PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Photos & Diaries (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=699)

Penghulu 08-16-2008 07:00 PM

Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Ape kater kita Coretkan pengalaman kita kemana mana destinasi di dunia ni, tak kira lah luar atau dalam Negara ke…ke gunung, gua...laut…asal ada cerita untuk di kongsi….mari lah kita…gi makan angin ngan kengkawan....


Pengalaman ini : Sewaktu saya di Sibu sebulan yang lalu.
Dari Serikei ke Tanjung Manis, Sarawak.Perjalanan mengambil masa 2 jam dari Sibu.


[ Sungai Rejang ] Sungai yg terpanjang di Malaysia...pada waktu Sunset...

http://img156.imageshack.us/img156/3248/img0450rb2.jpg

Air yg tenang jgn sangka X der...

http://img520.imageshack.us/img520/6082/img0460df2.jpg

Bina and Blackie saya naik Speed Boat larrrr......Kamu berdua x yah angan2 nak bagi saya satu..{shy}

http://img365.imageshack.us/img365/1...1mediumco1.jpg

Kegiatan pembalakan masih merupakan aktiviti utama....

http://img368.imageshack.us/img368/3...4mediumia4.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/4...6mediumlu4.jpg

http://img520.imageshack.us/img520/2...1mediumfc8.jpg

http://img524.imageshack.us/img524/5...nslargemo4.jpg

http://img186.imageshack.us/img186/4...smediumvj8.jpg

Jadi sesaper tolong lah sambung lagi yang ada adventure tu...

imann 08-18-2008 12:08 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Istanbul - Turkey...

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/108bmp.jpg
Tanah seberang....

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/65bmp.jpg
pak guard tu ingat kan patung...rupa2 org betui.llhehehe....ensem beb!!..cair ahkak...

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/58bmp.jpg
sejuk atas bot...

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/131bmp.jpg
masjid biru...

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/56bmp.jpg
permandangan masa naik bot..cross the other land...

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/49bmp.jpg
Jeti dia...

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/48bmp.jpg
Big Bazzar...sopping heaven beb!!!

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/45bmp.jpg
mama tgh posing..anak2 sibuk main kitten kat tepi kedai tu...{shy}

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/27bmp.jpg
Lobi Hotel

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/5bmp.jpg
On the way nak window shooping kat Arasta Bazzar

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/3bmp.jpg
Haiya Sofia...

http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/1bmp.jpg
Istanbul Airport

imann 08-18-2008 12:18 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Pulau Langkawi, Malaysia..

http://i14.photobucket.com/albums/a3...forsales-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...DSCN2001-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...27223409-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3.../collage31.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...n/wanted-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...ollage29-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...ollage26-1.jpg

imann 08-18-2008 12:25 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Cameron Highland..Malaysia

http://i14.photobucket.com/albums/a3...DSCN2075-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...n/DSCN2073.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...n/DSCN2068.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...ollage16-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...ollage11-1.jpg

imann 08-18-2008 12:33 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Pulau Pangkor...Malaysia..

http://i14.photobucket.com/albums/a3...DSCN2045-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3.../collage23.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...collage2-2.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...collage7-2.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...collage4-2.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...collage1-5.jpg

imann 08-18-2008 12:36 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Jeddah & Madinah

http://i14.photobucket.com/albums/a3...at20nabi-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...nn/abahi-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a3...20Bir20Ali.jpg

steffy1811 08-18-2008 04:16 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
LONDON!!! Wohooo......

Tower of London, Anne Boleyn died somewhere inside there. {scared}
http://photos-a.ak.facebook.com/phot...73416_2285.jpg

Thames River and original London Eye
http://photos-e.ak.facebook.com/phot...82836_2593.jpg

Big Ben
http://photos-f.ak.facebook.com/phot...82837_2899.jpg

Ala, a lot more.... malas i wanna upload. But a lot never take also. {nah} Anyway, my boss is there, so probably will be going to London again if I stay on long enough in this job. {shy}

Penghulu 08-18-2008 04:38 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Pernah lah juga ke beberapa kota di Indonesia tapi tak dapat nak tunjuk banyak gambar.
Pasal File nya sudah corrupt dan x sempat buat back-up.
Sayang juga pasal waktu tuh saya bekerja di Medan, Jakarta, Bandung dan Surabaya...

Tapi baru-baru nie saya ke Bandung dan Jakarta, tapi tak ambil gambar juga pun...
pasal musim hujan pada waktu tu...

Jakarta Kota nyer berbeza...dan lihatlah pembangunan yg tak seimbang...
Gambar ni di ambil dari kamar Hotel penginapan...


http://img55.imageshack.us/img55/8145/dscn0006bo6.jpg

Tetapi lebih pesat membangun berbanding dengan Kuala Lumpur

http://img55.imageshack.us/img55/9480/dscn0005yb5.jpg

Lihat saja lah deretan kenderaan di Jalanraya...Ini pula lebih teruk dari Kuala Lumpur...

http://img55.imageshack.us/img55/4660/dscn0004ad4.jpg

Bandung Kota yang sangat tidak bersih sekarang nie....

http://img55.imageshack.us/img55/843/dscn1586ri7.jpg

Penghulu 08-18-2008 04:39 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Ini sewaktu menghantar teman baik saya ke Telaga Harbour, di Pulau Langkawi.Pernah 5-6 kali datang ke sini.
Sambil tuh ambil peluang naik Kereta Kabel buat kali pertama ke Puncak Gunung Mechinchang.

Berderau darah aku bila sampai di 3/4 perjalanan bila di tiup angin kencang...
Gondola tu terpaksa di hentikan kerana berhayun dan beristighfar lah aku kat dalam tu banyak2....
Sayup nun jauh kebawah, bayangkan itu cuma 3/4 perjalanan Gondola tuh...


Telaga Harbour, Langkawi...suasana cukup tenang di sini dan jauh dari riuh bunyi kenderaan...

http://img295.imageshack.us/img295/4584/dscn2377sf3.jpg

Deretan perahu layar yg singgah disini untuk pelayar beristirehat...

http://img68.imageshack.us/img68/1101/dscn2376xm9.jpg

Suasana nya yang tenang...memang cukup tenang...

http://img295.imageshack.us/img295/7376/dscn2378pc2.jpg

Antara laut dan gunung...

http://img295.imageshack.us/img295/4003/dscn2379xs8.jpg

Air lautnya yang tenang tanpa ombak...

http://img68.imageshack.us/img68/5596/dscn2349xn9.jpg

Waktu sang mentari yang akan berlabuh di ufuk barat...

http://img295.imageshack.us/img295/173/dscn2386vy9.jpg

Damai....

http://img295.imageshack.us/img295/8513/dscn2385xs2.jpg

4 buah Gondola yng bergerak ke puncak Gunung...

http://img68.imageshack.us/img68/1223/dscn2364ro3.jpg

Dari Gondola kelihatan Pantai Kok dan Telaga Harbour...

http://img295.imageshack.us/img295/8666/dscn2402ij8.jpg

Perjalanan dari tahap 1/4 pendakian...

http://img295.imageshack.us/img295/4884/dscn2403ta5.jpg

Pandangan diatas menuju pendakian....

http://img295.imageshack.us/img295/1629/dscn2396ni5.jpg

Terus mendaki....

http://img295.imageshack.us/img295/3858/dscn2399mw0.jpg

Terberhenti disini, dan lepas tu tak ambil gambar lagi akibat gemuruh
oleh hayunan Gondola...


http://img295.imageshack.us/img295/874/dscn2397mr3.jpg

blackie007 08-18-2008 06:37 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Good idea, Din. I suka tengok gambar2 kekawan sini. But, klu panggil I upload gambar2 saya, malas sikitlah.

Suma gambar I kat dlm computer, tak der kat imageshack. Tapi, ader dlm private gallery kat picasaweb.......so maybe one day bila I don't feel so malas I'll transfer kat album di profile sini for kekawan's private viewing.

sillylupie 08-18-2008 06:40 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Wahhhhh
Jelesnya................
Hehehehehe, takpe nanti I post gambar I kat Sg. Wang :)

Penghulu 08-18-2008 06:47 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Quote:

Originally Posted by blackie007 (Post 4793)
Good idea, Din. I suka tengok gambar2 kekawan sini. But, klu panggil I upload gambar2 saya, malas sikitlah.

Suma gambar I kat dlm computer, tak der kat imageshack. Tapi, ader dlm private gallery kat picasaweb.......so maybe one day bila I don't feel so malas I'll transfer kat album di profile sini for kekawan's private viewing.

Bring it to your profile album, it can multiple upload will be very fast....
cepat la I want to see it...lepak at your profile there minum kopi panas...heheh

Quote:

Originally Posted by sillylupie (Post 4794)
Wahhhhh
Jelesnya................
Hehehehehe, takpe nanti I post gambar I kat Sg. Wang :)

Dont say only lah Mak Datin...upload here lar...I mention no restriction want...
anywhere in this living world...Sg.Wang oso can...dataran meldleka or puter jaya...oso can..no wolly....Ah Mei Lupie...

blackie007 08-18-2008 07:06 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Quote:

Originally Posted by sillylupie (Post 4794)
Wahhhhh
Jelesnya................
Hehehehehe, takpe nanti I post gambar I kat Sg. Wang :)

hahaha, Bina, u terror lar.....nak tunjuk Sg. Wang pulak.....Money River maybe can lar........{grin}{grin}

Quote:

Originally Posted by dinmalek (Post 4796)
Bring it to your profile album, it can multiple upload will be very fast....
cepat la I want to see it...lepak at your profile there minum kopi panas...heheh

Patience, my bro. Procrastination is my middle name. When I finally get it done, I'll PM u. Feeling very lazy now larr..........{zzz}

Penghulu 08-18-2008 07:19 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Looks like Imaan and steffi has brought us far to another continent and come back...
pheewww very2 nice images...Tabik lah....
And I also heard got one Lady here juara panjat gunung.....why she never come and post...

June 08-18-2008 09:26 PM

Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Ini mcm sindir aku saja pakcik Din.I'm not IT savvy mcm blackie kata.attach gambar jd ciput.tgh amik course dgn blackie ni.wait,wait,wait.dah pandai nanti aku attach ok.


Quote:

Originally Posted by dinmalek (Post 4803)
Looks like Imaan and steffi has brought us far to another continent and come back...
pheewww very2 nice images...Tabik lah....
And I also heard got one Lady here juara panjat gunung.....why she never come and post...


imann 08-19-2008 11:41 AM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 4806)
Ini mcm sindir aku saja pakcik Din.I'm not IT savvy mcm blackie kata.attach gambar jd ciput.tgh amik course dgn blackie ni.wait,wait,wait.dah pandai nanti aku attach ok.


ala june...slow ly lah update..aku nye pic lama2 tu byk guna camera lama...tu yg malas nak scan tuh...lately ni baru beli digital....{shy}..senang la load...

pic aku pergi Argentina...Capetown...Melbourne...Taipei...Vienna ...ada a few lg lah...semua kena scan...malas aarrr....nnt kalau kalau rajin..aku snap balik lah...hahahhaa....tp tu pics zaman tok kadok tu....wakakka...mude remaje lg{grin}

Penghulu 08-19-2008 05:19 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 4806)
Ini mcm sindir aku saja pakcik Din.I'm not IT savvy mcm blackie kata.attach gambar jd ciput.tgh amik course dgn blackie ni.wait,wait,wait.dah pandai nanti aku attach ok.

Bukan kau lar...ada tu aku tengok Picasa Album dia..saper nick dia aku luper lar...siti saper..? Siti kot nama dia...
Quote:

Originally Posted by imann (Post 4885)
ala june...slow ly lah update..aku nye pic lama2 tu byk guna camera lama...tu yg malas nak scan tuh...lately ni baru beli digital....{shy}..senang la load...

pic aku pergi Argentina...Capetown...Melbourne...Taipei...Vienna ...ada a few lg lah...semua kena scan...malas aarrr....nnt kalau kalau rajin..aku snap balik lah...hahahhaa....tp tu pics zaman tok kadok tu....wakakka...mude remaje lg{grin}

Pheeeweeeettttt {high} {high} {high}

sabrina.kss 08-22-2008 07:24 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Quote:

Originally Posted by imann (Post 4724)
Istanbul - Turkey...



http://i14.photobucket.com/albums/a320/imann/45bmp.jpg
mama tgh posing..anak2 sibuk main kitten kat tepi kedai tu...{shy}

Sis, my officemate pi Istanbul few months back. Dia kata stray cats kat sana montel2.. betul ke?

imann 08-26-2008 09:39 AM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Quote:

Originally Posted by sabrina.kss (Post 5960)
Sis, my officemate pi Istanbul few months back. Dia kata stray cats kat sana montel2.. betul ke?


mmg pun..geboss gebam semua...rasa cam nak catnap jek...{shy}

sabrina.kss 08-26-2008 01:28 PM

Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja
 
Quote:

Originally Posted by imann (Post 6497)
mmg pun..geboss gebam semua...rasa cam nak catnap jek...{shy}

kalau catnap camno nak bawak balik tu sis?? karang sampai KLIA kena kuarantin 6 bulan laa plak... jadi kurus kering lepas keluar.. ahaks..


All times are GMT +8. The time now is 10:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.