PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cat TV and Photos (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Wow...Pak Danny dapat cucu lagi..... (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=879)

Daniel 09-08-2008 04:51 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Mr & Mrs Mondok (Post 8814)
.:: Amboih kak imann... Besarnyer bentuk hati tuh... Yg adopt aritu apa namanyer??? ::.

Tengok tengok.....Imann nie asyik adopt kucing jer.....entah entah dah berapa bentuk hati besar yang macam ini di bagi orang.....{smile}{smile}

Mr & Mrs Mondok 09-08-2008 05:03 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 8820)
Tengok tengok.....Imann nie asyik adopt kucing jer.....entah entah dah berapa bentuk hati besar yang macam ini di bagi orang.....{smile}{smile}

.:: Pak Daniel, kak Imann tu orangnyer pemurah...{good} Sebab tu rezeki dia mencurah-curah... Hhhmm.. Nak jadik cam kak imann la.. Pemurah... {good} bagi la kak imann tu sekor anak kucen tu pak daniel... Mesti dia bahagia duduk ngan kak imann... {victory}

*acara melobi kak imann.. ekekek... ::.

Daniel 09-08-2008 05:07 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Mr & Mrs Mondok (Post 8825)
.:: Pak Daniel, kak Imann tu orangnyer pemurah...{good} Sebab tu rezeki dia mencurah-curah... Hhhmm.. Nak jadik cam kak imann la.. Pemurah... {good} bagi la kak imann tu sekor anak kucen tu pak daniel... Mesti dia bahagia duduk ngan kak imann... {victory}

*acara melobi kak imann.. ekekek... ::.

Wow...ada geng geng yang tolong memujuk......{smile}

as_serialam 09-08-2008 05:25 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 8799)
Kucing semua pun missing ke.......?

Huhuhuhu x lah...Tuan dia jer missing in mission..
Kucing makin bertambah..
Ada anak perkongsian diantara Doddy dan Si Angel...
Nanti, bila senang saya upload pic k..
Dh 2 mths pun usia kitten tu..
Nama dia Ellie & Yoda

Daniel 09-08-2008 05:45 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by as_serialam (Post 8833)
Huhuhuhu x lah...Tuan dia jer missing in mission..
Kucing makin bertambah..
Ada anak perkongsian diantara Doddy dan Si Angel...
Nanti, bila senang saya upload pic k..
Dh 2 mths pun usia kitten tu..
Nama dia Ellie & Yoda

Dah jadi nenek rupanya......anak anak si Doddy n Angel mesti cute2......

vivienlpl 09-08-2008 07:49 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
aaww cute little ones
how come the face flat one...
are your cats those....... flat face? {happy}

Daniel 09-08-2008 08:17 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by vivienlpl (Post 8850)
aaww cute little ones
how come the face flat one...
are your cats those....... flat face? {happy}

Thank you vivienlpl....both are semi flat....

This is the proud mommy - Tasya

http://i392.photobucket.com/albums/p...e3584Small.jpg

This is the Proud Daddy - Mimi

http://img185.imageshack.us/img185/9...8small1va2.jpg

June 09-08-2008 11:49 PM

Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
he!!he!!he! oklah.jgn lelama sgt.karang basi. {wink}

Quote:

Originally Posted by as_serialam (Post 8793)
Huhuhu yelah2 Mem June sat lagi bila2 senang aku introduce yer...!!!


Mr & Mrs Mondok 09-09-2008 12:11 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 8827)
Wow...ada geng geng yang tolong memujuk......{smile}

.:: Heheheh!!! Bukan geng la Pak Danny... Tp suka tgk kucen2 yang kak imann pelihara... Geboos-geboos... Wangi-wangi... Comel-comel... Maknanya cukup kasih sayangnya... So, tak salah la kak imann dapat seekor lagi anak kucin yang mukanya semi flat... Sure boleh jadik geboos cam kucen2nya yang lain... Ahakz!!! * Acara melobi lagik...{good}

Nota: Yang tulisan kaler biru tu, baca ikut tonasi iklan Maybank kat tv yang bahasa Sarawak tuh... Ada rimau kat kaki apai... Yg hujungnya " Manaah gamal... " {shy}::.

imann 09-09-2008 09:29 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Mondok - yg baru adopt aritu nama MIA..

Tok Danny - hatiku tiada yang memiliki....maka dgn murah hati ku berikan pada sesiapa yg sudi...ececehh.....{shy}..eehh...lawa la mimi tu...kita minat yg camtu la...tak bape nak flat...hehehe..cukup le ku tinggal di umah flat...{grin}

pasal avatar tu...u cari kat google image jek...let say u nak cari hello with cat....so juz type hello cat image la...so byk lah kuar pics2 yang cun2...then kopipes jek...( dah kasi info ni...lg kuat rasanya silaturahim nak dpt sekor idung tak bape kemek ni){mwidegrin}

vivienlpl 09-09-2008 09:37 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Daniel, very nice cats you have there - the orange one especially....aww

Daniel 09-09-2008 09:39 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Mr & Mrs Mondok (Post 8864)
.:: Heheheh!!! Bukan geng la Pak Danny... Tp suka tgk kucen2 yang kak imann pelihara... Geboos-geboos... Wangi-wangi... Comel-comel... Maknanya cukup kasih sayangnya... So, tak salah la kak imann dapat seekor lagi anak kucin yang mukanya semi flat... Sure boleh jadik geboos cam kucen2nya yang lain... Ahakz!!! * Acara melobi lagik...{good}

Nota: Yang tulisan kaler biru tu, baca ikut tonasi iklan Maybank kat tv yang bahasa Sarawak tuh... Ada rimau kat kaki apai... Yg hujungnya " Manaah gamal... " {shy}::.

Memang tidak boleh dinafikan yang kucing kucing peliharaan Imann semua geboos2 n sihat2....{happy}

Buat masa kini masih belum terfikir nak let go kan anak anak kucing saya. Bilangan kucing yang sedia ada sekarang setakat just nice jer....Kalau ikutkan orang orang yang mintak tu memang ramai sangat.....But for sure kalau nak let go, dah ada calon pilihan lah......{smile}

imann 09-09-2008 09:47 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 8877)
Memang tidak boleh dinafikan yang kucing kucing peliharaan Imann semua geboos2 n sihat2....{happy}

Buat masa kini masih belum terfikir nak let go kan anak anak kucing saya. Bilangan kucing yang sedia ada sekarang setakat just nice jer....Kalau ikutkan orang orang yang mintak tu memang ramai sangat.....But for sure kalau nak let go, dah ada calon pilihan lah......{smile}


cam calon menantu plak...{grin}

Daniel 09-09-2008 09:48 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by vivienlpl (Post 8875)
Daniel, very nice cats you have there - the orange one especially....aww

He is Mimi....nama jer perempuan but Jantan. Salah jantina waktu kecik beli dari petshop......Dia memang manja...panggil jer nama nya, dia akan balas. Letak jer muka kat pintu cage dia, dia akan gosok gosok kan muka nya kat muka kita.....{happy} Takut pada stranger, nak keluar kan dia dari bilik pun susah sebab semua kucing saya forbia nak keluar dari bilik saya....so kucing saya tak takut kena catnap....{smile}

Daniel 09-09-2008 09:52 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by imann (Post 8872)
Mondok - yg baru adopt aritu nama MIA..

Tok Danny - hatiku tiada yang memiliki....maka dgn murah hati ku berikan pada sesiapa yg sudi...ececehh.....{shy}..eehh...lawa la mimi tu...kita minat yg camtu la...tak bape nak flat...hehehe..cukup le ku tinggal di umah flat...{grin}

pasal avatar tu...u cari kat google image jek...let say u nak cari hello with cat....so juz type hello cat image la...so byk lah kuar pics2 yang cun2...then kopipes jek...( dah kasi info ni...lg kuat rasanya silaturahim nak dpt sekor idung tak bape kemek ni){mwidegrin}

Thank you Imann...will try to surf bila senang.....

Waktu kecik beli Mimi pun muka nya tak macam sekarang semi flat....semakin besar pula semakin bulat muka dijadinya....Chiko pun sama, muka dia dah semakin bulat sekarang....

imann 09-09-2008 10:05 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 8880)
He is Mimi....nama jer perempuan but Jantan. Salah jantina waktu kecik beli dari petshop......Dia memang manja...panggil jer nama nya, dia akan balas. Letak jer muka kat pintu cage dia, dia akan gosok gosok kan muka nya kat muka kita.....{happy} Takut pada stranger, nak keluar kan dia dari bilik pun susah sebab semua kucing saya forbia nak keluar dari bilik saya....so kucing saya tak takut kena catnap....{smile}


same case as mine lah...my daddy was named as MIMI frm his previous owner...sbb salah tgk jantina...{grin}...bila I adopt him...terus tukar nama as Daddy..since his a daddy to my 3 kittens...so sampai skrg lah he know that nama dia daddy...panggil je sure kedek2 dtg....

Daniel 09-09-2008 10:16 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by imann (Post 8883)
same case as mine lah...my daddy was named as MIMI frm his previous owner...sbb salah tgk jantina...{grin}...bila I adopt him...terus tukar nama as Daddy..since his a daddy to my 3 kittens...so sampai skrg lah he know that nama dia daddy...panggil je sure kedek2 dtg....

To me nama tu tak berapa penting. It just a identity or senang nak kita rujuk bila nak panggil mereka.....Ada yang pakai nama cantik cantik n panjang panjang, apabila panggil pun bukan mereka tahu kita panggil mereka...{ohmygod}

imann 09-09-2008 10:22 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 8885)
To me nama tu tak berapa penting. It just a identity or senang nak kita rujuk bila nak panggil mereka.....Ada yang pakai nama cantik cantik n panjang panjang, apabila panggil pun bukan mereka tahu kita panggil mereka...{ohmygod}

ooo...hehehe...nasib daddy tau nama dia...dulu called mimi tak heran je..bila call daddy...cam tau2 plak...

here is daddy...
http://i14.photobucket.com/albums/a3...DSC00481-1.jpg

Daniel 09-09-2008 11:15 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by imann (Post 8887)
ooo...hehehe...nasib daddy tau nama dia...dulu called mimi tak heran je..bila call daddy...cam tau2 plak...

here is daddy...
http://i14.photobucket.com/albums/a3...DSC00481-1.jpg

Long hair lah tu....susah tak nak maintain bulu mereka?

Mr & Mrs Mondok 09-09-2008 11:16 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by imann (Post 8887)
ooo...hehehe...nasib daddy tau nama dia...dulu called mimi tak heran je..bila call daddy...cam tau2 plak...

here is daddy...
http://i14.photobucket.com/albums/a3...DSC00481-1.jpg

.:: Hah!!! Tu dia... Melambak kucen kak imann... Ekekek!!!

Alahai kak imann, mia namanya??? Cutenyer... {madore}::.


All times are GMT +8. The time now is 04:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.