PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Rescuers & Fosterers (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=14)
-   -   6 Kittens & Mom For Adoption (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1616)

jamalhass 01-09-2009 05:08 PM

6 Kittens & Mom For Adoption
 
1 Attachment(s)
Kindly reply if anyone of u r interested. Local breed, mom appeared at my doorstep one day, thin & hungry. I've given her good care & now she's given me 5 cute kitties. I'm not able to care for them anymore & wish someone nice to take them in. (Pic attached)

shanim 01-09-2009 05:30 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Quote:

Originally Posted by jamalhass (Post 26439)
Kindly reply if anyone of u r interested. Local breed, mom appeared at my doorstep one day, thin & hungry. I've given her good care & now she's given me 5 cute kitties. I'm not able to care for them anymore & wish someone nice to take them in. (Pic attached)

where location?

jamalhass 01-14-2009 09:39 AM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
i'm in KK too, Greenville to be precise (near Econsave). R u interested?

shanim 01-14-2009 05:43 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Quote:

Originally Posted by jamalhass (Post 27011)
i'm in KK too, Greenville to be precise (near Econsave). R u interested?

yes interested..
but for temporary foster until they grow up, then let them go for adoption..
if ok, pls give ur hp no for arrangement..

abzalia 01-14-2009 07:09 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
{grin}{grin}yg puteh tuh lawa...
cam berjambul jek...{shy}{shy}
hehehehhe

abgraldo 01-15-2009 12:19 AM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Hmm lawa2 n kiut nyer rasanya macam DSLH jer, mix persian...hehe... ntah ler sebab kecik lg{shy}. Jamal, they all tu dah cerai susu ker? If not, better wait a while till then k. And for those interested, please2 adopt them in pair if not all k....
Yg berjambul tu mcm Littail Mike sikit2... ada potensi tuh..hehe{victory}

azraf 01-15-2009 02:23 AM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Uik, dekatnya dgn rumah saya.. Cute2 dan sihat2 tu..

filinlee 01-15-2009 12:17 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
http://forums.petfinder.my/attachmen...9&d=1231491929

comel2 sumer nya.. hope they get good homes...{victory}

shanim 01-15-2009 01:08 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 27155)
[COLOR="Blue"][SIZE="4"]
Yg berjambul tu mcm Littail Mike sikit2... ada potensi tuh..hehe{victory}

Ha3.. tu la teringat kat little mike.. tp ekoq dia jek terpanjang ikit..

suka sume skali, especially yg tri-color tu mmg minat GILER..

p/s ngh cari jantan tri-color.. ssh nk dpt tu..

jamalhass 01-15-2009 02:40 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Thanks guys for the encouraging replies. Sad, 2 kitties dah hilang, yg 1st & 2nd from the top. I forgot to cage em last 2 nights, mungkin kene curi agaknya. Sorry, I missed the mommy, kalau nak foster or adopt kenalah amik all 3 plus the mom sekali. Cos kitties still menyusu lagi.

Syanim, if u r interested, contact me at 012-3316969 Jamal. Bring along a carrier. It's ok if u give them away for adoption later, as long as the new owner is an animal lover.

shanim 01-16-2009 02:05 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Akhirnya, i adopt all of them 3+mom yesterday 15/1/09 8pm.. sadly, 2 ekor da ilang (yg lawa2 lak tu).. mummy dia (i called PUSSY coz en jamal's daughter give that name) cantik, manja.. kitten tu lum bagi nama lg.. tgg 1 week..

abgraldo 01-16-2009 02:14 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Quote:

Originally Posted by shanim (Post 27474)
Akhirnya, i adopt all of them 3+mom yesterday 15/1/09 8pm.. sadly, 2 ekor da ilang (yg lawa2 lak tu).. mummy dia (i called PUSSY coz en jamal's daughter give that name) cantik, manja.. kitten tu lum bagi nama lg.. tgg 1 week..

Congrats Nim!!{good}. Ek, yg ilang tu yg mcm littail mike ker? hehe.... kalau tu, memang ada yg kidnapped tuh..{shy}

abzalia 01-16-2009 02:45 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
ilang????????????????{what}{what}
{mcry}kesiannyer....
cemane la dorang nk nyusu ekk...
dah ler kecik lg..
harap2 dorang selamat la..
(risau dorang merangkak tgh2 jln jek){mcholeric}

mrsdolittle 01-16-2009 03:47 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Quote:

Originally Posted by shanim (Post 27474)
Akhirnya, i adopt all of them 3+mom yesterday 15/1/09 8pm.. sadly, 2 ekor da ilang (yg lawa2 lak tu).. mummy dia (i called PUSSY coz en jamal's daughter give that name) cantik, manja.. kitten tu lum bagi nama lg.. tgg 1 week..

SHANIM,

I am proud of you...{good}

Thank you, on behalf of THE ANIMAL LOVERS.

God bless your kind heart...{victory}

azraf 01-16-2009 03:59 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Wah, tahniah Shanim.. Sure ke ilang, or mak dia yg try sorokkan dua ekor tu? sbb kekadang mak kucing kan tak suke anak dia over-expose ngan org? Tambahan dia dengar nak diadoptkan plak... Anyway, Nanti post2 kan la gambar diorang eh..

shanim 01-16-2009 04:23 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 27477)
Congrats Nim!!{good}. Ek, yg ilang tu yg mcm littail mike ker? hehe.... kalau tu, memang ada yg kidnapped tuh..{shy}

yg cam littail mike tu x ilang, ekor dia cam pokok christmas kena salji.. {shy}CUTE nyer.. agresif diorg sume..
pict yg en.jamal amik tu ms diorg kecik lg, skrg umo da nk msk 1 bln cam2.. skrg da lari2.. de yg sekor itam tu, badan dia cam breed bengal.. x rugi la adopt them all.. baik2 belaka..
i separate diorg satu bilik.. yg lain duk dapur dulu smpi si PUSSY calm down n bole suai kenal new house n family dia..
weekend ni bole la uat photoshoot diorg sume.. {wink}

shanim 01-16-2009 04:45 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Quote:

Originally Posted by azraf (Post 27549)
Wah, tahniah Shanim.. Sure ke ilang, or mak dia yg try sorokkan dua ekor tu? sbb kekadang mak kucing kan tak suke anak dia over-expose ngan org? Tambahan dia dengar nak diadoptkan plak... Anyway, Nanti post2 kan la gambar diorang eh..

xtau la, risau gak pikir mane dia pegi.. {sweat} lg pun diorg mmg cute sgt.. harap2 yg kidnapped tu jaga la dua ekoq tu betoi2 ek..

abzalia 01-16-2009 05:05 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Quote:

Originally Posted by shanim (Post 27576)
yg cam littail mike tu x ilang, ekor dia cam pokok christmas kena salji.. {shy}CUTE nyer.. agresif diorg sume..
pict yg en.jamal amik tu ms diorg kecik lg, skrg umo da nk msk 1 bln cam2.. skrg da lari2.. de yg sekor itam tu, badan dia cam breed bengal.. x rugi la adopt them all.. baik2 belaka..
i separate diorg satu bilik.. yg lain duk dapur dulu smpi si PUSSY calm down n bole suai kenal new house n family dia..
weekend ni bole la uat photoshoot diorg sume.. {wink}

photoshoot?????{what}
jangan lupe mekap lawa2..{catlaugh}

jamalhass 01-16-2009 06:51 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
Mmg tak sangka Hanim & Husband dia baik & with a great heart for cats. Siap bawa their prized cat lagi utk greet lil' Pussy & kids. Mmg kitties tu semua hyperactive & selalu wrestling with each other.....haha..

Hari 1 Pussy appeared at my door, masa tu kecik lagi so my Jasmin & Amal panggil dia "Kucing Kecik". Kurus sgt2 masa tu & we decided utk jaga dia & feed her. Kuat makan minah tu masa kecik. Ekor dia yg L-shape tu sebab tersepit kat my neighbour punya grille masa dulu, manja sgt & suka siasat rumah org. Kene lagi jaga pasal dia sakit....

Bila besar sikit, one day dia balik rumah dgn belakang wounded & collar hilang. We thought dia dah nak mati pasal teruk sgt, bagi ubat lah lagi but weird thing dia hilang for a while & bila balik luka dia dah tak teruk & getting better & terus mintak makan. This is a true example.... "cat with 9 lives".

She became an excellent rat buster & stayed with us until the day when we moved to Kota Kemuning. Pussy hilang lagi.... I hv to move anyway & hoped jiran2 dapat jaga dia sekejap kalau balik. Jasmin & Amal cried masa tu, risau Pussy hilang & got herself injured again. About a week lepas pindah, I visited the old house cari dia & saw the familiar figure running towards my car & into the house compound. Pussy's backkkk!!!..... It's the same way she greeted us when we got home from work. Tak lapar sangat cos maybe jiran2 ada bagi makan. Bawa balik ke rumah baru & mulalah Pussy "berkenalan" dgn kucing lain pasal masa tu Pussy dah matured into a "woman". The rest u know la kan? Dapatlah Pussy 5 cahayamata..... never knew the "dad" but mesti handsome mcm anak2 dia.

Don't know what to say..... but somehow I rasa, she's a special cat & now living with an equally special owner. Hope Shanim & Husband jaga Pussy & kids with luv & care. Better than apa yg I dah termampu lakukan for them.

Thanks Shanim/Husband & everyone else for showing yr care & luv for Pussy & kids.

cheers always

jamal

shanim 01-30-2009 02:52 PM

Re: 6 Kittens & Mom For Adoption
 
5 Attachment(s)
there is some of pussy + kid's photo..

ssh betul nk amik pict diorg nie...

anyway, im going to spay/neuter pussy & nico this feb/march when back to JB... kat JB murah ikit..


All times are GMT +8. The time now is 05:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.