PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Events (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3292)

abgraldo 11-02-2009 01:38 PM

Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Salam n Good day to All,
MCC (Malaysia Cat Club), will be organising another International Cat Show. Details :-
Date : 29 November, 2009 (Sunday)
Venue : MIVEC, Mid Valley Mega Mall

Further details will be updated soon.


Those interested to participate, please call Cik Yati at 019-2274624 or En. Habil at 013-6981978. Closing date : 23rd November 2009.

START GROOMING AND PREPARE YOUR CATS NOW!! {grin}{victory}

rock 11-02-2009 05:04 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
ada lagi,sure best ni..harap2 kali ni dptlah pergi..{grin}

naj1812 11-03-2009 02:34 AM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
this time i wanna joinn~~~
huhuhuhu..

abgraldo 11-03-2009 11:11 AM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Quote:

Originally Posted by rock (Post 65542)
ada lagi,sure best ni..harap2 kali ni dptlah pergi..{grin}

K, dapat jumper rock nanti....{happy}
Quote:

Originally Posted by naj1812 (Post 65574)
this time i wanna joinn~~~
huhuhuhu..

k... call /sms the above number ASAP.... congrats!{good}

fia86 11-03-2009 11:41 AM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
yeah2! leh pie.. xkeje.. hahahaha bebudak ngah cuti semester.. hikhik ade gak terase nak join cat show nie.. huhu

abgraldo 11-03-2009 01:11 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Quote:

Originally Posted by fia86 (Post 65614)
yeah2! leh pie.. xkeje.. hahahaha bebudak ngah cuti semester.. hikhik ade gak terase nak join cat show nie.. huhu

Join jer.... janji kucing cukup syarat2 nyer..{good} Call Cik Yati or Habil...{wink}

abgraldo 11-03-2009 01:33 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Sedikit tips....
Minat nak masuk cat show ek? K, bagus. Yang penting masuk show bukan nak menang tapi nak enjoy n belajar tentang penjagaan kucing n dpt kenal ramai kawan2 n berkongsi pengalaman. Kalau ada yg menang tu kira rezeki ler...Bonus!!. K, kucing umur 3 bulan ke atas boleh masuk show.
K, sebelum masuk show pastikan perkara2 berikut :-
1. Vaksin n Kad vaksin uptodate (Kad vaksin kena bawak masa show)
2. Last vaksin selewat-lewatnya 10 hari dr tarikh pertandingan atau up todate bagi kucing dewasa.
3. Kucing-kucing semua jinak dan boleh dipegang oleh org lain (sebab Pengadil akan pegang n dukung kucing tu) - kalau ada yg garang n menderam bila kurung or dipegang tak usah bawak - takut dia cakar judge or org , lain citer lak
4. Bersih - tak de fungus, kutu, kudis dsb
5. Sihat - tak demam/selsema pada tarikh tu
6. Korek telinga n bersihkan
7. Potong semua kukunye - potong hujung dier (jgn sampai kena part yg pink tu - tu daging dier, kalau potong darah.. kesian dia..
8. Bulu dia jangan bg ada pintal2 (selalu2 sikat)
9. Ok, mana yg nak masuk tu, dr sekarang sampai hr sabtu sebelum Show mandikan dier sekurang-kurangnya seminggu dua kali n selalu kurungkan (jgn sesekali lepaskan diluar rumah takut dpt penyakit or cedera diluar - ambil masa nak sembuh tu)
10. Biasakan kucing dgn permainan n org luar, utk membina semangat dan keyakinan kucing bila berhadapan dgn ramai org luar masa show nanti..hehe
11. Lastly... Selamat Berjaya n Enjoy the Show


During show selalunyer :
1. Judging process - by International Judges from Europe/Australia
2. Talks on healthcare for cats
3. Grooming tips by the expert
4. Some visitors would like to take photo of your cat - owner will always beside their cat display cage n it's up to you to permit or not... most of the time, owner do permit but not to let out of the cage, except hold by the owner.
5. Some exhibitor would approach n make friends with you.... this is the best times to make friends and exchanging knowledges - better still, ownself introduced... hehe
6. Side events - Cats Fashion Show etc..

Do's n dont for cat show - exhibitor/peserta

--------------------------------------------------------------------------------

Do's
A day before show :
1.Bersihkan sebersih2nyer kucing - telinga, kuku pendek, hidung, bulu - tak de simpul2
2. Pukul 12 mlm, sebelum show esok pagi nyer, puasakan kucing - tarik makan/minum - kurungkan dier dgn litter box dlmnyer - ini utk mengelakkan dier dr kencing berak masa show - potong markah kalau kotor tu nanti
3. Pastikan semua kad n alat dah dlm satu bekas :-
- Vaksin kad
- Sikat
- Tissue paper
- alas sangkar (pakcu pakai alas kaki yg biasa jer)
4. Bersihkan carrier kucing

Hari Show :
1. Bangun pagi - selalunye vetting in start jam 7.30 pg sampai kul 8.30 pagi. Kalau lambat tak leh masuk show.
2. Semayang subuh....
3. Pastikan semua benda nak bawak dah ada terutama vaksin card
4. Sebelum masukkan kucing dlm carrier, sikat, belai2 n cakap2 sikit ngan kucing utk beri dia semangat...hehe (pakcu buat mcm tu setiap kali show)
5. Jgn sekali-kali cakap kuat or tunjuk kelamkabut dpn kucing - takut dia stress
6. Sampai kat show venue, terus gi registration
7. Sikat kucing n bersihkan apa yg patut
8. Beratur tunggu giliran utk vetting-in bersama dgn vetting-in slip (diberi masa register)
9. Lepas vetting-in (kalau dibenarkan) terus gi ke sangkar dier, ikut no sangkar yg diberi
10. Bubuh alas sangkar dan masukkan pelan2 kucing anda... boleh gak kalau nak bubuh bantal ker or toys dier...
11. Pastikan sangkar kucing anda di ikat / di selak setiap masa - owner kena selalu ada di tepi (kadang2 ada visitor yg pandai-pandai bukak, cucuk2 kucing u kalau geram... so u kat tepi tu cakap baik2 dgn dia org jgn buat mcm tu, nanti kucing stress n jadi garang, kesian dier (kucing....)
12. Sentiasa alert/peka dgn sebarang pengumuman - bila tiba kategori anda, nombor sangkar anda akan dipanggil untuk di nilai oleh pengadil - cepat2 pergi.
13. Lihat bagaimana cara yg betul utk pegang kucing semasa dinilai nanti - tanya mereka yg dah ada pengalaman show
14. Sentiasa senyum dan ramah dan menjawab pertanyaan bila pengadil bertanya anda (kadang2 ada pengadil yg terlebih ramah or banyak bertanya... maksudnyer dia suka kucing u n ada harapan ler tu...hehe)
15. Sekiranya kucing anda menang 1st place, akan ada lagi seterusnyer kategori - so sentiasalah bersedia
16. Di kala free, berbual-bual dan berkenalan lah dgn exhibitor n pengunjung...
17. Selalu belai2 / sikat kucing anda... utk menenangkannyer dan release stress.
18. Kalau ada permintaan terhadap kucing anda... cuba lah seboleh mungkin penuhi, sekiranya kucing anda dalam keadaan yg baik/ tidak tido/ tidak garang dsb....
19. Jgn menyombong!!!
20. Seboleh-bolehnyer enjoy the show...hehe (walaupun tak menang)
21. Tidak boleh membawa balik kucing anda selagi semua pertandingan tidak tamat
22. Melipat balik sangkar setelah tamat pertandingan...

Donts : during show :
1. Berlagak - menyombong
2. Berdiam diri...
3. Rasa rendah diri...
4. Sentiasa jauh dari kucing anda
5. Bagi makan n minum kucing
6. Mengkritik kucing-kucing lain

naj1812 11-03-2009 05:10 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 65600)
K, dapat jumper rock nanti....{happy}

k... call /sms the above number ASAP.... congrats!{good}

yupz! dah call dah.. dia ckp tgu.. nanti akan dpt surat ptghan bln nie...
huhu~~

btw, alamak...ada sedikit masalah nie pakcu.. help me~ confius nie..

(1)
kucing sy dia dah start dgn yearly vaccin.. next vaccin due 1/7/2010.. tp deworming die due date 1/10/2009 kire mcm mane tuh? nak kene bg ubat cacing ke?
tp..
dia mmg 100% tidak menyentuh tanah cume tanah litter je... 100% indoor x pernah kuar.. ^^''
makan, minum, main and segala2 nye semua ok.. tido pun boleh tahan ._.

(2)
kucing sy, dia mmg sgt takot dgn kucing2 luar nie.. jd kalo org pegang dia ok, cuma dia x suka kalo org usik2 and buatkan dia rasa sgt tidak selasa nanti dia akan jd sgt2 garang giler...
and.....
Kalo nampak kucing2 beso2 dr dia, lg2 kucing jantan (sbb dia betina) dia akan takot sgt2 and akan bunyi garang.. tp bunyi je la x buat pape....
....dia jadi mcm nie sbb masa dia kecik (dlm 2bln) pernah kene kejar dgn kucing liar, semenjak kejadian tuh dia x suka kucing yg dia xkenal.. kalo jumpa dia mesti nak larikan diri atau sembunyi...

dia adalah mak kucing yg sudah melahir 2ekor anak kucing..
sudah dineuter ^^
dalam masa 3 hari selepas dineuter dah lompat2 n berlari2 bermain bersama2 anak dia.. =.='' selamat jahitan dah kering.. skrg nie dia dah xde pape...
sihat sgt2.. cuma agak penakut...

dibawah adalah kucing yg saya maksudkan.. ^^''

abgraldo 11-03-2009 09:17 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Comelnyer tucin Naj tu... {muacks}aper nama dier?
K, ni yg Pakcu boleh jawab k....
(1) Yang penting vaksin up to date. De worm tu tak per tapi seeloknyer gi la de worm dulu. Hari ni de worm esok show pun tak per. Lagi bagus kalau deworm awal sikit.

(2) Kalau tucin tu boleh dipegang oleh org lain, kira ok lah. Tapi masa show nanti, Naj kena selalu ler ada tepi dia, jangan bagi orang cucuk2, terutama sebelum di judge. Cakap baik2 ngan org yg nak pegang2. Pasal dia malu or takut dgn kucing lain tak per, sebab masa judging tu nanti satu2 kucing, tak letak dekat2. Nanti bila nak tentukan position, baru dia suruh bawak semua tucin, parade depan dier. Masa ni, Naj leh cakap dgn org yg bawak tu, suruh dok jauh2 dari tucin lain.... hehehe{victory}

harris 11-04-2009 10:00 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
pakcu, nak tanya sket...
aritu saya ada daftar ahli.. mereka hanya kasi receipt je.... no ahli or kad memang takde untuk ahli ker?
lagi satu, saya nak masok show kali ni.... heehe... bila leh register?

cookies4bulat 11-04-2009 10:03 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
pakcu camne nak kasik kucing friendly ngan org ramai?camne pakcu train diaorg?jeles kucing pakcu peramah2!!{high}{high}

rock 11-04-2009 10:13 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
pak cu nk tanya,masa kucing kita diadili tu kan,pengadil ada tanya kita ke?
kalau saya masuk,habislah..dhlah kucing dgn tuan dia pemalu macam siput sedut.{shy}

abgraldo 11-04-2009 10:39 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Quote:

Originally Posted by harris (Post 65952)
pakcu, nak tanya sket...
aritu saya ada daftar ahli.. mereka hanya kasi receipt je.... no ahli or kad memang takde untuk ahli ker?
lagi satu, saya nak masok show kali ni.... heehe... bila leh register?

Nombor ahli memang lambat diberi. Kena tunggu tu. Ada yang setahun menunggu.... hmmm biasa ler{happy}. Apa2 pun Harris sekarang dah rasmi jadi ahli MCC, so simpan resit tu untuk bukti.
Katanya pertengahan bulan ni surat akan dikirim kepada ahli baru. Ahli lama macam Pakcu dah dapat, dia hantar sekali dengan show baru ni. So, bila dah dapat surat tu nanti cepat2 ler register takut tempat penuh. Tapi rasanya selepas 10hb, Harris dah boleh call dia orang peringatkan...hehehe.{good} Preparation for cats dah boleh buat dari sekarang.{happy}{victory}
Quote:

Originally Posted by cookies4bulat (Post 65953)
pakcu camne nak kasik kucing friendly ngan org ramai?camne pakcu train diaorg?jeles kucing pakcu peramah2!!{high}{high}

Pakcu biasakan kucing dengan orang ramai..... Dulu sebelum ada kedai, ada jer org datang mesti Pakcu tunjuk kucing or bawak kucing kat dia org. Mula2 tu memang ler dia org takut-takut, tapi bila dah biasa dia org jadi jinak. Kadang tu dah terlebih friendly, sampai ada yang bawak keluar pun dia org tak kisah. Mengerikan tu.... hehehe{shy}
Bila dah ada kedai, kucing-kucing yang memang untuk show Pakcu akan sentiasa lepaskan or tunjuk kat org yang datang. Selalunya, kucing-kucing yang dewasa ler. Yang muda2 tak berapa perlu sebab dia org ni memang akan sentiasa nak main and very friendly....{shy}
Quote:

Originally Posted by rock (Post 65955)
pak cu nk tanya,masa kucing kita diadili tu kan,pengadil ada tanya kita ke?
kalau saya masuk,habislah..dhlah kucing dgn tuan dia pemalu macam siput sedut.{shy}

Kadang2 ada Pengadil yang suka bertanya kat owner.... so jawab jer la dengan senyuman.... hehehe{happy}. Kalau pemalu sangat, cukupla dengan memberi senyuman manis and BUKAN dengan cakaran manja atau dengus menggoda....hehehe{shy}{happy}

cookies4bulat 11-04-2009 10:57 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
ooo begitu trick dia..{shy}{shy}akan saya cuba lepas nih{wink}{wink} ha rock dgr tuh..balas ngan senyuman..jgn cakaran dan dengusan manja kang judge potong markah..ihihihihi..{shy}{shy}{shy}rock jgn amek hati,gurau je..{muacks}{muacks}

p/s:camne lah kalau org wat dengusan mengoda tuh{shy}{shy}

rock 11-04-2009 11:22 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
pakcu,kalau jadi ahli,tapi tak masuk2 show boleh tak?sekadar jadi ahli sahaja..

kalau mendengus menggoda,kang jadi lain pula..alamatnya,banyaklah kucing rock dpt markah nnti.{shy}

abgraldo 11-04-2009 11:37 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Quote:

Originally Posted by rock (Post 65968)
pakcu,kalau jadi ahli,tapi tak masuk2 show boleh tak?sekadar jadi ahli sahaja..
kalau mendengus menggoda,kang jadi lain pula..alamatnya,banyaklah kucing rock dpt markah nnti.{shy}

Boleh... apa salahnyer. Nanti kalau ada apa2 aktiviti (bukan saja utk show), ahli akan dijemput menyertainya. Akan datang ni ada seminar pemakanan kucing kat IKEA tapi Pakcu dah luper lak tarikhnyer....hehehe{good}{shy}
Dengus menggoda tu sampai kuar hinguih....wakaka{grin} grentiler potong markah....{shy}

Yong Katana Ashica 11-04-2009 11:42 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 65635)
Sedikit tips....
Minat nak masuk cat show ek? K, bagus. Yang penting masuk show bukan nak menang tapi nak enjoy n belajar tentang penjagaan kucing n dpt kenal ramai kawan2 n berkongsi pengalaman. Kalau ada yg menang tu kira rezeki ler...Bonus!!. K, kucing umur 3 bulan ke atas boleh masuk show.
K, sebelum masuk show pastikan perkara2 berikut :-
1. Vaksin n Kad vaksin uptodate (Kad vaksin kena bawak masa show)
2. Last vaksin selewat-lewatnya 10 hari dr tarikh pertandingan atau up todate bagi kucing dewasa.
3. Kucing-kucing semua jinak dan boleh dipegang oleh org lain (sebab Pengadil akan pegang n dukung kucing tu) - kalau ada yg garang n menderam bila kurung or dipegang tak usah bawak - takut dia cakar judge or org , lain citer lak
4. Bersih - tak de fungus, kutu, kudis dsb
5. Sihat - tak demam/selsema pada tarikh tu
6. Korek telinga n bersihkan
7. Potong semua kukunye - potong hujung dier (jgn sampai kena part yg pink tu - tu daging dier, kalau potong darah.. kesian dia..
8. Bulu dia jangan bg ada pintal2 (selalu2 sikat)
9. Ok, mana yg nak masuk tu, dr sekarang sampai hr sabtu sebelum Show mandikan dier sekurang-kurangnya seminggu dua kali n selalu kurungkan (jgn sesekali lepaskan diluar rumah takut dpt penyakit or cedera diluar - ambil masa nak sembuh tu)
10. Biasakan kucing dgn permainan n org luar, utk membina semangat dan keyakinan kucing bila berhadapan dgn ramai org luar masa show nanti..hehe
11. Lastly... Selamat Berjaya n Enjoy the Show


During show selalunyer :
1. Judging process - by International Judges from Europe/Australia
2. Talks on healthcare for cats
3. Grooming tips by the expert
4. Some visitors would like to take photo of your cat - owner will always beside their cat display cage n it's up to you to permit or not... most of the time, owner do permit but not to let out of the cage, except hold by the owner.
5. Some exhibitor would approach n make friends with you.... this is the best times to make friends and exchanging knowledges - better still, ownself introduced... hehe
6. Side events - Cats Fashion Show etc..

Do's n dont for cat show - exhibitor/peserta

--------------------------------------------------------------------------------

Do's
A day before show :
1.Bersihkan sebersih2nyer kucing - telinga, kuku pendek, hidung, bulu - tak de simpul2
2. Pukul 12 mlm, sebelum show esok pagi nyer, puasakan kucing - tarik makan/minum - kurungkan dier dgn litter box dlmnyer - ini utk mengelakkan dier dr kencing berak masa show - potong markah kalau kotor tu nanti
3. Pastikan semua kad n alat dah dlm satu bekas :-
- Vaksin kad
- Sikat
- Tissue paper
- alas sangkar (pakcu pakai alas kaki yg biasa jer)
4. Bersihkan carrier kucing

Hari Show :
1. Bangun pagi - selalunye vetting in start jam 7.30 pg sampai kul 8.30 pagi. Kalau lambat tak leh masuk show.
2. Semayang subuh....
3. Pastikan semua benda nak bawak dah ada terutama vaksin card
4. Sebelum masukkan kucing dlm carrier, sikat, belai2 n cakap2 sikit ngan kucing utk beri dia semangat...hehe (pakcu buat mcm tu setiap kali show)
5. Jgn sekali-kali cakap kuat or tunjuk kelamkabut dpn kucing - takut dia stress
6. Sampai kat show venue, terus gi registration
7. Sikat kucing n bersihkan apa yg patut
8. Beratur tunggu giliran utk vetting-in bersama dgn vetting-in slip (diberi masa register)
9. Lepas vetting-in (kalau dibenarkan) terus gi ke sangkar dier, ikut no sangkar yg diberi
10. Bubuh alas sangkar dan masukkan pelan2 kucing anda... boleh gak kalau nak bubuh bantal ker or toys dier...
11. Pastikan sangkar kucing anda di ikat / di selak setiap masa - owner kena selalu ada di tepi (kadang2 ada visitor yg pandai-pandai bukak, cucuk2 kucing u kalau geram... so u kat tepi tu cakap baik2 dgn dia org jgn buat mcm tu, nanti kucing stress n jadi garang, kesian dier (kucing....)
12. Sentiasa alert/peka dgn sebarang pengumuman - bila tiba kategori anda, nombor sangkar anda akan dipanggil untuk di nilai oleh pengadil - cepat2 pergi.
13. Lihat bagaimana cara yg betul utk pegang kucing semasa dinilai nanti - tanya mereka yg dah ada pengalaman show
14. Sentiasa senyum dan ramah dan menjawab pertanyaan bila pengadil bertanya anda (kadang2 ada pengadil yg terlebih ramah or banyak bertanya... maksudnyer dia suka kucing u n ada harapan ler tu...hehe)
15. Sekiranya kucing anda menang 1st place, akan ada lagi seterusnyer kategori - so sentiasalah bersedia
16. Di kala free, berbual-bual dan berkenalan lah dgn exhibitor n pengunjung...
17. Selalu belai2 / sikat kucing anda... utk menenangkannyer dan release stress.
18. Kalau ada permintaan terhadap kucing anda... cuba lah seboleh mungkin penuhi, sekiranya kucing anda dalam keadaan yg baik/ tidak tido/ tidak garang dsb....
19. Jgn menyombong!!!
20. Seboleh-bolehnyer enjoy the show...hehe (walaupun tak menang)
21. Tidak boleh membawa balik kucing anda selagi semua pertandingan tidak tamat
22. Melipat balik sangkar setelah tamat pertandingan...

Donts : during show :
1. Berlagak - menyombong
2. Berdiam diri...
3. Rasa rendah diri...
4. Sentiasa jauh dari kucing anda
5. Bagi makan n minum kucing
6. Mengkritik kucing-kucing lain

pakcu, caspian da bole masuk ke ek? bole tgk pix terbaru dy kat public profile yong. tapi ekor dy yang ujung tu klu kita pegang dari pangkal bawak ke ujung, terasa ada bengkok sket. tak kantoi ke klu cacat sket tu?

{shy}

abgraldo 11-04-2009 11:58 PM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Quote:

Originally Posted by Yong Katana Ashica (Post 65972)
pakcu, caspian da bole masuk ke ek? bole tgk pix terbaru dy kat public profile yong. tapi ekor dy yang ujung tu klu kita pegang dari pangkal bawak ke ujung, terasa ada bengkok sket. tak kantoi ke klu cacat sket tu?{shy}

Tomeinyer Caspian!! Berapa umor nyer? Kalau cukup syarat boleh jer Caspian masuk show. Kalau tak sure dia masuk kategori apa, nanti berikan detail Caspian, so Pakcu leh beritahu dia bole masuk kategori apa.
Kalau masuk kategori Non Pedigree (Domestic), ekor kontot or patah tak pa. Kucing Laila, ekor kontot dapat 1st Kategori Domestic Shorthair K6....hehe. So, dont worry k.{happy}{victory}. So boleh start dah prepare n groom dari sekarang...{good}

naj1812 11-05-2009 12:06 AM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 65735)
Comelnyer tucin Naj tu... {muacks}aper nama dier?
K, ni yg Pakcu boleh jawab k....
(1) Yang penting vaksin up to date. De worm tu tak per tapi seeloknyer gi la de worm dulu. Hari ni de worm esok show pun tak per. Lagi bagus kalau deworm awal sikit.

(2) Kalau tucin tu boleh dipegang oleh org lain, kira ok lah. Tapi masa show nanti, Naj kena selalu ler ada tepi dia, jangan bagi orang cucuk2, terutama sebelum di judge. Cakap baik2 ngan org yg nak pegang2. Pasal dia malu or takut dgn kucing lain tak per, sebab masa judging tu nanti satu2 kucing, tak letak dekat2. Nanti bila nak tentukan position, baru dia suruh bawak semua tucin, parade depan dier. Masa ni, Naj leh cakap dgn org yg bawak tu, suruh dok jauh2 dari tucin lain.... hehehe{victory}

ouwhh.. nama dia lupe plak letak, nama kucing sy nie stokin, XD kakaka..
tp kat umah panggil stoky.. dia mmg mcm stoking~~
mcm tuh rupenye.. okie dokie~
bg makan ubat cacing senang je leh beli ubat n buat sendiri ^^'' takpe2.. xperlu cuak..
tp vaccin tuh mmg ok la kan.. sbb thn depan baru bawa gi doktor..

naj mmg nak enter competition kali nie XD.. hehehe..
1st time nie.. takot plak.. kucing yg nak masuk.. tuan dia plak yg takot.. huhuhu~~ ada lg 2-3 ekor lg nak bawa masuk.. tp 1st time nie bawa masuk 1 je la dulu.. =D~~

hmm..kesian lak plak 1 ari xdpt makan... kucing sy nie 24jam setiap masa nak makan.. =.=''
setiap kali mengiau sy bg =.='' (xleh tgk muka sedih stoky buat) pastu kalo x bg nanti dia mogok tido depan bowl makanan dia... huh!

btw, Thank you so much pakcu 4 da info's! tq~~

Yong Katana Ashica 11-05-2009 12:16 AM

Re: Mcc international cat show - 29 nov. (sunday) - mid valley
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 65974)
Tomeinyer Caspian!! Berapa umor nyer? Kalau cukup syarat boleh jer Caspian masuk show. Kalau tak sure dia masuk kategori apa, nanti berikan detail Caspian, so Pakcu leh beritahu dia bole masuk kategori apa.
Kalau masuk kategori Non Pedigree (Domestic), ekor kontot or patah tak pa. Kucing Laila, ekor kontot dapat 1st Kategori Domestic Shorthair K6....hehe. So, dont worry k.{happy}{victory}. So boleh start dah prepare n groom dari sekarang...{good}


semalam masuk 5 bulan baru budak tu.
male, ntah la. mixed persian dgn maine coon kata doctor. {shy}
yong tak taw sangat la pakcu. {grin}{ohmygod}

lagi 1, nak tanya, kenapa mata caspian belah kanan skg ni, taik mata dy agak lain. banyak sket dari biasa. normal ke?

klu pakcu ada facebook, add la yong. bole tengok lagi pix caspian yang lain {victory}

www.facebook.com/elynette


All times are GMT +8. The time now is 02:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.