrrk (Post 86090)
Hi,

Maaf kalo saya mencelah ye, tapi kalo kat Facebook Official Sunway Pyramid xkan la dia nak tipu org kan. Sbb nya saya baca kat Facebook Sunway Pyramid tu org yg bertanyakan soalan tu sampai 3 kali dan, Facebook Sunway Pyramid pun menjawab soalan dengan jawapan yg sama sebanyak 3 kali "Unaware dan No booking".

Sebab kalo nak kira show kucing ni show besar, tak kanlah Sunway Pyramid x nak buat promosi, sbb bleh tambah bilangan pengunjung.

Sebab macam show yg lepas bulan 4, rasanya banyak saya nampak promotion di Sunway Pyramid Facebook dan Sunway Pyramid Official Website, rasanya sebulan sebelum show. Tapi skrg dah kurang 2 minggu xde apa2 promotion oleh Sunway Pyramid pun, yg bagi guna tempat.

Tak tau lah ada ke tidak, sbb saya contact sendiri dgn president kelab, nak dapatkan kenyataan, x pasal2 saya pulak yg kena marah. Patut ke dia marah perserta yg nak masuk dan bayar duit entry show? x patutkan.

So kamu semua pikirkanlah sendiri.

{victory}{ohmygod}

dia marah sebab ape? {oh}

grrrrrrrk 07-28-2010 04:46 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
Dia marah sebab saya tanya pasal ada ke tidak cat show tu.

So saya rasa itu mmg hak saya untuk tau show tu jadi ke tidak, sbb saya sudah membayar entry fee dan x patut la dia marah saya kalo saya tanya soalan.

Bila dia buat camtu, nampak sgt x profesionalnya dlm hal ni.

h{sick}

jasmine forever 07-28-2010 04:53 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
Quote:

Originally Posted by grrrrrrrk (Post 86090)
Hi,

Maaf kalo saya mencelah ye, tapi kalo kat Facebook Official Sunway Pyramid xkan la dia nak tipu org kan. Sbb nya saya baca kat Facebook Sunway Pyramid tu org yg bertanyakan soalan tu sampai 3 kali dan, Facebook Sunway Pyramid pun menjawab soalan dengan jawapan yg sama sebanyak 3 kali "Unaware dan No booking".

Sebab kalo nak kira show kucing ni show besar, tak kanlah Sunway Pyramid x nak buat promosi, sbb bleh tambah bilangan pengunjung.

Sebab macam show yg lepas bulan 4, rasanya banyak saya nampak promotion di Sunway Pyramid Facebook dan Sunway Pyramid Official Website, rasanya sebulan sebelum show. Tapi skrg dah kurang 2 minggu xde apa2 promotion oleh Sunway Pyramid pun, yg bagi guna tempat.

Tak tau lah ada ke tidak, sbb saya contact sendiri dgn president kelab, nak dapatkan kenyataan, x pasal2 saya pulak yg kena marah. Patut ke dia marah perserta yg nak masuk dan bayar duit entry show? x patutkan.

So kamu semua pikirkanlah sendiri.

{victory}{ohmygod}

OWH...macam 2 ke?

myb ade la sbb die marah (angin x kne atau cara u you bertanye ke..ntah la...agk2 je..{happy})

tp mse sye kol die bertanye baik2, tak ade plak die nk marah2,sbb klo die marah,sye pun leh marah,btol tak? sbb sye sbgai peserte tetap ade hak untuk bertanye.. bertnye pun kne pndai2 ngayat la..{shy}

bab yg sunway 2 sye x pasti lak, myb btol yg you tnye ni..
tp ape pun,klo x jd,sye sbgai peserta ttp terase tertipo...tp selagi competition tu belum mule lg, sye tunggu & lihat je la macam mane dulu..
yg penting,jangan da berfikiran negetif sangat..{cool}

masuk competiton ni bukan untuk gado,tp untuk kucing2 kite gak..{victory}
thanks..

grrrrrrrk 07-28-2010 05:04 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
Yup saya setuju dgn anda, kita masuk show kucing ni mmg ntuk happy2.

Dan saya rasa saya pun tau adab untuk bertanya, sbb kalo kita nak sesuatu dari seseorang kita akan bertanya dgn cara yg baik dan beradab. Saya rasa saya bertanya dgn cara yg betul tapi masih dimarahi.

So bila dah kena marah, rasa sangsi akan dtg dan kita rasa marah pun ada.

Saya juga setuju, jika show ini tidak jadi, saya akan rasa tertipu kerana saya sudah bertanya untuk mintak kepastian dan jawapannya lain,

Kalo ada kenapa organizer x nak reply kat Facebook Sunway Pyramid tersebut. Mustahil AJK MCFA tidak ada Facebook, sbb skrg zaman moden.

Rasanya kalo ada reply disitu, sedap jugak rasa hati kita yg sudah mendaftar dan membayar entry fee. ye x?

{victory}{grin}

rado 07-29-2010 09:27 AM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
hi allzz...
my suggestion, whoever yg dh register & make payment, please make sure you're asking for payment confirmation, e.g. resit, transaction details etc. becoz y? this fella, M@#L, will not giving back your money if the show is cancel/postpone.. he will saying that the registration fees will be bring on to the next show... if there is no payment confirmation & the show is cancel not postpone, then say goodbye to your money. coz you're unable to claim anything becoz yo have no prove.

so, i believe you're not late to ask for the payment confrmation..

# was informed by someone else that this fella is "liat" to return others money...

grrrrrrrk 07-29-2010 10:39 AM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
This is the latest conversation between Sunway Pyramid Facebook about the show.

http://www.facebook.com/home.php?#!/...t=feed_comment


Still hope that its not true.{sick}

jasmine forever 07-29-2010 12:08 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
Quote:

Originally Posted by rado (Post 86114)
hi allzz...
my suggestion, whoever yg dh register & make payment, please make sure you're asking for payment confirmation, e.g. resit, transaction details etc. becoz y? this fella, M@#L, will not giving back your money if the show is cancel/postpone.. he will saying that the registration fees will be bring on to the next show... if there is no payment confirmation & the show is cancel not postpone, then say goodbye to your money. coz you're unable to claim anything becoz yo have no prove.

so, i believe you're not late to ask for the payment confrmation..

# was informed by someone else that this fella is "liat" to return others money...

hye all...

thanks rado for your suggestion.. sye rse mmg betol cadangan yg awk bagi, bkan setakat cat show je,ape-ape barang yang kite beli pun sye rse still kite perlu ade resit or etc...{good}

tp saye rse x perlu la kite fikir bukan-bukan sebelum show tu berlangsung, sebagai peserta,sye rase ade hak untuk mintak duit balik klo show tu tak jadi, so kite tunggu la dulu macam mane... if show ni berjalan seperti biase, sye rase kite da memburuk-buruk kan die..btol x?{scared}

tp cadangan awk bagi tu saye rase setiap org perlu ambil perhatian..{victory}
selagi competiton ni belum berlangsung, kite same-same tunggu & lihat la macam mane..then selapas tu klo ape-ape jadi, baru lah boleh ambil tindakkan..bertanye atau sebagai nye..

thanks,{cool}

grrrrrrrk 07-29-2010 12:12 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
Yup saya pun setuju ngan awak Jasmine.

Cuma rasa risau sbb penganjur xnak mengnidakkan apa yg tertulis di Facebook itu tidak betul. hehehe

Sbb saya masuk banyak kucing ntuk show ni, tu yg rasa x sedap hati sangat2.

Harap2 ok.{sick}{victory}

jasmine forever 07-29-2010 12:23 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
[QUOTE=grrrrrrrk;86122]Yup saya pun setuju ngan awak Jasmine.

Cuma rasa risau sbb penganjur xnak mengnidakkan apa yg tertulis di Facebook itu tidak betul. hehehe

Sbb saya masuk banyak kucing ntuk show ni, tu yg rasa x sedap hati sangat2.

Harap2 ok.{sick}{victory}[/QUOT

owh...
sye pun masuk agak banyak pada show kali ni & show sebelum ni pun sye ada juga menyertai..

Dari show-show yg mcfa anjurkan sebelum ni,bg saye la penganjuran mereka memuaskan,berjaye gak sye tgok{good}..
Dan sye rase tak adil la jike kite beraggapan buruk untuk show yang akan datang nih...btol tak?{oh}

sye rase jalan terbaik kite tunggu & lihat dulu macam mane...
bukan awk saje yg risau,ramai lg peserta kan? blum campur peserte yg tak berada dalam PF nih..kan?{wink}

so sme2 kite bersabar....{grin}

thanks{cool}

hhplover 07-29-2010 02:49 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
Yup, kita tunggu dan lihat and kalau ada kita participate and be happy. Kalau tak ada, kita buat show sendiri depan kedai dia and mintak dia bayar sebab kita bawak kucing... Kalau dia liat, kita piat telinga dia!{shy}

TheDillingerEscapePlan 07-29-2010 02:58 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
sudah2 la...tak elok fitnah nieh..kita tunggu jer laaa..nak burukan org agak2 laa..belom ape2 dah nak burukan ismail mcm2...bulan puasa dah nak dekat dah...{victory}{victory}{victory}

rado 07-29-2010 05:24 PM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
agreed with you allzz..
wait n see, but, give attention at the end of my previous post: was informed by someone else that this fella is "liat" to return others money...
that's only i wanna h/light..

Ferris Wheel 07-30-2010 07:41 AM

Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???
 
jasmine forever : if my info is correct, the last show was very successful because the ex-committees were very dedicated to make it a success. But now they have quit because they already uncover the shit (aka tahi) of Ismail Mohd Ali of MCFA, including not conducting club AGM. That is why you are seeing these problems that Ismail Mohd Ali claims that he can handle when in fact he cannot.

Look at what Sunway wrote in their FB :
>Sunway Pyramid As far as we know, there isn't any booking from them to have the cat show here. We are not aware when they say it's going to be here.
Tuesday at 17:28

This was on 27-July. Sunway not aware that MCFA is claiming that cat show will be done there. And that no bookings nor discussions were ever held on this issue. So how can Ismail Mohd Ali claim that the show will be done there in Sunway & keep collecting money, when in fact they did not even approach Sunway to do the booking? This seriously is a breach of contract between participants and Ismail Mohd Ali. Like I said, he has been misleading & tricked us into paying, thinking that the show will be there when he NEVER had the intention nor confirmation. Yes, I'm sure you can sue him!

This much I can say. I know Ismail Mohd Ali. If the show is changed to other venue, he will give so many excuses like Sunway cheated him, Sunway already booked etc, etc. If show cancelled, he will say his sponsors fault not giving money in time (already twice buat show but still no money. Why? All go into own pocket?? Who is the auditor? Watch out, please...), and that Sunway cannot give commitment so for safety of participants' cats and comfort of the show, he had no choice to postpone it to find more suitable place to do the show. And I KNOW Ismail Mohd Ali - argue with him but HE WILL NEVER APOLOGIZE nor admit it's his fault. Always will be others' fault. I thinks the old committee had great pride in themselves not wanting to be involved with such person and quit the club.

When in fact, it's all lies. Sunway already confirmed on 27-July-2010 that no booking has ever been made. And Ismail Mohd Ali has been advertising this "show at Sunway" at MCFA website since end April/early May! Is that not cheating?

Ismail Mohd Ali penipu besar great liar.


All times are GMT +8. The time now is 08:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.