PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Member Introductions (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit.. (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1567)

rozzygee 12-25-2008 02:44 PM

Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
Salam all! *temenong dah brp kali ni nak pikiaq ayat intro* err.. harap2 ini lah tempat yg saya cari selama ni. Panggil saya kak gee. At the moment ada 9 ekor koocings - Musyang, Nyet, Baby @ Abby, Betty, Cik Tom & 4 newborn kittens. (No names yet.) Saya tak ada kucing luaq negeri, yg gebu2, yang mahal2. Semua kucing saya dikutip, datang rumah, diselamatkan (dari anjing liar). Ada 1 saya beli tapi tu pun kat kedai ikan hehe..{grin} Terus terang saya tak mampu beli kucing mahal yg ada lesen mcm tabby, maine coon, bengal dan lain2 tu tapi saya sediakan cats food yg terbaik untuk kucing2 kampung saya tu seperti royal canin, science plan & fancy feast. Mereka inilah penyeri hidup keluarga saya. So, saya mohon diberi tunjuk ajar jika saya ada kemusykilan. Tkasih.

http://i133.photobucket.com/albums/q...amilyTree2.jpg

junleewei 12-25-2008 03:43 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
KAK GEE...welcome2petfinder...is ok kalo takdak mony2buy kucing mahal..can save more kucing liar....terpenting is u love thm....y not u create a pet profile here...???{wink}

adamyala 12-25-2008 04:03 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
Meow...meow....meow....ha.....lalu le ....banyak pun buleh ....{shy}
hahahha....
welcome Gee....at last you're here.
glad to have you here too...enjoy....!!
make yourself at home kay ..{happy}

daRLing 12-25-2008 04:18 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
best nye ade kucing byk2..dulu kat kampung,nenek sy bela byk sgt kucing.seronok sgt.tapi sekarang,dh blaja jauh2 ni,kne stay hostel lagi,susah la nak bela kucing.sekarang pun ade kucing org bagi..kalau dh ade rumah sndri nanti,sy pun nak bela byk2 mcm awak.xkesah la kucing ape pun.kalau bela elok2,jadi kucing comel la {wink}

junleewei 12-25-2008 04:27 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
KUCING MAHAL,KUCING MURAH....(ee..mana ada kucing murah?kucing liar...murah mayb from SPCA lah....)all sama je...kucing juga...ada mata,4kaki...can MIAOW MIAOW....yang penting kamu suka.....{happy}

lovecat 12-25-2008 07:02 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
{wink}hehe..sama mcm saya,smuanya kucing biasa je bela..Hati teringin nak bela kucing persian, tu lah duit blum ckup hehehehe{grin} so kebanyakkan org kasi kucing tu ..tak pun jumpa dekat mana2, tak kisahlah asalkan kita sayangkan mereka, mcm kitten kat umah saya ni pemalas btul. Asyik makan tido,main,membuang..hehehe{shy}lepas tu makan balik..tu la rutin dia tiap2 hari{ohmygod}

abzalia 12-26-2008 09:18 AM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
welkam to Pf gee,..
{wink}xyah risau2 sebab bukan bela kucing2 murah @ kucing liar @ kucing jalan..
sini x pandang semua tuh...
cam lia pun kucing kampung jugak tp xde jurang kat sini
antara yg bela kucing kampung dengan kucing mahal2..
yang penting jaga kucing baik2 dengan penuh kasih sayang..
makan minum & kesihatan sumer..
apa2 boleh tanye kat sini...
sifu & otai2 akan kasik pandangan..
papepun..
{victory}welkam sekali lagi...

rozzygee 12-26-2008 09:35 AM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
woahhh!! unsangkarable la! i received so many responds! Feel a warm welcome down here! *lompat2* - tak da icon melompat lak kat sini* {shy} Tq sooo much for all your supports! Rasa bangga pun ada. Bermakna bukan la kakgee sorang rasa bangga ada kucing sebegini! Betol tu abzalia, sama ada kucing mahal atau kucing biasa, yg penting mereka tu dijaga baik dengan penuh kasih sayang {victory} To dear adamyala, u r such a lovely purrrson! mekaseh sbb memperkenalkan forum ni pd i. Kpd yg lain2 tu kak gee pun nak kenal mengenali jugak! {muacks}

To junleewei - appreciate your thoughts, i will do dat shortly :)
To daRLing - maintain dat thoughts! u'll never know 1 day u dpt bela more than what i have now
To lovecat - kdg2 kita dpt bela kucing mahal tu when a kind-hearted purrson present kt kita without u kumpul duit!
kak gee percaya semua tu sbb it happened to my lil bro recently

abzalia 12-26-2008 09:45 AM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 25233)
woahhh!! unsangkarable la! i received so many responds! Feel a warm welcome down here! *lompat2* - tak da icon melompat lak kat sini* {shy} Tq sooo much for all your supports! Rasa bangga pun ada. Bermakna bukan la kakgee sorang rasa bangga ada kucing sebegini! Betol tu, sama ada kucing mahal atau kucing biasa, yg penting mereka tu dijaga baik dengan penuh kasih sayang {victory} To dear adamyala, u r such a lovely purrrson! mekaseh sbb memperkenalkan forum ni pd i. Kpd yg lain2 tu kak gee pun nak kenal mengenali jugak! {muacks}

{good}betul tuh..x rugi masuk sini...orang x pandang rendah sebab kita bela kucing kampung & hanya layan yg bela kucing mahal..
sume sama rata...
sume dapat pandangan @ nasihat@ panduan sama seperti lain2 baka kucing..{shy}

mixa 12-26-2008 10:15 AM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
welcome kak gee..semoga kak gee happy kat cni..sy pun bela kucing biase gak..3 kucing biase, sekor DLH tersesat..{shy} ( sebenarnye DLH tu kakak saya punye..tp dia asyik pindah umah, so sy n parents saya la bela )

Kucing kampung n kucing mahal ni same jer sebenarnye..kalu dh dijage leklok, kalah kucing mahal tau die punye kecantikan n kecerdikannye..{grin}

Anyway..jage la kucing2 kite sume ni dgn sebaik baiknye...{catwink}

rozzygee 12-26-2008 11:43 AM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
Tq mixa! A wish like this will always reminds me to appreciate more what and who i have in life, to understand how things going on, how far we've progressed and the obstacles that we've overcome..

Actually sis tak tau apa itu DLH {shy}.. sis browse di internet tadi, hari ni baru tau.. it stands for DOMESTIC LONG HAIR and DSH is DOMESTIC SHORT HAIR. Now i learn something new! {good} *suka la main dgn smilies ni hahaha!*

mixa 12-26-2008 11:52 AM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 25260)
Tq mixa! A wish like this will always reminds me to appreciate more what and who i have in life, to understand how things going on, how far we've progressed and the obstacles that we've overcome..

Actually sis tak tau apa itu DLH {shy}.. sis browse di internet tadi, hari ni baru tau.. it stands for DOMESTIC LONG HAIR and DSH is DOMESTIC SHORT HAIR. Now i learn something new! {good} *suka la main dgn smilies ni hahaha!*


me neither..before masuk forum ni pun xtau ape tu DSH or DLH..{shy} dh lame ckit pastu, baru le tau.. {victory}

Nana 12-26-2008 11:54 AM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
Salam Kak gee..

Waahh....bestnye ada kucing byk2...mesti ceria rumah....Kak gee ada 9 ekor, mesti drg2 (eh..diaekor2) byk ajar akak cmne nak jg n layan drg kn..hehehe...

Nana pun bela kucing biasa2 jek...ada 2 ekor..nak sebut kucing kampung tp mak aiii...demanding tul drg nie....Kucing apa pn, love is still loooooooveeeeeeee...

anyhow, welcome aboard {happy}...

rozzygee 12-26-2008 12:07 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
Nana - kalau tak join forum mcm ni kita tak byk tau kan? good for us! hehe

Salam Nana! *huloq tgn*

sebenaqnya sis tak terfikir langsung dpt bela byk2 ni.. niat hati nak bela 1 je. - Musyang tu. Tambah2 suami sis ni ada athma. Tapi yg pelik tu suami sis yg nak jaga. {ohmygod} Dia kesian dgn kucing2 tu. Sis ada lah pengetahuan sikit jaga kucing ni sbb mmg dr kecik2 mak sis byk bela binatang. So dia mcm teruja tengok cara sis jaga, bercakap, training kucing2 tu. Sis byk belajar dr internet sebenarnya. Baru2 ni sis cuba mendalami pengetahuan dalam cara berus gigi kucing! {grin} sbb masa kecik mak tak ajar pun menda2 ni hehe

abzalia 12-26-2008 12:25 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
dah masuk PF nih bleh bawak masuk catshow plak

rozzygee 12-26-2008 01:13 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
alaaaaaaaaaaaaaa.. abzalia! mana boleh. kompem corot! hahah! Bwk jalan2 pun mrk ni semua ghaib dlm 1 second! mcm tikussss.. menyorok bwh keta dan longkang! {catlaugh} Buat penat sis je kena mandikan lps tu! Kalau nak jugak join catshow, mereka ni boleh dok dlm cermin keta je hehe. Unless my Musyang tu. Wpun takut2 dia masih boleh bwak bersiar2 dgn leash. Skrg ni tgh update profile lak hehe.. ikut ckp junleewei

adamyala 12-26-2008 06:03 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 25233)
woahhh!! unsangkarable la! i received so many responds! Feel a warm welcome down here! *lompat2* - tak da icon melompat lak kat sini* {shy} Tq sooo much for all your supports! Rasa bangga pun ada. Bermakna bukan la kakgee sorang rasa bangga ada kucing sebegini! Betol tu abzalia, sama ada kucing mahal atau kucing biasa, yg penting mereka tu dijaga baik dengan penuh kasih sayang {victory} To dear adamyala, u r such a lovely purrrson! mekaseh sbb memperkenalkan forum ni pd i. Kpd yg lain2 tu kak gee pun nak kenal mengenali jugak! {muacks}

To junleewei - appreciate your thoughts, i will do dat shortly :)
To daRLing - maintain dat thoughts! u'll never know 1 day u dpt bela more than what i have now
To lovecat - kdg2 kita dpt bela kucing mahal tu when a kind-hearted purrson present kt kita without u kumpul duit!
kak gee percaya semua tu sbb it happened to my lil bro recently

Gee....takde maknenyer 'lovely' tu....wakakaka anyway thank you for joining us here. A humble little kampong..full of 'lovely' people. Lepas ni...jangan lupa start thread baru kat 'cats TV and photos' pulak ye....nanti kengkawan boleh komen. Banyak tu....nak komen ....9 cats with 9 different characters. {wink}

Betul ckp Abzalia (Lia) tuh Gee....kucing2 kat sini dah ada yang menang catshow...Littail Mike-kucing Abgraldo (pakcu), Bintang-kucing nana, dan nico-kuching Shanim.{good}

June 12-26-2008 06:52 PM

Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu!! Salam Gee,atau nak panggil kak Gee?? segan pula klu salah address org.heheheh!! kita in the same boat ler.saya pun byk kucing.10 ekor!!!!!!!!!!!! suma strays yg I rescued. rmh mcm nak rak dgn kucing.wkakakakak!!

anyway,welcome to petfinder the friendliest animal community around. {wink}


Quote:

Originally Posted by rozzygee (Post 25267)
Nana - kalau tak join forum mcm ni kita tak byk tau kan? good for us! hehe

Salam Nana! *huloq tgn*

sebenaqnya sis tak terfikir langsung dpt bela byk2 ni.. niat hati nak bela 1 je. - Musyang tu. Tambah2 suami sis ni ada athma. Tapi yg pelik tu suami sis yg nak jaga. {ohmygod} Dia kesian dgn kucing2 tu. Sis ada lah pengetahuan sikit jaga kucing ni sbb mmg dr kecik2 mak sis byk bela binatang. So dia mcm teruja tengok cara sis jaga, bercakap, training kucing2 tu. Sis byk belajar dr internet sebenarnya. Baru2 ni sis cuba mendalami pengetahuan dalam cara berus gigi kucing! {grin} sbb masa kecik mak tak ajar pun menda2 ni hehe


abgraldo 12-26-2008 10:28 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
hi, sorry terdouble lak

rozzygee 12-26-2008 10:29 PM

Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..
 
Amboiii Zai (adamyala) merendah diri sokmo u ni! Thread cats tv and photo?.. aduihh byk toi step nak kena pi ke Zai? Nanti la dulu.. tak cukup napas berlari nak kenal suasana kat sini.. heheh.. Nak familiar dgn control panel tu pun berapa kali dah i kuar masuk {ohmygod} Nak gak skodeng miau miau kat sini hehe.. Tadi ada nampak 1 thread mengenai SPCA buat err fair pd 28 Dec, teringin sgt nak pegi tp tak berani dek sebab i ni ratu air mata. Mau kaut semua bwk balik.. Nak kasi kuat semangat dulu baru berani pegi.

Oooo ada yg menang catshow?.. Tahniah buat mereka & keluarga mrk! Nanti i pi skodeng mereka {shy}

Juneeeeeeeeeeeeee!! *hugzzz!!* sis tabik spring sama lu! 10 ekor? parah nak jaga tu.. Mrk tu jenis outdoor ke? Mesti byk kena beli pasir ni. Tak boleh byg la. Sis yg 9 ekoq ni pun tak cukup masa nak bermanja dgn mrk ni. Sis tido pun bertemankan mrk hehe.. boleh bangun tengah malam cari mrk dr bilik ke bilik (kalau tengok sekor pun tak de kat atas katil) hehe.

Nk tgk kucing June sat lagi.. mesti ada oktober, nobember, dizember uhukkk!
*grrrr*


All times are GMT +8. The time now is 04:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.