PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Events (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=5)
-   -   KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 2nd AUGUST 2009 (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=2323)

abgraldo 05-28-2009 02:51 PM

KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 2nd AUGUST 2009
 
Salam Sejahtera to All,
Macam yang Pakcu beritahu minggu lepas, inilah dia International Cat Show yang kat Seremban tu. Di biaya oleh Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia, dan akan dirasmikan oleh Menteri Besar Negeri Sembilan. Cat Show diadakan sempena promosi kraftangan Malaysia.
Sebagaimana yang diberitahu, inilah julung-julung kalinya Kraftangan Malaysia menganjurkan promosi seumpama ini, maka sebahagian besar kraftangan yang akan dijual dan dipamirkan akan bertemakan kucing.
Nampak macam meriah dan hadiahnya pun agak menarik.
So, Pakcu dah buat keputusan untuk masuk show yang kat Seremban ni. Ini disebabkan show kat Mid Valley tu ada 2 kali 2 minggu berturut2, so Pakcu lepaskan show Mid Valley 28 June tapi masuk yang 5 July.
Kepada kawan-kawan yang nak join sama, PM ler Pakcu k. Good Luck.
http://img34.imageshack.us/img34/2932/image002dio.jpg

DJSNAZ83 05-28-2009 09:23 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
alahaii...nmpaknya x dpt nak join venture ngan pakcu kt midvalley nanti utk 28hb nie...mmg x kesampaian ler kalo nak g soromban nu haa...hehehe
gudluck pakcu utk kt soromban tu...nanti jgn lupa borong hadiah yg kt midvalley 7hb plak...wakakaka!!{shy}

Hazlie 05-29-2009 12:12 AM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
slm pakcu..
cat show ni anjuran kratangan malaysia je ke?
sape judges?
pakcu msk byk ke??
huhuhuh...lie da x ley nk msk...
Putri br je pas operation baru2 nie...
Infection on her uterus..melayang $600+++ huwaa...
Lie terus neuter dier...

abgraldo 05-29-2009 10:56 AM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Quote:

Originally Posted by DJSNAZ83 (Post 45613)
alahaii...nmpaknya x dpt nak join venture ngan pakcu kt midvalley nanti utk 28hb nie...mmg x kesampaian ler kalo nak g soromban nu haa...hehehe
gudluck pakcu utk kt soromban tu...nanti jgn lupa borong hadiah yg kt midvalley 7hb plak...wakakaka!!{shy}

Hahaha..... thanks EJ for the wish. Tak per, utk 28hb kat mid valley tu EJ sapu k..., 7hb kita sama2 sapu...wakakaka, berlagaknyer kan..
Quote:

Originally Posted by Hazlie (Post 45626)
slm pakcu..
cat show ni anjuran kratangan malaysia je ke?
sape judges?
pakcu msk byk ke??
huhuhuh...lie da x ley nk msk...
Putri br je pas operation baru2 nie...
Infection on her uterus..melayang $600+++ huwaa...
Lie terus neuter dier...

ooo... elokla terus neuter... nanti dah elok masuk ler show k{victory}{good}Judges dr Australia, a ah Kraftangan Malaysia anjurkan. Ada la kut dlm 5-6 ekor, leh dpt terus show cages tu. Show cages tu dia org beli baru, abis show bole bawak balik. Pakcu anta 6 ekor, bwk 6 show cages bole jual.... wakaka....{shy}

June 05-29-2009 11:55 AM

KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Pakcu,saya ni sebenarnya nak itot gi Seremban 28/6 tu.ngam2 birthday saya lak.hehehehe!! cuma nak tau je agak2 abis kol berapa?? klu smp malam tak dpt nak ikut sebab nak celebrate birthdya dgn boyfriend merangkap suami {shy}{shy} tumpang keta Pakcu boleh tak?? keta kancil saya ni semput klu jalan jauh.maklumlah keta kecik dan uzur.dah lama berkhidmat dgn tuannya kancil tu {shy}

abgraldo 05-29-2009 12:03 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 45649)
Pakcu,saya ni sebenarnya nak itot gi Seremban 28/6 tu.ngam2 birthday saya lak.hehehehe!! cuma nak tau je agak2 abis kol berapa?? klu smp malam tak dpt nak ikut sebab nak celebrate birthdya dgn boyfriend merangkap suami {shy}{shy} tumpang keta Pakcu boleh tak?? keta kancil saya ni semput klu jalan jauh.maklumlah keta kecik dan uzur.dah lama berkhidmat dgn tuannya kancil tu {shy}

Bole June... tp Pakcu gi pagi ler n dgn kucing2 sekali. Kalau June no problem, Pakcu lagi suker... Tapi, kalau pagi tu June tak leh, kembar Pakcu pun gi gak tengahari sikit. Leh gak naik ngan dier. Kita celebrate birthday kat Seremban k... hehehe. Event habis dlm kul 5 ptg, sempat 2nd round celebrate kat KL lak..hehehe{happy}

June 05-29-2009 12:05 PM

KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
oh!! takpe.saya morning person.blh ikut Pakcu pagi2. ok,set Pakcu.kita gi dating pula kali ni.heheheh!! jgn suami saya kacau nak ikut sudah. {ohmygod} dia pernah kata klu ada catshow lg nak gi tgk.

Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 45653)
Bole June... tp Pakcu gi pagi ler n dgn kucing2 sekali. Kalau June no problem, Pakcu lagi suker... Tapi, kalau pagi tu June tak leh, kembar Pakcu pun gi gak tengahari sikit. Leh gak naik ngan dier. Kita celebrate birthday kat Seremban k... hehehe. Event habis dlm kul 5 ptg, sempat 2nd round celebrate kat KL lak..hehehe{happy}


abgraldo 05-29-2009 12:15 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 45655)
oh!! takpe.saya morning person.blh ikut Pakcu pagi2. ok,set Pakcu.kita gi dating pula kali ni.heheheh!! jgn suami saya kacau nak ikut sudah. {ohmygod} dia pernah kata klu ada catshow lg nak gi tgk.

Wookay... set!!{victory}{happy}

June 05-29-2009 12:18 PM

KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
wokey!! heheheh!! suami saya ni Pakcu mcm baby.klu dah tenghari dia restless asyik nak pulang {shy}{shy}{grin} bg dia rehat cukup2,mlm kita org berdangdut pula {shy}

Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 45656)
Wookay... set!!{victory}{happy}


nik_tropicana 05-29-2009 04:59 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
kat mane kraftangan negeri sembilan neh?

abgraldo 05-29-2009 05:23 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Quote:

Originally Posted by nik_tropicana (Post 45708)
kat mane kraftangan negeri sembilan neh?

Tah Nik... Pakcu pun tak tau... Nik try google leh, dah dpt nanti beritau kat sini ek... Thanks.{happy}{victory}

nik_tropicana 05-29-2009 05:39 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
roger org serembn td..dier kata kat seremban 1, area mahkamah..

abgraldo 05-29-2009 06:03 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Quote:

Originally Posted by nik_tropicana (Post 45719)
roger org serembn td..dier kata kat seremban 1, area mahkamah..

Thanks Nik{good}

abgraldo 05-31-2009 01:35 AM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
INFO TAMBAHAN :-

Kategori Di Pertandingkan :-


PEDIGREE (Kucing Bersijil) Male Open Female Open Neuter Open Kitten K10 Kitten K6
LONGHAIR 3 3 3 3 3
SEMI-LONGHAIR 3 3
SHORTHAIR 3 3 3 3 3

NON PEDIGREE (Kucing tiada Sijil) Male Open Female Open Neuter Open Kitten K10 Kitten K6
LONGHAIR 3 3 3 3 3
SHORTHAIR 3 3 3 3 3

Keterangan :-
Kucing Pedigree bersijil maksudnya kucing yang ada sijil beranak dan salah silahnyer yang dikeluarkan oleh CFA, FIFE etc
Kucing Non Pedigree tiada sijil maksudnya tiada sijil seperti yang dimaksudkan di atas. Vaksin card bukannnya sijil.

Umur kucing lebih dari 10 bulan yang tidak di neuter/spay akan diletakkan di bwah kategori Male Open/Female Open bahagian Longhair/Semi Longhair/ Shorthair.
Kucing Neuter/Spay didalam kategori Neuter Open bahagian Longhair/Shorthair
Kucing umur antara 6+ - 9+ bulan, dlm kategori K10 Longhair/Shorthair
Kucing umur antara 3+ - 5+ bulan, dlm kaTEGORI k6 Longhair/Shorthair

Setiap kategori yang dipertandingkan ada 3 hadiah, 1st, 2nd, 3rd
Hadiah kategori :- rossete, trophy, premium foods, toys etc
Hadiah penyertaan :- show cages (baru), premium foods

Pada kucing yg menang 1st kategori, akan layak untuk bertanding kategori seterusnya. Contoh, Non Pedigree 1st K10 Longhair, bertanding utk Best Kitten dan Best Longhair dan kalau menang lagi bertanding utk Best Non Pedigree n kalau menang lagi terus ke Best In Show.
Hadiah Best Kategori (Contoh Best Kitten) : Rossetes Besar, Trophy Besar, Makanan Premium Bungkus Besar, Toys Banyak.... bak kata semua besar n banyak. Lagi tinggi yang menang, lagi besar n banyak hadiahnyer...hehehe.{shy}{victory}

Ok, Selamat Mencuba kepada semua yang berminat!!

abgraldo 05-31-2009 02:19 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Dear All,
Ok, for those interested to come or to join this cat show, please visit this http://forums.petfinder.my/group.php?groupid=1. All the details i.e payment, tips etc. Good Luck!!

shanim 05-31-2009 05:28 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 45815)
Dear All,
Ok, for those interested to come or to join this cat show, please visit this http://forums.petfinder.my/group.php?groupid=1. All the details i.e payment, tips etc. Good Luck!!


Perghhh...
menarik n tertarik..{high}
xtau nak masuk mane satu ni..
xbest la kalu pakcu xde kat Midvalley 28/6 nanti..
xpe2 ad byk masa lg boleh pikir2 nak masuk kt mane..
huhu..{cool}

prinz38i 06-01-2009 11:22 AM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 45714)
Tah Nik... Pakcu pun tak tau... Nik try google leh, dah dpt nanti beritau kat sini ek... Thanks.{happy}{victory}

Salam..

saya dah tanye kawan kat Somban katenye :-
" umm ko keluar dari hiway, nampak bangunan minag tu on ur right side itulah dia"

{victory}

abgraldo 06-01-2009 11:49 AM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
Quote:

Originally Posted by shanim (Post 45824)
Perghhh...
menarik n tertarik..{high}
xtau nak masuk mane satu ni..
xbest la kalu pakcu xde kat Midvalley 28/6 nanti..
xpe2 ad byk masa lg boleh pikir2 nak masuk kt mane..
huhu..{cool}

Alaa Shanim... Pakcu ada kat Mid Valley pada show 5 July tu, seminggu jer dr 28 June. 5 July tu show lg besar n grand. Pakcu pikir2 2 minggu kat sana tu nanti boring lak.... hehehe. Lagi pun nak support org soromban.... hehe.
Quote:

Originally Posted by prinz38i (Post 45881)
Salam..

saya dah tanye kawan kat Somban katenye :-
" umm ko keluar dari hiway, nampak bangunan minag tu on ur right side itulah dia"{victory}

Thanks Prinz.... ada map tak?

abgraldo 06-01-2009 01:39 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
http://img34.imageshack.us/img34/9760/image003ifa.jpg
MUAT TURUN BORANG PERTANDINGAN
http://www.imakatzcattery.com.my/med...rtandingan.pdf
http://www.imakatzcattery.com.my/med...rtandingan.doc

Pada yg sapa2 yg nak join tapi tak der masa nak isi borang tu...hehehe, PM jer detail tu cam yg Pakcu beritau dulu. Nanti Pakcu forwardkan kat secretrariat.....

For Info, Pakcu confirm join show yg ni. 1. Kraftangan International Cat Show - Seremban, 28 June 2009
2. Petworld International Cat Show - Mid Valley, 5 July 2009

Zarul 06-01-2009 03:55 PM

Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009
 
rasanye macam nak masuk


All times are GMT +8. The time now is 11:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.