Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 90
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: juannasue
Forum: Announcements, Notices and Contests 08-05-2012, 12:43 PM
Replies: 155
Views: 40,500
Posted By juannasue
Re: Save Homeless Animals with your Blog!

hello hello ... I really rindu this forum {muacks}

just want to let you know I update my site (extra space now)and dah boleh letak extra petfinder column/rows ... before this sikit jer leh letak...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-29-2010, 10:04 PM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

Sue ada jumpa dua anak kucing di kawasan parking kereta tadi. Mencari-cari juga mak dia tapi tak nampak pun, rasanya kena buang ni. Comel dua-dua ekor kontot. Baik selamatkan sebelum jadi makanan...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-29-2010, 10:01 PM
Replies: 46
Views: 5,305
Posted By juannasue
Re: adopt la kucing2 ini

Sue ada jumpa dua anak kucing di kawasan parking kereta tadi. Mencari-cari juga mak dia tapi tak nampak pun, rasanya kena buang ni. Comel dua-dua ekor kontot. Kalau ada yang berminat nak adopt leh...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-28-2010, 06:58 PM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

Si comey sayang tadi dah di adopt oleh ahli petfinder. Memang nampak sangat dia ni pernah di bela, masuk cage tak takut , calm aje. Alhamdulillah, selesai tugas jaga dia hingga dapat tuan baru.
Forum: Hall of Shame 08-28-2010, 01:20 PM
Replies: 26
Views: 7,236
Posted By juannasue
Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Akak tak pasti tapi akak leh tolong check klu ada akak inform di sini. Skrg ni akak cuma buat pet boarding/pet sitting ,latih burung2 dan ajar pemilik burung2 aje..lama tak main rimau.
Forum: Health, Disease & Diet 08-28-2010, 01:10 PM
Replies: 46
Views: 20,247
Posted By juannasue
Re: Kucingku lumpuh

hi sorry lambat reply bg update neiyo.. sibuk sgt kebelakangan ni. my sister janji nak belikan air gamat tp masing2 busy tak dpt jumpa pun lagi so guna minyak urut yg mak bagi.

hari tu neiyo dah...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-24-2010, 05:33 PM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

tak marah tapi upset aje.
Forum: Hall of Shame 08-24-2010, 05:31 PM
Replies: 26
Views: 7,236
Posted By juannasue
Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

itu terpulang pada seseorang yang pergi ke zoo tu.. aha, baik pvt msg aje k.
Forum: Rescuers & Fosterers 08-23-2010, 09:18 PM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

how to explain .. d exact important parts dah kena delete. It's ok, next time admin & moderators must read 4564 times before accused anyone. I don't want to post any new post here. Maybe I make own...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-22-2010, 11:10 AM
Replies: 46
Views: 5,305
Posted By juannasue
Re: adopt la kucing2 ini

Ha ah Sukee dah balik. Dia balik terus makan dan minum pastu banyak mulut entah apa la dia tanya. Sedih gak tapi apa leh buat, bukan suka-suka nak bagi dia pada orang lain.
Forum: Hall of Shame 08-22-2010, 11:01 AM
Replies: 26
Views: 7,236
Posted By juannasue
Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Setiap zoo yang ada disini masing-masing ada ke tarikan yang berbeza jadi akak susah nak cakap ..
Forum: Rescuers & Fosterers 08-22-2010, 01:26 AM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

blackie tak reply-reply pun.. boleh ke nak tulis again pasal adoption fee and put my number again?
Forum: Hall of Shame 08-22-2010, 01:20 AM
Replies: 26
Views: 7,236
Posted By juannasue
Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Dah sememangnya kerja dengan binatang liar boy oii.. memula memang lah takut, tapi bila dah lama-lama dah tau nak handle tak la takut sangat tapi kena sentiasa hati-hati sentiasa. Dia geget main pun...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-22-2010, 01:16 AM
Replies: 46
Views: 5,305
Posted By juannasue
Re: adopt la kucing2 ini

la boy.. mieraonepj memang ada 3 ekor lagi kucing di rumah dia, comel gila. Ada yang muka eksyen ada yang peramah ada yang jenis katik. Kucing akak aje yang tak pernah jumpa orang luar tu yang jadi...
Forum: Hall of Shame 08-21-2010, 02:45 PM
Replies: 26
Views: 7,236
Posted By juannasue
Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Tak tengok tv semalam, kisah mengenai apa ya?
Forum: Hall of Shame 08-21-2010, 12:08 AM
Replies: 26
Views: 7,236
Posted By juannasue
Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Memang seronok lebih lagi bila kerja kerana minat, hampir 15 tahun kerja dengan ular, ungka, rimau, gajah , burung. Kalau tengok parut di badan ni haih.. tak terkira tapi suka punya tak kisah la...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-20-2010, 05:56 PM
Replies: 23
Views: 4,872
Posted By juannasue
Re: Kitten kna langgar

Klinik Dr.Teoh dekat ngan jalan nak ke Bomba Pandan Indah, you cari direction ke MPAJ, nanti dari jalan besar if you nampak steven corner, kawasan kedai opposite Steven la ada klinik dr.teoh.
...
Forum: Hall of Shame 08-20-2010, 05:44 PM
Replies: 26
Views: 7,236
Posted By juannasue
Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Pengalaman Sue dulu, every morning bagi tiger makan chicken wings and two jugs of milk, petang baru bagi makan daging. For photo session, everytime visitors nak ambik gambar rimau akan di beri minum...
Forum: Health, Disease & Diet 08-20-2010, 05:21 PM
Replies: 46
Views: 20,247
Posted By juannasue
Re: Kucingku lumpuh

Update pasal Neiyo, dah tiga hari ni dia makin lemah. Dia diarrhea dah tiga hari and najis dia pun dah bau lain... {cry}{cry}

Dia masih boleh makan dry food tapi nafsu makan pun dah kurang..
Forum: Rescuers & Fosterers 08-20-2010, 01:34 AM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

Saturday ada orang datang nak pilih my cat for adoption, hope dia minat pada kucing yang baru ni. If not then letak di profile petfinder.. di sana my username petnanny. Dah register tapi tak upload...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-20-2010, 12:52 AM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

Thats what I wrte in my thread and you already deletd it, I even put my number if anybody interested for adoption..too bad, you deleted important words and now looks like I only tell story about what...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-19-2010, 11:40 PM
Replies: 46
Views: 5,305
Posted By juannasue
Re: adopt la kucing2 ini

Akak tak jual tapi akak boleh tolong belikan kalau sesapa yang nak produk tu. Hari ni Sukee dah balik rumah, dia tetap tak nak makan dan minum jadi Miera dah risau. Keychone pula kakak Miera dah...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-19-2010, 11:33 PM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

Sue ada 11 cats termasuk Neiyo (my paralysed cat) and still I'm trying my best to help other abandoned cats or rescue them. All new cats need to deworm and fully check.If new cat ada kutu or sakit...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-19-2010, 03:58 PM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

{cry}{cry}{cry} tak nak tengok video tu {cry}{cry}{cry}
karang tak pasal - pasal terus sakit kepala tak boleh kerja, sedih dengan keadaan kucing di rumah pun belum selesai kang tengok video tu ada...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-19-2010, 08:07 AM
Replies: 36
Views: 5,618
Posted By juannasue
Re: Syak sesuatu yang tidak baik

Ala boy , di ada negara yang penduduknya makan anjing biasa aje tu siap jual di pasar lagi puppy untuk di makan. pernah tengok dokumentari dulu, tunjuk lepas pilih puppy bawak balik ke dapur then...
Showing results 1 to 25 of 90

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.