Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 500
Search took 0.02 seconds.
Search: Posts Made By: kuntum
Forum: General Discussion 02-05-2013, 11:26 AM
Replies: 3
Views: 5,865
Posted By kuntum
Re: Kat mana nak serahkan kucing?

Kalau boleh cuba elakkan daripada hantar kat PAWS or SPCA...mereka dah terlalu banyak kucing2 terbiar yang di dumped kat situ...jgn salahkan mereka jika kucing2 u akan diPTS kan disebakan kekangan...
Forum: Health, Disease & Diet 02-05-2013, 11:21 AM
Replies: 1
Views: 1,303
Posted By kuntum
Re: Supplement for cats - daily best multivit

Dear, if i'm not mistaken, kalau daging, lendir & any parts of babi dah bercampur dalam ubatan, tak perlu sertu... yang wajib sertu bila memng seketul daging tu or memang lendir tu sendiri dan...
Forum: Health, Disease & Diet 01-18-2013, 04:06 PM
Replies: 5
Views: 2,275
Posted By kuntum
Re: Healthy Hair Supplement for Cat

Kasi Up ini thread! Hehehe...

a. Jenama Produk ~ Four Paws Brewers Yeast

b. Bentuk (tablet/softgel/liquid/powder) ~ tablet

c. Harga ~ RM27.00/250

d. Beli Kat Mana ~ Pet's Lover Centre...
Forum: Health, Disease & Diet 01-11-2013, 05:50 PM
Replies: 3
Views: 3,343
Posted By kuntum
Re: help me ID this ProDiet food

kitten kibbles indeed! The adult version comes in many colors...cheers!
Forum: Cooking 10-06-2012, 08:12 PM
Replies: 17
Views: 35,176
Posted By kuntum
Thumbs up Re: Resepi makanan kucing

Saya ni ari2 bagi strays & PR (strays yg kami dah mandulkan) makan..nak bagi wet food dalam tin hari2 boleh kopak beb sebab boleh tahan banyak strays kat tempat saya...so ni la resipi yang saya bagi...
Forum: Health, Disease & Diet 10-01-2012, 11:21 PM
Replies: 2
Views: 5,517
Posted By kuntum
Re: Kucing dan Minyak Gamat

Entah la..saya tak pernah bagi lagi kat kucing atau sapu...sebab kalau apa2 yang tak kena pada kucing saya akan pegi vet terus..sebab kengkadang kita ingat luka biasa, tapi sebenarnya keadaannya...
Forum: Health, Disease & Diet 10-01-2012, 11:04 PM
Replies: 36
Views: 40,688
Posted By kuntum
Re: Smart heart ok tak?

U are absolutely right! Kalau nak buat tu biar la jgn alang2...purpose utama adalah untuk bagi kucing makan...bukan untuk human consumption jauh lagi la untuk muslim consumption..kalau suci untuk...
Forum: Cats & Kittens 11-14-2011, 06:16 PM
Replies: 10
Views: 4,597
Posted By kuntum
Re: Whiskas - betul ke?

Belom pernah lagi dengar kalau makan wet food Whiskas boleh buat kecacingan {scared}. Setahu I yang boleh menyebabkan kecacingan bila kucing u makan makanan raw...kalau diet kucing makan makanan raw,...
Forum: Health, Disease & Diet 11-14-2011, 03:32 PM
Replies: 13
Views: 3,263
Posted By kuntum
Re: Salmon Oil for Cat

I rasa tak le sebab Kitzyme tu untuk elakkan bulu kucing tu gugur dan untuk bagi kilat...selain memelihara kulit kucing jugak. Saya rasa kalau bulu tu tumbuh panjang bukan le sebab supplement, I...
Forum: Health, Disease & Diet 11-09-2011, 12:45 PM
Replies: 13
Views: 3,263
Posted By kuntum
Re: Salmon Oil for Cat

Betol tu...kita pun nak kucing kita cantik kan? Tapi kalau dah sampai 'mudharat' kat dia as in dia sendiri tak selesa & kepanasan pun kesian jugak...on top of that, kita pun susah juga nak jaga hari...
Forum: Cats & Kittens 11-09-2011, 12:38 PM
Replies: 10
Views: 4,597
Posted By kuntum
Re: Whiskas - betul ke?

Yup betol..bukan kecacingan tapi batu karang ... sbb Whiskas yg dry food banyak mengandungi garam...sangat tak baik untuk kucing esp. kucing jantan. Bukan setakat Whiskas je mostly yang jual kat...
Forum: Health, Disease & Diet 10-28-2011, 12:22 PM
Replies: 134
Views: 54,485
Posted By kuntum
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Agreed! Holistic amat bagus untuk kucing2 kita! Sapa2 yang ada allergy atau asma dan bela kucing, amat di recommend bagi holistic...

Masa ni I masih bagi RC lagi kat my cats, berapa beza ye murah...
Forum: Health, Disease & Diet 10-28-2011, 12:19 PM
Replies: 134
Views: 54,485
Posted By kuntum
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Sanabelle? First time I baca orang bagi komen pasal ni...I dah tahu lama dah tapi setahu I jenama ni ada kat Miri, Sarawak je..{wink}
Forum: Cats & Kittens 10-13-2011, 02:35 PM
Replies: 16
Views: 4,415
Posted By kuntum
Re: Mana satu lg okay, 1st choice or Iams?

Kalau tak silap 1st choice seems better than RC..better sikit la...or mungkin jugak equally good. 1st Choice first ingedient dia Chicken whereas RC chicken meal. Kalau tak silap la....check balik kat...
Forum: Health, Disease & Diet 09-29-2011, 11:54 AM
Replies: 15
Views: 6,325
Posted By kuntum
Re: kucing yang gemuk itu obesity kah?

...gamat tu kira last resort kalau ubat klinik dah tak leh jln...gamat ada sejenis racun yang boleh menyebabkan kematian kalau diberi pd jangka masa panjang...mcm I bagitahu sebelum ni, gamat yang...
Forum: Health, Disease & Diet 09-28-2011, 04:28 PM
Replies: 15
Views: 6,325
Posted By kuntum
Re: kucing yang gemuk itu obesity kah?

Yesss, Panadol adalah bahaya untuk kucing...betol, boleh membawa maut! Jgn sekali2 bagi kat kucing...!
Forum: Health, Disease & Diet 09-28-2011, 01:53 PM
Replies: 15
Views: 6,325
Posted By kuntum
Re: kucing yang gemuk itu obesity kah?

Itu la pasal...one IMPORTANT thing to remember...tak semua supplement untuk manusia adalah baik dgn anak bulu kita. Gamat boleh bagi tapi hati2..jgn bagi banyak sangat...Gamat terbaik dan lebih...
Forum: Health, Disease & Diet 09-28-2011, 12:41 PM
Replies: 15
Views: 6,325
Posted By kuntum
Re: kucing yang gemuk itu obesity kah?

Banyak nye u bagi supplement. Kalalu dia dah boleh makan Balckwood tanpa paksa dah cukup bagus....pasal dia kurus tu, macam2 sebab....SEBAIKNYA pegi vet ASAP! Itu je jln penyelesaian...punca sakit...
Forum: Cat TV and Photos 02-02-2011, 11:27 AM
Replies: 16
Views: 2,352
Posted By kuntum
Re: BudakČ Nakal kat Umah

Alahai...comeeeeiiiinyeee...!{high}

Bulat pulat tu...suka kucing itam...teringat kat my first cat dulu..itammm jugak...{shy}
Forum: Cats & Kittens 01-31-2011, 04:16 PM
Replies: 5
Views: 1,255
Posted By kuntum
Re: Should I cage my 14 cats?

First of all, bravo to u! U have saved alot of uncared litters by neutering and spaying the adult cats! Wish alot of people will do the same too...

I suggest , u cage them at night only. Free them...
Forum: Pet Food 01-30-2011, 08:15 PM
Replies: 62
Views: 33,139
Posted By kuntum
Re: Makanan terbaik.

Ingredient wise, kedua2 brand lebih kurang sama je...pasal harga pulak, Blackwood lebih murah...so, ikut adik la.Kalau akak, akak akan beli Blackwood.
Forum: Pet Food 01-27-2011, 04:14 PM
Replies: 62
Views: 33,139
Posted By kuntum
Re: Makanan terbaik.

Lyn,
Akak rasa ingredient cat's eye lebih elok daripada Star Pro tu la...

Sebab first ingredient dalam Cat's Eye tu Chicken, Meal, Fish Meal .... tapi first ingredient dalam Star Pro pun dah...
Forum: Cat TV and Photos 01-25-2011, 03:36 PM
Replies: 16
Views: 3,657
Posted By kuntum
Re: My grown up kids...

Abang Halim, Adam dah neuter ke belom? Kalau belum rasanya dia nak mengawan kot ..ni tengah musim menagwan...sebab saya nampak banyak betul kucing cantik2 berkeliaran nak cari pasangan. time ni..
...
Forum: Cat TV and Photos 01-25-2011, 12:00 PM
Replies: 16
Views: 3,657
Posted By kuntum
Re: My grown up kids...

Comelnyeee!! eeee...geram! Bulu Yogi pun berkilat!

Abg Halim, Adam belum jumpa lagi ke?
Forum: Cats & Kittens 01-25-2011, 11:47 AM
Replies: 8
Views: 1,626
Posted By kuntum
Re: Please help... My genius girl nak kawin

Ish...buruknye perangai housemate u tu..{angry}. Sian Kiki, tak pe orang macam tu nanti ada la balasannye..sebab kucing mendoakan kebaikan sapa2 yang buat baik pada dia dan akan mendoakan kejahatan...
Showing results 1 to 25 of 500

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 11:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.