Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 41
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: hemorion
Forum: Cats & Kittens 07-14-2009, 01:16 PM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

thank you all, tulah rasa kena virus gak...my fault 3 ekor adik beradik nih tak dipisahkan when yoda starts to show weakness, pastu bila debetel semalam lembik pun tak pisahkan gak dgn si baby...
Forum: Cats & Kittens 07-14-2009, 09:13 AM
Replies: 75
Views: 11,893
Posted By hemorion
Re: How to manage cat fur.

try comb her hair after her bath...Mr. Gremlin pun a bit fussy gak bila nak comb his bulu-bulu tu especially at the belly and the underarms and the 'bikini line'{shy}...so what I did, I guna sikat...
Forum: Cats & Kittens 07-14-2009, 09:02 AM
Replies: 75
Views: 11,893
Posted By hemorion
Re: How to manage cat fur.

yang nih i agree, sebab my Mr. Gremlins waktu tak bersikat memang bulu di mak aih.....lemah tengok, kusut masai + kembang menyerabai cam langsuir pastu merata2 bulu dia ada....after I make it a must...
Forum: Cats & Kittens 07-14-2009, 08:53 AM
Replies: 11
Views: 2,344
Posted By hemorion
Re: kene serang dek kucing... help...

Macam mana nak bagi kucing tak garang ek? Aku pun semalam kena gigit dengan kucing betina ni. Dia tak ngam dengan kucing aku lagi 3 tu. Aduh..dah kena kurung. kalau boleh aku takmo kurung...kesian.
...
Forum: Cats & Kittens 07-14-2009, 08:45 AM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

going to another vet today...so within 3 days, 3 vet berlainan{sick}
Forum: Cats & Kittens 07-14-2009, 08:43 AM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

sad news Mia, Debetel too has gone to heaven just now{cry} - so fast they come and go.....tak sempat nak manja2kan dorang lama2...and the saddest part, Debetel nih yang paling active and paling...
Forum: Cats & Kittens 07-14-2009, 08:28 AM
Replies: 73
Views: 37,050
Posted By hemorion
Re: Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

sad news this morning....Debetel pun dah takde, ikut abang dia Yoda....baru 2 hari lepas kemain sihat walafiat, abang dia mati semalam, terus dia flat tak larat nak jalan dan tak larat makan....last...
Forum: Cats & Kittens 07-14-2009, 08:24 AM
Replies: 73
Views: 37,050
Posted By hemorion
Re: Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

kat kedai2 toko jamu selalu ada, some salon pun ada gak....try look around your area...
Forum: Cats & Kittens 07-13-2009, 06:41 PM
Replies: 73
Views: 37,050
Posted By hemorion
Re: Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

i will...i am considering different vet this time around..not that tak percaya doc yang ada, tapi just nak 2nd opinion gak sbb the last time with Oreo, the doc soh i force feeding tapi bila tanya...
Forum: Cats & Kittens 07-13-2009, 06:18 PM
Replies: 73
Views: 37,050
Posted By hemorion
Re: Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

thanx for sharing, ACANA ni takdak was2 le...i might consider in the future
Forum: Cats & Kittens 07-13-2009, 06:17 PM
Replies: 73
Views: 37,050
Posted By hemorion
Re: Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

[/COLOR]

me baru beli tengahari tadi...
Forum: Cats & Kittens 07-13-2009, 06:15 PM
Replies: 73
Views: 37,050
Posted By hemorion
Re: Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

then you bagi apa for your cat tu ya? mind sharing? I really need help nak cari wet food for my small kittens nih....
Forum: Cats & Kittens 07-13-2009, 06:14 PM
Replies: 73
Views: 37,050
Posted By hemorion
Re: Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

tu ler, emo baru perasan today...sbb my Debetel tiba2 takmo makan bila abang dia mati....bergegas beli hill's prescription memang dia berselera....within a few hours dah mengeow balik dah bertenaga...
Forum: Cats & Kittens 07-13-2009, 04:35 PM
Replies: 73
Views: 37,050
Posted By hemorion
Exclamation Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

I hope friends can list down cat food to avoid and okay untuk owner muslim - sbb sometimes kita tak perasan some cat food ada pork, etc yang tidak dibenarkan dalam Islam.

Actually terpanggil sbb i...
Forum: Cats & Kittens 07-13-2009, 04:02 PM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

kena samak tangan le nampak gayanya....
Forum: Cats & Kittens 07-13-2009, 03:56 PM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

updates, yoda sudah pergi meninggalkan kami this morning{cry}

i noticed one thing lah....some say kena badi kucing, i dah tak tahu nak buat apa lagi sbb kami jaga the best we can, kebersihan,...
Forum: Cats & Kittens 07-06-2009, 11:21 AM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

I tak sempat nak mintak maaf kat dia{cry}{cry} - even though he is just a kitten, some people say 'apalah sangat, kucing je' but still 1 nyawa!!! Some people say binatang takde perasaan, but last...
Forum: Cats & Kittens 07-06-2009, 11:16 AM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

{cry}{cry}{cry}

hati hiba sangat bila terkenang kan wajah oreo last night...masa dia tengok kat muka i....masa tu memang terasa pandangan dia 'lain macam' sikit, but at the same time, i felt the...
Forum: Cats & Kittens 07-06-2009, 10:48 AM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

updates! anak2 kucing 3 ekor tu dah makin nakal dan minum susu mcm tak kenyang2 je, is it alright tu give them soft food (canned food yang sudah dilenyek2 + air susu)?

and as for oreo, this...
Forum: Cats & Kittens 06-29-2009, 06:31 PM
Replies: 100
Views: 36,227
Posted By hemorion
Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

agree gak with prinz, mungkin faktor cuaca kita pun main peranan fungus nih semua kot
Forum: Cats & Kittens 06-29-2009, 06:29 PM
Replies: 100
Views: 36,227
Posted By hemorion
Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

{shy}{shy} nak tergelak akak baca busy bebenor rasanya{shy} tapi akak faham perasaannya...cam akak keluar kejap nak amek anak pun rasa nak cepat2 balik sbb risaukan yang kecik2 kat rumah tu melalak...
Forum: Cats & Kittens 06-29-2009, 06:13 PM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

thank you for the moral support....seriously anak2 kucing nih beri kesan mendalam gak pada emo, bila tengok anak2 kucing sakit, rasa frust sangat...rasa cam kita tak cukup jaga depa...
Forum: Cats & Kittens 06-29-2009, 06:07 PM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

thank you for the picture, rasanya kat vet tu ada, nanti emo pi sana check, harus ku beli...ADUHAI, TERGERAK HATI NAK CHECK INGREDIENTS: Water, Pork Liver, Poultry Liver, Chicken, Corn Flour, Pork...
Forum: Cats & Kittens 06-29-2009, 11:20 AM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

memang kesian, actually dah a few days i tried to avoid looking at him, sbb hiba sangat hati bila tengok mukanya....

tengok gambo pun kita tahu mulut dia tu masam je, tak ceria macam selalu...hari...
Forum: Cats & Kittens 06-29-2009, 11:14 AM
Replies: 63
Views: 10,507
Posted By hemorion
Re: tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast!

ya betul, emo pun tak caya gak bila tengok kat sini melambak gambo kucing2 elok je sihat walafiat...it is ajal maut depa and how we take care of them gak....

emo memang susukan depa duduk menegak...
Showing results 1 to 25 of 41

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 03:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.