PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Lost & Found (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Adam is missing!!! (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=5247)

Halim66 01-16-2011 12:07 AM

Adam is missing!!!
 
Salam and Hi to all,

Adam hilang petang tadi. I lepaskan dia dgn yg lain mcm biasa. Tak pernah mcm ni sebab mmg bila dah lepas keluar, nak ajak masuk rumah mmg susah tapi dia main depan rumah jer. Tadi dia lari masuk bawah longkang, i biarkan kejap, lepas tu panggil dah tak berjawab. Puas dah cari keliling kawasan perumahan sini tapi tak nampak bayang pun.... I rasa mcm ada orang kurung dia sekarang ni sebab rumah agak jauh kedalam dan lorong yg terakhir so logiknya mmg takde orang luar yg keluar masuk area rumah ni....{cry}{cry}{cry}

Halim66 01-16-2011 11:02 AM

Re: Adam is missing!!!
 
Btw, i'm staying at Bandar Sunway Semenyih, Kajang....

PusaChomel 01-16-2011 10:07 PM

Re: Adam is missing!!!
 
Harap-harap Adam dikembalikan.... banyakkan bersabar

Halim66 01-16-2011 11:39 PM

Re: Adam is missing!!!
 
Quote:

Originally Posted by PusaChomel (Post 92602)
Harap-harap Adam dikembalikan.... banyakkan bersabar

Thanks for your words.... saya dah tak bersemangat dah. Puas dah cari sehari suntuk, tanya jiran-2 dekat tapi takde hasil lagi. Kucing yg tak pernah lepas dari mata bila keluar tiba-2 jer ghaib.... mana Adam pergi????

azieazlie 01-17-2011 12:40 AM

Re: Adam is missing!!!
 
salam halim.. semoga adam tak diambil orang... insyallah, dia akan balik kerumah semula nanti bila dia dah lapar... kucing saya pun pernah macam tu jugak dulu.. padahal saya memang tak pernah lepaskan keluar dari rumah...mula2 dia main2 depan rumah, lepas tu terus lesap... dekat seminggu saya dan suami berpusing pusing satu taman mencari, sampai bengkak biji mata menanggis.. syukor, satu suboh tu, dengar suara dia mengiau diluar rumah... terus tak boleh keluar rumah lagi dah sampai sekarang.. insyallah, balik lah adam nanti tu...

Quote:

Originally Posted by Halim66 (Post 92603)
Thanks for your words.... saya dah tak bersemangat dah. Puas dah cari sehari suntuk, tanya jiran-2 dekat tapi takde hasil lagi. Kucing yg tak pernah lepas dari mata bila keluar tiba-2 jer ghaib.... mana Adam pergi????


Halim66 01-17-2011 09:13 AM

Re: Adam is missing!!!
 
Quote:

Originally Posted by azieazlie (Post 92604)
salam halim.. semoga adam tak diambil orang... insyallah, dia akan balik kerumah semula nanti bila dia dah lapar... kucing saya pun pernah macam tu jugak dulu.. padahal saya memang tak pernah lepaskan keluar dari rumah...mula2 dia main2 depan rumah, lepas tu terus lesap... dekat seminggu saya dan suami berpusing pusing satu taman mencari, sampai bengkak biji mata menanggis.. syukor, satu suboh tu, dengar suara dia mengiau diluar rumah... terus tak boleh keluar rumah lagi dah sampai sekarang.. insyallah, balik lah adam nanti tu...

Thanks... hopefully jadi mcm kucing u jugak... Adam ni bukan tak pernah lepas, mmg saya lepaskan seminggu dlm 2 kali tapi monitor mana dia pergi. Then kucing-2 yg lain mmg bebas keluar masuk rumah dan tak pernah pergi jauh pun. Pernah jugak dia terlepas atau degil tak nak masuk rumah tapi main depan rumah jer, dok berlari tangkap binatang-2 kecik tu.. dan bila dah penat dia masuk sendiri. Cuma Sabtu lepas tu terlepas pandang sebab dia kalau dah masuk dlm longkang depan rumah tu mmg payah nak halau keluar....

Tips mcm gantung pakaian kotor, litter box yg tak bersihkan saya dah letak kat luar rumah dan mmg harap sangat bangun masa subuh dengar suara dia...

Manalah tak risau, tiap-2 mlm tidur berkepit,sebantal.. dah tu kalau saya balik kerja, dia dgr bunyi motor saya jer terus berkejar jengah dekat tingkap.. bising dok panggil kita.... Hari ni pun saya takde mood nak kerja, sat lagi nak balik tampal poster kat area rumah....

azieazlie 01-17-2011 11:12 AM

Re: Adam is missing!!!
 
sabar halim... memang tau macamana perasaan bila kehilangan nie... mungkin semalam dia ternampak binatang yang menarik minat dia didalam longkang tu, dan leka mengejar sampai terlupa jalan pulang..... balik nie nanti, round lah kawasan taman perumahan dengan motor sekali lagi... saya rasa dia masih menyorok didalam longkang longkang tu lagi..



Quote:

Originally Posted by Halim66 (Post 92605)
Thanks... hopefully jadi mcm kucing u jugak... Adam ni bukan tak pernah lepas, mmg saya lepaskan seminggu dlm 2 kali tapi monitor mana dia pergi. Then kucing-2 yg lain mmg bebas keluar masuk rumah dan tak pernah pergi jauh pun. Pernah jugak dia terlepas atau degil tak nak masuk rumah tapi main depan rumah jer, dok berlari tangkap binatang-2 kecik tu.. dan bila dah penat dia masuk sendiri. Cuma Sabtu lepas tu terlepas pandang sebab dia kalau dah masuk dlm longkang depan rumah tu mmg payah nak halau keluar....

Tips mcm gantung pakaian kotor, litter box yg tak bersihkan saya dah letak kat luar rumah dan mmg harap sangat bangun masa subuh dengar suara dia...

Manalah tak risau, tiap-2 mlm tidur berkepit,sebantal.. dah tu kalau saya balik kerja, dia dgr bunyi motor saya jer terus berkejar jengah dekat tingkap.. bising dok panggil kita.... Hari ni pun saya takde mood nak kerja, sat lagi nak balik tampal poster kat area rumah....


Halim66 01-18-2011 09:17 AM

Re: Adam is missing!!!
 
Salam and hi...

it's been 2 days now and still no sign of him.... countless round throughout the neighbourhood. Totally out of idea where he might be rite now.... {cry}


All times are GMT +8. The time now is 06:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.