Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 500
Search took 0.02 seconds.
Search: Posts Made By: Bareen
Forum: Pet Products 04-06-2010, 03:54 PM
Replies: 27
Views: 7,547
Posted By Bareen
Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

Assalamualaikum korang semua.....
Lama aku tak postinggggggggg.....
Wahhh bila ada produk baru, berasak-asak nak cuba. Untung ko orang. Aku kat sini mana ada guna benda-benda cam tu.....
Kucing...
Forum: Health, Disease & Diet 01-03-2010, 12:01 PM
Replies: 9
Views: 7,660
Posted By Bareen
Re: Ultra flat faced persians Life is Torture..

Aku pun sokong 100%. Flat face terjadi disebabkan mutation dan human menjadikan mutation ini sebagai standard untuk mendapat rupa yang unik pada kucing. Samalah cam menurunkan kecacatan pada...
Forum: Health, Disease & Diet 12-28-2009, 11:47 PM
Replies: 7
Views: 1,599
Posted By Bareen
Re: feeding the cat

Kalau BARF nih di process secara komersial dah jadi wet food.
Kucing-kucing aku makan BARF yang aku buat sendiri. Aku masih bagi Blackwood sebagai snack antara meals mereka. Hasil buangan dan bau...
Forum: Cat TV and Photos 12-28-2009, 10:50 PM
Replies: 230
Views: 26,594
Posted By Bareen
Re: Anak bulus's tido style - post your pics here

http://a4.vox.com/6a011017fa4a48860e0123ddcf9edc860b-500pi (http://fabulouscats.vox.com/library/photo/6a011017fa4a48860e0123ddcf9edc860b.html)

Suka tido berkumpul depan pintu bilik air.
...
Forum: Cat TV and Photos 12-21-2009, 01:37 PM
Replies: 230
Views: 26,594
Posted By Bareen
Re: Anak bulus's tido style - post your pics here

Sepasangan anak bulu aku sedang beradu....
http://a3.vox.com/6a00f48ce131dd00020123ddf44eab860d-500pi (http://bareen31.vox.com/library/photo/6a00f48ce131dd00020123ddf44eab860d.html)
Yang sebelah...
Forum: Cat TV and Photos 12-15-2009, 01:45 PM
Replies: 230
Views: 26,594
Posted By Bareen
Re: Anak bulus's tido style - post your pics here

bukan setakat tersenyum dan tersengeh masa tido, mulut dia terkumat-kumit, cam tengah bercakap....

Nanti letak gambar lagi. Dia nih tido siang hari, aku balik keja, dia dah bangun.
Forum: Cat TV and Photos 12-15-2009, 11:05 AM
Replies: 230
Views: 26,594
Posted By Bareen
Re: Anak bulus's tido style - post your pics here

Macam-macam stail dia tido, tapi bila nak ambik gambar, buka saja pintu cage, terus dia bangun...
Forum: Cat TV and Photos 12-14-2009, 06:03 PM
Replies: 230
Views: 26,594
Posted By Bareen
Re: Anak bulus's tido style - post your pics here

Ini tido stail anak bulu aku yang lain dari anak bulu's yang lain dekat sini.

http://a0.vox.com/6a00f48ce131dd00020123ddde1878860c-500pi...
Forum: Health, Disease & Diet 12-09-2009, 09:24 PM
Replies: 35
Views: 5,552
Posted By Bareen
Re: Update anak-anak Chart Chai

Muka kucing siam memang sama jer masa kecik. Bila dah besar baru nampak beza pada pattern badan.
Forum: Health, Disease & Diet 12-09-2009, 09:21 PM
Replies: 35
Views: 5,552
Posted By Bareen
Re: Anak Chart Chai mati terlekat dalam rahim

Cuma leh bezakan yang male dgn ekornya yang bengkok di hujung dan muka dia lain dari yang female 2 tu. Yang female memang sama jer muka dia, lum nampak bezanya lagik.
Yang male tu, sulung. Suka tido...
Forum: Cat TV and Photos 12-09-2009, 05:32 PM
Replies: 230
Views: 26,594
Posted By Bareen
Re: Anak bulus's tido style - post your pics here

http://a4.vox.com/6a00f48ce131dd000201240b82ac24860e-500pi (http://bareen31.vox.com/library/photo/6a00f48ce131dd000201240b82ac24860e.html)
Kucing aku ini mana aku duduk baring dalam rumah dia ikut....
Forum: Health, Disease & Diet 12-09-2009, 03:15 PM
Replies: 35
Views: 5,552
Posted By Bareen
Update anak-anak Chart Chai

Dah 2 bulan umo anak-anak Chart Chai. Aku nak ucapkan terima kasih byk-byk pada yang wish dan doakan keselamatan Chart Chai setelah dibedah. Alhamdullillah semua mereka selamat. Anak-anak bertiga itu...
Forum: Pet Products 12-08-2009, 03:40 PM
Replies: 28
Views: 13,942
Posted By Bareen
Re: Pet Automatic Feeder

Ada sapa-sapa yang guna auto feeder ini tak? Boleh bagi feedback?

http://i225.photobucket.com/albums/dd50/brokngel/3-35.jpg?t=1249719413
Forum: Cats & Kittens 12-08-2009, 11:25 AM
Replies: 33
Views: 4,529
Posted By Bareen
Re: Tolong! GuGu dah beranak but both anakČ and ibu lemah~

Bawa pegi vet untuk scan check samada masih ada anak yang tersangkut dan mati dalam rahim.
Forum: Cats & Kittens 12-08-2009, 11:16 AM
Replies: 69
Views: 10,057
Posted By Bareen
Re: keeping cats in apartment

Happy memang happy tapi pening gak bila fikir budget BW 7.5kg tiap, sehari makan 1kg!
Forum: Cats & Kittens 12-07-2009, 12:29 AM
Replies: 69
Views: 10,057
Posted By Bareen
Re: keeping cats in apartment

Manage tak manage, boleh tak boleh nak handle buat sajalah. Nasib baikler takde kos littersand nak dibudget, cuma makanan jer. Kos vet pun untuk emergency jer. Tu lah celik mata jer dah start clear...
Forum: Cats & Kittens 12-07-2009, 12:16 AM
Replies: 69
Views: 10,057
Posted By Bareen
Re: keeping cats in apartment

Guna cage yang beli dari petshop jer, 4 tier. 4 litterbox masuk sini. Then katil double decker yang tak pakai convert jadi cage. 2 litterbox untuk 2 ruang asingan.
Forum: Cats & Kittens 12-06-2009, 09:19 PM
Replies: 69
Views: 10,057
Posted By Bareen
Re: keeping cats in apartment

Ada bela musang jugak? Best nih, ada geng musang {shy}{shy}{shy} Musang aku musang apartment, bergaul bebas ngan kucing bila dilepaskan bermain. Faham-faham sajalah musang nih, bukaknya leh litter...
Forum: Cats & Kittens 12-06-2009, 06:22 PM
Replies: 69
Views: 10,057
Posted By Bareen
Re: keeping cats in apartment

Kat apartment aku ada 8 litterbox, 6 dalam cage dan 2 kat luar. Masalah bau tak ketara sangat sebab aku guna ventilation fan. Litterbox aku clear 2 kali sehari, pagi dan malam. Aku guna shreded paper...
Forum: Pet Memorial 12-03-2009, 12:42 AM
Replies: 33
Views: 4,525
Posted By Bareen
Re: Micko..mama relakan pemergianmu.

Takziah Lin.
Lama kita tak YM cam dulu-dulu masa mula nak adopt kucing. Anyway, jangan sedih, nanti yang lain detect kesedihan Lin dan buat mereka stress pulak.
Forum: Cat TV and Photos 11-03-2009, 04:42 PM
Replies: 17
Views: 2,271
Posted By Bareen
Re: New born kittens......

Wahhh....tahniah Daniel.
Hijra beranak 4 ekor kul 1145 pagi semalam. Sebelum beranak berkelahi dengan anak2 lelaki dia yang umo 1 tahun. Lepas beranak pun masih marah lagik.
Macam-macam perangai...
Forum: Health, Disease & Diet 11-02-2009, 07:29 PM
Replies: 35
Views: 5,552
Posted By Bareen
Re: Anak Chart Chai mati terlekat dalam rahim

Kalau susu dah nampak pekat maknanya susu tu dah mendadih nak jadi yougurt. Nih kira dah basi tahap gaban. Orang yang biasa minum susu akan dapat beza rasa susu yang baru dibuka dengan susu yang dah...
Forum: Health, Disease & Diet 11-02-2009, 01:35 PM
Replies: 35
Views: 5,552
Posted By Bareen
Re: Anak Chart Chai mati terlekat dalam rahim

Tak payah dilute tapi kalau dah buka dan simpan dalam peti sejuk, biasa-biasakan diri minum sikit sebelum dibagi pada kucing untuk check perubahan rasa pada susu tu. Panaskan susu dengan merendam...
Forum: Health, Disease & Diet 11-01-2009, 10:12 AM
Replies: 35
Views: 5,552
Posted By Bareen
Re: Anak Chart Chai mati terlekat dalam rahim

Dutch Lady FRESH/SEGAR. Kalau beli botol atau kotak besar simpan dalam peti sejuk, kekadang kalau dah terlalu lama dia leh jadi masam Jadi sebelum bagi pada kucing minum sikit sendiri dulu. Susu...
Forum: Health, Disease & Diet 10-31-2009, 10:08 AM
Replies: 35
Views: 5,552
Posted By Bareen
Re: Anak Chart Chai mati terlekat dalam rahim

Lyn, setakat nih takda lak kena diahea. Bersih jer behind dia. Dulu kucing baru bukak mata tak beribu aku kutip tepi jalan pun minum Dutch Lady. Takda kena diahea, malah cepat pandai makan dry food...
Showing results 1 to 25 of 500

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 09:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.