PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Member Introductions (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=23)
-   -   kucing sneezing. HELP! (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=8225)

sein 07-17-2015 02:43 AM

kucing sneezing. HELP!
 
hi semua, I'm new here but let me go str8 to the point, Kucing saya dah 5bulan bersin, dah hantar pergi banyak vet dan Vet cuma bagi antibiotics, tapi sampai skrg tak sihat jugak.kucing saya kalau sneezing mesti keluar cecair pekat dan warna mera ,like blood most of the times, so please help me, ada disini yg pernah hadapi masalah ni? Please share please

nurkasih 07-19-2015 08:00 PM

Re: kucing sneezing. HELP!
 
hye

i tak pernahlah ada kucing yg sneezing sampai kuar warna merah. tapi sneezing tak baik tue , ada sekor. tapi ada vet yang follow up kes dia dan under treatment.blood test sudah, tunggu nak buat mucus test saja,

nasihat saya, pilih satu vet yang u rasa boleh bawa berbincang. dan pergi utk follow up, selalunya kalau kes ada follow up ( u pergi lagi sekali bila kes berulang, vet akan tahu ada masalah selain dr bagi antibiotik). jumping vets takkan membantu buat masa ini. dalam banyak2 vet u pergi tue, pilih yang u rasa rajin 'study' case dan stick to one dan cerita habis2 kat dia.

sein 07-20-2015 06:52 PM

Re: kucing sneezing. HELP!
 
Saya rasa Dia allergic dgn makanan dia, awk tahu makanan apa yg sesuai utk Kucing mcm ni? Dia skrg makan Evo + totw


All times are GMT +8. The time now is 10:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.