PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Movies & TV (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=47)
-   -   perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ... (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=4877)

adamyala 09-27-2010 09:37 AM

perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Sila komen sikit.{wink}


<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yoAQdnoIKlA?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yoAQdnoIKlA?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

abzalia 09-27-2010 09:43 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
kak zai,
{high}{high}pnh tgk video neh..mmg dasat giler tp best..
ala2 video clip pun hade...
takat telan air liur jer la..{shy}
kalo nak kawin buat ala2 gitu, boleh kot..{victory}
tp sampai anak cucu x abis settle utang bank..
muakakakakak{shy}{shy}{shy}

adamyala 09-27-2010 09:46 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
dah duit berkepul kepul kan lia ?? hehe{happy}

abzalia 09-27-2010 10:01 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 89196)
dah duit berkepul kepul kan lia ?? hehe{happy}

tuh la kak..{kiss}untung hubby dia..
kawin anak orng kaya lak tuh.. senang sampai ke tua..
xyah kira2 gaji cukup ker x smp ujg bln{shy}{shy}

eekeekke.. {shy}{shy}jemat lepas tgk video nih sambil borak2 ngan senior & junior bos...
pastuh junior bos tanye kat senior bos kot2 ade calon awek2 loaded cam neh,
mane tau ade calon yg bleh di-sajes kan utk dia katanya...
pastuh terus senior bos suh tekel anak sulung sosilawati..{ohmygod}{ohmygod} pewaris reta tuuuuuuuuu..!{kiss}
junior bos ckp "nnt nyawa x brp nk selamat"... adehhhss..{sick}{sweat}
memacam jer {shy}{shy}{shy}

adamyala 09-27-2010 10:36 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
hahaha !! Insyaallah selamat, kalau nak kira cemtu takde la org nak kawen ngan anak sosi tu nanti. kecian dia...hehe

Nanti nak tunggu perkahwinan abang si nur nadia ni pulak
dengar2 nak kawen dgn DJ / TV presenter tuh
si marion counter....{wink}

abzalia 09-27-2010 11:28 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 89201)
hahaha !! Insyaallah selamat, kalau nak kira cemtu takde la org nak kawen ngan anak sosi tu nanti. kecian dia...hehe

Nanti nak tunggu perkahwinan abang si nur nadia ni pulak
dengar2 nak kawen dgn DJ / TV presenter tuh
si marion counter....{wink}

hehe..{shy}sr. bos saje gurau2 kak..
sane nak ngusik jr. bos tuh sbb dia bujang lg..tgh carik awek katanya{shy}
{victory}abg dia yg kawin tuh pun kontroversi jugak..
sbb bakal abg ipar marion counter (sm faisal) tuh dok sindir marion dlm Twitter ckp marion cam terdesak..

{victory}masa tuh marion wat pengumuman dia akn kawin ngan sm nasaruddin. klik sini -->>http://beautifulnara.com/sindiran-pe...arion-caunter/

pastuh marion reply blk.. klik sini -->>http://beautifulnara.com/marion-kece...dir-sm-faisal/
rasanya dia syok kat marion kot tp marion x layan..
kalo x, xkan dia nak sindir2 plak..ape2 je la dorg tuh{nah}{nah}

adamyala 09-27-2010 11:33 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
haha ..mcm berebut la pulak adik beradik

tapi akak pun minat tengok cara marion tu mengacarakan rancangan 8TV quickie dulu. Dia selamba jer...muka sweet dan badan wow ! sekseh {shy}

prinz38i 09-27-2010 11:37 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
takpe dia kaya... asal dia tak berhutang tuk wat event tu sudah lee... hehehee
tp tak tahan lelaki2 yg half naked tu.. perlu ke???{ohmygod}{happy}

adamyala 09-27-2010 11:40 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
ha..prinz
komen ni yg akak nak dengar
sebab kat fb pun kengkawan ramai ckp dah mcm kawen org kristian jer
siap ada gaya roman *maksudnya lelaki yg separa bogel itu lah*
pastu baling jambangan bunga ke belakang tu, budaya mana agaknya ya ?

hak hak !! sapa nak jawab ? {sweat}

Nur_illiyana 09-27-2010 11:44 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
uiskk.. topik hangat nie..
yana br tengok separuh video tu sebab loading lambat lak..
tp dari starting dh boleh agak dh.. mesti fairy tale habis..

betul ckp Ramzee, asalkan diorang tak berhutang sudah la..

tapi jangan pulak ada org yg tak berapa nk cukup duit pon nk tiru macam ni..
kena ukur baju kat badan sendiri la.. kalau tak lepas kahwin hidup di selubungi hutang {shy}{shy}{shy}

abzalia 09-27-2010 11:47 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 89209)
haha ..mcm berebut la pulak adik beradik

tapi akak pun minat tengok cara marion tu mengacarakan rancangan 8TV quickie dulu. Dia selamba jer...muka sweet dan badan wow ! sekseh {shy}

tuh la..ntah ape2 jer{shy}...tp x kisah la..janji x amik laki orang..
kahkahkahkah...{shy}{shy}

lia pun sukeh tgk marion tuh... sweet, maklum ler byk darah kacuk ler kan..{good} so far xde dengar bad gosip pasal dia ..hehehe



Quote:

Originally Posted by prinz38i (Post 89210)
takpe dia kaya... asal dia tak berhutang tuk wat event tu sudah lee... hehehee
tp tak tahan lelaki2 yg half naked tu.. perlu ke???{ohmygod}{happy}

{good}{good}setuju!!!! jgn lps bercerai berai (cam sesetengah artis), kang kuar plak statement x byr lg maskawin.. opsssss..terlebeyy sudah!!{shy}{shy}

yg half naked tuh konon nak wat ala2 fairy la tuh....eheheh

abzalia 09-27-2010 11:57 AM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 89211)
ha..prinz
komen ni yg akak nak dengar
sebab kat fb pun kengkawan ramai ckp dah mcm kawen org kristian jer
siap ada gaya roman *maksudnya lelaki yg separa bogel itu lah*
pastu baling jambangan bunga ke belakang tu, budaya mana agaknya ya ?

hak hak !! sapa nak jawab ? {sweat}

kak, kalo tgk skang nih semua cara melayu kawin pun dh byk
"kacuk2" ngan budaya lain dah..
cam berinai, bersanding & bertepung tawar, setau lia pun xde dlm Islam
tp dah jadi adat kita. bab2 baling bunga tuh budaya bangsa lain..
kalo kita nak buat jugak, tuh dah agak ter-pleot dah tuh{victory}

kalo nak kawin btul2 ikut Islam, cukup akad nikah, dan war2kan kpd jiran tetangga utk memberitahu psl perkahwinan, doa selamat & kalo bergambar pun seeloknyer dengan ahli kuarga jer tanpa mendedah aurat kpd yg bkn muhrim..{victory}{victory} tp ape yg dibuat lebih kepada permintaan kuarga senonyer, yer la..byk pihak nk kne jaga ati kan..{ohmygod}..

cam lia plak, dulu kawin akad nikah, doa selamat / kenduri makan sederhana jer tanpa pembaziran just nak war2kan psl perkahwinan supaya xde yg terkejut plak.. & bergambar pun ngn ahli kuarga jer.. {shy}

ape2 pun terpulang kat individu & niat dia.{victory}.hehehehehe{shy}

abzalia 09-27-2010 12:05 PM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Quote:

Originally Posted by Nur_illiyana (Post 89212)
uiskk.. topik hangat nie..
yana br tengok separuh video tu sebab loading lambat lak..
tp dari starting dh boleh agak dh.. mesti fairy tale habis..

betul ckp Ramzee, asalkan diorang tak berhutang sudah la..

tapi jangan pulak ada org yg tak berapa nk cukup duit pon nk tiru macam ni..
kena ukur baju kat badan sendiri la.. kalau tak lepas kahwin hidup di selubungi hutang {shy}{shy}{shy}

{victory}berutang ikut kemampuan xpe,
yer la skang nih, x berutang.. x memakai..
tp berutang utk mende2 keperluan (umh @ kete){victory} jer la
kalo berutang sbb nak wat majlis grand2 tiru cam tuh,
sendiri mau ingat la, kan?? {shy}...hahahaha
{sweat}{sweat}jgn pas kawin dok ngadap bowl megi jer hari2, dah ler{shy}{shy}

adamyala 09-27-2010 12:09 PM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
betul tu lia..

bersanding pun kita tiru budaya org india kan ?

termasuklah dgn berinai sumer tuh...


Yana ~ kalo jodoh tak panjang lagi sedeh kan ?

utang lom abes bayar sudah bercerai ...

*kak zai ada tengok kes begini. Kesian mak bapak kene tolong bayarkan hutang. Ala2 kes beego dulu gak kan...*

abzalia 09-27-2010 12:22 PM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 89218)
betul tu lia..

bersanding pun kita tiru budaya org india kan ?

termasuklah dgn berinai sumer tuh...


Yana ~ kalo jodoh tak panjang lagi sedeh kan ?

utang lom abes bayar sudah bercerai ...

*kak zai ada tengok kes begini. Kesian mak bapak kene tolong bayarkan hutang. Ala2 kes beego dulu gak kan...*

ha ahh kak{victory}{victory}
bersanding, tepung tawar & berinai tuh budaya indian,
baling2 bunga tuh budaya agama kristian
Islam xde sanding, inai or baling2 bunga..
BALING PINGGAN MANGKUK pas kawin ade ler kot{shy}{shy}{shy}

bertunang pun salah satu adat jugak, semua kaum & agama
ade adat cam tuh.. kalo x silap lia, pnh baca artikel yg sebut dlm Islam haram meminang tunang org,
sbb blh menyebabkan persengketaan.

lia dulu xde tunang2, kak. {grin}kawin terus.
jimat tambang naik belon ke swk utk 1 rombongan.
kalo 1 rombongan, mau dlm 10 org..
agak2 pegi blk kos tambang jer dah RM5-6k{ohmygod}kopak wooo..!!! {ohmygod},

agaknyer kalo tunang2 dulu,
mau 15juta kali kot putus, hahahaha{shy}{shy}family kitorg ckp elok
kos utk bertunang simpan wat belanja pas kawin, sbb pas kawin lg byk
duit nak pakai.. bila fikir2 blk, betul jugak.. {shy}{shy}

cam bercerai berai nih artis salunye dikaitkan..
tp sbnrnyer org biasa pun ramai gak yg bercerai berai,
tp sbb artis, so dpt ler liputan meluas & mcm keje dorg asik kawin cerai jer..
sebenarnyer mane2 sama, x kira artis atau org biasa..
dah namanya takdir ..xde jodoh & x jumpa kebahagiaan hakiki..

June 09-27-2010 01:09 PM

perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Sokong Lia {good}{good}

Dulu masa akak kahwin ada suara suara sumbang kata akak kahwin koboi tp sekurang kurangnya dah kahwin 10 tahun. Orang yang bercakap tu kahwin tak sampai 4 tahun cerai. Akak kahwin takde sanding,takde tunang.Rambo macam ko juga. Nikah kat masjid pagi, malam buat kenduri doa selamat limited kpd family member je. Esoknya jamu makan untuk kawan kawan, jiran jiran. Dah selesai.Takde utang dengan siapa siapa. Duit spare siap dapat bawa gi honeymoon ke China 10 hari lagi. {wink}{wink}

Kahwin ni kalau nak dengar kata kata orang boleh cair telinga. Itu tak sesuai,ini tak bagus, sana tak elok. Lantak dengan kata kata orang. Kita buat mana yang wajib dulu. Kalau ada duit lebih baru buat tambahan yang mana nak ditambah. Kalau setakat takut cakap cakap orang, utang sampai bercicit pun tak abis. {victory}

Quote:

Originally Posted by abzalia (Post 89219)
ha ahh kak{victory}{victory}
bersanding, tepung tawar & berinai tuh budaya indian,
baling2 bunga tuh budaya agama kristian
Islam xde sanding, inai or baling2 bunga..
BALING PINGGAN MANGKUK pas kawin ade ler kot{shy}{shy}{shy}

bertunang pun salah satu adat jugak, semua kaum & agama
ade adat cam tuh.. kalo x silap lia, pnh baca artikel yg sebut dlm Islam haram meminang tunang org,
sbb blh menyebabkan persengketaan.

lia dulu xde tunang2, kak. {grin}kawin terus.
jimat tambang naik belon ke swk utk 1 rombongan.
kalo 1 rombongan, mau dlm 10 org..
agak2 pegi blk kos tambang jer dah RM5-6k{ohmygod}kopak wooo..!!! {ohmygod},

agaknyer kalo tunang2 dulu,
mau 15juta kali kot putus, hahahaha{shy}{shy}family kitorg ckp elok
kos utk bertunang simpan wat belanja pas kawin, sbb pas kawin lg byk
duit nak pakai.. bila fikir2 blk, betul jugak.. {shy}{shy}

cam bercerai berai nih artis salunye dikaitkan..
tp sbnrnyer org biasa pun ramai gak yg bercerai berai,
tp sbb artis, so dpt ler liputan meluas & mcm keje dorg asik kawin cerai jer..
sebenarnyer mane2 sama, x kira artis atau org biasa..
dah namanya takdir ..xde jodoh & x jumpa kebahagiaan hakiki..


June 09-27-2010 01:11 PM

perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Separuh bogel?? Kat mana? Tak nampak pun.Heheheh!!

Quote:

Originally Posted by prinz38i (Post 89210)
takpe dia kaya... asal dia tak berhutang tuk wat event tu sudah lee... hehehee
tp tak tahan lelaki2 yg half naked tu.. perlu ke???{ohmygod}{happy}


Nur_illiyana 09-27-2010 01:51 PM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Masalah org sekarang ni, kahwin nk menunjuk-nunjuk..
sanggup berhabis pasal kahwin..
jangan ckp kahwin, ada yg bertunang siap kat hotel lg..
kalau betul2 cukup duit dan mampu tak apa.. tapi yg tak berduit pon nak tiru tu yg payah tu..

lagi satu, masyarakat sekeliling pon sama..
bila dibuat kenduri tu sederhana sj, tak ada pelamin segala bagai, mula la mulut bercerita.. takkan anak pegawai kenduri sederhana jer..{ohmygod}

adamyala 09-27-2010 02:54 PM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 89224)
Separuh bogel?? Kat mana? Tak nampak pun.Heheheh!!

yang tiup horn masa bersiram tu june
baru jap tadi aku tau itu amalan org yahudi
bila durg nak semayang tiup horn
kalau kita azan kan

Nur_illiyana 09-27-2010 03:09 PM

Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 89236)
yang tiup horn masa bersiram tu june
baru jap tadi aku tau itu amalan org yahudi
bila durg nak semayang tiup horn
kalau kita azan kan

{oh}{oh}{oh}


All times are GMT +8. The time now is 02:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.