PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cat TV and Photos (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=51)
-   -   .::my baby adam::. (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=2209)

adamyala 05-02-2009 05:56 PM

.::my baby adam::.
 
Lama tak update gambar anak lagi satu ni. Nanti merajuk pulak dia. Asik2 yaya jer yg jadi perhatian. Kalau Yaya manja dgn semua orang dalam rumah ni, Adam cuma manja dgn kak zai. Dia main dgn fifi kdg2 jer...ikut mood dia. Selalunya kalau kak zai takde kat rumah, Adam dok tido bwh meja makan, tunggu mama balik. Fifi pun kdg2 dok bwh meja mkn jugak sbb nak tido sebelah Adam {shy}

Name : Adam
D.O.B. : 13 Feb 2008
Sex : Male
Deworm :Yes
Vaccine :Yes
Neutered:Yes

http://i367.photobucket.com/albums/o...Image002-2.jpg
ADAM SUKA MAIN DGN BEAR KECIK NI



http://i367.photobucket.com/albums/o...Image003-3.jpg
NGANTUK DAH... NAK TIDO. PELUK BEAR KUAT KUAT

June 05-02-2009 06:05 PM

.::my baby adam::.
 
wah!!! Adam muka kemek.heheheh!! cute mute sungguh anak bulus ko Zai.bersih lg bulu tu.gebus gebus {high}{high} siap ada teddy bear lg.hai!!! napelah takde kuicng aku yg manja camni?? ikut mummy dialah kot.ganas.hehehehe!!

adamyala 05-02-2009 06:20 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Hehehe June, anak bulus aku dua ni aje. Boleh la manja lebih sikit. Kalau 11 ekor mcm ko aku rasa ganas2 jugak jadiknyer..
dgn aku2 sekali jadik ganas {shy}{shy}

takde mananyer berseh June, berkerak jugak budak2 ni. Tambah pulak skrg aku dah tak kuat nak mandikan selalu. Mandi pun celup2 aje.


Quote:

Originally Posted by June (Post 42578)
wah!!! Adam muka kemek.heheheh!! cute mute sungguh anak bulus ko Zai.bersih lg bulu tu.gebus gebus {high}{high} siap ada teddy bear lg.hai!!! napelah takde kuicng aku yg manja camni?? ikut mummy dialah kot.ganas.hehehehe!!


euanna 05-02-2009 07:13 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 42577)
Lama tak update gambar anak lagi satu ni. Nanti merajuk pulak dia. Asik2 yaya jer yg jadi perhatian. Kalau Yaya manja dgn semua orang dalam rumah ni, Adam cuma manja dgn kak zai. Dia main dgn fifi kdg2 jer...ikut mood dia. Selalunya kalau kak zai takde kat rumah, Adam dok tido bwh meja makan, tunggu mama balik. Fifi pun kdg2 dok bwh meja mkn jugak sbb nak tido sebelah Adam {shy}

Name : Adam
D.O.B. : 13 Feb 2008
Sex : Male
Deworm :Yes
Vaccine :Yes
Neutered:Yes

http://i367.photobucket.com/albums/o...Image002-2.jpg
ADAM SUKA MAIN DGN BEAR KECIK NI



http://i367.photobucket.com/albums/o...Image003-3.jpg
NGANTUK DAH... NAK TIDO. PELUK BEAR KUAT KUAT

Alalala comeinyaaaaaaaaa............................. anak2 bulus kat rumah ni pun xde la manja sangat.. Sherbet ajela yang manja dgn saya.. kalau nasib baik..dapatla usap2 dia dok riba atas peha.. most of the time x dapek..dia suka lepak sorang2 kat belakang pintu/peti sejuk/bawah kerusi..atau main kejar2/gusti dgn Salem...
Gebunya Adam... ish.. leh feluk2 wat tido tak, Kak Zai? {shy}{shy}

adamyala 05-02-2009 07:26 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Yan,
Adam ni tak la manja mcm Yaya. Tapi kalau orang dukung dia diam jer. Tak meronta. Cuma Purr dia reserve untuk kak zai sorang aje {shy}

Kalau mood dia nak main, dia warm up lari satu rumah. Dari hujung sana ke hujung sini. Lompat atas sofa, masuk bilik, kua balik, kdg2 risau takut dia terlanggar dinding. Dah la muka dia penyek..tambah penyek kang baru dia tahu {ohmygod}

Yan nak bwk tido ? boleh....meh tido umah kak zai {wink}


Quote:

Originally Posted by euanna (Post 42581)
Alalala comeinyaaaaaaaaa............................. anak2 bulus kat rumah ni pun xde la manja sangat.. Sherbet ajela yang manja dgn saya.. kalau nasib baik..dapatla usap2 dia dok riba atas peha.. most of the time x dapek..dia suka lepak sorang2 kat belakang pintu/peti sejuk/bawah kerusi..atau main kejar2/gusti dgn Salem...
Gebunya Adam... ish.. leh feluk2 wat tido tak, Kak Zai? {shy}{shy}


Zarul 05-02-2009 08:20 PM

Re: .::my baby adam::.
 
comeiiiiiiiiii

rozzygee 05-02-2009 08:20 PM

Re: .::my baby adam::.
 
woaahh Zai! ni baka exotica gak ke Zai?.. no wonder you beli Daisy hehe.. He's adorable!.. dah la warna mcm teddy bear.. geboooo!

adamyala 05-02-2009 08:25 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Thanks Cikgu {happy}

lama tak nampak

apa khabar anak2 di rumah

kata ada anak baru, bila nak post pics dia tu ?


Quote:

Originally Posted by Zarul (Post 42584)
comeiiiiiiiiii


adamyala 05-02-2009 08:34 PM

Re: .::my baby adam::.
 

Adam Persian la Gee
Dulu bulu dia lagi banyak. Skrg dah kureng sbb aritu dia tak berapa sehat.
Very hard to care for this breed ler Gee. Manyak songeh {shy}


Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 42585)
woaahh Zai! ni baka exotica gak ke Zai?.. no wonder you beli Daisy hehe.. He's adorable!.. dah la warna mcm teddy bear.. geboooo!


rozzygee 05-02-2009 09:07 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 42587)

Adam Persian la Gee
Dulu bulu dia lagi banyak. Skrg dah kureng sbb aritu dia tak berapa sehat.
Very hard to care for this breed ler Gee. Manyak songeh {shy}


Aiyarkkk {ohmygod} kena byk mentelaah lagi la gee ni. Manjang salah teka!.. Kalau u yg expert ngaku susah nak jaga this breed.. emm i wonder how yr sister can jaga 22 ekoq adehhh...{sweat}

adamyala 05-02-2009 11:06 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Mentelaah Gee, jgn tak mentelaah. Cuti2 mcm ni kita boley google sepanjang hari dan malam. Belajar mcm2 bende kihkihkih !!!!

Daisy tu Exotic. Beza Persian dgn Exotic cuma persian bulu panjang, exotic bulu pendek. Bentuk muka, coby body dan temperament sumer sama. Kalau ikut cat fancy, exotic dgn persian boleh dikacukkan. For your info Gee, adam punyer grandfather sebelah ayah is an Exotic. {wink}


Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 42588)

Aiyarkkk {ohmygod} kena byk mentelaah lagi la gee ni. Manjang salah teka!.. Kalau u yg expert ngaku susah nak jaga this breed.. emm i wonder how yr sister can jaga 22 ekoq adehhh...{sweat}


rozzygee 05-02-2009 11:30 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 42593)
Mentelaah Gee, jgn tak mentelaah. Cuti2 mcm ni kita boley google sepanjang hari dan malam. Belajar mcm2 bende kihkihkih !!!!

Daisy tu Exotic. Beza Persian dgn Exotic cuma persian bulu panjang, exotic bulu pendek. Bentuk muka, coby body dan temperament sumer sama. Kalau ikut cat fancy, exotic dgn persian boleh dikacukkan. For your info Gee, adam punyer grandfather sebelah ayah is an Exotic. {wink}

uik.. dahkeluar salah silah adam ni hehe.. Sbb ada resemblance tu yg salu buat i kompius zai.. {ohmygod} ni tgh polok daisy la ni.. lately dia ni asyik nak keluar ke laman je.. dia suka ciyom2 munger yg tak brp nak ada tu.. siap landing telentang ptg tadi sambil ciom munger..{shy}{shy}..

Ada gak masa nak menggoogle hari ni.. tp bab resepi la hehe.. I jarang masak Zai.. sekali teringin nak masak masa tu la belek resepi hehe..{grin} Bygkan gas kat umah ni dah setawon lebih baru 2 hari lepas berganti {ohmygod}

I teringin nak buat pita breed fillings hehe..

rozzygee 05-02-2009 11:31 PM

Re: .::my baby adam::.
 
koreksyen.. mentang2 la sebot psl kucing jadik pita breed plak {shy}.. ni gelak sendiri dah ni hahahaha!!! it should be PITA BREAD fillings hehe

adamyala 05-02-2009 11:38 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 42597)
uik.. dahkeluar salah silah adam ni hehe.. Sbb ada resemblance tu yg salu buat i kompius zai.. {ohmygod} ni tgh polok daisy la ni.. lately dia ni asyik nak keluar ke laman je.. dia suka ciyom2 munger yg tak brp nak ada tu.. siap landing telentang ptg tadi sambil ciom munger..{shy}{shy}..

Ada gak masa nak menggoogle hari ni.. tp bab resepi la hehe.. I jarang masak Zai.. sekali teringin nak masak masa tu la belek resepi hehe..{grin} Bygkan gas kat umah ni dah setawon lebih baru 2 hari lepas berganti {ohmygod}

I teringin nak buat pita breed fillings hehe..

Jaga Daisy tu Gee..nanti kene catnap. Dia tak takut org kan. Kucen manja Daisy tu kan...siap telentang dia Gee ? {shy}

'Breed' ke 'bread' Gee ? Dah ckp pasal breed kucing, tgn pun silap taip...kehkehkeh {shy}{victory}

setahun lebih tahan gas ? lama tu Gee...
nasib baik tak beku gas tu {shy}{shy}

adamyala 05-02-2009 11:39 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 42598)
koreksyen.. mentang2 la sebot psl kucing jadik pita breed plak {shy}.. ni gelak sendiri dah ni hahahaha!!! it should be PITA BREAD fillings hehe

tu la pasal {shy}

daRLing 05-03-2009 01:25 PM

Re: .::my baby adam::.
 
alololo,comel nye adam,,ni la yg selalu kena buli dgn yaya yer,,yaya geram tengok pipi die kot,,mcm nak gigit je{shy}{shy} comel nye muka {high}

adamyala 05-03-2009 02:06 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Quote:

Originally Posted by daRLing (Post 42616)
alololo,comel nye adam,,ni la yg selalu kena buli dgn yaya yer,,yaya geram tengok pipi die kot,,mcm nak gigit je{shy}{shy} comel nye muka {high}

Entah la daRLing, kak zai pun sampai dah tak tau apa nak buat ni. Nasib baik Daisy ada ngan kak Gee, kalau tak tentu Daisy pun jadi mangsa gigit si Yaya ni. Dia jeles tak habis-habis {oh}

http://i367.photobucket.com/albums/o...a/Image005.jpg
PANTANG TENGOK ADAM..YAYA MESTI NAK TERKAM, PELUK DAN GIGIT*sori ek ! gambar blurrr
{shy}

daRLing 05-03-2009 02:14 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 42620)
Entah la daRLing, kak zai pun sampai dah tak tau apa nak buat ni. Nasib baik Daisy ada ngan kak Gee, kalau tak tentu Daisy pun jadi mangsa gigit si Yaya ni. Dia jeles tak habis-habis {oh}

http://i367.photobucket.com/albums/o...a/Image005.jpg
PANTANG TENGOK ADAM..YAYA MESTI NAK TERKAM, PELUK DAN GIGIT*sori ek ! gambar blurrr
{shy}


waaaa,kesian adam,,mesti die takut,,yaya ni x padan gebu gebot {ohmygod}{ohmygod} tengok tu adam dah terbaring kat bawah,{sick}{sick}{scared} kalau ade daisy,mesti yaya lagi kuat ngamok{shy}{shy} jeles sgt nih,die nak jadi the one n only

adamyala 05-03-2009 02:18 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Adam suka sepah2kan bilik dia. Kalau sepah baru dia ada mood nak main. Dia punya fevret main kotak {shy}

http://i367.photobucket.com/albums/o...a/Image020.jpg
MEROYAN KOTAK


http://i367.photobucket.com/albums/o...Image023-1.jpg
KALAU SEPAH CAMNI ADAM SUKA SGT,
TONGGANG LANGGANG DI BUATNYER{ohmygod}

adamyala 05-03-2009 02:37 PM

Re: .::my baby adam::.
 
Memang kesian tengok Adam. Dia nak main sama2 ngan yaya sebenarnya, tapi yaya tak layan. nak terkam ajak gaduh lagi ..{sick}
nanti mama tukar yaya suka sama suka dgn sugarboo forever and ever baru tau {shy}


Quote:

Originally Posted by daRLing (Post 42621)
waaaa,kesian adam,,mesti die takut,,yaya ni x padan gebu gebot {ohmygod}{ohmygod} tengok tu adam dah terbaring kat bawah,{sick}{sick}{scared} kalau ade daisy,mesti yaya lagi kuat ngamok{shy}{shy} jeles sgt nih,die nak jadi the one n only



All times are GMT +8. The time now is 12:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.