PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Photos & Diaries (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Perth Trip (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=953)

June 09-17-2008 08:46 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
Ok,ok.dah lama2 cerita pasal Australia,so I post the pics during my short trip to Perth.ikut chronology,day by day,he!!he!!

Day 1 (11/9/08)
1. Perth Mint (tempat buat syiling.some are made of gold)
2 & 3. inilah kedai Rugby Scene yg jual idaman kalbu si Fantasiticat, Wallabies stuff dari jersey,cap etc
4. My hubby and I at London Court Mall in Central Business District of Perth (about 2 minutes walk from my hotel)
5. Printing office of Perth (office gomen ni.cantikkan bangunannya)

June 09-17-2008 08:53 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
1. St Peter's Cathederal near Central Business District in Hay Street corner of Barrack Street
2. Bank of Australia inside Forrest Chase area (Forrest Chase tu kawasan shopping)

Day 2 (12/9/08)
3. Guildford town.jalan dah nak sampai ke Swan Valley
4. Mondo Nougat puas memborong kat sini
5. Margaret River Chocolate Factory famous for its dark and white chocolate.

June 09-17-2008 09:01 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
1. Hubby aku kena sergah dgn anak2 kambing biri2.kambing2 tu dok ikut dia kemana2.
2. Guilford post office.
3. Guildford train kat depan entrance nak gi Swan Valley
4. amik gambar dgn volunteer kat Caversham Wildlife Park with orphan kanggaroo baby.the baby kanggaroo was only 6 mths old.
5. With Steve one of the Caversham Wildlife Park worker.hensem betoi mamat ni.jatuh cinta aku tgk muka dia.wakakakakakak!! dia explain yg baby kanggaroo tu ibu dia mati kena langgar kereta kat highway so they rescued the baby dan bawa balik ke wildlife park.aku tanya tak blh pakai female kanggoroo yg lain as her surrogate mother.Steve kata boleh provided the female adt kanggaroo takde joey lain.klu ada joey lain femal kanggaroo tu pun tak mau amik baby kanggaroo tu.

June 09-17-2008 09:11 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
1.Tgk warna arnab tu.mcm warna kucing si Bareen.siam campur tonkingnese.
2. Gambar aku dgn kanggaru.
3. sekumpulan kanggaru tengah bersantai
4. my hubby and me with sleeping male koala bear
5. koala bear tengah tido.

Koala bear tido 20 jam 1 hari.they eat 1 type of leaves (forgot the name.from the tree can produce some sort of oinment.minyak kayu putih if I'm not mistaken).They don't drink water as they got the water from the leaves also. in order to save their energy,they need to sleep 18-20 hours a day.

June 09-17-2008 09:22 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
1.anak kanggaru
2.kandang Wallaby si Fantasicat {shy}
3,4 & 5.sheep shearing demonstration at Molly's Farm

June 09-17-2008 09:28 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
1. Shearer tengah shearing bulu kambing biri2.kambing tu cuba nak lari masa kena shearing bulu dia.menggeletek2 nak lari.kesian pula aku tengok.sedih pun ada.
2.bulu biri2 yg sudah siap ditrim satu body kambing.
3. game budak2 menyusukan anak kambing
4. gambar depan ranch kuda
5.inilah kereta Toyota Hatch Back aku.takde jual kat malaysia.klu ada confirm Myvi dan Viva tak laku. kereta ni nampak kecik tp lebar dan tinggi sebenarnya. 1 hari sewa AUD30/RM89.seronok driving kat Australia.jalan bagus takde lubang sana sini,signboard clear.jalan byk exit.walau kita tersasar exit kat depan msh boleh keluar.bukan mcm kat highway malaysia ni.tgk signboard pun fening dan boleh sesat {ohmygod}

June 09-17-2008 09:41 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
Ini gambar2 buskers tengah buat persembahan kat Forrest Chase.seronok tgk gelagat orang.kami suka duduk melepak kat bench dan perhatikan gelagat manusia2 kat sini.he!!he!! ada beberapa budak nakal target asian people minta duit atau rokok.kami pun kena gak.tp kita org just brush them off.

June 09-17-2008 09:51 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
Day 5 15/9/08
1. Depan Swan Bell Tower.It was 6 am and we were heading towards Rockingham which is about 1 hour drive.blh pigi Fremantle juga jalan yg sama.so on the way balik dari Rockingham kami singgah Fremantle.
2. Ini rumah depan tasik tempat pelumba2 bot simpan stuff durang
3. kat Rockingham beach.mula2 cadang nak tengok dolphin tp cuaca buruk so durang cancel.kami just pusing2 dan jalan2 kat sini.sempat pergi cari Petshop City Farmers beli cat tunnel.he!he!!he!! ingat nak beli cat house yg blh lipat dan dismantle tp tak tau mana nak letak.klu beli sure beg tak blh masuk.
4. Fremantle market
5. Inside Fremantle market dgn mcm2 gelagat orang.

June 09-17-2008 09:58 PM

Re: Perth Trip
 
5 Attachment(s)
1 & 2 gambar2 gelagat org dlm Fremantle market
3. with Fremantle Prison's warden.
4. In front of Fremantle Prison.mula2 nak masuk kedalam jalan keliling prison.tp bila dengar cerita kat situ tempat byk prisoner mati kena dera etc zaman tahun 1800 an.tak jadi.karang ada yg tak blh tido malam.
5. bangunan merah tu Fremantle Oval.masa kami kat sana ada perlawanan rugby.

June 09-17-2008 10:05 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
1.Maritime Shipwreck Museum.best gila tempat ni.klu nak tau cerita pasal kapal kapal dulu2 yg karam dijumpai,aku suggest korang pigi sini.masuk no entrance fee.by donation je.
2.kat depan museum.dah lenguh kaki.rest jap.
3. kat Arthur Rad Art Gallery.dari atas view tengok harbour cantik betul.
4 & 5. gambar2 town dlm Fremantle.yg ini dekat E-Shed market.aku suka benor amik gambar2 bangunan dan suasana kat sini.cantik betul.

anitayusof00 09-17-2008 10:06 PM

Re: Perth Trip
 
EEEE...bestnya tgk gambar2 ko June....Apasal ko tak kangnap je baby kangaroo tu ? Tak pun ko register la utk jadi surrogate parent dia. Cian kat dia....
Kat Margaret River Chocolate Factory tu ke ko beli white choc utk akak ?
Giler murah sewa keter kat sana...RM89 je duit kita ?

June 09-17-2008 10:16 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
1 & 2 gambar2 kat dlm town Fremantle
3 & 4 depan harbour.yg restoran Kailis kita blh makan.jual seafood dan fish n chip.
5. gambar aku depan harbour

June 09-17-2008 10:25 PM

Perth Trip
 
5 Attachment(s)
1.exotica club utk para kaum lelaki.ahem!!! strip club.nak amik gambar lebih2 takut pula sebab bouncer dia tercegat depan pintu so amik dari jauh je.
2.The Brass Monkey Bar,yg paling popular kat Northbridge North Perth.nak tgk mat salleh mabok dgn mcm2 style kat sinilah tempatnya.
3 & 4 gambar another strip club.ada ke kaum lelaki kat forum ni yg teringin nak cuba??
5. travel agent nama peterpan mcm mana kucing aku.wow!! he!!he!!he!

Ada lg tempat2 hiburan pub/bar/discotheque yg lbh upmarket dan trendy kat Subiaco.tp kita org pigi minggu mlm isnin takde apa2.klu nak tgk havoc friday mlm sabtu dan sabtu mlm minggu.aku tak berani amik gambar2 gelagat org sebab takut kena belasah.manalah tau durang punya gila sampai dia ingat apa hal aku snap2 gambar durang tengah beraksi.

June 09-17-2008 10:32 PM

Perth Trip
 
wakakakakakak!! pandailah akak suruh aku kangnap anak kanggaru.confirm masuk jel.cian kan anak kanggaru tu.aku dok pegang dia.mcm baby human pun ada.siap bungkus pakai towel lagi. margaret river white chocolate tu mahal nak mampus kak.pasal tourist site.1 bar white coklat RM53.blh pitam aku kak.aku beli akak punya kat London Court Mall.kedai mmg specialise jual gift dari coklat. betul kak.murahkan.AUD30 je.lg berumur kita lagi murah sewa tau.ada yg mula dari AUD20 tp kena 40 ke 45 ke lebih kurang tulah.


Quote:

Originally Posted by anitayusof00 (Post 10772)
EEEE...bestnya tgk gambar2 ko June....Apasal ko tak kangnap je baby kangaroo tu ? Tak pun ko register la utk jadi surrogate parent dia. Cian kat dia....
Kat Margaret River Chocolate Factory tu ke ko beli white choc utk akak ?
Giler murah sewa keter kat sana...RM89 je duit kita ?


BabyZee 09-17-2008 10:38 PM

Re: Perth Trip
 
Owh, sedara sepupu sepapat zee tengah melepak di sana..wahhhhhhh.....{oh}
http://forums.petfinder.my/attachmen...3&d=1221657095
muahahahahaha...{shy}{shy}

betol ke tipu2 ni, macam teddy bear la...wahhhhhhhhhhhhhhh....{oh}
chumelnya!
ni plak boypren zee...{grin}{shy}{shy}
http://forums.petfinder.my/attachmen...5&d=1221657095

apala dorg semua buat dekat aussie tu....{arrogant}

June 09-17-2008 11:10 PM

Perth Trip
 
hah?? ko bersedara dgn kanggaru ke??

betullah tu koala bear,telinga dia tak nampak dok tunduk.tp comel betoi.bulat dan gebu.he!!he!!

Zee, cuba ko tlg akak besarkan gambar yg dgn si Steve mat salleh hensem tu.he!!he!

fantasticat 09-17-2008 11:18 PM

Re: Perth Trip
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 10757)
inilah kedai Rugby Scene yg jual idaman kalbu si Fantasticat, Wallabies stuff dari jersey,cap etc

http://forums.petfinder.my/attachmen...1&d=1221655527
adeihhhh... ngapa laaaaa aku tak tau tempat nih... kalau tak sure aku kirim selai... dah la banyak... murah lak tuhhhhhh... {ohmygod}

BabyZee 09-17-2008 11:19 PM

Re: Perth Trip
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 10778)
hah?? ko bersedara dgn kanggaru ke??

betullah tu koala bear,telinga dia tak nampak dok tunduk.tp comel betoi.bulat dan gebu.he!!he!!

Zee, cuba ko tlg akak besarkan gambar yg dgn si Steve mat salleh hensem tu.he!!he!

ni sedara belah2 nun jauh sana...{shy}{shy}

koala tu nampak bersih btol, tu yang macam teddy bear...{madore}

demi kak june ku....dan mamat aussie encem di sebelah..{shy}
http://forums.petfinder.my/attachmen...0&d=1221656467

June 09-17-2008 11:22 PM

Perth Trip
 
mana ada murah brader.AUD100 tu dekat2 RM300 sehelai baju.pankinsen tangan aku pegang.


Quote:

Originally Posted by fantasticat (Post 10779)
http://forums.petfinder.my/attachmen...1&d=1221655527
adeihhhh... ngapa laaaaa aku tak tau tempat nih... kalau tak sure aku kirim selai... dah la banyak... murah lak tuhhhhhh... {ohmygod}


June 09-17-2008 11:24 PM

Perth Trip
 
heh!!heh!! jd ko ni sedara dgn kanggaru dan koala lah gitu?? bau bau bacang??

mamat aussie hensem ni sorang je yg akak berani minta gambar sama2.sebab dia friendly.{wink}

Quote:

Originally Posted by BabyZee (Post 10780)
ni sedara belah2 nun jauh sana...{shy}{shy}

koala tu nampak bersih btol, tu yang macam teddy bear...{madore}

demi kak june ku....dan mamat aussie encem di sebelah..{shy}
http://forums.petfinder.my/attachmen...0&d=1221656467



All times are GMT +8. The time now is 06:49 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.