PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Outdoors (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Paintball anyone? (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3243)

venez 10-22-2009 02:05 PM

Paintball anyone?
 
Hi guys, just wanna share satu game yang maybe ramai dikalangan forumer pernah dgr but takut2 nak main or maybe atas kekangan wang ringgit.. actually paintball scene kat m'sia ada 2 type, one is speedball n the other is recball..

http://www.residentevilchef.com/Inde...e/LZ2Y4085.jpg
Speedball as picture above usually played di padang (kadang2 seluas padang bola) dengan safety netting dan juga air bunker untuk perlindungan diri, marker (or pistol/senapang) yang selalu digunakan adalah dari jenis e-marker (battery operated trigger with High Pressure Air assist) dan amat ringan coz speedball memerlukan pergerakan yang pantas..

http://www.swatuk.com/resources/recplay.jpeg
http://8thguardscaa.com/images/Capital%20Offense.jpg
manakala recbal or scenario paintball as picture above usually played in jungle or building (military style) dgn scenario perang dan objektif tersendiri...

sakit ke bila kena tembak? selalunya masa kita main mmg adrenalin kita akan kill rasa sakit, tapi bila lepas game baruler rasa lebam but no pain no gain right, he3... kalau tembak or ditembak dari jarak dekat memangler sakit...

kalau nak cerita panjang jugak mengenai paintball nih but i don't know samada forumer dalam pet finder nih minat or tak game2 lasak nih, but u guys can ask n post anything here n i'll try to answer as much as i can... :)

azraf 10-23-2009 12:39 AM

Re: Paintball anyone?
 
Teringin nak main sejak first time dengar masa tahun 2006.. Masih belum kesampaian.. kih kih kih. Cam best jek.

venez 10-23-2009 08:47 AM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by azraf (Post 64493)
Teringin nak main sejak first time dengar masa tahun 2006.. Masih belum kesampaian.. kih kih kih. Cam best jek.

best mmg best, erk kat cerakah ada 1 park.. try ler.. :)

prinz38i 10-23-2009 08:57 AM

Re: Paintball anyone?
 
bestttt.. pernah gi main, tp mmg betul kekangan wang ringgit adalah sangat mengekangkan.. {happy}.. kat mane tempat yg paling murah sekali and berapa? specific selangor/KL or Klang Valley.. {happy}

ms pasola 10-23-2009 09:15 AM

Re: Paintball anyone?
 
pnah men 2x..mmg bes..pastu balik bdn lebam2 kn tembakk...{shy}

venez 10-23-2009 11:13 AM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by prinz38i (Post 64502)
bestttt.. pernah gi main, tp mmg betul kekangan wang ringgit adalah sangat mengekangkan.. {happy}.. kat mane tempat yg paling murah sekali and berapa? specific selangor/KL or Klang Valley.. {happy}

1. bukit cerakah (recball)
rm85-90 seorang
include makan tengahari, marker, 500 pallet, mask, gas n etc

2. tanamera sg. buloh (recball n speedball)
rm85 seorang
x termasuk makan tengahari, include marker, 500 pallet, mask, gas n etc

3. canyon paintball, bandar utama (recball n speedball)
rm90 seorang
termasuk rental marker, 500 pallet, mask, xtra pod, gas n etc

venez 10-23-2009 11:13 AM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by ms pasola (Post 64507)
pnah men 2x..mmg bes..pastu balik bdn lebam2 kn tembakk...{shy}

he3, biasaler tuh... nama pun extreme sport..

azraf 10-24-2009 02:02 AM

Re: Paintball anyone?
 
Fuh, tegar sungguh.. boleh hafal menu harga tu... {good}

Quote:

Originally Posted by venez (Post 64522)
1. bukit cerakah (recball)
rm85-90 seorang
include makan tengahari, marker, 500 pallet, mask, gas n etc

2. tanamera sg. buloh (recball n speedball)
rm85 seorang
x termasuk makan tengahari, include marker, 500 pallet, mask, gas n etc

3. canyon paintball, bandar utama (recball n speedball)
rm90 seorang
termasuk rental marker, 500 pallet, mask, xtra pod, gas n etc


venez 10-24-2009 11:01 AM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by azraf (Post 64649)
Fuh, tegar sungguh.. boleh hafal menu harga tu... {good}

he3, actually byk lagi tempat tapi kalau nk letak list mau penuh, as for me aku pki my own marker so murah skit byr... :)

duyung_leo 11-04-2009 04:16 PM

Re: Paintball anyone?
 
sebenarnya ade tempat lagi.. di PJ pun ade.. kat astaka tu. belakang cobra club.. hehehe..

venez 11-04-2009 08:07 PM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by duyung_leo (Post 65878)
sebenarnya ade tempat lagi.. di PJ pun ade.. kat astaka tu. belakang cobra club.. hehehe..

yup, that one is more to speedball... :)

duyung_leo 11-05-2009 10:01 AM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by venez (Post 65925)
yup, that one is more to speedball... :)


yup.. cah main speedball jer.. tu pun kalo ade masa lapang.. and latihan kalo ade tournament maksak.. {ohmygod}

venez 11-05-2009 03:02 PM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by duyung_leo (Post 66033)

yup.. cah main speedball jer.. tu pun kalo ade masa lapang.. and latihan kalo ade tournament maksak.. {ohmygod}

WCA 21 nov nih join x? kat xtion paintball, bukit jalil...

duyung_leo 11-05-2009 04:10 PM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by venez (Post 66104)
WCA 21 nov nih join x? kat xtion paintball, bukit jalil...

tak.. la ni masa agak terhad la bro.. sambung study.. {ohmygod}

Yong Katana Ashica 11-05-2009 07:50 PM

Re: Paintball anyone?
 
best nih. yang kat tana mera tu memang puas hati. yong da penah battle kat situ. ape kata klu kita kat PF ni organize 1 game. kan best???? {victory}{good}

venez 11-06-2009 12:37 PM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by Yong Katana Ashica (Post 66182)
best nih. yang kat tana mera tu memang puas hati. yong da penah battle kat situ. ape kata klu kita kat PF ni organize 1 game. kan best???? {victory}{good}

bleh kalau nak suruh sy organise, tapi now we all prefer main kat paintball valley (cerakah) n canyon paintball (bandar utama)...

Yong Katana Ashica 11-06-2009 06:39 PM

Re: Paintball anyone?
 
Quote:

Originally Posted by venez (Post 66288)
bleh kalau nak suruh sy organise, tapi now we all prefer main kat paintball valley (cerakah) n canyon paintball (bandar utama)...

tak kesah la kat mana pon.. asalkan boleh {shy}

cuba try tanya forumers lain...{victory}{good}

venez 11-07-2009 07:38 PM

Re: Paintball anyone?
 
kena pilih date dulu then kita list nama forumers2 yang nak join... :)


All times are GMT +8. The time now is 11:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.