PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Success Stories (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=22)
-   -   kucing bengal.. (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=714)

chemonk 08-18-2008 09:30 AM

kucing bengal..
 
http://www.kosmo.com.my/kosmo/conten...a&pg=ne_12.htm

got it from kosmo online... lawa sungguh~!{high}

hatemetoday 08-18-2008 11:22 AM

Re: kucing bengal..
 
olohhh omeinye bengal dia...dr ismail ni yg masok mejalah 3 dulu kan...dia tunjuk tempat boarding kat klinik dia and also kekucing pedigree kat umah dia...ahh geramm nyee nengok semua sihat2 belako...

azris 08-18-2008 11:34 AM

Re: kucing bengal..
 
a lovely bengal it is...dh lama berkenan kt bengal tp till now...blum ada rezeki lagik...selalu jugak tgk doc tu iklankan kucing2 dia..mmg comey2 dan sehat2

hatemetoday 08-19-2008 12:20 PM

Re: kucing bengal..
 
bila cerita pasal bengal..mesti teringatkan Shogun...owner dia nama Putra Bengal...alahaii..Putra..where are you dik ..kak hate dah lama tak dengar update Shogun...mesti dah besar panjang...ni lah last update tahun lepas:

http://i127.photobucket.com/albums/p...oto/shogun.jpg

http://i127.photobucket.com/albums/p...to/shogun2.jpg

fantasticat 08-19-2008 12:32 PM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by hatemetoday (Post 4705)
olohhh omeinye bengal dia...dr ismail ni yg masok mejalah 3 dulu kan...dia tunjuk tempat boarding kat klinik dia and also kekucing pedigree kat umah dia...ahh geramm nyee nengok semua sihat2 belako...

setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...

June 08-19-2008 12:48 PM

kucing bengal..
 
betul,dia bukan vet tp dia pernah kerja jd assitant vet dan skrg dlm proses mengambil kursus jadi vet.

alah,brader,itu tandanya ko ni msh awet muda.kan elok tu.wakakakakakakak!!!

Quote:

Originally Posted by fantasticat (Post 4907)
setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...


hatemetoday 08-19-2008 02:01 PM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by fantasticat (Post 4907)
setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...

owhh...udah kat keratan akhbar tu tulih imadi petclinic...milah ingat dr le..hikhikhik...

comyncats 08-22-2008 06:10 PM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by hatemetoday (Post 4902)

Is that cage his permanent accomodation? What is his breeding?

Dunker 08-22-2008 06:46 PM

Re: kucing bengal..
 
"betul,dia bukan vet tp dia pernah kerja jd assitant vet dan skrg dlm proses mengambil kursus jadi vet."

It takes 5 yeas of training to be a vet. As it stands I dont think a few courses would qualify him to be a vet.

hatemetoday 08-23-2008 10:51 AM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by comyncats (Post 5940)
Is that cage his permanent accomodation? What is his breeding?

hi lesley, no hes not permanently caged. i think he is being caged only on safety measures..because of visitors ...on the breeder side..am not too sure on the category ..but he bought Shogun from Muzaffar the 1st bengal breeder in Malaysia.

Putra Bengal, hope you can come and join PF for further explaination on Shogun {happy}

Credit to PutraBengal:

http://i127.photobucket.com/albums/p...unfreeroam.jpg

Celis 08-25-2008 08:16 AM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by fantasticat (Post 4907)
setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...

may b u ni awet muda,bro{wink}...EPL dah start..life is all better now{good}

blackie007 08-25-2008 01:23 PM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by chemonk (Post 4685)
http://www.kosmo.com.my/kosmo/conten...a&pg=ne_12.htm

got it from kosmo online... lawa sungguh~!{high}

What an elegant and sleek cat!

Quote:

Originally Posted by hatemetoday (Post 4902)
bila cerita pasal bengal..mesti teringatkan Shogun...owner dia nama Putra Bengal...alahaii..Putra..where are you dik ..kak hate dah lama tak dengar update Shogun...mesti dah besar panjang...ni lah last update tahun lepas:

Shhogun looks very handsome leh.....Who is Putra Bengal, kak Ina? Dia tak join kat forum sini ker?

xsynie 11-25-2008 02:45 AM

Re: kucing bengal..
 
5 Attachment(s)
Mai tang ni tengok anak-anak kucing bengal saya, kalau nak tengok sapa mak bapak dia mai singgah di http://xsyniemainecoon.wetpaint.com.

BabyZee 11-25-2008 08:14 AM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by fantasticat (Post 4907)
setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...

yeke 35?
zee tengok pun macam rasa dia tua skit je, macam 40+..
hmmm...


Quote:

Originally Posted by xsynie (Post 20738)
Mai tang ni tengok anak-anak kucing bengal saya, kalau nak tengok sapa mak bapak dia mai singgah di http://xsyniemainecoon.wetpaint.com.

is the website about your cattery or it's just simply web to show your babies?
just wondering..{wink}{victory}

spongegirl 11-25-2008 10:17 AM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by xsynie (Post 20738)
Mai tang ni tengok anak-anak kucing bengal saya, kalau nak tengok sapa mak bapak dia mai singgah di http://xsyniemainecoon.wetpaint.com.

eee...chumel nye..
nak sekor leh x???{happy}

xsynie 11-25-2008 11:37 PM

Re: kucing bengal..
 
is the website about your cattery or it's just simply web to show your babies?
just wondering..{wink}{victory}
[/QUOTE]

Actually the creation of the website is just to reach the people out there who are cat lovers and by coincident my bengalcat had just deliver 4 kitten{cool}

Please don't wonder too much{wink}

azraf 11-27-2008 04:00 AM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by spongegirl (Post 20760)
eee...chumel nye..
nak sekor leh x???{happy}

memang comel.. saya pun nak satu leh tak? {cool}

xsynie 11-27-2008 11:36 AM

Re: kucing bengal..
 
Banyak banyakan bersabar, kasi dia orang abis menyusu dulu.{grin}

http://xsyniemainecoon.wetpaint.com

{happy}

azraf 11-28-2008 12:49 AM

Re: kucing bengal..
 
Hihihi, tu maksudnya ada harapan ke nak terima? {good}

xsynie 11-28-2008 02:13 AM

Re: kucing bengal..
 
Quote:

Originally Posted by azraf (Post 21512)
Hihihi, tu maksudnya ada harapan ke nak terima? {good}

harapan kena setiasa ada, cuma tinggi atau rendah aje yang tak tentu{cool}, tapi kalau kena gayanya apa salahnya, saya takkan boleh bela kesemuanya, kalau jantan nanti ia lawan tokay, kalau betina nanti kes incest pulak!!!{scared}


All times are GMT +8. The time now is 09:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.