PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cat TV and Photos (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Kucing untuk Adoption (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=2924)

abgraldo 09-09-2009 03:59 AM

Kucing untuk Adoption
 
KUCING2 UNTUK DI ADOPT

Salam Ramadan semua...
Ramai yang bertanya Pakcu, tak ada ker kucing untuk diadopt atau ada ker kucing yang nak diberi percuma? hehhe... Jawapannya ada, cuma tidak lah diberi percuma. Bukan apa, selalunya benda yang kita dapat percuma, kita kadang2 tak hirau sangat, tapi kalau ada kos yang harus dibayar, kita akan menjaga nya dengan baik. Lebih-lebih lagi untuk kucing, makhluk Tuhan yang comel dan bernyawa, yang harus diberi perhatian dan kasih sayang. Pakcu lepaskan semua kucing ini dengan kos yang Pakcu rasa patut dan perlu untuk kucing, agar kedua-dua pihak merasa tidak terbeban dengan kos, dan juga merasa akan bertanggungjawab dengan kucing itu seterusnya.

Ok, seperti yang diminta inilah sebahagian foto kucing yang kini menanti untuk di adopt.

http://img186.imageshack.us/img186/413/img0004ah.jpghttp://img186.imageshack.us/img186/189/img0005ap.jpghttp://img186.imageshack.us/img186/4515/img0006af.jpghttp://img35.imageshack.us/img35/246/img0007aos.jpghttp://img35.imageshack.us/img35/6202/img0008ax.jpghttp://img35.imageshack.us/img35/5254/img0009ae.jpghttp://img35.imageshack.us/img35/5080/img0010ab.jpghttp://img401.imageshack.us/img401/5530/img0011al.jpghttp://img401.imageshack.us/img401/3356/img0012aq.jpghttp://img401.imageshack.us/img401/5971/img0013ad.jpghttp://img180.imageshack.us/img180/7742/img0014a.jpghttp://img180.imageshack.us/img180/9284/img0015aq.jpghttp://img180.imageshack.us/img180/5531/img0016a.jpg

Adoption Fees : RM 100.00 / se ekor
(RM 50.00 untuk kos vaksin, deworm dan rawatan perubatan/penjagaan, RM 50.00 untuk kos makanan dan aksesori yang harus dibeli bersama)

Semua kucing di atas akan dilepaskan lengkap dengan kad kesihatan, vaksin dan deworm, sihat dan aktif. Untuk menggalakkan bakal adopter supaya neuter atau spay kucing di atas, Pakcu menawarkan harga istimewa untuk surgeri kucing2 tersebut : Neuter (Jantan) RM 70.00, Spay (Betina) RM 100.00. Juga tawaran kepada bakal adopters yang ingin mendapatkan kucing-kucing diatas sebelum hariraya ini, harga istimewa boarding akan diberikan pada kucing2 tersebut sekiranya boarding raya di Pakcu Usual Pet Shop n Clinic.

Untuk itu kepada yang berminat, sila call/sms Pakcu kat nombor yang tertera kat atas tu dan nyatakan No kucing tersebut dan bila nak ambil. Harus diingat, cara adopt ini adalah mengikut kepada siapa cepat bayar dia dapat.

Sekian dan Salam Ramadan sekali lagi dari Pakcu.

linda_gamble 09-09-2009 08:30 AM

Re: Kucing untuk Adoption
 
aduhai..comelnya semuer....bersih jerk nampak {muacks}{muacks}

cookies4bulat 09-09-2009 10:24 AM

Re: Kucing untuk Adoption
 
{high}{high}{high}comelnye mereka!!aritu taknampak pon pakcu mereka2 nih,pakcu sorok diaorg ek?{shy}{shy}

abgraldo 09-09-2009 01:31 PM

Re: Kucing untuk Adoption
 
Quote:

Originally Posted by cookies4bulat (Post 59882)
{high}{high}{high}comelnye mereka!!aritu taknampak pon pakcu mereka2 nih,pakcu sorok diaorg ek?{shy}{shy}

Hehe... tak ler, yg dok main2 baju cookies tu yg no 12. Hehe.... britau kawan-kawan lain yg berminat k... thanks{victory}{happy}

nurkasih 09-09-2009 01:49 PM

Re: Kucing untuk Adoption
 
No.7 tueh comel..pirate of the Caribbean... hehehehe takper..t saya tolong hebahkan...

DJSNAZ83 09-09-2009 02:03 PM

Re: Kucing untuk Adoption
 
kalau la i bleh bela lagi, mesti i akan ambik no 8 tuu...sgt2 lawa marking dia..dh tgk LIVE 3 kali dah...tp nk wt cmana..x terdaya olehku...{cry}

cookies4bulat 09-09-2009 02:10 PM

Re: Kucing untuk Adoption
 
Quote:

Originally Posted by DJSNAZ83 (Post 59915)
kalau la i bleh bela lagi, mesti i akan ambik no 8 tuu...sgt2 lawa marking dia..dh tgk LIVE 3 kali dah...tp nk wt cmana..x terdaya olehku...{cry}

tuh la..kalu leh bela lagik mmg amek yg tarik baju kita haritu(no12) sgt comel..okey pakcu nanti kita inform kat kengkawan mane yg nak bela kuceng tuh soh jumpa pakcu{victory}

thini 09-09-2009 03:32 PM

Re: Kucing untuk Adoption
 
Hmmm no 8 and 9 tu cantik lah paksu... uwaaaaaa... dah cukup quota lah pulaknyaa

abgraldo 09-09-2009 05:49 PM

Re: Kucing untuk Adoption
 
Quote:

Originally Posted by thini (Post 59931)
Hmmm no 8 and 9 tu cantik lah paksu... uwaaaaaa... dah cukup quota lah pulaknyaa

Thanks thini... hebahkan pada kawan yg belum cukup kuota k...{victory}{happy}
Quote:

Originally Posted by cookies4bulat (Post 59917)
tuh la..kalu leh bela lagik mmg amek yg tarik baju kita haritu(no12) sgt comel..okey pakcu nanti kita inform kat kengkawan mane yg nak bela kuceng tuh soh jumpa pakcu{victory}

Thanks cookies..... heboh jgn tak heboh...hehe{victory}{happy}
Quote:

Originally Posted by DJSNAZ83 (Post 59915)
kalau la i bleh bela lagi, mesti i akan ambik no 8 tuu...sgt2 lawa marking dia..dh tgk LIVE 3 kali dah...tp nk wt cmana..x terdaya olehku...{cry}

a ah memang lawa marking dier.... thanks EJ..{victory}
Quote:

Originally Posted by nurkasih (Post 59914)
No.7 tueh comel..pirate of the Caribbean... hehehehe takper..t saya tolong hebahkan...

Thanks Nur untuk hebahan tu...{victory}{happy} A ah pirate tu la satu2nyer semi long hair....{victory}

azraf 09-10-2009 01:57 AM

Re: Kucing untuk Adoption
 
Aduh, alergik betul tengok pure white atau pure black nih.. Hari tu tak nampak plak kat kedai. Yang kecik dua ekor tu tak termasuk dalam list nih ke?

abgraldo 09-10-2009 02:33 PM

Re: Kucing untuk Adoption
 
Quote:

Originally Posted by azraf (Post 60008)
Aduh, alergik betul tengok pure white atau pure black nih.. Hari tu tak nampak plak kat kedai. Yang kecik dua ekor tu tak termasuk dalam list nih ke?

ada kat blkg dulu tu azraf.... yg kenit tu kira lain kategori...hehe{victory}{happy}

cikchomey87 09-01-2011 03:33 PM

Re: Kucing untuk Adoption
 
Nak cri meowwww..sape ade utk d adopt plssss inbx me..kl area oni :))


All times are GMT +8. The time now is 10:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.