PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Coffee Room (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Jom melaram dgn fesyen raya 2009 (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3023)

anitayusof00 09-16-2009 10:10 PM

Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
6 Attachment(s)
Kpd kengkawan semua...thread ni dibuka saja2 utk menceriakan suasana perayaan & berkongsi tips gaya melaram memasing. Bukan ada niat apa2. Saja seronok2 jer...Ladies & gents dipersilakan untuk tunjuk fesyen raya masing2.

Raya taun ni aku tempah baju 3 pasang. Dah berbulan tempah tapi baru tadi gi amik kat taylor.....sebenarnya taun ni tak der rasa nak beraya sgt, tapi bila tgk baju raya yg dah siap, datang la mood sikit2.

Aksesori & kasut yg paling kiri tu utk dipadankan dgn kebaya oren yg aku kirim kat June from Bandung. Kasut yg tgh yg mcm bollywood tu sememangnya dtg dari sana utk dipadankan dgn baju kaler purple & kain sari yg fabriknya memang dibeli dari negara yg sama. Kasut paling kanan utk baju kurung. Sekarang ni aku ada 3 pilihan. Tak tau yg mana satu nak pakai utk raya pertama... Tlg bagi cadangan ehh.... (Hb & anak2 pakai baju melayu kaler hitam).

adamyala 09-17-2009 07:22 AM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
wahhh...lawanya baju2 raya nita {grin}{good}
yang june beli kat bandung tu memang cantik warna dia
kalau zai....nak suggest nita pakai baju kurung di pagi hari raya pertama
sebab masa tu memang sesuai untuk ambik gambar keluarga
hero2 dgn hubby pulak pakai baju melayu warna hitam
memang seswai la tu

nita....kasut bollywood tu sarat dgn labuci
tak berat ke nak melangkah ?? {ohmygod}{victory}

linda_gamble 09-17-2009 08:33 AM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
wahhhh..beraya sakan kak nita..
semuer pon cantik..siap ada 3 kasut nak padankan..lengkap ngan aksesori ..
heheh....
baju kurung tue cantik.....baju kebaya kalo nak berkunjung umah sanak saudara..memang marvellous.....{good}{good}{good}

imann 09-17-2009 08:53 AM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
dengkinye aku tgk baju kebaya kak nita....thn ni tak tercapai dek akal ku yg tak bape pjg ni nak melaram baju kebaya yg june beli kat bandung aritu..takdan nak tempah pun...wwuuuaarrr...sbb dlm pantang...bila abes pantang...taylor udah takmo amik...cett../*^&&%$*&...maka...

maka tahun ni berbaju kurung nan ayu jek..muehehehehe...tema tahun ni kaler BIROOOOO

tggu raya nnt le snap gambor...ahaksss....

tp...untuk tidak menghampakan...cececehhh..

aku wakilkan anak aku le...tayang bj raya dia...kaler ala2 tu le smua..

http://i14.photobucket.com/albums/a3...n/DSC03671.jpg

anitayusof00 09-17-2009 09:22 AM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 60915)
wahhh...lawanya baju2 raya nita {grin}{good}
yang june beli kat bandung tu memang cantik warna dia
kalau zai....nak suggest nita pakai baju kurung di pagi hari raya pertama
sebab masa tu memang sesuai untuk ambik gambar keluarga
hero2 dgn hubby pulak pakai baju melayu warna hitam
memang seswai la tu

nita....kasut bollywood tu sarat dgn labuci
tak berat ke nak melangkah ?? {ohmygod}{victory}

Thanks for the compliments. June mmg pandai pilih kain. Aku pun pelik nape laki June selalu tak berkenan dgn kain yg dia pilih utk diri dia (teringat dulu June pernah citer camtu).
Aku pun rasa mcm nak pakai baju kurung laa....walaupun Msia mari, tapi yg tu aku paling suka {good}{good}. Kasut bollywood tu ringan la Zai....tak berat langsung.

Quote:

Originally Posted by linda_gamble (Post 60922)
wahhhh..beraya sakan kak nita..
semuer pon cantik..siap ada 3 kasut nak padankan..lengkap ngan aksesori ..
heheh....
baju kurung tue cantik.....baju kebaya kalo nak berkunjung umah sanak saudara..memang marvellous.....{good}{good}{good}

TQ Linda....baju raya jer ada 3 pasang, ntah bila aku nak pakai tatau laa...silap aribulan pakai sepasang jer utk 1st day raya....pastu aku merap kat umah duk depan TV atau zzzzzzz {shy}{shy}{shy}

Quote:

Originally Posted by imann (Post 60925)
dengkinye aku tgk baju kebaya kak nita....thn ni tak tercapai dek akal ku yg tak bape pjg ni nak melaram baju kebaya yg june beli kat bandung aritu..takdan nak tempah pun...wwuuuaarrr...sbb dlm pantang...bila abes pantang...taylor udah takmo amik...cett../*^&&%$*&...maka...

maka tahun ni berbaju kurung nan ayu jek..muehehehehe...tema tahun ni kaler BIROOOOO

tggu raya nnt le snap gambor...ahaksss....

tp...untuk tidak menghampakan...cececehhh..

aku wakilkan anak aku le...tayang bj raya dia...kaler ala2 tu le smua..

Comeynya anak ko imann.....mcm anak patung yg pakai baju melayu kat section baju raya shopping2 complex {wink}{wink} Aku rasa nak gomol2 jer budak tu {high}{high}{high}
Ko jgn la dengki ngan aku.....raya taun depan confirm ko blh melaram punya {good}{good} wokehhh...nanti bole bukak thread pic raya pulak {victory}

nik_tropicana 09-17-2009 10:09 AM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
tahun neh beli baju siap jer..bru beli smlm kat kamdar..kaler maroon...songkok pun sme..ingatkn nak tempah tapi ade plak saiz so beli yg da siap jgak..beli ala kadar jer..sbb kemeriahan sedikit kekurangan...

nurkasih 09-17-2009 10:20 AM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
Quote:

Originally Posted by anitayusof00 (Post 60899)
Kpd kengkawan semua...thread ni dibuka saja2 utk menceriakan suasana perayaan & berkongsi tips gaya melaram memasing. Bukan ada niat apa2. Saja seronok2 jer...Ladies & gents dipersilakan untuk tunjuk fesyen raya masing2.

Raya taun ni aku tempah baju 3 pasang. Dah berbulan tempah tapi baru tadi gi amik kat taylor.....sebenarnya taun ni tak der rasa nak beraya sgt, tapi bila tgk baju raya yg dah siap, datang la mood sikit2.

Aksesori & kasut yg paling kiri tu utk dipadankan dgn kebaya oren yg aku kirim kat June from Bandung. Kasut yg tgh yg mcm bollywood tu sememangnya dtg dari sana utk dipadankan dgn baju kaler purple & kain sari yg fabriknya memang dibeli dari negara yg sama. Kasut paling kanan utk baju kurung. Sekarang ni aku ada 3 pilihan. Tak tau yg mana satu nak pakai utk raya pertama... Tlg bagi cadangan ehh.... (Hb & anak2 pakai baju melayu kaler hitam).

Amboii beshhnyer kak Nita raya..kiter tak sesuaii sket..sbb lepas semayang raya dah sebuk nak mengidang..lengan pun lipat naik atas da~~{ohmygod}{ohmygod}

Tengah carik tudung fareeda lagi... da takder stock..{cry}{cry}

imann 09-17-2009 11:34 AM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
nita..

aku dok berkobar-kobar nak slim mcm ko semula...(ececehh...leh caya ke ni?)...hopefully raya aji kot2 leh muat kebaya aku tu...apa rahsia mu wahai kekanda nita...utk slim sebegitu rupe

imann 09-17-2009 11:36 AM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
nita...nnt raya leh terjah umah..hehehe...aku balik ipoh weii...umah kat mana ek?..

June 09-17-2009 12:34 PM

Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
hmm!! aku takde baju raya tahun ni.pakai baju raya tahun lalu je {ohmygod}{ohmygod}{ohmygod}

aku pandai pilih kain utk org lain tp diri sendiri tak reti.kikikikikik!! biasanya klu suami aku yg pilih kain utk aku dijadikan baju kurung aku kata tak lawa tp kwn2,family suma kata lawa tp durang tak tau yg suami aku pilih {shy}{shy}{grin}

aku suka baju kebaya tu kak.lawa siot.dah jd baju makin terserlah kecantikkannya baju kebaya tu.blh gak pakai kebaya raya pertama {good}


adoi!! anak si Imann,mcm kucing ko juga.sihat sihat belaka {shy}{shy}

[/LEFT]
Quote:

Originally Posted by anitayusof00 (Post 60930)
Thanks for the compliments. June mmg pandai pilih kain. Aku pun pelik nape laki June selalu tak berkenan dgn kain yg dia pilih utk diri dia (teringat dulu June pernah citer camtu).
Aku pun rasa mcm nak pakai baju kurung laa....walaupun Msia mari, tapi yg tu aku paling suka {good}{good}. Kasut bollywood tu ringan la Zai....tak berat langsung.



TQ Linda....baju raya jer ada 3 pasang, ntah bila aku nak pakai tatau laa...silap aribulan pakai sepasang jer utk 1st day raya....pastu aku merap kat umah duk depan TV atau zzzzzzz {shy}{shy}{shy}



Comeynya anak ko imann.....mcm anak patung yg pakai baju melayu kat section baju raya shopping2 complex {wink}{wink} Aku rasa nak gomol2 jer budak tu {high}{high}{high}
Ko jgn la dengki ngan aku.....raya taun depan confirm ko blh melaram punya {good}{good} wokehhh...nanti bole bukak thread pic raya pulak {victory}


hatemetoday 09-17-2009 12:47 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
olohhh model mane teww yg bebaju birooo...omeiinyaaa

adei kak nita..fushcia/purplelish..iskkk...haros melaram...cantik nye..{cry}..mengikut kefahaman tentang befesyen saya yg nan ando ni kan kak nita..baju kebaya peach tu pakek ngan slip on yg ade munger batu kaler owen tuh...lagik dua baju tuh..sesuai ngan slip on yg ade reben itam tuh..yg kasot batu2 tu akak simpan la wat pakek ngan suor jin untuk kasual kasual...

oang cam aku yg size xs nih tak leh banyak cengkadak...tak banyak choice di pasaran nun untuk kengkami yg congmei nih..so dpt la selai kurong pahang..syukor le..jadik lah...slamat hari raya semua yek..drive safely korang..{happy}

imann 09-17-2009 01:46 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
adess...june...aku pun tatau nape semua sihat2 belaka..gamaknya ikut baka mama dia kot...besor2..montok2...{shy}

nita.
disebabkan aku dengki tgk kebaya ko...aku tak leh pakai tahun ni..byk lg spare tayar aku lg..adess...so aku paste le kebaya aku tawon lepaih ek...pink kaler...{grin}...(sebeno nye nak ilang kan kempunan sendiri....wakakkaka)
http://i14.photobucket.com/albums/a3...n/riches-1.jpg

anitayusof00 09-17-2009 02:08 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
*****

anitayusof00 09-17-2009 02:10 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
Quote:

Originally Posted by nik_tropicana (Post 60937)
tahun neh beli baju siap jer..bru beli smlm kat kamdar..kaler maroon...songkok pun sme..ingatkn nak tempah tapi ade plak saiz so beli yg da siap jgak..beli ala kadar jer..sbb kemeriahan sedikit kekurangan...

Kiranya ko jadi nik maroon la taun ni ye ? JK JK JK....nape dik ? Apsal lak kemeriahan sedikit kekurangan ? Ko putus cinta ker ? Tu laa...dulu aku suggest awek iran ko tak mo.....susah cinta antara benua laa kunun2.....HAHAHA....melawak jer...jgn mara aaa....

Quote:

Originally Posted by nurkasih (Post 60939)
Amboii beshhnyer kak Nita raya..kiter tak sesuaii sket..sbb lepas semayang raya dah sebuk nak mengidang..lengan pun lipat naik atas da~~{ohmygod}{ohmygod}

Tengah carik tudung fareeda lagi... da takder stock..{cry}{cry}

Aku pun menghidang gak, tp tetap control ayu gitu...{shy}{shy} Tudung fareeda tu camner lak ropenya ?

Quote:

Originally Posted by imann (Post 60949)
nita..

aku dok berkobar-kobar nak slim mcm ko semula...(ececehh...leh caya ke ni?)...hopefully raya aji kot2 leh muat kebaya aku tu...apa rahsia mu wahai kekanda nita...utk slim sebegitu rupe

Quote:

Originally Posted by imann (Post 60951)
nita...nnt raya leh terjah umah..hehehe...aku balik ipoh weii...umah kat mana ek?..

Mcm la aku ni slim sangat. Aku pun ada spare tyre gak, ko jer yg tak nampak !!! Nak slim actually bukan susah...tak payah pakai duit pun, jimat duit lagi ada....cuma perlukan keazaman yg tinggi. There is no short cut to slim yrself. Jaga makan & exercise banyak2. Tu jer caranya. Bila ko masak nasi, masa tgh menggelegak tu, buang air kanji dia beberapa kali. Klu tak, makan nasi beras tajmahal...tapi tak sedap la...Nak kurus kena la korban weiii. Umah aku kat Tmn Meru...klu nak dtg calling2 dulu takut karang smpai umah kosong pulak. Nanti aku PM ko address.

Quote:

Originally Posted by June (Post 60959)
aku suka baju kebaya tu kak.lawa siot.dah jd baju makin terserlah kecantikkannya baju kebaya tu.blh gak pakai kebaya raya pertama {good}

Memang lawa....klu ko perati betul2....actually tang tengkuk tu pattern mcm cheongsam.

Quote:

Originally Posted by hatemetoday (Post 60960)
adei kak nita..fushcia/purplelish..iskkk...haros melaram...cantik nye..{cry}..mengikut kefahaman tentang befesyen saya yg nan ando ni kan kak nita..baju kebaya peach tu pakek ngan slip on yg ade munger batu kaler owen tuh...lagik dua baju tuh..sesuai ngan slip on yg ade reben itam tuh..yg kasot batu2 tu akak simpan la wat pakek ngan suor jin untuk kasual kasual...

Thanks for the tips hate {good}{good}

Quote:

Originally Posted by imann (Post 60969)
nita.
disebabkan aku dengki tgk kebaya ko...aku tak leh pakai tahun ni..byk lg spare tayar aku lg..adess...so aku paste le kebaya aku tawon lepaih ek...pink kaler...{grin}...(sebeno nye nak ilang kan kempunan sendiri....wakakkaka)

Waa cunnya......alaa imann....ko tu pakai apa pun lawa....don worry laa....tp taun ni ko punya ranking ada sikit jatuh laa sebab ko dah ada saingan hebat. Nak tau saper ? BABY KO !!!! Dia lg lawa {shy}{shy}{shy}

BILA PULAK KORANG YG LAIN2 NAK TEMPEK PIC BAJU RAYA KORANG DLM THREAD NIHH ???

imann 09-17-2009 02:16 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
Nita...mmg skrng tgh cuba diet and senaman sikit...sbb takut nak lasak2..sbb cser{ohmygod}

aku pernah try beras taj mahal tu...tapi aku makan cam tak kenyang ...{shy}

ececeh..ranking jatoh ek?..aisey..takpe..berkorban sikit...tp vogue tetap menten ek{shy}{shy}...

tggu pas raya la nita...suh dorang pakat2 amik gambar baju raya...baru best...{good}...cepat pm address...kot le aku sempat terjah...kan..kan..kan...aku koling2 la b4 sampai tu..takan nak main terjah jek....

nastygurlz 09-17-2009 02:22 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
BILA PULAK KORANG YG LAIN2 NAK TEMPEK PIC BAJU RAYA KORANG DLM THREAD NIHH ???[/QUOTE]


bkn nyer tk nk tepek pic baju raya kak..
mslh nyer bju raya sy tu pg2 raya kang bru ade kt dpan mata {cry}{cry}
sedih nyer la..
tkut gak kalo fitting die tk brape nk ngam ker..
dh tk leh nk adjust..
sy tempah bju raya tu kt kg..
sbb kt area umh sy tu taylor sume nyer jahit tk cntik..

imann 09-17-2009 02:26 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
Quote:

Originally Posted by nastygurlz (Post 60977)
BILA PULAK KORANG YG LAIN2 NAK TEMPEK PIC BAJU RAYA KORANG DLM THREAD NIHH ???


bkn nyer tk nk tepek pic baju raya kak..
mslh nyer bju raya sy tu pg2 raya kang bru ade kt dpan mata {cry}{cry}
sedih nyer la..
tkut gak kalo fitting die tk brape nk ngam ker..
dh tk leh nk adjust..
sy tempah bju raya tu kt kg..
sbb kt area umh sy tu taylor sume nyer jahit tk cntik..
[/QUOTE]


lepas raya nnt jgn lufer tempek gambar ekk...leh gak tgk...{shy}

nastygurlz 09-17-2009 02:35 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
Quote:

Originally Posted by imann (Post 60978)
bkn nyer tk nk tepek pic baju raya kak..
mslh nyer bju raya sy tu pg2 raya kang bru ade kt dpan mata {cry}{cry}
sedih nyer la..
tkut gak kalo fitting die tk brape nk ngam ker..
dh tk leh nk adjust..
sy tempah bju raya tu kt kg..
sbb kt area umh sy tu taylor sume nyer jahit tk cntik..


lepas raya nnt jgn lufer tempek gambar ekk...leh gak tgk...{shy}[/QUOTE]

tepek gmbar bju jer dh la ekk..
tuan bdn nyer pemalu ckit..
huhu {shy}{shy}

imann 09-17-2009 02:40 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
Quote:

Originally Posted by nastygurlz (Post 60979)
lepas raya nnt jgn lufer tempek gambar ekk...leh gak tgk...{shy}

tepek gmbar bju jer dh la ekk..
tuan bdn nyer pemalu ckit..
huhu {shy}{shy}
[/QUOTE]


ala....tak aci..tak aci...kena posing maut sekali{shy}

nastygurlz 09-17-2009 02:43 PM

Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009
 
Quote:

Originally Posted by imann (Post 60980)
tepek gmbar bju jer dh la ekk..
tuan bdn nyer pemalu ckit..
huhu {shy}{shy}


ala....tak aci..tak aci...kena posing maut sekali{shy}[/QUOTE]

bkn tk nk posing maut..
tkut nnti makin jatuh ranking akak tu {shy}{shy}{shy}


All times are GMT +8. The time now is 11:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.