PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cat TV and Photos (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Wow...Pak Danny dapat cucu lagi..... (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=879)

June 09-09-2008 11:20 AM

Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
hah!!hah!! betul tu Pak Danny.saya pun bg nama kucing bukan mcm bagi nama anak manusia.bg panjang2 berjela jela,sudahnya panggil dia miaw2 baru dtg.wakakakakakakak!!

Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 8885)
To me nama tu tak berapa penting. It just a identity or senang nak kita rujuk bila nak panggil mereka.....Ada yang pakai nama cantik cantik n panjang panjang, apabila panggil pun bukan mereka tahu kita panggil mereka...{ohmygod}


Daniel 09-09-2008 11:57 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by June (Post 8902)
hah!!hah!! betul tu Pak Danny.saya pun bg nama kucing bukan mcm bagi nama anak manusia.bg panjang2 berjela jela,sudahnya panggil dia miaw2 baru dtg.wakakakakakakak!!

Asalkan sedap didengar n senang dipanggil.......{happy}

vivienlpl 09-09-2008 12:36 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 8880)
He is Mimi....nama jer perempuan but Jantan. Salah jantina waktu kecik beli dari petshop......Dia memang manja...panggil jer nama nya, dia akan balas. Letak jer muka kat pintu cage dia, dia akan gosok gosok kan muka nya kat muka kita.....{happy} Takut pada stranger, nak keluar kan dia dari bilik pun susah sebab semua kucing saya forbia nak keluar dari bilik saya....so kucing saya tak takut kena catnap....{smile}

hahaa i was about to ask you why your jantan become mimi

you dont want to change kah..but now very hard already since he is so used to mimi .... {shy}

Daniel 09-09-2008 12:42 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by vivienlpl (Post 8916)
hahaa i was about to ask you why your jantan become mimi

you dont want to change kah..but now very hard already since he is so used to mimi .... {shy}

Dah one n the half year pakai nama tu...payah nak tukar nama lain...lagipun saya dengan dia pun dah used to nama tu....short form untuk tarmimi, Harmimi...hehehe

izyandanial 09-09-2008 12:50 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
wah wah...congrats pak danny.....dapat cucussss.....total brapa cucu dah ni?bestnyer{high}

duyung_leo 09-09-2008 12:55 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Congrats pak dany.. makin meriah la umah ye.. seronok nyer!!!

Daniel 09-09-2008 01:18 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by izyandanial (Post 8919)
wah wah...congrats pak danny.....dapat cucussss.....total brapa cucu dah ni?bestnyer{high}

Thank you izyandanial.....Cucu ada sembilan ekor.....Tiara, Leona, Anak Tasya 3 ekor n anak Chitara 4 ekor. Adult cats ada 6 ekor.....tiga ekor betina n tiga ekor jantan......dah cukup lah buat masa kini.....

Daniel 09-09-2008 01:20 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by duyung_leo (Post 8920)
Congrats pak dany.. makin meriah la umah ye.. seronok nyer!!!

Thank you Duyung_Leo.....dah terlalu meriah lah.....buka jer pintu bilik, bermacam macam jenis bunyi dapat dengar.....anak anak Chitara yang empat ekor tu kalau keluarkan dari cage...apa apa pun boleh berlaku.....hehehe

mew mew 09-09-2008 03:14 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Daniel, lagi ada cucu......wow!! Dat si cream flat face must be a beauty. {madore}{madore}Dah buka mata?

Daniel 09-09-2008 03:20 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by mew mew (Post 8970)
Daniel, lagi ada cucu......wow!! Dat si cream flat face must be a beauty. {madore}{madore}Dah buka mata?

Si cream n gambar yang kedua tu dah muka mata sepenuhnya semalam. Gambar yang ketiga tu baru buka sebelah.....Tak pasti jantina dia lagi...Queen or King tak tahu lagi....hehe

imann 09-10-2008 10:04 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 8899)
Long hair lah tu....susah tak nak maintain bulu mereka?

long hair biasa la tok danny...susah sikit...kena ada jadual sikat bulu derang...not everyday la...gilir2 with my doter...{shy}..but daddy definately mnek imann yg sikat...org lain dia cakor...{ohmygod}

Daniel 09-10-2008 10:34 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by imann (Post 9121)
long hair biasa la tok danny...susah sikit...kena ada jadual sikat bulu derang...not everyday la...gilir2 with my doter...{shy}..but daddy definately mnek imann yg sikat...org lain dia cakor...{ohmygod}

Sama lah dengan kucing saya....masa mood mereka baik, walau sikat macam mana pun, duduk diam jer....mood tak baik, sikat sekejap jer dah nak lari lah...mungkin saya sikat mereka kasar sangat, jadikan mereka sakit kot....hehehe

as_serialam 09-10-2008 02:49 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 9124)
Sama lah dengan kucing saya....masa mood mereka baik, walau sikat macam mana pun, duduk diam jer....mood tak baik, sikat sekejap jer dah nak lari lah...mungkin saya sikat mereka kasar sangat, jadikan mereka sakit kot....hehehe

Ye ke Pak Danny sikat kasar! mcm x percaya jer!!! (wo pu siang sing) I tgk U lembut ngan anak2 U ma...
pst..pst Si angor tu Pak Dany dh mate ngan mana2 ke?

Daniel 09-10-2008 03:28 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by as_serialam (Post 9205)
Ye ke Pak Danny sikat kasar! mcm x percaya jer!!! (wo pu siang sing) I tgk U lembut ngan anak2 U ma...
pst..pst Si angor tu Pak Dany dh mate ngan mana2 ke?

Dah mate dengan Chitara lah.....refer thread "Anak Kucing Chitara".

Pakai bahasa mandarin lagi.....bulu2 mereka yang terikat tu yang jadi kan mereka sakit waktu nak tarik.....

as_serialam 09-11-2008 01:51 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 9227)
Dah mate dengan Chitara lah.....refer thread "Anak Kucing Chitara".

Pakai bahasa mandarin lagi.....bulu2 mereka yang terikat tu yang jadi kan mereka sakit waktu nak tarik.....

Wo chetau etien etien lor...{shy}

Daniel 09-12-2008 11:14 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Holiday kat Kuala Lumpur dari semalam sehingga Ahad ini....pagi ini sempat lah ambil gambar cucu2 saya......dah aktif lah..panjat panjat walaupun jalan tak berapa stabil lagi....

http://i392.photobucket.com/albums/p...3/CIMG3393.jpg
http://i392.photobucket.com/albums/p...3/CIMG3402.jpg
http://i392.photobucket.com/albums/p...3/CIMG3386.jpg
http://i392.photobucket.com/albums/p...3/CIMG3382.jpg
http://i392.photobucket.com/albums/p...3/CIMG3381.jpg
http://i392.photobucket.com/albums/p...3/CIMG3383.jpg

Mr & Mrs Mondok 09-12-2008 11:59 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 9666)
Holiday kat Kuala Lumpur dari semalam sehingga Ahad ini....pagi ini sempat lah ambil gambar cucu2 saya......dah aktif lah..panjat panjat walaupun jalan tak berapa stabil lagi....

http://i392.photobucket.com/albums/p...3/CIMG3381.jpg

.:: Sooo tiutttt..... {madore} With blue eyes... grey furrss... My God... Really... Really... Really... Cuuuuuttteee... Cannot tahan... Rasa nk gomol2 dia... {mhorny} ::.

Lyn_Cat 09-12-2008 03:36 PM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Daniel (Post 9666)
Holiday kat Kuala Lumpur dari semalam sehingga Ahad ini....pagi ini sempat lah ambil gambar cucu2 saya......dah aktif lah..panjat panjat walaupun jalan tak berapa stabil lagi....

huuuu.... commey tak terkataaaa.....{high}

Daniel 09-13-2008 11:54 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Mr & Mrs Mondok (Post 9678)
.:: Sooo tiutttt..... {madore} With blue eyes... grey furrss... My God... Really... Really... Really... Cuuuuuttteee... Cannot tahan... Rasa nk gomol2 dia... {mhorny} ::.

Biar mereka besar sikit and dah pandai berjalan, akan bagi you all gomol2.....

Daniel 09-13-2008 11:56 AM

Re: Wow...Pak Danny dapat cucu lagi.....
 
Quote:

Originally Posted by Lyn_Cat (Post 9710)
huuuu.... commey tak terkataaaa.....{high}

Yeke...cucu2 you pun comel comel belaka.....{smile}


All times are GMT +8. The time now is 02:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.