PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Events (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=5)
-   -   KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09) (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3158)

rock 11-09-2009 07:50 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
1 Attachment(s)
kucing rock nk buat show dlm PF je...{shy}

cookies4bulat 11-09-2009 08:24 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by rock (Post 66735)
kucing rock nk buat show dlm PF je...{shy}

CHOMELNYA!!!{muacks}{muacks}rock rasenye bleh diketengahkan kucing rock nih..the mask of zorro tu...{high}{high}

rock 11-09-2009 10:14 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by cookies4bulat (Post 66739)
CHOMELNYA!!!{muacks}{muacks}rock rasenye bleh diketengahkan kucing rock nih..the mask of zorro tu...{high}{high}

nk buat masuk show?jantung rock dulu jatuh atas lantai..{shy}
takut...{shy}

abgraldo 11-09-2009 10:33 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by rock (Post 66686)
comellah pakcu cikunkunk tu..{grin}

Thanks Rock!... cikunkunk ni jumpa dalam longkang, jatuh terkangkang tu sebab nama dia mule2 cikang. Lepas tu Abzalia surender kat Pakcu utk kurangkan kuota kucing dia... so pakcu tukar ler nama dia jadi cikunkunk (glamer sikit kan...wakaka). Marking dia lawa so Pakcu adala 3 kali masuk show... untuk build show temperament dier. Alhamdulilah... so far he's doing very good!!..{good}
Quote:

Originally Posted by rock (Post 66735)
kucing rock nk buat show dlm PF je...{shy}

Uiikk tak rock ler macam tu.....hehe{happy} apasal lak jantung rock jatuh dulu? rocking hard sampai terjatuh ek.... hehehe{shy}

rock 11-09-2009 10:52 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
fuh,nama dia sempena terjumpa dia rupanya..tapi mmg kiut pn nama cikunkunk ..
tgk muka dia pn kiut..

jantung jatuh kat lantai sb penakut+malu..sb tu jadi macam tu..pas ni takleh pakai nama rock lah...pakai nama dangdut..{shy}

Nana 11-10-2009 12:05 AM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
yay. thanks for the pics. Terselit jugak my Yumieko in between the other gorgeous cats. It was tiring and yet enjoyable. congrats to everyone jugak... looking forward for a next one.

Quote:

Originally Posted by cookie (Post 66679)
Oh dear, I am not sure how to attach the pictures properly.

http://forums.petfinder.my/attachmen...1&d=1257752630

thanks cookie. hehe... requested to have my face cut off... too busy with grooming the cat, the owner forgot to groom herself {grin}.

Quote:

Originally Posted by rock (Post 66735)
kucing rock nk buat show dlm PF je...{shy}

Penakut + malu ek? hehe.. Nana nyer lagi la... siap dok bawah blanket lagi... tp masukkan jgk catshow2 neh, owner ni yg syok sendiri, kucen xmo gi pun {grin}... ada ms try2 lah msk MCC nyer show...Klu Nana, jd motivation la konon utk me'maintain'kan condition kucing2...hehe.

fanna 11-10-2009 01:23 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by DJSNAZ83 (Post 66607)

hehehee ade pun gambo aku walaupun dari tepi {shy} thanx Ej!hihi

fanna ade nampak member2 petfinder cam EJ, pakcu (sempat lambai hehe), nana & bf (cantik sgt kucing nana rase nak peluk je heheh), nik tropicana etc etc TAPI sori sgt2 memang tak sempat nak pergi bertegur sape huhu..betul2 tak larat pastu pening kepale lame tak jadi ring clerk {sick}

ape pun, paling best mase HHP laaaa...meriah betul hehehe.congrats to Pak Cu sebab dapat best HHP kat ring 2 and overall best HHP {good}


p/s : psst psst pade sape2 yang ade gambar org lagi (dr tepi cam kat atas pun takpe), pm org ek.org tak bawak kamera laa satu gambar pun tarakk huhu..

DJSNAZ83 11-10-2009 01:29 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by fanna (Post 66823)
hehehee ade pun gambo aku walaupun dari tepi {shy} thanx Ej!hihi

fanna ade nampak member2 petfinder cam EJ, pakcu (sempat lambai hehe), nana & bf (cantik sgt kucing nana rase nak peluk je heheh), nik tropicana etc etc TAPI sori sgt2 memang tak sempat nak pergi bertegur sape huhu..betul2 tak larat pastu pening kepale lame tak jadi ring clerk {sick}

ape pun, paling best mase HHP laaaa...meriah betul hehehe.congrats to Pak Cu sebab dapat best HHP kat ring 2 and overall best HHP {good}


p/s : psst psst pade sape2 yang ade gambar org lagi (dr tepi cam kat atas pun takpe), pm org ek.org tak bawak kamera laa satu gambar pun tarakk huhu..

Fana,'
cmana la nak bertegor2 kalo tgk fana n ur sister sibuk sesgt hari tu...hehehe...anyway, u r lucky sbb bekerja bersama judge yg sgt2 baik n peramah...EJ suka sgt2 dgn dia...{wink}

fanna 11-10-2009 02:02 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by DJSNAZ83 (Post 66830)
Fana,'
cmana la nak bertegor2 kalo tgk fana n ur sister sibuk sesgt hari tu...hehehe...anyway, u r lucky sbb bekerja bersama judge yg sgt2 baik n peramah...EJ suka sgt2 dgn dia...{wink}

kahkahkah...sori tau x sempat tegur.fana kalo dah gelabah cam tu la {shy} memang nasib baik sangat dapat mary jadi judge kalau tak pengsann.. {high}

Nana 11-10-2009 03:29 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by fanna (Post 66823)
hehehee ade pun gambo aku walaupun dari tepi {shy} thanx Ej!hihi

fanna ade nampak member2 petfinder cam EJ, pakcu (sempat lambai hehe), nana & bf (cantik sgt kucing nana rase nak peluk je heheh), nik tropicana etc etc TAPI sori sgt2 memang tak sempat nak pergi bertegur sape huhu..betul2 tak larat pastu pening kepale lame tak jadi ring clerk {sick}

ape pun, paling best mase HHP laaaa...meriah betul hehehe.congrats to Pak Cu sebab dapat best HHP kat ring 2 and overall best HHP {good}


p/s : psst psst pade sape2 yang ade gambar org lagi (dr tepi cam kat atas pun takpe), pm org ek.org tak bawak kamera laa satu gambar pun tarakk huhu..

hehe..nmpak bz sgt fanna time tu. muka penat pun ada. mestila kan. huhu.. bz2 tu smpat ke round2 tgk2 kucing? Nana pun xpuas round2 haritu. masa ada je, tp penat, yelah nak m'adore tu guna energy jgk {shy}. Tunggu next show la pulak...

mcm best je keje fanna dok kat sn, blh dgr komen jdge, then klu nak tnya2 pun byk dia blh share kan..

nik_tropicana 11-10-2009 04:13 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
ngan fana sy xsempat la nak tegur..tp ngan kak aishah sempat la tegur..huhuhu...

nik_tropicana 11-10-2009 04:20 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
antara pic yg smpat sy snap..enjoy..{victory}

[CENTER]http://i47.photobucket.com/albums/f1...ianjuri1-1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...erianowner.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ipompuan1-.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...fjurilaki1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...icobotak2-.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...icobotak1-.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ipompuan1-.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...09/persian.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...hjurilaki1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ojurilaki1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ecoonjuri1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...juriowner2.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...juriowner1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...9/exojuri1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ripompuan1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ownerjuri1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ipompuan1-.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...9/abyjuri1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...rsianjuri1.jpg

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ripompuan1.jpg

DJSNAZ83 11-10-2009 04:25 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
mmg lawa sgt Nik ambik gambar....{good}{good}{good}

nik_tropicana 11-10-2009 04:27 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
apsal ar aku post gmbr dlm PF warna dier x sama mcm dlm fesbuk?

fanna 11-10-2009 04:35 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by Nana (Post 66863)
hehe..nmpak bz sgt fanna time tu. muka penat pun ada. mestila kan. huhu.. bz2 tu smpat ke round2 tgk2 kucing? Nana pun xpuas round2 haritu. masa ada je, tp penat, yelah nak m'adore tu guna energy jgk {shy}. Tunggu next show la pulak...
mcm best je keje fanna dok kat sn, blh dgr komen jdge, then klu nak tnya2 pun byk dia blh share kan..

nana,

kali ni tak sempat nak round2 langsung {cry} yang dulu2 nye cat show sempat la jugak singgah2.muke penat tu sebab pening dah lame tak join cat show. nasib baik master clerk ade panadol {shy}

aah setiap kali judge pegang kucing die akan 'cerite' hehe..dari situ kite sikit sebanyak leh tau lebih byk pasal breed kucing yang die tgh judge {happy}

Quote:

Originally Posted by nik_tropicana (Post 66871)
ngan fana sy xsempat la nak tegur..tp ngan kak aishah sempat la tegur..huhuhu...

aah ehehe..aishah ade cakap gak. sori ek tak sempat nak tegur. mase HHP korang sume kat depan tu rase cam nak panggil tapi tak laratt haha.

wah cantik2 la gambar nik amik!!{good}

fia86 11-10-2009 04:42 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
lawa yer nik ambik pict.. cun2 kucing.. {madore}

Fareen 11-10-2009 05:17 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Nik,
TQ sbb postkan gambar yg cantik2 ni utk orang cam I yg x dpt pegi ari tu:)

Fanna,
Hi, x pernah bertegursapa kita ni:)
hari tu patutnya organizer organizekan clerking class sebelum show tu utk org yg nak belajar tapi disebabkan x cukup participants, dia terpaksa cancel so x dptla Fareen join. Sayang :(

izyandanial 11-10-2009 06:42 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Thank You EJ.I'm so happy our felis wonder crew did very well especially alumis and extreme.Nor to mention the british short hair did very well too....heheheh lega sebab extreme is so ready for another show....heheh tak leh la jumpa hang kat sana nohhhhh....kui kui kui

Quote:

Originally Posted by Fareen (Post 66662)
TQ EJ, Nora for the pics. Dapat gak Fareen tengok. EJ detail siap ada nama dan category lagi{good}

I pun dah tengok si sophie tu....hahah olivia said she is really notty but in the judging area she is pretending like she is soooo good and polite...bila balik {grin}{grin} hahahahh


Although I tak minat persians, I love to see persians kat CFA shows, mmg outstanding habis! Ekor diorang gebus mcam bulu ayam!

I love persians toooo especially dari Zenthi,Thailand.{high}{high}

Zikhafri MCO tu besar betul!! Not to mention Izyan's Xtreme yang cantik gila :)

EJ, last show ada top ASH kitten yang silver. Dia tak masuk ke? It's from HK. Kalau you perhati, I don't know why, ASH dari HK, muka dia bulat bulat. Mcm ada campur exotic or BSH. Cutela sangat. Kalau dari breeder lain, muka dia kecik and muncung sikit...

HHP category pun cantik! Congrats to kawan2 kat sini yang masuk show or menang rossettes :)

the ASH owner is Kit from Hong Kong.Nama dia bullet.He's doing very well and chasing for DW and he is no 2 in ranking now....!!!I love him....The BSH actually from US

Rock,
Ah ah, dalam litter Olivia tu actually ada 2 yang grey point termasuk Sophie. Tapi seekor lagi tu bukan show quality so dia x pernah masuk show. Yang lain semua Cream or Red. Very light colours but beautiful nevertheless:)

Naq,
Alah, tak sangka Naq suka tgk Sophie {happy}

And hari tu if i'm not mistaken Nana tegur...So sorry masa tu kena gi judging tapi bila i toleh lepas balik nana dah hilang.Sorry sgt sgt sebab memang buzy cause tak cukup orang and we are showing 14 cats in 1 time.....adoiii rasa mcm nak pengsan.

Fareen 11-10-2009 07:02 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by izyandanial (Post 66896)
Thank You EJ.I'm so happy our felis wonder crew did very well especially alumis and extreme.Nor to mention the british short hair did very well too....heheheh lega sebab extreme is so ready for another show....heheh tak leh la jumpa hang kat sana nohhhhh....kui kui kui



And hari tu if i'm not mistaken Nana tegur...So sorry masa tu kena gi judging tapi bila i toleh lepas balik nana dah hilang.Sorry sgt sgt sebab memang buzy cause tak cukup orang and we are showing 14 cats in 1 time.....adoiii rasa mcm nak pengsan.

Haha Izyan, Sophie tu mmg pretender. Sebenarnya monster berbulu kucing hehehehehe.

I'm happy Xtreme did well, of course I had no doubt sampai Sophie dan kucing2 lain yg sewaktu dgnnya xde chance hahaha.

I mmg suka ASH Kit tu, so bulat and beautiful. ASH dia muka bulat. Nice.

Skrg Xtereme dah balik dgn u?

izyandanial 11-10-2009 07:44 PM

Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)
 
Quote:

Originally Posted by Fareen (Post 66900)
Haha Izyan, Sophie tu mmg pretender. Sebenarnya monster berbulu kucing hehehehehe.

I'm happy Xtreme did well, of course I had no doubt sampai Sophie dan kucing2 lain yg sewaktu dgnnya xde chance hahaha.

I mmg suka ASH Kit tu, so bulat and beautiful. ASH dia muka bulat. Nice.

Skrg Xtereme dah balik dgn u?

belum....still in kl because i'm going to kl again on thursday and go to bangkok the following day.But simon jr and the british is here already.{grin}


All times are GMT +8. The time now is 01:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.