PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Events (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=5)
-   -   KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09) (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3158)

cookies4bulat 11-09-2009 08:20 AM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 66597)
mse cookies first2 post gambar tu,sy pun rse mcm sophie je dalam gambar no 4 tu...sbb dalam banyak2 kucingdalam PF,kucing kak fareen yg paling sy ske tgk,tgk kat hidung pun dah tau sophie yg mne satu,kalau mke baik ala2 princess tu,mke sophie la tu.

ha ah rasenye la tuh sophie dlm tent tuh...{shy}{shy} sb kucing2 lain yg pet epicure bwk kaler putih{wink}

DJSNAZ83 11-09-2009 09:32 AM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
smalam mmg best...all the cats are extremely gorgeous!!!

EJ pon sempat snap2 pics...anyway, congratulations to all the participants...smlm jumpa Pakcu,Nana n her bf (Luqman),Ramzee, dan...sape lg erh?lupa lak...Izyan, dan lain2 lah...

ni ade sket pics..

CATEGORY : CHAMPIONSHIP (CH)

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2203.jpg
Nama dia Rainee..baka Norwegian Forest kepunyaan Russmania Cattery dr Hong Kong..tp, Kak Adilah wakilkan bwk ke show...what a significant n rare beauty of NFO...

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2221.jpg
Persian breed...not sure dari cattery mana..yang pastinya he's among the best persian smalam...dari Thailand.

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2224.jpg
Persian

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2231.jpg
Persian..suka tgk color dia

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2234.jpg
http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2239.jpg
Persian ni yg plg EJ suka...mmg manja habis..lawa plak tuh..dia among top persian smalam..

DJSNAZ83 11-09-2009 09:37 AM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
CATEGORY : PREMIERSHIP (PR)

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2207.jpg

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2208.jpg
Exotic Long Hair milik Danny dari Thailand..setiap kali show, mesti dia ni yg menjadi tumpuan org..byk menang skali..i think he got all 4 winner ribbons! lawa sgt2!!!{high}

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2213.jpg
American Short Hair milik my fren dr Sabah..nama Casper..dia smalam dpt title PR already..congrats Azali..

DJSNAZ83 11-09-2009 09:50 AM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
KATEGORI : KITTEN CLASS

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2274.jpg
Izyan n Nancy bergambar dgn judge..dua2 top ten kitten final...Congratz to Extremed!!

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2272.jpg
not sure dia ni dr China or Hong Kong..tp ASH kitten dia dpt 1st place dlm ring juri nie..marking mmg lawa giler

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2269.jpg
Koleksi maine coon kitten terbaru dari Zikhafri Cattery - red tabby n white...umur 7 months dah besaq cmnih..makan hati...hahaha

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2264.jpg
http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2268.jpg
haa..ni laa Xtreme milik Izyan..baru masuk 5 bulan umur dia..temperament dia smlm is good!

DJSNAZ83 11-09-2009 10:03 AM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
KATEGORY : HOUSEHOLD PET (HHP)

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2261.jpg
Ginger (Kak Sham)

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2256.jpg
Littail Mike (Pakcu)

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2253.jpg
Fiona (Olivia)

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2248.jpg
Leo (Pakcik Kak Sham)

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2245.jpg
Yuriko (Nana)

fia86 11-09-2009 10:26 AM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
[QUOTE=DJSNAZ83;66616]KATEGORY : HOUSEHOLD PET (HHP)

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2261.jpg
Ginger (Kak Sham)

http://i74.photobucket.com/albums/i2...3/DSCN2256.jpg
Littail Mike (Pakcu)

Wah! pakcu menang award lagi kew?? syok yer... {madore}

hehe ginger kak sham.. kiut ler.. {mwidegrin}

nik_tropicana 11-09-2009 12:18 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
congratz to all winner..huhuhu

rock 11-09-2009 01:00 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
kenapa yg kucing2 muka kemek ni,besar2 gedabak semua ni...seram nk dukung.{shy} leh buat toto ni...{shy}

yg wrna oren tu,7bulan dh besar macam tu,iri hati betul..{shy}

syoklah dpt tgk gambar kucing banyak2..
tepek lagi!{shy}{shy}

Fareen 11-09-2009 02:05 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
TQ EJ, Nora for the pics. Dapat gak Fareen tengok. EJ detail siap ada nama dan category lagi{good}

Although I tak minat persians, I love to see persians kat CFA shows, mmg outstanding habis! Ekor diorang gebus mcam bulu ayam!

Zikhafri MCO tu besar betul!! Not to mention Izyan's Xtreme yang cantik gila :)

EJ, last show ada top ASH kitten yang silver. Dia tak masuk ke? It's from HK. Kalau you perhati, I don't know why, ASH dari HK, muka dia bulat bulat. Mcm ada campur exotic or BSH. Cutela sangat. Kalau dari breeder lain, muka dia kecik and muncung sikit...

HHP category pun cantik! Congrats to kawan2 kat sini yang masuk show or menang rossettes :)

Rock,
Ah ah, dalam litter Olivia tu actually ada 2 yang grey point termasuk Sophie. Tapi seekor lagi tu bukan show quality so dia x pernah masuk show. Yang lain semua Cream or Red. Very light colours but beautiful nevertheless:)

Naq,
Alah, tak sangka Naq suka tgk Sophie {happy}

DJSNAZ83 11-09-2009 02:37 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by Fareen (Post 66662)
TQ EJ, Nora for the pics. Dapat gak Fareen tengok. EJ detail siap ada nama dan category lagi{good}

Although I tak minat persians, I love to see persians kat CFA shows, mmg outstanding habis! Ekor diorang gebus mcam bulu ayam!

Zikhafri MCO tu besar betul!! Not to mention Izyan's Xtreme yang cantik gila :)

EJ, last show ada top ASH kitten yang silver. Dia tak masuk ke? It's from HK. Kalau you perhati, I don't know why, ASH dari HK, muka dia bulat bulat. Mcm ada campur exotic or BSH. Cutela sangat. Kalau dari breeder lain, muka dia kecik and muncung sikit...

HHP category pun cantik! Congrats to kawan2 kat sini yang masuk show or menang rossettes :)

Rock,
Ah ah, dalam litter Olivia tu actually ada 2 yang grey point termasuk Sophie. Tapi seekor lagi tu bukan show quality so dia x pernah masuk show. Yang lain semua Cream or Red. Very light colours but beautiful nevertheless:)

Naq,
Alah, tak sangka Naq suka tgk Sophie {happy}

Fareen,
i mmg tgk Sophie smlm...siap borak2 dgn Olivia..Fiona sgt2 cntik..tp sayang ekor kinked sket je...haihh...Sophie lak mmg lawa betol..gebooo

Fareen 11-09-2009 02:41 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by DJSNAZ83 (Post 66667)
Fareen,
i mmg tgk Sophie smlm...siap borak2 dgn Olivia..Fiona sgt2 cntik..tp sayang ekor kinked sket je...haihh...Sophie lak mmg lawa betol..gebooo

Ah ah, masa Fareen jumpa Fiona dulu, Fareen pun suka dia. Tapi dia tak suka Fareen heheheh. Semua kucing Olivia very independent. Not like prince yang manja giler (from your story ler hehe). Haa...Olivia grooming sampai bulu dia gebus ye hehe. Makan vitamin gak for dia punya coat tu {happy}

Tapi tulah competition from Jimmy, persians and international cats kuat betul so Sophie x de chance... :(

cookies4bulat 11-09-2009 02:46 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
TQ EJ penerangan yg detail..ehehehehe sorry saya mmg tak tau sgt bab kucing nih..asai comel je saya snap!{shy}{shy}kene bnyk belajar lagik bab2 competition nih..then baru leh xplain lebey2!{shy}{shy}n i saw u too EJ ngah borak2 ngan pakcu..tapi sb keseganan,kemaluan yg teramat sgt..takdelah nak tgur..{shy}{shy}next time perhap{wink}

DJSNAZ83 11-09-2009 02:49 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by cookies4bulat (Post 66670)
TQ EJ penerangan yg detail..ehehehehe sorry saya mmg tak tau sgt bab kucing nih..asai comel je saya snap!{shy}{shy}kene bnyk belajar lagik bab2 competition nih..then baru leh xplain lebey2!{shy}{shy}n i saw u too EJ ngah borak2 ngan pakcu..tapi sb keseganan,kemaluan yg teramat sgt..takdelah nak tgur..{shy}{shy}next time perhap{wink}

lerr...apa nak segan plak...kata kawan2 seforum kan...sape lg nak harapkan kalo bkn kawan2 dlm forum ni..heheheh
tegur je next time...tggu show 29hb nanti k?kita borak2 kalo ade masa {wink}

rock 11-09-2009 02:58 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
harap2 nnti,kucing rock akan jadi macam rainee...{grin}

abgraldo 11-09-2009 03:06 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Deleted

abgraldo 11-09-2009 03:23 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Deleted

abgraldo 11-09-2009 03:28 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by fia86 (Post 66621)
Wah! pakcu menang award lagi kew?? syok yer... {madore}

Salam Fia....
Thanks so much Fia...
Alhamdulilah.... adala Pakcu menang beberapa award. Actually, semua yang masuk category HHP ada menang beberapa award. Dalam HHP ada 12 ekor kucing yang bertanding, tak kira apa breed pun, bulu pendek and bulu panjang, semuanya dalam kategori yang sama. Walaupun dia pedigree, tapi bila masuk HHP, akan di nilai sama jer dengan kucing-kucing lain.

Ini la 11 dari 12 ekor kucing yang bertanding HHP. Congrats to All!!
http://img69.imageshack.us/img69/1600/dsc00822.jpghttp://img69.imageshack.us/img69/7303/dsc00823r.jpg
Ginger - Kucing Kak Sham 8th Overall. Leo - Kucing Kak Sham 11th Overall
http://img689.imageshack.us/img689/5328/dsc00825x.jpghttp://img689.imageshack.us/img689/5292/dsc00826h.jpg
Lily - Kucing Azreen 9th Overall. Mopi - Kucing Azreen 12th Overall
http://img689.imageshack.us/img689/3846/dsc00827m.jpghttp://img691.imageshack.us/img691/3829/dsc00828n.jpg
Aren - Kucing Pakcu 10th Overall. Littail Mike - Kucing Pakcu 7th Overall.
http://img25.imageshack.us/img25/2328/dscn2245j.jpghttp://img25.imageshack.us/img25/9110/dscn2253j.jpg
Yumieko - Kucing Nana 5th Overall. Fiona - Kucing Olivia 3rd Overall.
http://img39.imageshack.us/img39/466/pb080392.jpghttp://img149.imageshack.us/img149/9193/pb080379.jpg
Cikunkunk - Kucing Pakcu 1st Overall (Best HHP) Gambit - Lupa lak owner 6th Overall
http://img291.imageshack.us/img291/1207/pb080387.jpg
Lupa lak nama n owner 4th Overall
Ada lagi satu kucing Olivia Shorthair Black n White - Shadow 2nd Overall
http://img149.imageshack.us/img149/9769/pb080389.jpg
Hehe ni la Pakcu dengan Cikunkunk - Masa Ring ni dia dapat 1st and confirmed Best Overall HHP (Highest Scoring HHP). Alhamdulilah...

cookie 11-09-2009 03:47 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
3 Attachment(s)
Oh dear, I am not sure how to attach the pictures properly.

rock 11-09-2009 04:30 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
comellah pakcu cikunkunk tu..{grin}

cookies4bulat 11-09-2009 07:00 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by DJSNAZ83 (Post 66671)
lerr...apa nak segan plak...kata kawan2 seforum kan...sape lg nak harapkan kalo bkn kawan2 dlm forum ni..heheheh
tegur je next time...tggu show 29hb nanti k?kita borak2 kalo ade masa {wink}

InsyaAllah kalu berkesempatan ada lah 29hb nih{shy}{shy}


All times are GMT +8. The time now is 11:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.