PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Pet Food (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Regal Cat Food and Star Pro (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=5415)

Felix The Cat 03-06-2011 11:27 AM

Regal Cat Food and Star Pro
 
Hi All,

Anyone interested to purchase the following :-

Regal Cat Food (Same Manufacturer as BW) 18 kg = RM185.00 per bag

Star Pro 18 kg = RM105.00 per bag.

Please contact 012 611 3258 if you are interested.

Thanks! {victory}

nani 03-10-2011 10:03 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
ni ke RC food cat? ade share portion ke kak? klo ade nk try la makanan ni... mne ag murah? ni ke or bw?

Felix The Cat 03-11-2011 09:22 AM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by nani (Post 93778)
ni ke RC food cat? ade share portion ke kak? klo ade nk try la makanan ni... mne ag murah? ni ke or bw?

Bukan la.
Ni brand lain.
Setakat nie lum ada sharing portion lagi.

nani 03-11-2011 10:58 AM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
hehehe.. bukan RC ek.. heehehehe... {shy}... ok2

xamenxi 03-14-2011 12:59 AM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Which cat food is better? BW/ star pro premium?

Felix The Cat 03-14-2011 09:48 AM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by xamenxi (Post 93842)
Which cat food is better? BW/ star pro premium?

Definitely BW because it does not contain corn.
Regal also does not contain any wheat, corn or soy products.
Star pro premium is the lower range.

bobcatJB 03-14-2011 06:15 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by Felix The Cat (Post 93845)
Definitely BW because it does not contain corn.
Regal also does not contain any wheat, corn or soy products.
Star pro premium is the lower range.

kak..yg star pro tuh kira stendet2 friskies ke??..mmg murah...tapi takut lak..coz kt umah ada kucing yg ada history batu karang...takut byk garam laa pulak...

Felix The Cat 03-14-2011 08:58 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by bobcatJB (Post 93861)
kak..yg star pro tuh kira stendet2 friskies ke??..mmg murah...tapi takut lak..coz kt umah ada kucing yg ada history batu karang...takut byk garam laa pulak...

Hi Bobcat,

Rasanya satu level up dari Friskies and Whiskas sebab buatan kat US dan bukan kat Thailand.
Cuma yang tak elok makanan nie ada corn.
Yang Thailand tu letak banyak garam supaya sedap.
Seperti mana yang Furkids kata corn nie cepat kembung bila kena air so bila kucing makan dia cepat rasa kenyang.

bobcatJB 03-14-2011 10:04 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by Felix The Cat (Post 93865)
Hi Bobcat,

Rasanya satu level up dari Friskies and Whiskas sebab buatan kat US dan bukan kat Thailand.
Cuma yang tak elok makanan nie ada corn.
Yang Thailand tu letak banyak garam supaya sedap.
Seperti mana yang Furkids kata corn nie cepat kembung bila kena air so bila kucing makan dia cepat rasa kenyang.

okler tu kak..capat kenyang..so x yah makan byk sgt..jimat sket..{grin} yg starpro nie..cuma ada beg besar jer ke?...beli besar takut x makan laa pulak.. pasal kat umah dah biasa makan BW...

Felix The Cat 03-16-2011 03:29 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by bobcatJB (Post 93869)
okler tu kak..capat kenyang..so x yah makan byk sgt..jimat sket..{grin} yg starpro nie..cuma ada beg besar jer ke?...beli besar takut x makan laa pulak.. pasal kat umah dah biasa makan BW...

Ha..ha... betul juga tu.
Yup. ... memang satu size je.
Packing dia 18kg.

bobcatJB 04-11-2011 08:51 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by Felix The Cat (Post 93845)
Definitely BW because it does not contain corn.
Regal also does not contain any wheat, corn or soy products.
Star pro premium is the lower range.

Kak nurul..saya tgk ingredients kat beg BW tuh..ada tulis corn, klu x silap laa..cuba akak check..

bobcatJB 04-13-2011 12:00 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
rasa cam nak try angkat star pro lak...so far BW mmg baik...anak2 kaki 4 yg ada masalah urinary..makan BW..ok jer.....ingat nak try star pro....hmm x de org yg berminat ngan star pro ker kak nurul??..

Felix The Cat 04-13-2011 12:14 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by bobcatJB (Post 94852)
rasa cam nak try angkat star pro lak...so far BW mmg baik...anak2 kaki 4 yg ada masalah urinary..makan BW..ok jer.....ingat nak try star pro....hmm x de org yg berminat ngan star pro ker kak nurul??..

Salam....

Ok pasal kandungan corn dalam BW tu memang ada tapi percentage dia kurang tak macam Frieskies / Whiskas atau makanan lain kandungan corn dia lebih banyak manakala kandungan nutrient rendah.

As for Star Pro, ni adalah makanan yang boleh di kira lower grade dari BW and Regal.

Setakat nie memang tak ada yang nak sharing portion. Kalo nak beli kena la beli dalam packging besar tu. Satu lagi harga sebenarnya... ialah RM130 dan bukan RM105 {grin}

Akk salah quote. Tadi check balik ngan supplier. Harga dalam pasaran RM155.00 sebag.

Thanks.

bobcatJB 04-13-2011 12:57 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by Felix The Cat (Post 94854)
Salam....

Ok pasal kandungan corn dalam BW tu memang ada tapi percentage dia kurang tak macam Frieskies / Whiskas atau makanan lain kandungan corn dia lebih banyak manakala kandungan nutrient rendah.

As for Star Pro, ni adalah makanan yang boleh di kira lower grade dari BW and Regal.

Setakat nie memang tak ada yang nak sharing portion. Kalo nak beli kena la beli dalam packging besar tu. Satu lagi harga sebenarnya... ialah RM130 dan bukan RM105 {grin}

Akk salah quote. Tadi check balik ngan supplier. Harga dalam pasaran RM155.00 sebag.

Thanks.


pasal harga tuh..baik akak edit your first post..{happy}..tp mmg betul laa kak..kucen2 saya ada 4 ekor yg x leh langsung makan jenis2 murah nie...kalu bagi jer..mula la susah kencing..siap nangis bila nak kencing tuh...tapi sejak makan BW ...dah x de masalah tu lagi..tapi makin kuat makan laa pulak{cry}
hmm nak tanya sketlaa..kibbles Bw yg adult dgn yg kitten n adult tuh ada beza ker kak..dari segi rupa dia??

Felix The Cat 04-13-2011 01:11 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by bobcatJB (Post 94857)

pasal harga tuh..baik akak edit your first post..{happy}..tp mmg betul laa kak..kucen2 saya ada 4 ekor yg x leh langsung makan jenis2 murah nie...kalu bagi jer..mula la susah kencing..siap nangis bila nak kencing tuh...tapi sejak makan BW ...dah x de masalah tu lagi..tapi makin kuat makan laa pulak{cry}
hmm nak tanya sketlaa..kibbles Bw yg adult dgn yg kitten n adult tuh ada beza ker kak..dari segi rupa dia??

Lupa nak edit....{grin}{sick}
Kucing Shahrul ada masalah kencing ke?
Cuba Shahrul try home remedy nie.
Beli Braggs Apple Vinegar Cider yang boleh di dapati dari Guardian.
Letak 3 titik dalam mangkuk minum tuceng Shahrul tu.
Insyaallah masalah kencing tu akan hilang.
Satu lagi, kebaikkan Apple Vinegar Cider, ialah :-

- bulu kucing akan jadi lembut dan berkilat
- masalah kencing (batu karang) akan hilang
- pencernaan kucing akan menjadi lebih baik
- bau poo poo dan pee pee akan kurang
- dan banyak lagi.

Sejak akk pakai tu, akk nampak beza bulu kucing. Dah jadi lembut dan berkilat. DAh tu kalo kucing ada allergy (macam kucing akk seekor) apple cider akan ubatkan. Sekarang kucing akk tu tak garu garu lagi dan kulit dan bulu dah bertambah cantik. Mula mula tak caya tapi bila dah pakai dan amal memang bagus {good}{good}

Bentuk kibbles memang berbeza. Kibbles adult berbentuk tiga segi dan ada lubang kat tengah tengah manakala kibbles kitten berbentuk macam bintang. Bau kitten juga lebih kuat dari bau kibbles adult.{victory}

bobcatJB 04-13-2011 01:20 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by Felix The Cat (Post 94859)
Lupa nak edit....{grin}{sick}
Kucing Shahrul ada masalah kencing ke?
Cuba Shahrul try home remedy nie.
Beli Braggs Apple Vinegar Cider yang boleh di dapati dari Guardian.
Letak 3 titik dalam mangkuk minum tuceng Shahrul tu.
Insyaallah masalah kencing tu akan hilang.
Satu lagi, kebaikkan Apple Vinegar Cider, ialah :-

- bulu kucing akan jadi lembut dan berkilat
- masalah kencing (batu karang) akan hilang
- pencernaan kucing akan menjadi lebih baik
- bau poo poo dan pee pee akan kurang
- dan banyak lagi.

Sejak akk pakai tu, akk nampak beza bulu kucing. Dah jadi lembut dan berkilat. DAh tu kalo kucing ada allergy (macam kucing akk seekor) apple cider akan ubatkan. Sekarang kucing akk tu tak garu garu lagi dan kulit dan bulu dah bertambah cantik. Mula mula tak caya tapi bila dah pakai dan amal memang bagus {good}{good}

Bentuk kibbles memang berbeza. Kibbles adult berbentuk tiga segi dan ada lubang kat tengah tengah manakala kibbles kitten berbentuk macam bintang. Bau kitten juga lebih kuat dari bau kibbles adult.{victory}

wow...nak try ler.cam nie...cuma jenis braggs je or any apple cider vinegar yg jual kat pasaraya pon boleh? tapi part poo poo tu..saya perasan..bila mkn BW nie..bau dia dah x se'pungent' mcm dulu {good}
Laa..rupanya saya kena tipu ngan org kedai tuh laa...dulu dia jual perkg kat saya, dia ckp tuh kitten punya sbb tu mahal....tapi bila saya dpt dari akak..bentuknya sama gak..tu yg saya tanya tuh....sib baik beli 3 kg jer....hancing saya kena kencing..{ohmygod}

Felix The Cat 04-14-2011 12:24 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by bobcatJB (Post 94861)
wow...nak try ler.cam nie...cuma jenis braggs je or any apple cider vinegar yg jual kat pasaraya pon boleh? tapi part poo poo tu..saya perasan..bila mkn BW nie..bau dia dah x se'pungent' mcm dulu {good}
Laa..rupanya saya kena tipu ngan org kedai tuh laa...dulu dia jual perkg kat saya, dia ckp tuh kitten punya sbb tu mahal....tapi bila saya dpt dari akak..bentuknya sama gak..tu yg saya tanya tuh....sib baik beli 3 kg jer....hancing saya kena kencing..{ohmygod}

Memang betul tu.
Kalo makan BW, poo poo tak sangat bau.
Tapi bila bagi apple vinegar cider lagi tak bau {shy}{shy}
Ye ker? You balik kedai tu dan marah la orang tu sebab tipu you.

idasukri 04-17-2011 09:09 AM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
kak nurul, Regal & Star Pro tu ada untuk kitten tak? kalau ada, berapa harga?

Felix The Cat 04-17-2011 04:48 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
Quote:

Originally Posted by idasukri (Post 94949)
kak nurul, Regal & Star Pro tu ada untuk kitten tak? kalau ada, berapa harga?

Star Pro tak ada kitten.
Kibbles dia kitten dan adult boleh makan.
Regal ada.

idasukri 04-17-2011 05:31 PM

Re: Regal Cat Food and Star Pro
 
kalau nak beli, pengambilan sama dengan bw ke? regal kitten berapa ringgit ye? macam berminat nak try


All times are GMT +8. The time now is 03:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.