Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 49
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: nekoneko
Forum: Cats & Kittens 06-24-2011, 10:45 PM
Replies: 13
Views: 2,753
Posted By nekoneko
Re: Kucing jantan pengganti ibu kucing

hi putriazura86

takde ke picture kitten tu menyondol zee...nak tengok..mcm comel je dengar..hehe {happy} {victory}
Forum: Cats & Kittens 06-16-2011, 07:50 AM
Replies: 5
Views: 1,623
Posted By nekoneko
Re: my cat cam bisu je....ada ke???huhuu

rasanya memang ada...berapa umur dia? awak pernah check kat vet? saya pun sedih tengok kucing macam ni, kesian kalau jadi apa2 kat dia tak boleh nak mengiau...
Forum: Cats & Kittens 06-16-2011, 07:41 AM
Replies: 9
Views: 3,281
Posted By nekoneko
Re: Cat Carrier-Anywhere cheaper?

Asyikin: same la..i also bought mine at RM60 kat The Simm petshop bandar baru bangi, regular customer since zaman sekolah lagi...so uncle tu bagi la discount {wink}

Hanis: tujuan orang beli...
Forum: Health, Disease & Diet 06-12-2011, 03:56 PM
Replies: 12
Views: 5,553
Posted By nekoneko
Re: Macam mana nak groom long hair cat?

kena biasakan dari kecik kalau boleh la kan...

mula2 awak start dari lower speed, jarak kan hair dryer tu jauh2 sikit...and buat sekejap2...kalau dia takut awak jangan paksa sangat...hair dryer...
Forum: Health, Disease & Diet 06-10-2011, 12:46 PM
Replies: 12
Views: 5,553
Posted By nekoneko
Re: Macam mana nak groom long hair cat?

tau xpe...pelik gak...both parent dia cross persian @ DLH, tapi pelik bulu dia x berapa nak kembang...
Forum: Cats & Kittens 06-09-2011, 09:41 AM
Replies: 12
Views: 4,607
Posted By nekoneko
Re: my cat wa cirit birit since yesterday..need help

hi hanis..

brand apa pun yang kita bagi kucing kita makan tak semestinya punca utama kenapa kucing berak berdarah. kucing tak boleh tukar makanan secara mendadak. sebab perut diorang sensitif....
Forum: Vets & Docs Reviews 05-05-2011, 10:45 AM
Replies: 6
Views: 10,944
Posted By nekoneko
Re: ada bahaya ke kucing (adik beradik) mengawan sesama sendiri??

betul tu, gen tak berkembang dan antibody kucing menjadi lemah, so kucing senang sakit, ada juga kucing yang terbantut tumbesarannya..
Forum: Cats & Kittens 05-02-2011, 01:13 AM
Replies: 12
Views: 4,607
Posted By nekoneko
Re: my cat wa cirit birit since yesterday..need help

ikutkan most of senior here, nobody recommend smart heart or any other commercial cat foods like whiskes and friskies sebab the ingredients boleh menyebabkan batu karang..{sick}

yang beli sekarang...
Forum: Cat TV and Photos 05-01-2011, 04:53 PM
Replies: 74
Views: 23,671
Posted By nekoneko
Re: my British Short Hair kitty & my Bengal Cat

hehehe...no prob...yang mana saya tau tu boleh la share...seronok study pasal kucing ni...dulu pun saya tau stray cat (yang my family describe as kucing bangla {shy}) and asal bulu panjang je kata...
Forum: Cats & Kittens 05-01-2011, 04:47 PM
Replies: 12
Views: 4,607
Posted By nekoneko
Re: my cat wa cirit birit since yesterday..need help

i think u should stop feeding ur cat for awhile...bagi perut dia rehat dulu...macam kita juga la kan, bila diarrhea mana boleh makan macam2...{shy} bagi minum air je dulu...lama sikit baru bagi makan...
Forum: Cat TV and Photos 04-30-2011, 12:53 PM
Replies: 74
Views: 23,671
Posted By nekoneko
Re: my British Short Hair kitty & my Bengal Cat

both long hair cats...but persian flat face and maine coon tak...
persian is medium size at maturity while maine coon is very large size...

maine coon:
http://www.youtube.com/watch?v=LqxF2c0VkFE...
Forum: Cats & Kittens 04-27-2011, 02:27 AM
Replies: 8
Views: 1,428
Posted By nekoneko
Re: Anyone online, my cat stuck in dashboard...

hahaha...funny la peypey...notty sgt nie...nasib baik selamat...

dulu kucing neighbour my dad lagi dasyat...tido dalam enjin kereta my car...
1st time tau sebab dia mengiau masa hujan lebat, cari...
Forum: Cats & Kittens 04-22-2011, 03:48 AM
Replies: 17
Views: 2,826
Posted By nekoneko
Re: sekadar berkongsi rasa

vincci: royal canin!! ROYAL CANINN!! I WANT ROYAL CANIN!!

polo: me tooo!!!
Forum: Cats & Kittens 04-18-2011, 01:55 PM
Replies: 64
Views: 8,686
Posted By nekoneko
Re: habis madu sepah dibuang

mimi gorgeous skg...suka sgt tengokk!!!
Forum: Cats & Kittens 04-18-2011, 01:28 PM
Replies: 17
Views: 2,826
Posted By nekoneko
Re: sekadar berkongsi rasa

kesiannya polo....{cry}
Forum: Cats & Kittens 04-18-2011, 07:27 AM
Replies: 17
Views: 2,826
Posted By nekoneko
Re: sekadar berkongsi rasa

aduhaiii...rasa sedih ada..tapi nak gelak pun ada...haha *sorry*

dear vincci: balik la cepat, bukan senang nak dapat royal canin...lepas ni kalau ko demand macam2 mesti dapat punya...hehe
...
Forum: Health, Disease & Diet 04-16-2011, 09:00 AM
Replies: 12
Views: 5,553
Posted By nekoneko
Re: Macam mana nak groom long hair cat?

kena lambung2 ke? hahahaha...funny la...salah lambung sedap je dia cakar muka kang...hihi anyway thanks sis for d info...
Forum: Health, Disease & Diet 04-14-2011, 02:28 AM
Replies: 12
Views: 5,553
Posted By nekoneko
Re: Macam mana nak groom long hair cat?

hmmm...tension je kan...shiro bukan setakat yellowish, brownish dah paws dia...{shy}, suka sangat pijak poo dia...nasib yuki pembersih sikit, tak ada la ketara sangat kuning dia, kalau tanya kat...
Forum: Health, Disease & Diet 04-13-2011, 12:42 PM
Replies: 12
Views: 5,553
Posted By nekoneko
Macam mana nak groom long hair cat?

Hi semua,

saya nak tanya, kenapa ek kucing saya bulu dia tak kembang macam kucing persian lain? ke sebab local persian memang macam tu? atau faktor makanan? atau memang kena sikat selalu? tapi...
Forum: Cats & Kittens 03-28-2011, 03:00 AM
Replies: 45
Views: 13,371
Posted By nekoneko
Re: shampoo kucing

oohh..kat mines ada?? kalau tau dah pg dah td...lama sgt x masuk mines...huhu thanks sis!!!
Forum: Cats & Kittens 03-26-2011, 04:11 PM
Replies: 45
Views: 13,371
Posted By nekoneko
Re: shampoo kucing

nak tanya...mana korang beli shampoo ni ye? penat dah masuk semua pet shop area bandar baru bangi...semua takda...ada tak pet shop tempat lain yang buat delivery services...

dah la masuk 4 pet...
Forum: Health, Disease & Diet 03-25-2011, 08:00 AM
Replies: 3
Views: 2,197
Posted By nekoneko
Re: Tertelan puting botol susu...

saya rasa nanti akan keluar ikut najis dia kot...kucing awak sekarang macamana? ok ke tak?
Forum: Rescuers & Fosterers 02-18-2011, 10:57 AM
Replies: 8
Views: 3,075
Posted By nekoneko
Re: URGENT: Kitten for adoption (DLH) *Bandar Baru Bangi*

Sorry guys, the kitten not available anymore.
Forum: Health, Disease & Diet 02-17-2011, 03:40 AM
Replies: 11
Views: 5,291
Posted By nekoneko
Re: Sardin Dalam tin tu ok x bagi kucing kita makan?

oo yeke?? kesian la furballs x boleh makan choc cake lg...hihi
Forum: Health, Disease & Diet 02-16-2011, 12:51 PM
Replies: 11
Views: 5,291
Posted By nekoneko
Re: Sardin Dalam tin tu ok x bagi kucing kita makan?

awak bagi dia makan isi ayam rebus jela...lagi murah kot...lagi berkhasiat nak compare dengan wet food tu campur gel dengan bahan pengawet...

ni nak tumpang tanya sikit...bagi kitten makan...
Showing results 1 to 25 of 49

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 09:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.