PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Coffee Room (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Berhati-hati di Mudah (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3991)

deanil 01-30-2010 01:39 PM

Berhati-hati di Mudah
 
Cuba selidik dahulu sebelum beli.

Ini salah satu iklan yg kita perlu berhati-hati. Tp ade yg telah di banned.. so, dah kena delete.

Ini iklan terbaru dr couple tersebut:
http://www.mudah.my/vi/5165899.htm Joe & Khaty

selalu guna pic yg di ambil dr website. Recently pic salah seorg member kat PF ni di gunakan dlm iklan mereka. Saya email pd couple tersebut supaya menghentikan penipuan tersebut tp email saya di balas dgn begitu teruk dan kotor sekali seperti di bawah..


--- On Fri, 1/29/10, ainie ahmad <ainiee.ahmad@gmail.com> wrote:

> From: ainie ahmad <ainiee.ahmad@gmail.com>
> Subject: Re: Reply: Quality All White Female MAINE COON With Cert
> To: "deanil"
> Date: Friday, January 29, 2010, 2:25 PM
> hoi bastard! feeling lucky aa lately?
> when ur police coming la wei? u definately will see me very2
> soon, wahai si melayu laknat yg sgt dengki & busuk hati.
> btway, look at urself.. pity. such a big time looser with a
> smallest dick to fuck. What u waiting fr laa wei? hiding frm
> what? im here. still waiting fr u. being a fag serve u
> well huh? what an idiot
>



Any suggestion to stop this couple?

Amirahd 01-30-2010 01:58 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Quote:

Originally Posted by deanil (Post 76037)
Cuba selidik dahulu sebelum beli.

Ini salah satu iklan yg kita perlu berhati-hati. Tp ade yg telah di banned.. so, dah kena delete.

Ini iklan terbaru dr couple tersebut:
http://www.mudah.my/vi/5165899.htm Joe & Khaty

selalu guna pic yg di ambil dr website. Recently pic salah seorg member kat PF ni di gunakan dlm iklan mereka. Saya email pd couple tersebut supaya menghentikan penipuan tersebut tp email saya di balas dgn begitu teruk dan kotor sekali seperti di bawah..


--- On Fri, 1/29/10, ainie ahmad <ainiee.ahmad@gmail.com> wrote:

> From: ainie ahmad <ainiee.ahmad@gmail.com>
> Subject: Re: Reply: Quality All White Female MAINE COON With Cert
> To: "deanil"
> Date: Friday, January 29, 2010, 2:25 PM
> hoi bastard! feeling lucky aa lately?
> when ur police coming la wei? u definately will see me very2
> soon, wahai si melayu laknat yg sgt dengki & busuk hati.
> btway, look at urself.. pity. such a big time looser with a
> smallest dick to fuck. What u waiting fr laa wei? hiding frm
> what? im here. still waiting fr u. being a fag serve u
> well huh? what an idiot
>



Any suggestion to stop this couple?

they used flackies picture! so not cool. apa lagi ? kita serang diaaaa! *okay tu main main :D *

hmmmm. macam mana eh orang macm ni ? orang tgr baik baik , dia balas kasar pulak. haih.

betta 01-31-2010 12:38 AM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
yeah...that's very2 rude people lar{arrogant}.........hope no one being cheated by them. kalo blh nk je balas blk kata2 dia yg kuang ajar 2(bc pon da geram giler kt org mcm 2{angry}) tp lebih baik ignore je la, buang masa jer gaduh ngan org hampeh cam2.......kan?kan?

Suhaimy 01-31-2010 04:21 AM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Salam & hi. Kalau tak silap mmg byk dia iklankan pelbagai breed kucing kat mudah.my tu. & ada kwn pernah call dr lokasi yg tak jauh dr lokasi dia (Pasir Mas, Kelantan) utk tgk2 kucing tp dia tak kasi. Kalau nak, jumpa somewhere else. Tp dlm iklan ckp boleh dtg tgk2. Tak tau la apa sebab2nya. Will try myself when balik kampung (Besut, Trg). Yea! Balik kampung {shy}

daliainie 01-31-2010 08:30 AM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Eiiiii..!!!! geramnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. klau kita report polis pun taleh ke. kumpul2 bukti ke apa.. {scared}

iskandarshah 01-31-2010 10:40 AM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
kat adpost pun banyak iklan dia nih..cantik2 jugak kucing2 tu ada gak berkenan dan penah sms dia utk tanya sekor anak kucing kaler itam putih memang cun lah kitten tu
masa tu ingat nak bank in duit then soh dia hantar jer kat sy. nasib nasib nasib tak jadik..huhu selamat.....

luvnett 01-31-2010 02:04 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Quote:

Originally Posted by betta (Post 76051)
yeah...that's very2 rude people lar{arrogant}.........hope no one being cheated by them. kalo blh nk je balas blk kata2 dia yg kuang ajar 2(bc pon da geram giler kt org mcm 2{angry}) tp lebih baik ignore je la, buang masa jer gaduh ngan org hampeh cam2.......kan?kan?

betul 2, buang masa ja kalau nak gaduh dgn kata2 kat org cam ni.. buat sakit jiwa kita ja.
Kalau betul nak ajar org ni kita kumpul je bukti banyak2 pas 2 perangkap je dia ni, buat report polis..
Biar dia kena sekali baru tau rasa nya..

angelicdevil 01-31-2010 03:48 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
my opinion, boleh klu nak kantoikan dia..tp kena effort skit la...
rsenye org cmni dia tipu dgn cara sruh org bank-in duit dlu, bru anta brg/kitties
kn?
so, klu dia dh lama wt kj cmtu mcm forumer2 cite kt sini, sure ada few org penah kena tipu dgn dia..
so
cara 1:-
try search n kumpul mangsa2... better if ada bukti (conversation tru mail/sms ke, or resit bank-in ke)
then lodge repot ramai2..
polis ni, klu ramai2 dia terpaksa la lyn..klu sorg2 susah la..
or
cara 2 :-
kumpul mangsa2, then sorg menyamar knon2 nk buy cat dia..
then seboleh bolehnya wt sampai bleh bjumpa face 2 face dgn couple tu..
guna la alasan nk bg duit cash ke..ajak minum ke..pape la yg lojik..
then bila jd nk jmpe, bwk sume mangsa2 tu serang dia sekaligus on da spot..{good}
or
cara 3 :-
if xdpt cari mgsa, then kena mnyamar sorg2,
rekod sume conversation n fund transfer,
bila xde jd pape, lodge report la..

but tu la.. need lot of effort n mybe cost money also la..

katannaz 01-31-2010 04:07 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
what a words...... {scared}
dasyat betul ayat dia dan nape nak marah-2 sampai mcm tu sekali?
takde ke sapa-2 yang pernah kena tipu ni?

Suhaimy 01-31-2010 04:45 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Quote:

Originally Posted by angelicdevil (Post 76070)
my opinion, boleh klu nak kantoikan dia..tp kena effort skit la...
rsenye org cmni dia tipu dgn cara sruh org bank-in duit dlu, bru anta brg/kitties
kn?
so, klu dia dh lama wt kj cmtu mcm forumer2 cite kt sini, sure ada few org penah kena tipu dgn dia..
so
cara 1:-
try search n kumpul mangsa2... better if ada bukti (conversation tru mail/sms ke, or resit bank-in ke)
then lodge repot ramai2..
polis ni, klu ramai2 dia terpaksa la lyn..klu sorg2 susah la..
or
cara 2 :-
kumpul mangsa2, then sorg menyamar knon2 nk buy cat dia..
then seboleh bolehnya wt sampai bleh bjumpa face 2 face dgn couple tu..
guna la alasan nk bg duit cash ke..ajak minum ke..pape la yg lojik..
then bila jd nk jmpe, bwk sume mangsa2 tu serang dia sekaligus on da spot..{good}
or
cara 3 :-
if xdpt cari mgsa, then kena mnyamar sorg2,
rekod sume conversation n fund transfer,
bila xde jd pape, lodge report la..

but tu la.. need lot of effort n mybe cost money also la..

Bagus idea tu. Tp kat Kelate nuh {shy}. Kita ni kat Cheras. Tp tak tau la kot2 dia pun kat sini2 gak ke. Mmg kena cari mangsa dulu la. Oh! yg owner punya pic tu dah ambil tindakan apa2 ke? Report kat admin mudah.my ke? Suruh ban je mana2 kaki kelentong tu. Bukti pun dah ada kan? Yg mana kenal owner pic tu, mintak la dia report2 sikit kat admin mudah.my tu {victory}

betta 01-31-2010 04:53 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
yeah, that's d good way to catch that damn culprit{angry}....harap2 x ad la org yg idiot kena tipu ngan dia. everyone plz b very careful be4 doing any transaction....lagi2 dengan dunia skang ni da ad mcm2 kes penipuan{sweat}.....sedey2{cry}

crool 01-31-2010 04:58 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
haiz..... zaman skrg nie..klu nak beli kitten...g tgk dulu kitten tue.....baru puas hati ..klu tgk gambr jer.... susah la...haiz.....

iskandarshah 01-31-2010 08:58 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Quote:

Originally Posted by crool (Post 76077)
haiz..... zaman skrg nie..klu nak beli kitten...g tgk dulu kitten tue.....baru puas hati ..klu tgk gambr jer.... susah la...haiz.....

tul ler tu.tapi crool masa is tgk pic kucing dia dulu..jatuh hati terus..teringat2..jer sebab memang comel..sangat..terus mcm kena pukau..huhu. nasib tak jadi beli masa tu..ingat nak usha sendiri dengan gi kelantan sana..

tak sangka lak dia ni kaki kencing org..sebabnya memang banyak kucing2 dia kat adpost..cantik2 lak..mainecoon dia ada kaler putih pun cun...

crool 01-31-2010 09:06 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Quote:

tul ler tu.tapi crool masa is tgk pic kucing dia dulu..jatuh hati terus..teringat2..jer sebab memang comel..sangat..terus mcm kena pukau..huhu. nasib tak jadi beli masa tu..ingat nak usha sendiri dengan gi kelantan sana..

tak sangka lak dia ni kaki kencing org..sebabnya memang banyak kucing2 dia kat adpost..cantik2 lak..mainecoon dia ada kaler putih pun cun...
betul2...hehe sbb crool pun selalu buat cam tue dulu...nampak jer cantik trus nak beli..tp crool belajar dr pengalaman....org bg crool kcg x sehat...sbb crool nak cepat jer...time tue kan excited nak ade kcg baru huhu...skrg nie klu nak beli crool g tgk dulu.... klu puas hati baru crool beli..hehe...

hmm joe& katty tu crool dah lama tau menipu..cuma x nak hebohkan jer..takut plak crool dituduh menyampaikan khabar anggin...klu korang nak tau dulu sebelum nie nama durang bukan joe & katty ...dulu anjalina cattery..hehe..
adoi mcm2 ade la zmn skrg nie...hehe

jasmine forever 02-01-2010 01:27 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Quote:

Originally Posted by crool (Post 76087)
betul2...hehe sbb crool pun selalu buat cam tue dulu...nampak jer cantik trus nak beli..tp crool belajar dr pengalaman....org bg crool kcg x sehat...sbb crool nak cepat jer...time tue kan excited nak ade kcg baru huhu...skrg nie klu nak beli crool g tgk dulu.... klu puas hati baru crool beli..hehe...

hmm joe& katty tu crool dah lama tau menipu..cuma x nak hebohkan jer..takut plak crool dituduh menyampaikan khabar anggin...klu korang nak tau dulu sebelum nie nama durang bukan joe & katty ...dulu anjalina cattery..hehe..
adoi mcm2 ade la zmn skrg nie...hehe

joe & katty??{oh}
rase2 cm die da tkar name je....cbe bkak link bwah ni lak...
http://www.mudah.my/CFA-Female-Maine...ry-5188843.htm
hehehehe.....{grin}

betta 02-01-2010 01:38 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
so fast they change their name, but d cat is same....ha3. i think they read diz forum la{shy}

luvnett 02-01-2010 03:24 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
ape lah manusia ni ye.. sampai macam 2 sekali.. hmm.. ingat dgn tukar nama 2 org dah xsyak dia lagi kot.. saboo ja lah..

deanil 02-01-2010 04:14 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Quote:

Originally Posted by jasmine forever (Post 76119)
joe & katty??{oh}
rase2 cm die da tkar name je....cbe bkak link bwah ni lak...
http://www.mudah.my/CFA-Female-Maine...ry-5188843.htm
hehehehe.....{grin}

yer lah dah tukar nama.. dan yg kelakar nama Saud tu ade lah nama ayah i.. teruknyer org ni ... psycho habis..

Tp yg penting kita dah tahu dia ni penipu.. nak jer perangkap dia org ni

Suhaimy 02-01-2010 07:34 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Quote:

Originally Posted by deanil (Post 76135)
yer lah dah tukar nama.. dan yg kelakar nama Saud tu ade lah nama ayah i.. teruknyer org ni ... psycho habis..

Tp yg penting kita dah tahu dia ni penipu.. nak jer perangkap dia org ni

Deanil, owner punya pic tak ambil tindakan apa2 ke? Ya la, org guna pic dia. Nak buat report polis pun dah boleh ni sebab ada bukti & no fon tu. Atau sekurangnya report kat admin mudah.my supaya ban org tu dr guna pic org sesuka hati. kalau sy kenal owner pic tu, mmg dah lama ajak buat report {angry}

Suhaimy 02-01-2010 09:08 PM

Re: Berhati-hati di Mudah
 
Quote:

Originally Posted by crool (Post 76087)
betul2...hehe sbb crool pun selalu buat cam tue dulu...nampak jer cantik trus nak beli..tp crool belajar dr pengalaman....org bg crool kcg x sehat...sbb crool nak cepat jer...time tue kan excited nak ade kcg baru huhu...skrg nie klu nak beli crool g tgk dulu.... klu puas hati baru crool beli..hehe...

hmm joe& katty tu crool dah lama tau menipu..cuma x nak hebohkan jer..takut plak crool dituduh menyampaikan khabar anggin...klu korang nak tau dulu sebelum nie nama durang bukan joe & katty ...dulu anjalina cattery..hehe..
adoi mcm2 ade la zmn skrg nie...hehe

La Crool ni, bgtau je la. Maybe just buat2 tanya ke? Bagi2 hint ke? Tp kalau yg pernah kena tipu tu, direct je la bgtau. Sekurangnya kot ada kwn boleh tlg @ boleh elak kwn2 dr kena kelentong {sick}


All times are GMT +8. The time now is 02:28 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.