Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 75
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: picco
Forum: Health, Disease & Diet 10-09-2012, 12:52 PM
Replies: 3
Views: 1,322
Posted By picco
Re: gd cirit

sori ye...

maksud sy, baru2 ni sy ade dapat sekor anak kucen mix parsi umo dlm lingkungan 2-3 bulan....die poo cair n busuk{ohmygod},x bape nk makan sgt..semlm sy buat ayam rebus pn die mkn sikit...
Forum: Health, Disease & Diet 10-08-2012, 11:50 AM
Replies: 3
Views: 1,322
Posted By picco
gd cirit

Salam sume.......

sbtu kelmarin sy dpt sekor anak kucing parsi mix ngan DLH.kaler kelabu cair.mmg cantek umur dlm lingkungan 2 or 3 bulan..bulu cantek tapi bila mandikn nampk sume tulang kering...
Forum: Cat TV and Photos 05-14-2012, 12:27 PM
Replies: 8
Views: 4,201
Posted By picco
Forum: Pet Products & Services 12-21-2011, 12:38 PM
Replies: 3
Views: 2,511
Posted By picco
Re: BIG cage for sale..

postkn la pic.
Forum: General Discussion 11-21-2011, 01:40 PM
Replies: 66
Views: 19,139
Posted By picco
Re: Spay & Neuter Programe

kak nurul,
sy ada 2 ekor female stray yg nk di neuter kn,dan 3 ekor male (sendiri punya) nk di spay kn,cmne nk booking? masih ada kosong lg x? di harap sgt agar k.nurul dpt mmbantu,untk pengetahuan...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 10-31-2011, 09:56 AM
Replies: 10
Views: 3,042
Posted By picco
Re: Female GP

skrg nie piggy da ada baby,chibby pn ada baby gak,skrg family da besor....sy pnya sheltie mr.toby tu jantan,masa sy beli harge dia rm150..bini die si piggy tu bulu biase je(rm35.00) tpi bila dpt anak...
Forum: Health, Disease & Diet 09-28-2011, 11:26 AM
Replies: 17
Views: 5,809
Posted By picco
Re: kesian tengok kucing jiran

dellasandy, sy pn membela kucing kampong gak,senang di jage tahan lasak x mcm kucing mahal tu...cume klu sakit kena gak kuar duit tpi x la mahal,sy pnya kucing pn kadang bg makan nasik+ ikan rebus...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 09-26-2011, 02:03 PM
Replies: 10
Views: 3,042
Posted By picco
Re: Female GP

hehehe....gp sy sume x suke di pegang sgt,lgpun dia suke poo n pee,{grin} diorg suke bebas dlm cage. kt selangor mmg senang nk dpt,klu u nk pn sy bleh tolong crikan....klu bulu biase je pn x la mahal...
Forum: Health, Disease & Diet 09-23-2011, 12:58 PM
Replies: 17
Views: 5,809
Posted By picco
Re: kesian tengok kucing jiran

hi,untuk jiran yg cmtu,rasenye dia cume membela bg makan je kot,yg selebihnye pandai2 la kucing nk hidup...picco ada gak jiran yg cmtu,dia cume mmbela bg makan je,untuk ubatan atau selebihnye xde...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 09-23-2011, 12:26 PM
Replies: 10
Views: 3,042
Posted By picco
Re: Female GP

sy duk klang (selangor) je....buat mase ni ada 1 family mak/ayah n anak2 2 ekor (dua2 female)..tpi rasenye bilangan tu akn brtmbah..sbb perot piggy da buncit{shy}

nk kate pro tu xde la sgt,cume sy...
Forum: Training & Behavioral Issues 09-21-2011, 02:05 PM
Replies: 73
Views: 10,110
Posted By picco
Re: male cat on heat??

bru2 ni masa temankn mooncake(male) gi poo2 kt luar,dia pnya le teran bagai nk giler tpi poo2 nye x kuar pn{sweat},ni da seminggu still same gak,semlm beli ubat kt clinic pn x mujarab.....cian nengok...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 09-21-2011, 01:48 PM
Replies: 10
Views: 3,042
Posted By picco
Re: Female GP

ciannye...klu dekat bleh picco bg erk!
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 09-20-2011, 04:27 PM
Replies: 10
Views: 3,042
Posted By picco
Re: Female GP

introduce my toby family...hehehehe
Forum: Health, Disease & Diet 09-20-2011, 04:22 PM
Replies: 17
Views: 5,809
Posted By picco
Re: kesian tengok kucing jiran

hi....dlu boocik pn ada kurap satu badan,mak suruh taruk lebihan minyk goreng ikan je,mula cm x confiden je,tpi bila taruk tuggu 2/3 hari,memang mujarap..x yah beli ubat mahal2,free je...cube la ye...
Forum: SPCA 09-17-2011, 11:21 AM
Replies: 28
Views: 8,346
Posted By picco
Re: Kittens: Hand over to SPCA or rehome them myself?

salam to all,
nk tanye la,sy ada stray cat yg nk di neuter kn,tpi 5 ekor(bnyk tu n mahal tu) selain spca kt setapak yg murah tu,kt klang ada sape2 tau x? almaklum la nk bayor yg mahal2 x mmpu beb!...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 08-26-2011, 01:58 PM
Replies: 137
Views: 48,549
Posted By picco
Re: My guinea pigs!

salam sume,perkenalkn mr.toby family......anak dia dua2 male....risau gak,takut dia hump plak mummy dia...cmne erk? diorg ni paling suke makan rumput kambing,buah,hay diorg x bape suke sgt.makanan x...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 08-24-2011, 11:42 AM
Replies: 10
Views: 3,814
Posted By picco
Re: My Cavy/Guinea Pig: Smoochum

salam....cmne erk nk kurangkn makanan diorg ni???asyik bunyi selagi mulut x mengunyah....
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 08-23-2011, 11:00 AM
Replies: 10
Views: 3,814
Posted By picco
Re: My Cavy/Guinea Pig: Smoochum

family toby mmg kuat makan,sy bg makan rumput kambing je,mmg suke giler la diorg tu,senang plak tu nk cari...cume sekali sekala je bg buah..cume diorg ni x suke kena pegang.nk mandikn pn susah,suke...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 08-23-2011, 10:51 AM
Replies: 10
Views: 3,814
Posted By picco
Re: My Cavy/Guinea Pig: Smoochum

hiii......inilah mr.toby family......mr.toby tu sheltie,wife dia aby...dpt anak mix...cantek x?11124

11125

11126

11127

11128
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 07-22-2011, 01:52 PM
Replies: 137
Views: 48,549
Posted By picco
Re: My guinea pigs!

sy kt klang je..bru 4 ekor je,mummy dady n anak 2 ekor je....agak leceh kalu da ramai ni,bkan ape,kandang yg sy buat tu x la besar sgt,klu da bnyk kn x selesa...lgpun klu sy keluar payah nk bawak...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 07-21-2011, 02:12 PM
Replies: 34
Views: 11,344
Posted By picco
Re: Vaccination for guinea pigs?

maaf ye menyampok sikit.......camne nk letak gmbor gp dlm tread ni?{ohmygod} almaklomlah bru nk belajor,sbb mase x mengizinkn...harp ada org yg sudi mennyajor...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 07-21-2011, 12:19 PM
Replies: 137
Views: 48,549
Posted By picco
Re: My guinea pigs!

nk anak die??? buleh kot....u duk mane?{grin}
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 07-20-2011, 05:02 PM
Replies: 137
Views: 48,549
Posted By picco
Re: My guinea pigs!

maaf ye nk nyampok sikit....awal bulan 5 ari sy ada beli sepasang gp jenis sheltie & aby...sekrg yg betina tu da beranak,2 ekor anaknye mmg cute giler,bulu da la kembang panjang plak tu...yg...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 05-25-2011, 12:43 PM
Replies: 51
Views: 20,513
Posted By picco
Re: guinea pig kesayanganku...

1st May2011...aku mmbeli sepsg GP jenis shelti oren (jantan)name dia toby n jenis abby hitam putih(betino)namenye piggy.bru berusia dlm 3-4 bulan,mengikut kate2 penjual tu la

masok ari ni genaplah...
Forum: Cats & Kittens 05-25-2011, 10:34 AM
Replies: 3
Views: 4,218
Posted By picco
Re: kutu kucing gigit org?

ko mmg pakar pijat & hama la,ko leh tau mane satu hama mane satu pijat,bagus laaaa{good}

untk mnghilang hama,aku rase lebeh baik ko buang je tilam n bantal busuk ko tu,abes cite,selesai masalah...
Showing results 1 to 25 of 75

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 03:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.