Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 41
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: ayuazami
Forum: Dogs & Puppies 10-11-2015, 07:59 AM
Replies: 21
Views: 15,388
Posted By ayuazami
Re: Anyone know where to buy dog food for cheaper price from distributor or breeders?

Hello there,

Did anyone know, where can I find premium dog food that cheap around Shah Alam? At least 10kg below and the price below MYR200.

I'm a Muslim, but, still, I love all animals. I feel...
Forum: Cats & Kittens 10-11-2015, 03:28 AM
Replies: 2
Views: 2,741
Posted By ayuazami
Re: HELP!! makanan/supplement yg baik untuk Lactating Cat

Hi Stripy,

I'm not so sure with the wet food, tapi kalau kibbles, Eureka Holistic Cat Food pon okay. sebab Eureka ada tulis untuk lactating cats. kalau tak pon, beli je apa-apa brand asalkan...
Forum: Cats & Kittens 10-11-2015, 02:24 AM
Replies: 1
Views: 1,879
Posted By ayuazami
Re: I have question on raising a kitten

Hi there,

Actually, to me, it's fate when suddenly a kitten come to you. They seem like feel that you honestly want them. When they're there for you, please don't ever give up. They believe and...
Forum: Health, Disease & Diet 03-02-2013, 08:08 PM
Replies: 4
Views: 4,410
Posted By ayuazami
Thumbs up Re: kenapa kucing Diarrhea

kadang kadang kitten boleh berak cair disebabkan oleh permakanan yang tak elok. air jarang ditukar ke, makanan yang dibiarkan lama ke, boleh jugak terjadi sebab tidak sihat dll.. lebih elok kalau...
Forum: Cats & Kittens 02-13-2013, 12:59 PM
Replies: 11
Views: 5,592
Posted By ayuazami
Re: Please Help me on This Dry Cat food Price List

hi Tia, I'm stay in Selangor too. but which Selangor that you lived?
This attachment is all kind of premium and super premium cat food that sell in this pet shop. I'm a regular customer to this pet...
Forum: Cats & Kittens 01-31-2013, 01:56 AM
Replies: 4
Views: 3,431
Posted By ayuazami
Re: New Kitten Owner, Need Some Help

Hi, bagi saya kalau untuk schedule mandikan adult/kitten, if indoor sebulan 2x, outdoor (freedom/caged) sebulan 4x. kalau dia umur dalam 2 bulan, mostly kitten memang akan ada fleas, cara nak...
Forum: Cats & Kittens 01-30-2013, 09:07 AM
Replies: 9
Views: 2,765
Posted By ayuazami
Re: e.b kurang berminat untuk makan and mcm ada fungus/kurap kat bwh telinga..

kalau boleh jangan terlalu kerap bagi mandi kat kucing awak tu. macam selang 2 hari sekali. sebab kucing awak indoor, mostly indoor cat akan mandi sebulan 2 kali je sebab dia duduk dalam rumah je...
Forum: General Discussion 01-27-2013, 12:39 AM
Replies: 3
Views: 6,229
Posted By ayuazami
Smile Re: Kat mana nak serahkan kucing?

Cuba ask SPCA, Setapak or PAWS, Subang Jaya. itu tempat animal shelter. according to the price or on details, i'm not sure, you can ask them by yourself. hoping this would help {wink}
Forum: Dogs & Puppies 01-26-2013, 09:13 PM
Replies: 2
Views: 3,798
Posted By ayuazami
Re: Looking for home care/boarding services

I have 1 place, area Taman Equine, Seri Kembangan at Mesra Pet Shop (Branch Taman Equine). if I'm not mistaken, RM10-15/per night. you can try ask thru the vet yourself....
Forum: Cats & Kittens 01-25-2013, 06:50 PM
Replies: 9
Views: 2,765
Posted By ayuazami
Re: e.b kurang berminat untuk makan and mcm ada fungus/kurap kat bwh telinga..

saya prefer more ayam rebus than wet food, sebab wet food di kira makanan proses yang tidak di masak dengan betul (means, 50% out of 100% cooked). better buat home-cooked meal terus untuk e.b. tu,...
Forum: Cats & Kittens 01-24-2013, 11:16 PM
Replies: 9
Views: 2,765
Posted By ayuazami
Re: e.b kurang berminat untuk makan and mcm ada fungus/kurap kat bwh telinga..

Fussie Cat Wet food memang elok tapi tak recommended untuk makanan setiap hari. better selang sell kan kibbles (makanan kering) dengan wet food sebab takut kucing akan berak cirit or kecacingan dalam...
Forum: Cats & Kittens 01-24-2013, 11:10 PM
Replies: 9
Views: 2,765
Posted By ayuazami
Re: e.b kurang berminat untuk makan and mcm ada fungus/kurap kat bwh telinga..

Hi Alia :) for me, kadang-kadang, ada sesetengah kucing, dia agak memilih jenis makanan kucing. lagipon tengok pada gambar e.b. tu nampak kurus. boleh saya tau last dia di deworm kan bila? kalau rasa...
Forum: Cats & Kittens 01-18-2013, 05:22 PM
Replies: 3
Views: 2,223
Posted By ayuazami
Re: trying to buff my cat up..hehe

May I know, how old your cat is? for me, it's very important for you to deworm your cat for every 6 months (indoor cat), or every 3 months (outdoor cat).
Forum: Training & Behavioral Issues 01-13-2013, 03:20 PM
Replies: 5
Views: 3,623
Posted By ayuazami
Re: kucing jantan berumur 4 bulan asyik terkam kucing betina 2 bln

tulah cara dieorang nak mula rapat tapi awak kena tengok behavior dieorang dalam sharing sesuatu benda. like makanan, tempat toilet, tempat scratch, tempat tidur dieorang dll. kadang2 dieorang tak...
Forum: Training & Behavioral Issues 01-13-2013, 12:40 AM
Replies: 5
Views: 3,623
Posted By ayuazami
Re: kucing jantan berumur 4 bulan asyik terkam kucing betina 2 bln

hi, for my opinion, saya rasa benda tu actually perkara normal je. mungkin kerana awak tak biasa, jadi anggap benda ni serious. actually, itu behavior dieorang untuk rapat. tapi sila beware bila si...
Forum: Cats & Kittens 01-09-2013, 08:42 PM
Replies: 0
Views: 917
Posted By ayuazami
Replacer cat milk to cats/kittens

Assalamualaikum & Hi peeps.
for those who's expert or ever give replacer cat milk to cats/kittens.

Kesemua anak kucing saya dah hampir 4 Months. Tapi, masalahnya die orang still menyusu dengan...
Forum: Cats & Kittens 01-07-2013, 08:05 PM
Replies: 0
Views: 1,079
Posted By ayuazami
Surveying for Cat Boarding/Hotel

I'm surveying for cat boarding near Balakong, Seri Kembangan, Bandar Baru Bangi or Kajang. please give me your opinion about which one better, because I never leave all cat to cat boarding. help me...
Forum: Cats & Kittens 01-01-2013, 07:54 PM
Replies: 1
Views: 17,832
Posted By ayuazami
Survey harga di Klinik haiwan Government & Swasta

Hi, saya nak bertanya kepada sesiapa yang tahu harga untuk mandulkan kucing jantan & betina di sekitar Balakong, Seri Kembangan, Serdang, Kajang.

kalau boleh, sesiapa pon bagitahu saya harga di...
Forum: Cats & Kittens 11-15-2012, 03:06 PM
Replies: 12
Views: 14,514
Posted By ayuazami
Re: My adopted kitten tak nak makan kibbles! Help!

sebab tu ada beza kibble for kitten & adult. kibble for kitten lebih lembut daripada kibble for adult.

see, lama-lama kalau ajar dieorang slow-slow makan kibble, dieorang akan makan, cuba perlu...
Forum: Cats & Kittens 11-15-2012, 01:40 AM
Replies: 1
Views: 1,438
Posted By ayuazami
looking for vet clinic without dogs.

Saya mencari vet clinic yang ada jagaan semua haiwan kecuali anjing & kalau boleh, org yg mnjaga kedai & doktor vet adalah org muslim juga. Saya kalau boleh taknak lahh vet clinic yg bercampur, tkot...
Forum: Cats & Kittens 11-14-2012, 08:44 PM
Replies: 12
Views: 14,514
Posted By ayuazami
Re: My adopted kitten tak nak makan kibbles! Help!

ohh.. okayy lahh jugak. beli pack ke or yang dalam tin 400g tu?

akak biasa bagi 3x sehari, tapi, makanan memang akak letak sederhana. anak kucing memang kuat makan, sebab tu, lepas dieorang habis...
Forum: Cats & Kittens 11-13-2012, 09:18 PM
Replies: 12
Views: 14,514
Posted By ayuazami
Re: My adopted kitten tak nak makan kibbles! Help!

ohh. selalunya kalau untuk newborn & below than 4 months, usually kitten akan makan RC BabyCat punya. So far, all 6 my kitten, semua makan BW kitten, dieorang pon baru 6 weeks jugak. kitten cepat...
Forum: Cats & Kittens 11-13-2012, 09:14 PM
Replies: 6
Views: 3,333
Posted By ayuazami
Re: Kitten food yg affordable & nutritious?

Like Rayquaza17 said, cuba try Blackwood. or Total Equilibrio ke..
Forum: Cats & Kittens 11-13-2012, 01:19 AM
Replies: 1
Views: 1,195
Posted By ayuazami
Thumbs down Pack Blackwood Sekarang agak mengelirukan

Dulu yang BW Adult color forest green, BW Kitten color baby blue.

sekarang punya pack, dua dua biru. tapi pack yang kitten punya kat nombor, ada color kuning. adult warna biru jugak kat nombor...
Forum: Cats & Kittens 11-13-2012, 01:14 AM
Replies: 12
Views: 14,514
Posted By ayuazami
Re: My adopted kitten tak nak makan kibbles! Help!

okay zatie, macam anak kucing akak yang Hani ni, dia ni macam ade prob sikit, akak anggap dia macam kena sindrom down lahh (kecian kann?) sebab cara dia makan/bergerak semua jadi slow je.. makan dia...
Showing results 1 to 25 of 41

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 10:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.