Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 99
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: milocute
Forum: General Discussion 06-23-2012, 02:28 PM
Replies: 65
Views: 36,079
Posted By milocute
Re: Royal Canin - Betul ke Ni??

saya tengok kat ingredients fit 32 (packing 15kg) yang saya dok beli takda plak tulis pork... kalau ada tulis pork dia tulis macamana? Dah lama tak masuk forum petfinder ni , sekali bukak buka ada...
Forum: Pet Products & Services 03-15-2012, 06:04 PM
Replies: 10
Views: 5,234
Posted By milocute
Re: Citi Kitty Cat Toilet Training Kit

Hi,
If you don't mind , can you tell what is the price and the delivery cost to JB? and I would like to know you are using express delivery or normal post delivery?
Forum: Vets & Docs Reviews 02-09-2012, 06:19 PM
Replies: 7
Views: 8,405
Posted By milocute
Re: Emergency Vet around Taman Johor Jaya

Sadly my friend's cat died the next day due to severe injury at the cat's head. When the vet arrived he did say the cat condition was so severe. Since my friend insist the vet to do as best as he...
Forum: Vets & Docs Reviews 02-07-2012, 11:37 PM
Replies: 7
Views: 8,405
Posted By milocute
Re: Emergency Vet around Taman Johor Jaya

Hi Jasmon,

As for Wondercare Vet @ Ros Merah, they do attend emergency case after 5pm. Once I did help my friend to send her cat which had been knocked by a car at around 8pm. All we did was give...
Forum: Cat DIY 02-06-2012, 06:26 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

Hi Phatgurl,

Saya tak tau macamana nak pujuk hati awak atas kehilangan kucing tersayang. Sebab saya tau perasan tu perit sangat. Tapi saya harap awak akan tabah k dan doakan dia selamat dan dijaga...
Forum: Cat DIY 02-06-2012, 06:05 PM
Replies: 18
Views: 5,499
Posted By milocute
Re: CAt Tree Project s Tuck

Hi Meffy,

Akak guna L braket yg boleh dibeli kat hardware store. Akak beli RM2 je sepasang dan guna skru dan nat untuk gegulung kadboard keras tue dan screw shj ke plywood ( ketuk skit dan apply...
Forum: Member Introductions 01-29-2012, 11:26 AM
Replies: 3
Views: 1,119
Posted By milocute
Re: hey!!!!

Hi Mylo!
Welcome aboard!
We have fimiliar name. Let me guess..... One of ur kids named mylo right?
Just a guess.... Sorry if its wrong. {grin}
Forum: Cat DIY 01-29-2012, 11:08 AM
Replies: 18
Views: 5,499
Posted By milocute
Re: CAt Tree Project s Tuck

Betulx3 ( gaya upin & ipin) {shy}
Forum: Cat DIY 01-20-2012, 09:28 PM
Replies: 18
Views: 5,499
Posted By milocute
Re: CAt Tree Project s Tuck

camana ek nk cakap....... dia bukan papan sebenarnya, lebih kpd kadboard keras yg kalau satu gulung kain yg kat tengah2 tu. kalau tikar getah gulung kadboard lebih besar dan keras. apa kata utaka gi...
Forum: Cat DIY 01-20-2012, 02:15 PM
Replies: 18
Views: 5,499
Posted By milocute
Re: CAt Tree Project s Tuck

hi utaka! welcome to the club. kalau cat tree akak yg basic je akak buat. list yg akak guna spt berikut:
1: plywood ikut design kita nk buat ( akak dpt foc je sbb kutip kt kg {shy} )
2: L braket...
Forum: Cat DIY 01-20-2012, 02:03 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

oh ye ke.... akhirnya... jumpa gak... takyah lh sampai g kl cr ace hardware cari tali tu {victory} pasal cube tu tunggulh... mesti ada offer lg. tesco kn selalu gitu {grin}tp diorang tgh offer 3 rak...
Forum: Cat DIY 01-19-2012, 09:22 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

{good}{good}{good} Coony: I really love your idea. I think I can imagine it now. U such a great help {victory So my next project is my kids litter cabinet {grin}
Forum: Cat DIY 01-19-2012, 11:35 AM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Cool Re: DIY Cat Product

Thank U Meffy, but the creadits should go to my housemate and petfinders forumers too {good} . My housemate did help me in this project and the forumers' idea really help me {good} And I really like...
Forum: Cat DIY 01-18-2012, 07:47 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

As srilam: ye ke...... klu tk mesti dkt ngan sy. sy duduk kt sierra perdana. {happy} kotak cube tu sy beli kt tesco. baru2 ni ada offer rm10 je satu. tp skrang diorang jual rm19.90 plak sbb dh x...
Forum: Cat DIY 01-17-2012, 08:23 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

As srialam: Hi! org jb duduk kt sri alam eh? ( teka je klu slh jgn marah {shy} ) klu duduk kt sri alam kt dh dkt dah... {victory} pasal wallpaper rm 2 tu yg gambar rumput dan bunga tu sy beli kt...
Forum: Cat DIY 01-12-2012, 07:14 PM
Replies: 18
Views: 5,499
Posted By milocute
Re: CAt Tree Project s Tuck

Nak tanya ada tak cawangan ACE Hardware dekat2 area IKEA tu? Macam ternampak tapi masa tu nak cepat so pandang sekilas pandang je.... kalau betul bolehlah gi beli sana je sisal rope tu {mbiggrin}
Forum: Cat DIY 01-11-2012, 07:04 PM
Replies: 18
Views: 5,499
Posted By milocute
Re: CAt Tree Project s Tuck

Ezat: Nak buat camane, dah lama cari material tu... tapi hampa, jumpa selimut tu secara kebetulan... oklah dari takda. Kesian kat anak2 dah lama tunggu cat tower tu. Sisal rope pun saya tak dapat...
Forum: Cat DIY 01-11-2012, 06:27 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

Ezat: mekacih sebab puji.... {shy} malu plak... hehehe... tapi saya bukan bro , saya sister je ... {wink} sebab tu projek DIY amik masa berperingkat yang agak lama untuk sampai tahap ni.... kudrat...
Forum: Cat DIY 01-10-2012, 07:30 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

Wallpaper RM 2 ..... hehehe.... but still it's cute isn't it? {shy}
Forum: Cat DIY 01-10-2012, 07:24 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

Slowly done by me & my housemate . Thank u very much my friend. {victory}{victory}{victory}
Forum: Cat DIY 01-10-2012, 07:08 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

Just want to share... {victory}
Forum: Cat DIY 01-10-2012, 06:49 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

More climbing post for my kids {grin}
Forum: Cat DIY 01-10-2012, 06:43 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

Nak share more of my DIY cat room {victory}
Forum: Cat DIY 01-10-2012, 06:38 PM
Replies: 529
Views: 185,301
Posted By milocute
Re: DIY Cat Product

Nak share DIY project yang dibuat secara beransur-ansur kerana tuntutan kerja hakiki.... {grin}
Kebanyakkan idea saya cilok dari kawan-kawan petfinder dalam ruangan DIY ni.... kepada forumers yang...
Forum: Cat DIY 01-10-2012, 06:12 PM
Replies: 18
Views: 5,499
Posted By milocute
Re: CAt Tree Project s Tuck

If U are not from JB , maybe u can try asking for 'selimut' and see the material from the ' thailand fair shop' But I did came a crossed the same selimut at Tesco ( wool type)but for a higher price (...
Showing results 1 to 25 of 99

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 08:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.