Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 44
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: GarfieldNana
Forum: Cats & Kittens 06-04-2011, 05:23 PM
Replies: 5
Views: 1,813
Posted By GarfieldNana
Re: can adult cat eat kitten's food?

ohh.. ok.. ingatkan tak boleh.. {shy}{shy}

thanks2 for the help. hehe
Forum: Cats & Kittens 06-01-2011, 07:59 PM
Replies: 5
Views: 1,813
Posted By GarfieldNana
Red face can adult cat eat kitten's food?

my dad selalu beli makanan untuk kucing kat 1 pet shop ni...
dorg cakap,adult cat boleh makan makanan kitten.

memang betul boleh ke? masalah nya,my dad beli jugak makanan kitten tu...
Forum: Cats & Kittens 02-07-2011, 08:59 PM
Replies: 64
Views: 9,194
Posted By GarfieldNana
Re: habis madu sepah dibuang

yep.. garfield kalau nak main kat luar kena pakai leash. tiap pagi sabtu selalu bawak dia main kat luar.. pagi2.. dia ni pantang dpt kesempatan keluar.. cepat je kaki dia berlari.. sebab tu la kena...
Forum: Cats & Kittens 02-02-2011, 10:09 PM
Replies: 64
Views: 9,194
Posted By GarfieldNana
Re: habis madu sepah dibuang

miaomiao, rasanya la drpd 10 org yg ada pets,hanya 1 atau 2 yg sanggup buang. sy pernah kehilangan kucing dan,sgt x elok kalau kita menuduh sebarangan. kalau la mimi ni dulu kucing indoor,mungkin...
Forum: Cats & Kittens 12-24-2010, 10:59 PM
Replies: 64
Views: 9,194
Posted By GarfieldNana
Re: habis madu sepah dibuang

sy time cuti sekolah ni free heheh now result dah keluar dah start bukak buku balek dah {cry}{cry}

andd jengjengjeng album dah siap hehe try2 la check kat profile sy. ada kot. kalau xda jgk,xtau...
Forum: Cats & Kittens 12-20-2010, 08:42 PM
Replies: 64
Views: 9,194
Posted By GarfieldNana
Re: habis madu sepah dibuang

amani pun mcm tu jugak. hehe kalau garfield masok rmh,msti dia bising2..

hajat nak buat album utk amani x sampai2 {shy}{shy}

jgn risau,amani pulih after a month.. so mimi msti blh jugak...
Forum: Cats & Kittens 12-19-2010, 10:29 PM
Replies: 64
Views: 9,194
Posted By GarfieldNana
Re: habis madu sepah dibuang

haha prada blm wujud lagi.

amani dulu sampai 3 kali injection utk kurap tu.. baru sembuh sepenohnya.. then kena mkn anti bacteria pill pulak..

sekarang ni size dia dah normal.. berat bdn pun...
Forum: Cats & Kittens 12-19-2010, 01:28 AM
Replies: 64
Views: 9,194
Posted By GarfieldNana
Re: habis madu sepah dibuang

waa mimi serupa sgt dengan armani.. dulu masa armani baru diserahkan pd sy pun rupa dia mcm tu jgk. underweight, telinga ada fungus. tp skrg dah ok! baru sebulan sy bela dia dah naik berkilo2 berat...
Forum: Health, Disease & Diet 11-13-2010, 09:23 AM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

thank you kuntum sbb support nana..
pagi ni lepas dia mandi baru boleh hantar pg vet.. sebab skarang ni fur kat blkg dia tu penoh ngan bnda2 kotor (phm2 je la {shy})

kucing2 sy yg lain salu jgk...
Forum: Health, Disease & Diet 11-12-2010, 10:52 PM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

dia muntah makanan tu.. tp muntah tu skali je la..

but cirit smpai skarang..

rasanya perut dia terkejut kot sebab tiba2 bnyk makanan masok.(ada ke macam tu)

kalau sampai esok tak ok lagi,ke...
Forum: Health, Disease & Diet 11-11-2010, 05:42 PM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

is it normal kalau kucing muntah and mcm cirit after injection fungus??
or any injection?
sebab armani skrg ni mcm diarrhea and dia ada muntah..

my cats slalu kena injection but xpernah jd mcm...
Forum: Health, Disease & Diet 11-10-2010, 03:43 PM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

thanks again nur illiyana..

insyaallah esok sy try.. kena minta permission ambik 1 hiris dada ayam dulu.. hee tu pun kalau ada..{sick}
Forum: Health, Disease & Diet 11-10-2010, 09:33 AM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

thanks for the info iicha.. it is confirmed that the kitten is having bad skin infection.. i brought her to the vet already though.. i guess i'll just have to wait for her to recover..
Forum: Health, Disease & Diet 11-10-2010, 09:27 AM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

sy tgh baca blog honeypetshop tu dari atas sampai post yg lama2.. hee

hee tu la kan.. selera makan ok.. tapi bentuk badan dgn selera jaoh beza.. haritu bawak pegi vet,doc tu ckp xde problem lain.....
Forum: Health, Disease & Diet 11-10-2010, 09:21 AM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

thanks nur illiyana.. for the time being, kitten tu makan royal canin kitten persian 32.. makanan tu previous owner yg bagi.. so sy teruskan je.. and the kitten was born in march taun ni.. sy nak tau...
Forum: Health, Disease & Diet 11-09-2010, 03:19 PM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

semalam dia dah kena inject. doc tu cakap bnda tu akan kering and shed off mcm yang phatgurl ckp jgk la..

appetite dia ok.. but xde ke cara lain utk buat dia put on weight lebih cepat??

semalam...
Forum: Health, Disease & Diet 11-08-2010, 05:32 PM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

insyaallah.. my mum balek tadi pun dah bising2 dah tgk telinga kitten tu..
hehe

selera makan?? teramatlah berselera.. hee {shy}
macam dah berhari2 xmakan je..
ni pun baru je lepas tambah...
Forum: Health, Disease & Diet 11-08-2010, 05:01 PM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Re: problem with kitten's ears

i realy realy realy wish blh pegi now like rite now tapi xde transport. dah la vet tu jaoh dr rumah.. (underage kalau nak bwk kereta {shy})

skrg ni kena la tggu my dad balek kerja then blh pegi...
Forum: Health, Disease & Diet 11-08-2010, 04:08 PM
Replies: 20
Views: 3,011
Posted By GarfieldNana
Unhappy problem with kitten's ears

hye.
ok.. my father's friend gave us a long hair kitten. he said its 8 month old. and his wive baru je melahirkan anak kedua so xde org nak jaga dah.. my dad asked me sama ada i nak jaga ke tak. of...
Forum: Training & Behavioral Issues 09-19-2010, 05:09 PM
Replies: 39
Views: 8,569
Posted By GarfieldNana
Re: Sapa2 yang berpengalaman dgn BSH x?boleh kongsi?because i think im losing my mind with her!

lupe hee nak tny apa kegunaan laen kitzyme??

and blh bagi je trus kat kucing tanpa jumpe vet x??

nak try bg garfield cos his fur nampak macam xbermaya..{happy}
Forum: Training & Behavioral Issues 09-19-2010, 05:03 PM
Replies: 39
Views: 8,569
Posted By GarfieldNana
Re: Sapa2 yang berpengalaman dgn BSH x?boleh kongsi?because i think im losing my mind with her!

sory if im wrong bout this one.. {ohmygod}{ohmygod}{ohmygod}

wat i meant is kurangkan kibbles and ganti ngan ayam and air. ni sy buat for a week (dulu laa) smpai rasa2 ok(bkurangan masalah bulu...
Forum: Training & Behavioral Issues 09-17-2010, 08:53 PM
Replies: 39
Views: 8,569
Posted By GarfieldNana
Re: Sapa2 yang berpengalaman dgn BSH x?boleh kongsi?because i think im losing my mind with her!

ni dah mcm deal ngan stray cats (jgn kecik ati or marah ekk {victory}{victory} )

kalau mcm sy tyme2 kucen2 still liar and garang or still mcm xkenal sy.. sy salu intip2 je dorang..

lepas bagi...
Forum: Training & Behavioral Issues 09-17-2010, 01:24 PM
Replies: 39
Views: 8,569
Posted By GarfieldNana
Re: Sapa2 yang berpengalaman dgn BSH x?boleh kongsi?because i think im losing my mind with her!

hey there {happy} hee
nak share ckit pengalaman heheh {shy}

SOME CATS ARE CHOOSY.

mcm my cats jugak.. dah berbulan2 dah stay together under 1 roof but xnak kwn langsung.

my persian mmg...
Forum: Cat TV and Photos 09-07-2010, 06:03 PM
Replies: 14
Views: 2,794
Posted By GarfieldNana
Re: Sneak peek: my baby cats

waa lps rehome nanti msti sunyi je rmh..
sy penah skali rehome kitten ngan mumy dorg skali..
walaupun they're not mine (stray cat mmg fav mlhirkan kat tepi rumah sy hehe{shy}{shy}) but tiap hari...
Forum: Cat TV and Photos 09-07-2010, 07:42 AM
Replies: 14
Views: 2,794
Posted By GarfieldNana
Re: Sneak peek: my baby cats

wooowwww your kitties are superduper cuteeee!!!!hehe cumel je style dorg lari2 dlm vid tu hehe{shy}{shy}{shy}
Showing results 1 to 25 of 44

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 01:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.