PetFinder.my

PetFinder.my (http://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cat TV and Photos (http://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=51)
-   -   tuti fruti (http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=4075)

adamyala 02-20-2010 07:11 PM

tuti fruti
 
3 Attachment(s)
Nak share gambar kucing DLH tortie yang kak zai kasi nama tuti fruti. Dulu rupa dia macam ni;


adamyala 02-20-2010 07:19 PM

Re: tuti fruti
 
3 Attachment(s)
Skrg dah umur 10 bulan, rupa dia mcm ni;

suka nyuruk bawah sofa, sampai kene angkat sofa takut dia tersepit kat bawah tu. Terhibur sangat tengok gelagat fruti nih..suka usik YAYA & ADAM suruh kejar dia. Pastu dia lari laju tak hengat keluar masuk bilik. Akhirnya satu rumah mcm kapal pecah dibuatnya {shy}

binbin 02-20-2010 08:28 PM

Re: tuti fruti
 
kak zai comelnya tuti fruti....{high}

kuntum 02-20-2010 09:34 PM

Re: tuti fruti
 
Oooo..nila anak2 dara Kak Zai tuti fruti tu...
Geramnye...rasa nak gomol je..{high}{high}

Kagum la dgn Kak Zai bela kucing bulu panjang...saya ada sekor je yang bulu panjang pun tapi penat juga jaga...tapi sebab sayang mengatasi segalanya...tak kisah pun..betol tak?

adamyala 02-21-2010 08:45 PM

Re: tuti fruti
 
Quote:

Originally Posted by binbin (Post 77004)
kak zai comelnya tuti fruti....{high}

thanks binbin...comel ke ?
nakal fruti ni...bila anak2 akak main batu seremban, dia ambik satu batu seremban tu sorok. Pastu buat muka inesen ...{grin}


Quote:

Originally Posted by kuntum (Post 77005)
Oooo..nila anak2 dara Kak Zai tuti fruti tu...
Geramnye...rasa nak gomol je..{high}{high}

Kagum la dgn Kak Zai bela kucing bulu panjang...saya ada sekor je yang bulu panjang pun tapi penat juga jaga...tapi sebab sayang mengatasi segalanya...tak kisah pun..betol tak?

Gomol kuntum...gomol sama dia ...hehe {shy}

takde apa nak kagum pun...biasa je kuntum...mcm orglain jugak

betul tu...kalau dah sayang, semua jadik senang. Kucing bulu panjang kene regular bath, kalau tak bulu dia cepat kotor dan senang bersimpul. Setiap hari kene sikat dan jgn lupa supplement untuk skin & coat. Mereka ni selalu ada hairball problem, so, laxatone kene selalu kasi supaya bulu yg mereka tertelan masa 'grooming' diri sendiri dapat dikeluarkan.

CikLola 02-21-2010 09:49 PM

Re: tuti fruti
 
waa...cute nyeee....

{high}

adamyala 02-22-2010 12:58 AM

Re: tuti fruti
 
Quote:

Originally Posted by CikLola (Post 77035)
waa...cute nyeee....

{high}

thanks lola..
fruti ckp prr prr prr...maknanya, mana ada cute, mama ckp fruti lebam {shy}

http://i367.photobucket.com/albums/o...0220102532.jpg

hatemetoday 02-22-2010 12:01 PM

Re: tuti fruti
 
Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 77040)
thanks lola..
fruti ckp prr prr prr...maknanya, mana ada cute, mama ckp fruti lebam {shy}

http://i367.photobucket.com/albums/o...0220102532.jpg



olololoo...tut yg lebam..tapi omei...acik hate gigih mencarik hidong tut...sampei kelabu mate aye...{kiss}

June 02-22-2010 02:20 PM

tuti fruti
 
isk!!isk! Regalnya ko punya tuti fruti zai.bulu pun cantik. {high}{high}{high}

haih!! aku salute dgn korang yg byk kuicng bulu panjang ni.nak groom bulu panjang memerlukan kesabaran tahap tinggi.groom kucing 1 jam,aku groom diri sendiri 30 minit.heheheheh!!! tunggu aku jd mem besar zai.ada org gaji blh tlg groom 13 ekor kucing bulu panjang {shy}{shy}

Quote:

Originally Posted by adamyala (Post 77040)
thanks lola..
fruti ckp prr prr prr...maknanya, mana ada cute, mama ckp fruti lebam {shy}

http://i367.photobucket.com/albums/o...0220102532.jpg


linda_gamble 02-22-2010 02:31 PM

Re: tuti fruti
 
akak comeyyyyyyyyyyyyynyaaa.
adoyai geram dah tahap max nie.
{high}{high}{high}{high}{high}

CikLola 02-22-2010 02:52 PM

Re: tuti fruti
 
ekrs lebam??
aiyak2..xpe lola ske lebam2...gerammm..............{high}

abzalia 02-22-2010 03:24 PM

Re: tuti fruti
 
gebusnyer dia...{high}{high}{grin}
lebam2 pun menawan ati nak dara tuh...
gambar kissy xde ker kak???{high}{high}

adamyala 02-22-2010 09:57 PM

Re: tuti fruti
 
Quote:

Originally Posted by hatemetoday (Post 77070)
olololoo...tut yg lebam..tapi omei...acik hate gigih mencarik hidong tut...sampei kelabu mate aye...{kiss}

ish..acik hate nih..mencari idung tut sampe kelabu mata ? Nasib baik tak tuko jadik mata biru lagi santek {shy}{shy}

Tut ada idung la acik hate...tak caya tengok ni..{nah}

http://i367.photobucket.com/albums/o...20091676-1.jpg


Quote:

Originally Posted by June (Post 77082)
isk!!isk! Regalnya ko punya tuti fruti zai.bulu pun cantik. {high}{high}{high}

haih!! aku salute dgn korang yg byk kuicng bulu panjang ni.nak groom bulu panjang memerlukan kesabaran tahap tinggi.groom kucing 1 jam,aku groom diri sendiri 30 minit.heheheheh!!! tunggu aku jd mem besar zai.ada org gaji blh tlg groom 13 ekor kucing bulu panjang {shy}{shy}

thanks june...aku salute ko balik la.*spring punyer salute*
{shy}

fruti ni sng kasi vitamin + supplement june. Apa saja aku kasi sumer dia makan. Sbb tu bulu dia jadik camtu kot

ok la ko dah ada cita2 nak bela 13 ekor DLH. Aku tgh bayangkan june balik dari opis, kelam kabut pakai mask sebelum masuk rumah dia sendiri. *sebab june allergic kucing longhair* hikhikhik{shy}


Quote:

Originally Posted by linda_gamble (Post 77084)
akak comeyyyyyyyyyyyyynyaaa.
adoyai geram dah tahap max nie.
{high}{high}{high}{high}{high}

Ini sumer Lin punyer pasal la...akak dulu pun mcm tu jugak tengok dyna. skrg dah dapat ..ngeeee...{grin}

Quote:

Originally Posted by CikLola (Post 77085)
ekrs lebam??
aiyak2..xpe lola ske lebam2...gerammm..............{high}

lebam itu menawan kah ? wahai lola .....

Quote:

Originally Posted by abzalia (Post 77087)
gebusnyer dia...{high}{high}{grin}
lebam2 pun menawan ati nak dara tuh...
gambar kissy xde ker kak???{high}{high}

thanks Lya...fruti kim salam 'gebu'...{grin}
kissy tgh pasang badan la tu...nak bukak thread sendiri nanti. Kongsi2 tak main la....*kissy ckp tu bukan akak*{shy}

CikLola 02-22-2010 10:54 PM

Re: tuti fruti
 
lebam cm fruti neh..mmg menawan kalbu kak...{high}

euanna 02-24-2010 02:49 AM

Re: tuti fruti
 
Cantik bulu tuti fruti Kak Zai.. gebu. Mata dia pun bersih, bersinar2 gitu.. {good}{good}{shy}

Quote:

Originally Posted by June (Post 77082)
isk!!isk! Regalnya ko punya tuti fruti zai.bulu pun cantik. {high}{high}{high}

haih!! aku salute dgn korang yg byk kuicng bulu panjang ni.nak groom bulu panjang memerlukan kesabaran tahap tinggi.groom kucing 1 jam,aku groom diri sendiri 30 minit.heheheheh!!! tunggu aku jd mem besar zai.ada org gaji blh tlg groom 13 ekor kucing bulu panjang {shy}{shy}

Ahaha, kalau saya kan.. Kak June.. jgn cerita groom 1 jam, kejar kucing 1 jam untuk grooming percayala. Anak kaki 4 dua ekor kat rumah ni nak groom punyala siksa, tak tau duduk diam. {ohmygod}{ohmygod} Penat bergusti dgn dia dan sikat aje {shy}{shy} .. tu pun DSH dgn DSLH, kalau DLH, 13 ekoq ..adeh2 tercungap2 mengejar + gusti + groom. {sick} {sick}

adamyala 02-24-2010 09:06 AM

Re: tuti fruti
 
Quote:

Originally Posted by euanna (Post 77177)
Cantik bulu tuti fruti Kak Zai.. gebu. Mata dia pun bersih, bersinar2 gitu.. {good}{good}{shy}

Thanks Yan,
fruti start jadik gebu dan bdn dia mula montel sejak akak spay dia bulan 12 aritu. Nampak sgt perbezaan dia. Semakin berat, nak dukung pun dah lenguh tgn. {shy}


All times are GMT +8. The time now is 03:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.