Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 35
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: AzeaF
Forum: Hall of Shame 12-20-2011, 12:06 PM
Replies: 47
Views: 14,893
Posted By AzeaF
Re: Rascal didn't deserve this! Pjud@Hafizuddin, this one concerns YOU!

Dear Vee,
saya tumpang sedih atas kehilangan Rascal... Rascal sgt macho, hensem... tgk gambar terus rasa nak nangis bila baca kisah mcm mana dia mati...

Tapi, kalau ikut logiknya, u belum tgk...
Forum: Cats & Kittens 12-13-2011, 05:21 PM
Replies: 15
Views: 2,295
Posted By AzeaF
Re: online purchase

persian...

tak kisah la pasal apa sekali pun...

kdg2 kita ni tak tau hak kita sbg pengguna...

my 2nd tuntutan tu sbb saya tak puas hati dgn cara dia memaksa saya beli brg dia...

masa tu...
Forum: Cats & Kittens 12-12-2011, 05:18 PM
Replies: 15
Views: 2,295
Posted By AzeaF
Re: online purchase

hi persian...

boleh tuntut hak anda di TTPM (http://ttpm.kpdnkk.gov.my/portal/index.php)

pastikan anda ada mnyimpan slip pembayaran....

setakat 2x pengalaman saya, kedua-dua tuntutan saya...
Forum: Coffee Room 12-06-2011, 01:24 PM
Replies: 10
Views: 2,762
Posted By AzeaF
Re: CFA cert

hi anuar.....

cari kucing jenis apa....??

persian / exotic / maine coon / bengal etc....

tak larat la nak type semua... huhuhuhuhuhuh...

boleh tgk cat breed kat wesite cfa atau tica...
Forum: Cats & Kittens 12-05-2011, 10:26 AM
Replies: 73
Views: 35,753
Posted By AzeaF
Re: Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

hi luzd...

dulu masa transition from RC ke Orijen pun mmg makan masa....
my cat siap pilih and hanya makan yg RC je...
suka tgk dia makan RC sebab bunyi rangup2 gitu....

masa bagi food kat...
Forum: Cats & Kittens 11-22-2011, 03:01 PM
Replies: 10
Views: 4,889
Posted By AzeaF
Re: Whiskas - betul ke?

Dear AlexThen,


If you have spare time, please visit this website (http://www.catinfo.org/)

perhaps you can get some info why cat cannot eat rice..corn... grains..

kalau boleh kita mahukan...
Forum: Training & Behavioral Issues 11-22-2011, 02:43 PM
Replies: 11
Views: 2,401
Posted By AzeaF
Re: bagaimana nak train kitten yg degil...:(

Hi Thea,

your kitten tak degil la...
time dia tgh syok main, kita nak manja2 plak... mmg tak jadi la...

atau mungkin belum serasi lagi... rajin2 la layan dia main... mesti dia suka
Forum: Cats & Kittens 11-22-2011, 09:16 AM
Replies: 10
Views: 4,889
Posted By AzeaF
Re: Whiskas - betul ke?

Hi Tipah...

rasanye Whiskas dan wet food tak menyebabkan kecacingan...

ramai yg kata makanan komersil mcm Whiskas/Friskies ni mengandungi kandungan garam yg tinggi....

selain itu juga bahan2...
Forum: Cats & Kittens 11-22-2011, 08:59 AM
Replies: 5
Views: 1,943
Posted By AzeaF
Re: Spay & Neuter Program!

thansk for the reply...

my cat tak cukup umur lagi la....

maybe next time....
Forum: Cats & Kittens 11-21-2011, 02:32 PM
Replies: 5
Views: 1,943
Posted By AzeaF
Re: Spay & Neuter Program!

untuk Female cat, umur paling awal boleh neuter bila....???
Forum: Health, Disease & Diet 11-18-2011, 09:57 AM
Replies: 6
Views: 3,149
Posted By AzeaF
Re: Kittens muntah

dear cat lover....

saya rasa blackwood ada grain... it is not GRAIN free food...

brown rice also grains...

normally diorng letak corn or brown rice utk tambah kandungan protein dan juga sbg...
Forum: Cats & Kittens 11-18-2011, 09:40 AM
Replies: 9
Views: 4,048
Posted By AzeaF
Re: Shampoo Groomers Goop..

owh mcm tu ehh...

ade org kata kalau taknak kaler2 kuning tu, pakai WHITE shampoo...

mcm brand bubble rice ada... yu pun ada... yg tu mmg senang jumpa boleh dikatakan merata pet shop area...
Forum: Cats & Kittens 11-17-2011, 05:41 PM
Replies: 6
Views: 4,555
Posted By AzeaF
Re: Comment anda tentang Cat Food jenama Regal ?

based on AAFCO, setiap ingredients name membawa makna yg berbeza..

sbg contoh

Chicken for Cats
A cat food may not be labeled simply "Chicken for Cats," or "Chicken Cat Food," unless it...
Forum: Cats & Kittens 11-04-2011, 11:27 AM
Replies: 9
Views: 4,048
Posted By AzeaF
Re: Shampoo Groomers Goop..

Dear Dpersianpetz,

best ke shampoo ni...??

rasanye kat pet lover centre ada kot...
Forum: Pet Shops & Services 11-04-2011, 08:51 AM
Replies: 4
Views: 3,276
Posted By AzeaF
Re: Cats and Rabbit Boarding

Dear catshome,

Location....??

Its really great if you can attach some picture about your place.... {victory}
Forum: Health, Disease & Diet 11-03-2011, 03:24 PM
Replies: 9
Views: 5,227
Posted By AzeaF
Re: Kucing Demam Panas

sedihnye...... {cry}

tapi takpe la... dari dia hidup lama tapi terseksa... biarlah dia pergi.. kita nak tgk dia sakit pun tentu tak sampai hati...

saya harap laniey_84 banyak2 bersabar ye.... ...
Forum: Health, Disease & Diet 11-01-2011, 01:09 PM
Replies: 9
Views: 5,227
Posted By AzeaF
Re: Kucing Demam Panas

Dear laniey_84,

Why dont u tanya direct kat vet tu apa maksud virus tu... tak boleh nak wild guest la dear... some more tak ramai vet ada kat sini yg boleh answer your question correctly...
...
Forum: Cats & Kittens 10-31-2011, 01:38 PM
Replies: 7
Views: 5,076
Posted By AzeaF
Re: Mencabut MISAI Kucing..

MHafis...

jgn cabut misai kucing tu...... nnt dia akan ok sendiri...

rasanye kena ubah cara u masukkan kucing tu dlm cage.... or treat la dia bila dia ikut ckp kite...
Forum: Cats & Kittens 10-17-2011, 05:18 PM
Replies: 73
Views: 35,753
Posted By AzeaF
Re: Jom list cat food yang ada/tidak ada pork

Crusader...

kalau boleh kita mahukan yg terbaik utk kucing kita...

dulu saya terus je beli RC.... saya fikir lagi mahal, tentulah lagi bagus...
tapi setelah menggali2 info dari PetFinder,...
Forum: Pet Products 10-17-2011, 04:13 PM
Replies: 27
Views: 7,642
Posted By AzeaF
Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

ekceli bukan la malas, its ekceli "out of sight,out of mind issue"....

kadang2 dah buang pun masih ada bau lagi....

do NOT just simply remove poo poo je..urine MUST be discarded also......
Forum: Pet Products 10-17-2011, 12:45 PM
Replies: 27
Views: 7,642
Posted By AzeaF
Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

just my 2 cents... {wink}

sebenarnye kita tak perlu special "perfume" IF a cat box is maintained correctly...

the best way to keep the box ODOR FREE, CLEAN IT!!

bau-bauan ni sepatutnye di...
Forum: Health, Disease & Diet 10-07-2011, 08:19 AM
Replies: 4
Views: 1,125
Posted By AzeaF
Re: CAt skin swelling and com out white liquid

i agree dgn Rayquaza17 and Maneki Neko....
please bring your kitten to vet...

kat sini takde vet nak advise u.... we are all animal lover who are willing to share knowledge... experience... etc.
Forum: Member Introductions 10-05-2011, 10:31 AM
Replies: 12
Views: 1,570
Posted By AzeaF
Re: Salam & Hello!

Salam Aida...

ha'ah la... saya rasa dia tgh on heat la...

maybe she/he met someone {high}

beli la utk dia cat tree ke... supaya dia dpt melupakan kenikmatan berada di luar rumah... {wink}
Forum: Vets & Docs Reviews 10-05-2011, 09:24 AM
Replies: 2
Views: 3,476
Posted By AzeaF
Re: Animal Health Center @ Ara

ok guys.... takde sape2 ke nak rate...???? {cry}

takpe...takpe... no harm at all...

i went there yesterday... nak bagi my kitten vaccine + dewormed... tapi tak boleh buat lagi sebab dia kena...
Forum: Cats & Kittens 10-04-2011, 08:51 AM
Replies: 24
Views: 6,731
Posted By AzeaF
Re: Tolong kenal pasti jenis kucing saya. :)

blackwood ok... premium cat food with affordable price...

nnt jgn lupa mandikan dia.... sikat bulu bagi kembang2...

jgn sampai obese ye... montel2 sket takpe... {muacks}

good...
Showing results 1 to 25 of 35

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 05:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.