Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 204
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: Kulaifornia_Cattery
Forum: Coffee Room 06-29-2011, 02:44 PM
Replies: 90
Views: 29,299
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Okay Cik Yan. Jumpa di sana!
Forum: Coffee Room 06-17-2011, 08:54 PM
Replies: 90
Views: 29,299
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Thank you. Nanti saya sebarkan kepada kengkawan catlovers and catowners di sekitar Kulaijaya.
Forum: Cat TV and Photos 10-10-2010, 10:46 PM
Replies: 4
Views: 1,256
Re: Anak..

Zapa, kucing-kucing mmg la comel walaupun hanya kucing2 kampung, Saya pun ada membela beberapa ekor DSH dan mereka lebih manja drp my Exotics.
Forum: Cat TV and Photos 12-07-2009, 02:15 PM
Replies: 245
Views: 28,380
Gambar Denzil a week before his death

Ini gambar2 Denzil yang diambil oleh my best fren Adibah and her daughter Teera, when they came to visit Denzil during the Hari Raya Aidil Adha. Denzil looks so happy and playful with Teera.
Forum: Cat TV and Photos 12-04-2009, 01:09 PM
Replies: 245
Views: 28,380
Re: New pix of Daisy

Hi Gee,

I just buried Denzil, following his demise early morning today. Rest In Peace Denzil. :(
Forum: Cat TV and Photos 11-27-2009, 09:51 PM
Replies: 245
Views: 28,380
Re: New pix of Daisy

Hi Gee,

Gembira Zani dpt lihat pix terkini Daisy. Dah besar pun dia. Tapi sibling dia, Denzil My Black Prince telah disahkan mengidap barah dalam ususnya. Badan dia kurus sangat. Send my hugs and...
Forum: Coffee Room 11-27-2009, 09:44 PM
Replies: 3
Views: 925
Re: Happy Birthday Raef!

Happy Birthday Raef! Moga-moga Princess Dolly bertambah besar dan gemuk.
Forum: Cats & Kittens 11-20-2009, 12:03 AM
Replies: 29
Views: 14,875
Re: Mcm mana nak putihkan bulu kcg yg dah jadi warna kuning

i think puan izyan kita ni lagi expert bab2 grooming kucing bi-color ni. apa pandangan puan? boleh la share dengan kami semua...
Forum: Cats & Kittens 11-17-2009, 09:46 PM
Replies: 13
Views: 1,531
Re: my lovely cats..

Aznor, your kittens are so cute and lovely.
Forum: Cats & Kittens 11-17-2009, 09:31 PM
Replies: 29
Views: 14,875
Re: Mcm mana nak putihkan bulu kcg yg dah jadi warna kuning

some owners ajar kucing mereka minum from the bottle --- then bulu tak kena air dan tak mudah jadi kuning.

Well, Crool all the best..kena bersihkan selalu..kalau sekadar guna sekali dua ajer tak...
Forum: Cats & Kittens 11-17-2009, 09:11 PM
Replies: 29
Views: 14,875
Re: Mcm mana nak putihkan bulu kcg yg dah jadi warna kuning

You boleh cuba guna Groomer's Goop - warna kuning tu disebabkan oleh oily coats - so boleh guna product GOOP ni to degrease the coats. Cara menggunakan Groomer's Goop: rub a generous amount of...
Forum: Coffee Room 11-17-2009, 08:54 PM
Replies: 13
Views: 1,261
Re: Happy Birthday Razani & Aznor

Daniel,

I dah berhenti jadi breeder. Cuma bela exotics for pet ajer. Vet suspect Denzil ada hormonal imbalance coz bulu dia mudah reput dan walaupun dia banyak makan, berat badannya susut...
Forum: Coffee Room 11-17-2009, 12:53 PM
Replies: 13
Views: 1,261
Re: Happy Birthday Razani & Aznor

Thank you Daniel dan Cik Lola.

Tak boleh nak celebrate sangat coz tengah tunggu laporan blood test for my one of my exotics - Denzil a.k.a Dee Dee.

Thanks again.

Razani Rahim
Forum: Cats & Kittens 10-12-2009, 11:38 AM
Replies: 17
Views: 9,293
Re: mcm mna nk bg kucing ada surat beranak???saya orang bru di sni...

Under TICA, kucing domestik pun boleh keluarkan sijil beranak.
Forum: Cat TV and Photos 09-07-2009, 01:21 PM
Replies: 173
Views: 21,783
Re: .::my baby adam::.

Comelnya muka Adam.
Forum: Cats & Kittens 06-15-2009, 08:54 PM
Replies: 16
Views: 4,449
Re: Kawin adik abang, boleh kew???

Inbreeding: The "Inbreeding" (close consanguinity) is the crossing between "very close related " parents: mother with son, father with daughter, brother with sister. This type of breeding, even if it...
Forum: Cats & Kittens 06-14-2009, 11:15 PM
Replies: 16
Views: 4,449
Re: Kawin adik abang, boleh kew???

Jawapannya terletak pada Breeder tersebut.
Forum: Cats & Kittens 06-14-2009, 10:41 PM
Replies: 16
Views: 4,449
Re: Kawin adik abang, boleh kew???

Namun begitu, ada breeder terkenal di Malaysia (yang berdaftar dengan CFA) yang mengahwinkan bapa kucing dengan anak kucingnya sendiri ... apa justifikasi dia entah la ... namun jika orang lain buat...
Forum: Cats & Kittens 06-14-2009, 03:27 PM
Replies: 16
Views: 4,449
Re: Kawin adik abang, boleh kew???

Bayangkan awak dan abang awak berkahwin dan membuat hubungan sex, apa akan jadi?
Forum: Member Introductions 06-12-2009, 02:15 AM
Replies: 691
Views: 51,690
Re: Mommy Imann in da hse....

Tahniah Mommy Imann di atas kelahiran Amar Irshaduddin. Nanti saya rancang nak singgah Nilai Perdana pada 4 Julai to drop Nana's birthday present as well as hadiah buat Amar. Hope the date will be...
Forum: Hall of Shame 06-09-2009, 08:31 PM
Replies: 273
Views: 70,040
Re: Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop

Blackie, I totally agreed with you. This attack is definitely not a racist attack but an expose of unqualified person to handle spaying. I am extremely disturbed and sad by the photos of Garlic and...
Forum: Cat TV and Photos 06-07-2009, 02:33 PM
Replies: 245
Views: 28,380
Re: The difference between neuter and castration

But dalam CFA certificate, if male tu nak dikembirikan jantinanya ditulis sebagai Neuter manakala betinanya ditulis Spay
Forum: Cat TV and Photos 06-05-2009, 10:24 PM
Replies: 326
Views: 24,495
Dega-One at the Kulai Cat Show 2009

Berikut adalah gambar-gambar Dega-One yang diambil oleh my best friend, Shaari Husin of Mypesona Cattery semasa Dega-One dihakimi oleh Pam Delabar (President CFA) dan Carolyn Lyons dalam 2nd CFA...
Forum: Cat TV and Photos 06-04-2009, 03:04 PM
Replies: 326
Views: 24,495
Re: Queen Sophia

Nona = Catriona Ross Walker
Nana = Carolina Herrera
Forum: Cat TV and Photos 06-04-2009, 02:24 PM
Replies: 326
Views: 24,495
Queen Sophia

Ini gambar terkini Queen Sophia, my 3 year old exotic spay (silver classic tabby) dan ibu kepada Nona dan Nana.
Showing results 1 to 25 of 204

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 11:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.