Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 33
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: MiaMelissa
Forum: Cat TV and Photos 09-06-2010, 04:25 PM
Replies: 233
Views: 32,204
Posted By MiaMelissa
Re: Pictures of My Cats

i breed as i was a CFA registered breeder once. tapi i dah stop. bukan sebab money, tapi sebab i berpendapat terlalu banyak BYBs yang dah memusnahkan reputasi sesetengah ethical breeders. dan, i...
Forum: Cat TV and Photos 09-06-2010, 03:52 PM
Replies: 233
Views: 32,204
Posted By MiaMelissa
Re: Pictures of My Cats

tak pe la,u...i pon bukan kenal nurul sangat..so, tak elok untuk i cakap2 pasal u.i dengar dari kawan i yang dah 14 tahun i kawan.dulu dia penah nak beli dengan u solid blue kitten dlh u.masa tu, ade...
Forum: Cat TV and Photos 09-06-2010, 03:16 PM
Replies: 233
Views: 32,204
Posted By MiaMelissa
Re: Pictures of My Cats

ah i see..ok.
if nurul berpendapat macam tu, i sarankan nurul neuter/spay saja all EXOs nurul, since nurul sendiri x cukup time, money and effort. So, buat apa nak susahkan diri nurul dan anak-anak...
Forum: Cat TV and Photos 09-06-2010, 02:38 PM
Replies: 233
Views: 32,204
Posted By MiaMelissa
Re: Pictures of My Cats

emm...i x brapa pasti pasal nie.

cuma nak bagi guide.
if anak-anak exo tu ada cert macam nurul cakap, suppose nurul jual with cert la kan? tapi jual tanpa cert pun tak apa. cuma ikat la...
Forum: Cat TV and Photos 09-06-2010, 09:04 AM
Replies: 233
Views: 32,204
Posted By MiaMelissa
Re: Pictures of My Cats

bulan puasa yg mulia ni, x baik mengata orang..tapi, hakikat tetap hakikat..

ramai berdiam diri sebab dia kan tolong orang order BW secara murah.if gaduh dengan dia, no more BW. tak gitu?{wink}
...
Forum: Coffee Room 08-10-2010, 09:26 AM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Korang yang join show hari tu, i hope korang boleh nampak sendiri betapa banyak kelemahan pada show tersebut. even pada perjalanan show, pada judges, peserta-peserta dan kucing-kucing yang ada.
...
Forum: Coffee Room 08-09-2010, 01:04 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

dan i tak tahu pulak saiz tmpat show smalam LEBIH BESAR dari tempat sunway {shy}
Forum: Coffee Room 08-09-2010, 12:55 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

tapi, mcamana boleh still join the show? ini mesti x ada Vet check system. kalo x, sure dah kena tahan dan x boleh join show. org lain jaga gila-gila kucing masing-masing. bayangkan kalo jangkitan...
Forum: Coffee Room 08-09-2010, 12:40 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Melocy,

u've said it clearly...forgot one more thing to pop out. it is about Vet Check Progress. i didn't see any Vet Check happened yesterday..if all the cats are in good conditions, it's OK lah....
Forum: Coffee Room 08-09-2010, 12:11 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

saya memang ada call Ismail. tapi, dia cakap no refund. if dia cakap takde orang minta refund, dia tipu..geram sgt.

i pegi pagi-pagi lg semalam.sebab nak jumpa dia.tapi, asyik mengelak jer. dah...
Forum: Coffee Room 08-03-2010, 03:56 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

bye-bye everyone here. i'm done. wassalam (to all muslim)
Forum: Coffee Room 08-03-2010, 03:52 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Forum: Coffee Room 08-03-2010, 03:50 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

It's OK, dear.jangan ada sampai orang menyesal kelak.i mean it.
Forum: Coffee Room 08-03-2010, 03:34 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

why u guys kurang ajar sgt? i think i dah mengalah. i minta maaf. tapi few of u ni mcm x puas hati dgn statement i yg i rasa dh xde timbulkan isu marah or benci.

if u rasa x puas hati dgn i, it's...
Forum: Coffee Room 08-03-2010, 03:14 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Dear Kyoko_kiddo,

someday u'll have a pedigree cat. maybe sekarang u kurang paham kenapa i beriya2 nak masuk show TICA. bila u ada pedigree cat nanti, dan berniat nak masuk show, u akan rasa risau...
Forum: Coffee Room 08-03-2010, 03:05 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Darling, i masukkan 3 ekor pedigree..my fee is less rm10 to rm1,000.00..saya bimbang bersebab. sori if u rasa i a bit kurang sopan.sori k.
Forum: Coffee Room 08-03-2010, 02:58 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Dear Darling DillingerEscapePlan,

i got a contract dgn my breeder to make sure my persian will get GC title in CFA..personally profle TICA n CFA adalah lebih kurang sama. berbeza dgn FIFE.so,...
Forum: Coffee Room 08-03-2010, 02:40 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

i pun rasa nk tarik diri. ada few reasons i nak tarik diri.

(1) i takut menang apa2 kategori dalam show tu nanti dan terpaksa berjabat tangan dgn Ismail semasa pengambilan hadiah..i x suka dia. so...
Forum: Coffee Room 08-02-2010, 02:03 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Maybe it's a bit late..kalau lah i dgr dari awal nasihat my friend selaku ex-AJK MCFA..tp i berkeras nak join juga. sebab i nak tahu komen judges TICA ttg profile mco saya.
for now, just make sure...
Forum: Coffee Room 08-02-2010, 12:59 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

i masukkan 3 ekor tau! all pedigree cats! u pon tau brapa yuran utk pedigree cats kan! u ambik kalkulator..u kire. kalo kucing non pedigree, i bleh trima lg...Ismail xpe la. dia x bayar yuran...
Forum: Coffee Room 08-02-2010, 12:48 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

org xnak dgr bebelan u lah..org nak tau few perkara jer..masa, tempat,dan info lain yg berkaitan show. itu saja. be profesional sudahh...
Forum: Coffee Room 08-02-2010, 12:07 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

hahah...langsung xda promotion ke utk mcfa show kali ni?

show mcfa yg lepas, dihebahkan kt mana2 saja terutama dalam facebook..even 2-3 minggu lg show nk start, tp hebahan tu menaikkan semangat....
Forum: Coffee Room 08-01-2010, 07:29 PM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

my friend dah bayar utk 2 ekor maine coons dan sekor persian utk show MCFA 8hb nie...if u join HHP category,maybe u x terasa sgt if kena tipu...tp 3 ekor penyertaan tu dah cecah rm900! itu lots of...
Forum: Coffee Room 07-31-2010, 07:57 AM
Replies: 265
Views: 39,831
Posted By MiaMelissa
Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Hi all...

i want to say here that please do not compare the management of last MCFA show with this upcoming MCFA show..we are all know that the committee of MCFA have quit from the club.so i dont...
Forum: Cats & Kittens 07-13-2010, 10:02 AM
Replies: 34
Views: 15,725
Posted By MiaMelissa
Re: Kelab Kucing Malaysia

YOU ARE WELCOME {kiss}
xpe nurul..once nurul join show nanti, insyaAllah Nurulakan blajar lots about judging system and why adanya pedigree category and HHP category{wink}..goodluck erk in the...
Showing results 1 to 25 of 33

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 10:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.