PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cat TV and Photos (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan.. (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3301)

shahampang 11-03-2009 03:07 PM

Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
5 Attachment(s)
Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..baru nak belajar...

Daniel 11-03-2009 03:18 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
Quote:

Originally Posted by shahampang (Post 65660)
Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..baru nak belajar...

Comelnya.....ada dua ekor ke?

June 11-03-2009 03:20 PM

Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
comelnya.1 bulan??? besar gak ek.

Quote:

Originally Posted by shahampang (Post 65660)
Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..baru nak belajar...


rock 11-03-2009 03:28 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
tula..cepatnya besar 1 bulan...bagi mkn apa?{good}

shahampang 11-03-2009 03:51 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
hehehe..ada 2 ekor..(sapasang)...dah masuk 3 bulan dah..masa adopt umur dia 2 bulan..{happy}

cookies4bulat 11-03-2009 10:22 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
chomelnya!!{high}{high}putih plak tuh..mengidam btol lah nak kucing serba putih ngan tux.{high}{high}tapi quota dah pnuh..huhuhu..dpt nengok jer la..{shy}{shy}

afzan 11-04-2009 05:15 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
Quote:

Originally Posted by cookies4bulat (Post 65745)
chomelnya!!{high}{high}putih plak tuh..mengidam btol lah nak kucing serba putih ngan tux.{high}{high}tapi quota dah pnuh..huhuhu..dpt nengok jer la..{shy}{shy}

{happy}, cute nyer...comeynye...tuhlah, nak gak kucing serba putih nih...yang dapat semuanya gelap..huhuu, {wink}

linda_gamble 11-04-2009 06:07 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
alahai..comelnya

Fareen 11-04-2009 07:51 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
sangat cantik kitten u. nak gak all white kitten ni, tapi nak kena baik2 jaga. nanti tukar kaler coklat hehe. my cat sophie Putih kelabu. bila dia start golek2 lebih, hati dah risau. tapi bagus jugak, rumah dah jadi super clean di sebabkan risau bulu dia{shy}

azraf 11-05-2009 12:31 AM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
Comelnya kucing....

hakeem 11-05-2009 09:41 AM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
putih nyer semua bulu dia.................kena extra skit membersihnyer..jgn sampai poo lekat kat celah2 ekor dia....kena selalu belek2...hehehe...tapi putih senang nampk kan kalu kotor skit.....{victory}

duyung_leo 11-05-2009 09:42 AM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
comeyyy!!!!! {high}{high} geram nyer

ayumisha 11-05-2009 09:59 AM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
Quote:

Originally Posted by cookies4bulat (Post 65745)
chomelnya!!{high}{high}putih plak tuh..mengidam btol lah nak kucing serba putih ngan tux.{high}{high}tapi quota dah pnuh..huhuhu..dpt nengok jer la..{shy}{shy}

hehe..sha pun ngidam nak bela kucing putih,tp da ade pnat nak mjaga..dorg suke baring2 kat dapur ikut kite nak memasak,abeh bulu putih jadi kuning...{shy}{shy}

ayumisha 11-05-2009 10:01 AM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
Quote:

Originally Posted by hakeem (Post 66020)
putih nyer semua bulu dia.................kena extra skit membersihnyer..jgn sampai poo lekat kat celah2 ekor dia....kena selalu belek2...hehehe...tapi putih senang nampk kan kalu kotor skit.....{victory}


btul2..hari2 kene belek2 die je,klu boleh taknak nmpk kotor skit pun..{happy}

Adil 02-28-2010 11:35 AM

Jasmine's fur turns yellowish
 
Quote:

Originally Posted by hakeem (Post 66020)
putih nyer semua bulu dia.................kena extra skit membersihnyer..jgn sampai poo lekat kat celah2 ekor dia....kena selalu belek2...hehehe...tapi putih senang nampk kan kalu kotor skit.....{victory}

I clean her using McLee's cream bath, she had her bath once in every 2 months, but she's been bathed more frequent when i noticed her stomach furr turned yellowish. How to clean it? {sick}

DJSNAZ83 03-01-2010 01:13 AM

Re: Jasmine's fur turns yellowish
 
Quote:

Originally Posted by Adil (Post 77301)
I clean her using McLee's cream bath, she had her bath once in every 2 months, but she's been bathed more frequent when i noticed her stomach furr turned yellowish. How to clean it? {sick}

mandi kucing once in 2 months?? erm...mmg ler akan lekat stain...u shud bath once in 2 weeks..untuk solid color, once a week pon ok...tgk pada coat dia lah..if kotor, once a week...bg cats yg ade marking, better jgn kerap sgt mandikan...takot faded marking dia...to solid or with white cats, u should take care of them more...stain can be neutralized if u sental elok2 pd tmpat kuning...use #1 All System Professional Whitening shampoo...

thini 03-01-2010 10:42 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
Alaaaa.... comelnya, kita pun nak sangat2 kucing putih, semua yg ada ni not pure white

Suhaimy 03-02-2010 08:41 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
Uuu! Comelnya kucing Shah. Teringat pulak kat my Baby. Putih camtu la. Kena extra rajin bersihkan dia & rumah. Kalau tak, cepat comot. Tahniah Shah utk si comel 2 tu. Jaga baik2 {victory}

Felix The Cat 03-03-2010 02:15 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
Memang susah nak pelihara kucing putih nie. Saya pun ada seekor jantan DLH. Memang kena mandikan dia dua atau tiga kali dalam sebulan sebab cepat comot. Masalah dia, dia suka poo poo kat luar litter box and then baring atas poo dia {ohmygod} Tu yang cepat kotor. Ntah macam mana nak solve problem dia tu. Ada masa geram juga.

Archinie 03-03-2010 11:44 PM

Re: Anak Bulus ku..baru bela 1 bulan..
 
Quote:

Originally Posted by Felix The Cat (Post 77430)
Memang susah nak pelihara kucing putih nie. Saya pun ada seekor jantan DLH. Memang kena mandikan dia dua atau tiga kali dalam sebulan sebab cepat comot. Masalah dia, dia suka poo poo kat luar litter box and then baring atas poo dia {ohmygod} Tu yang cepat kotor. Ntah macam mana nak solve problem dia tu. Ada masa geram juga.


Kak Nurul....Tgk kucing putih mata biru ni buatkan sy teringat kat Shiro la...{cry2}{cry2}{cry2}{cry2}{cry2}


All times are GMT +8. The time now is 07:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.