PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Gamers (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=68)
-   -   PS2 vs PS3 (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1495)

chemonk 12-10-2008 11:10 AM

PS2 vs PS3
 
anyone can tell me can ps3 play ps2 punya game kah? i'm soooOOOoooOOOoo... eager to buy this ps3 thing.. huhuhuhu{shy}

nik_tropicana 12-10-2008 11:17 AM

Re: PS2 vs PS3
 
rasanyer x boleh chemonk..sbb ps3 boleh main DVD dari jenis Blueray jer...mybe forumer len bleh tolong chemonk jap g..

chemonk 12-10-2008 11:21 AM

Re: PS2 vs PS3
 
alah... tak bleh demodulated ker ps3 tu.. huhuhu...member aku punya american ps2 bulih je demodulated sampai boleh main asian pirated games... hehehe... hurmm... takper le... menghadap ps2 je la kome...{sick}

BabyZee 12-10-2008 12:25 PM

Re: PS2 vs PS3
 
google saja...
more on ps3, here...
tak silap zee ada certain model compatible with ps2, try la see the web tengok info dia macamna..
zee pun nak main game harap pc je, lagi kesian..huhuhu..
but ps2 not bad also cuma lagi latest model kita ada macam lagi best plak..{shy}

neway tengah berharap RE5 kuar dalam pc version gak..huhu...

nik_tropicana 12-10-2008 12:42 PM

Re: PS2 vs PS3
 
ps2 memang boleh dipiratekan...n dier punyer game pun pakai game biasa jer..but ps3 berbeza..guna teknologi baru..skrg nie dgr2 sony nak tukar suma dvd, cd player yg bleh main blueray sahaja..pirate blom ade teknologi copy cd blueray..tapi x tau la 1 hari nnt..

BabyZee 12-10-2008 12:52 PM

Re: PS2 vs PS3
 
Quote:

Originally Posted by nik_tropicana (Post 22901)
ps2 memang boleh dipiratekan...n dier punyer game pun pakai game biasa jer..but ps3 berbeza..guna teknologi baru..skrg nie dgr2 sony nak tukar suma dvd, cd player yg bleh main blueray sahaja..pirate blom ade teknologi copy cd blueray..tapi x tau la 1 hari nnt..

setuju..ps2 bleh kata la gak dah lama in the market so memang bleh dipiratekan...
that's why sony came up for ps3, kira nak ban pirate ni sehabis2nya...
tapi zee rasa kalau ada org pirate dah pandai, tak sampai beberapa tahun pun ps3 bleh diparatekan gak...{grin}{shy}{shy}

nik_tropicana 12-10-2008 01:01 PM

Re: PS2 vs PS3
 
tau xpe..da la cd game ps3 mahal...dekat2 rm200 sekeping..tapi game dier kualiti memang tiptop...usaha sony untuk membendung cetak rompak bagus tapi biarla cd game dier murah ckit....1 konsol ps3 skrg pun da murah..rm1500++ jer..

chemonk 12-10-2008 01:14 PM

Re: PS2 vs PS3
 
tu la pasal... aku dok teingat2 ps3 kes aku gi jalan terminal one s'ban la.. tgk adik tu sikit punya layan main ps3... gambo smooth cunn giler... pulak kene ngan lcd screen... huhuhuhuhu... tu yg dok pikir2 duit bonus ni nak labur beli ps3 ngan lcd.. hahahah... pastu layan devil may cry 4... muhahahahahaha{shy}

nik_tropicana 12-10-2008 01:24 PM

Re: PS2 vs PS3
 
tau xpe...saya blom xde ps3 tapi klu g umah sepupu memang layan mende nie..men game winning eleven..pergghhh best giler..rasanyer mcm nak beli gak tapi ade aim brg lain dlu..x sabar nak main god of war 3..wakakakaka

BabyZee 12-10-2008 01:25 PM

Re: PS2 vs PS3
 
Quote:

Originally Posted by nik_tropicana (Post 22907)
tau xpe..da la cd game ps3 mahal...dekat2 rm200 sekeping..tapi game dier kualiti memang tiptop...usaha sony untuk membendung cetak rompak bagus tapi biarla cd game dier murah ckit....1 konsol ps3 skrg pun da murah..rm1500++ jer..

cd bluray memang mahal..
akalu dvd movies pun dah rm100 dah..huhu..{sweat}
rasanya tunggu timing harganya turun la skit, sony maybe nak test market kot...
harap2 gitu la...
kalau tak ada konsol ps3 tapi nak beli gamenya lawan haraga ps3 tu plak...{shy}{shy}


Quote:

Originally Posted by chemonk (Post 22910)
tu la pasal... aku dok teingat2 ps3 kes aku gi jalan terminal one s'ban la.. tgk adik tu sikit punya layan main ps3... gambo smooth cunn giler... pulak kene ngan lcd screen... huhuhuhuhu... tu yg dok pikir2 duit bonus ni nak labur beli ps3 ngan lcd.. hahahah... pastu layan devil may cry 4... muhahahahahaha{shy}

zee ada game devil may cry 4 dalam pc..tunggu masa nak main je..
specs laptop tak bape power so kuar graphic pun tak bape cun...
tunggula..zee dah pegang duit sendiri nanti zee nak buat satu game room..{grin}{shy}{shy}

owh,sedihnya...resident evil 5 ada dalam xbox dengan ps3 ja,takpe2..
tunggu masa untuk kuar dalam pc tapi resident evil 4 pun tak abis main lagi...{grin}{shy}{shy}{shy}

chemonk 12-10-2008 01:37 PM

Re: PS2 vs PS3
 
senang ke main kat pc?? pakai joystick apa? zee... layan god of war 2 pun ok gak... aku stock stock dmc ngan god of war ni mmg kemaruk gilo... kekadang layan la jugak pokemon.. buat2 geli.. hahahahah{victory}{shy}{shy}

BabyZee 12-10-2008 02:35 PM

Re: PS2 vs PS3
 
Quote:

Originally Posted by chemonk (Post 22915)
senang ke main kat pc?? pakai joystick apa? zee... layan god of war 2 pun ok gak... aku stock stock dmc ngan god of war ni mmg kemaruk gilo... kekadang layan la jugak pokemon.. buat2 geli.. hahahahah{victory}{shy}{shy}

kalau dekat laptop okla gak..guna keyboard and mouse..
bagi zee so far takde prob..
zee dah main onimusha and resident evil sume dekat pc..
nak kata kalau dapat main dekat console memang lagi best la tapi nak buat macamna..
suka main game,pc pun bleh la..tapi kalau nak guna joystick dekat pc pun bleh cuma zee dah selesa dengan mouse so tak perlu la kot...
tunggu mampu baru buat game room sendiri..eh,ngalahkan orang lelaki lak zee ni...{grin}{shy}{shy}{shy}
owh..best ye god of war..
nanti zee google2 tengok ada dalam pc version ada tak...
zee geli2 pun tak layan pokemon...{shy}{shy}{shy}
zee geli2 layan game barbie ja...muahahahaha..lagi stok geli2 giler...{shy}{shy}{shy}

orkid84 04-17-2009 11:56 AM

Re: PS2 vs PS3
 
wohoho ade gak section utk gamers kat sini.. currently men PS2 jek.. laki akuler yang hantunyer.. kat umah tu dah bleh jadi kilang cd games dah.. huhuh.. tp aku ske gak men ps2 neh.. last men Guitar Hero III.. syiookkk giler... tp tak men pakai gitar haa.. pkai joystick jek.. kekeke.. tp tetap best.. lagu2 sume layan beb.. {grin}

dog is my buddy 04-17-2009 12:05 PM

Re: PS2 vs PS3
 
PS3 can play blue ray DVD, only original game using. cannot use pirete dvd. basiclly the game dvd price around RM200-250

orkid84 04-17-2009 05:20 PM

Re: PS2 vs PS3
 
yup2 betol2.. sbb tu hubby nak bli Xbox plak, takmo ps3..

dog is my buddy 04-17-2009 05:23 PM

Re: PS2 vs PS3
 
hahahaahah xbox tak best................ PS3 very good. you buy the original game. buy you like one. It will no feel expensive.

orkid84 04-21-2009 09:15 AM

Re: PS2 vs PS3
 
sure eh? takpe2 nanti i suggest my hubby bli ps3.. kekeke..

nik_tropicana 04-21-2009 11:11 AM

Re: PS2 vs PS3
 
orkid..
xbox x best...
tapi terpulang pada individu kan...
ps3 paling best (walaupun beli lagi)..hehehehe...

orkid84 04-21-2009 11:57 AM

Re: PS2 vs PS3
 
haa tula nik.. kne dgr pendapat org gak.. kang dah terbeli xbox tup2 tak puas hati.. tgk ps3 pun grafik die cantikk.. tp kne gune tv besau ah (flat screen ke).. kekeke.. {shy}

nik_tropicana 04-21-2009 12:01 PM

Re: PS2 vs PS3
 
btol2..
PS3+Blueray+flat screen = best giler


All times are GMT +8. The time now is 07:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.