PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cats & Kittens (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Shampoo Groomers Goop.. (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=6197)

Dpersianpetz 10-31-2011 10:39 AM

Shampoo Groomers Goop..
 
Sy sedang mencari shampoo groomers goop..

Ada sesape yg tau di mana sy bole beli/order dan petshop+breeder mana yg ada jual serta hgnye..Tk..

Joey'A 11-01-2011 09:38 PM

Re: Shampoo Groomers Goop..
 
Hi! it would be great if u mention which area u are, then people at you area would advice u accordingly. Kalo area KL/ Selangor senang nak cari.

Dpersianpetz 11-03-2011 03:42 PM

Re: Shampoo Groomers Goop..
 
Saya di area sg.buloh, sgor...

AzeaF 11-04-2011 11:27 AM

Re: Shampoo Groomers Goop..
 
Dear Dpersianpetz,

best ke shampoo ni...??

rasanye kat pet lover centre ada kot...

Dpersianpetz 11-04-2011 02:16 PM

Re: Shampoo Groomers Goop..
 
Azeaf..

Best ke tak sy tak sure sbb sy br je dpt tau psl groomers goop ni.. Sy diphmkan produk ni rahsia breeder2 bg kucg2 dorg semua cantik2, bulu gebu+ bersih ms g cat show.. Benda ni ada jns krim, liquid+shampoo.. Sy tgh cari yg jns shampoo sbb mudah nak guna.. Sy bukan nak guna utk kucg g cat show tp sj nak guna bg kucg2 sy cantik, bersih+gebu bulu dorg sbb kucg2 sy ni jns long hair..kekdg jenuh nak bg hilg kale kekuningan kt bwh leher yg bebulu putih..

angah1234 11-05-2011 12:37 PM

Re: Shampoo Groomers Goop..
 
saya pon na tau jugak shampoo ape..sesape yg boleh bg tau?thx amat {victory}{good}{good}

catshome 11-05-2011 11:39 PM

Re: Shampoo Groomers Goop..
 
So far never heard about this..but if you want your cat become fluffy , smell nice and soft..boleh cuba Mc Lee brand camelia aromatherapy, baby powder scrub atau petdiatric laboratories yellow color..so far work just fine with me.

http://catshometown.blogspot.com/{high}

blackie007 11-06-2011 01:00 AM

Re: Shampoo Groomers Goop..
 
try contact Jimmy at Home Pet Food & Care at Sri Petaling....mungkin diorang ada. tel: (03) 9059 3190

Quote:

Originally Posted by Dpersianpetz (Post 98336)
Sy sedang mencari shampoo groomers goop..

Ada sesape yg tau di mana sy bole beli/order dan petshop+breeder mana yg ada jual serta hgnye..Tk..


AzeaF 11-18-2011 09:40 AM

Re: Shampoo Groomers Goop..
 
owh mcm tu ehh...

ade org kata kalau taknak kaler2 kuning tu, pakai WHITE shampoo...

mcm brand bubble rice ada... yu pun ada... yg tu mmg senang jumpa boleh dikatakan merata pet shop area kl/selangor...

maybe harga dia ok sbb tu pet shop berani nak jual... agaknye la...

so nnt dah jumpa bagi tau la kat mana ada...
teringin juga nak pakaikan kat my cat...

early Jan next year i will adopt extreme long hair cat....
mungkin boleh ready siap2... hahahhahah

penyek 03-26-2012 08:45 AM

Re: Shampoo Groomers Goop..
 
Quote:

Originally Posted by Dpersianpetz (Post 98336)
Sy sedang mencari shampoo groomers goop..

Ada sesape yg tau di mana sy bole beli/order dan petshop+breeder mana yg ada jual serta hgnye..Tk..


cuba guna shampoo dari keluaran BioGance(white snow). Ada 2 keluaran, untuk anjing dan kucing.. Try beli yang puppy punya sebab kandungan nya lagi tinggi dari kucing. Saya dah try dan hasilnya sangat2 berkesan. huhuhu...disamping boleh menghilangkan kesan2 kuning di bulu kucing/anjing, shampoo ni gak boleh mengilat kan bulu dan menggebu kan bulu..ehhehehe...cuma yang paling penting..kalau nak bersihkan bulu yang dah kekuningan, caranya, basahkan bulu2 yang kotor tu then aami white snow tuang kan sedikit di tangan dan gosok kan di bahagian bulu yang kuning itu sahaja...bilas dengan bersih.....kalau nak shampoo seluruh badan...tuang dalam besen bagi sebati dan baru boleh jirus ke seluruh bahagian badan..jgn teralu banyak...{good}


All times are GMT +8. The time now is 04:50 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.