Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 288
Search took 0.02 seconds.
Search: Posts Made By: Nur_illiyana
Forum: Cats & Kittens 10-02-2011, 04:34 PM
Replies: 5
Views: 9,136
Posted By Nur_illiyana
Re: minta bantuan otai2 kucing

Hi mrcatlover,

selalunya vaksin combo sekali dengan ubat deworm.. kalau vet yg selalu sy pergi, around rm45-50..
Pasal umur, awak boleh bawa jumpe Vet dan vet boleh cuba anggarkn umur kucing...
Forum: Vets & Docs Reviews 06-01-2011, 12:43 AM
Replies: 19
Views: 12,599
Posted By Nur_illiyana
Re: Kelana jaya veterinary clinic thrown dead body cat into dustbin!!

Salam,

dah lama tak masuk forum, tiba2 ada cerita panas..
Yana one of regular customer Dr Intan.. all my kids and stray hantar kt KJVC.
Pengalaman Yana tak ada pulak yg tak elok..
so far Dr...
Forum: Cats & Kittens 03-13-2011, 09:41 PM
Replies: 3
Views: 2,816
Posted By Nur_illiyana
Re: Ragdoll breeder

Hi shahana,

awak boleh contact Alicia dekat website dia http://petepicure.com/
Forum: Health, Disease & Diet 02-06-2011, 02:17 PM
Replies: 65
Views: 21,350
Posted By Nur_illiyana
Re: kitzyme - vitamin kucing

HI PusaChomel,

dari pengalaman sy, tak semua kucing suka satu jenis vitamin..
sebagai contoh, anak sulung sy Baby suka sangat dengan Kitzyme.. tp Aden tak suka langsung..
kalau kasi Multi-vit yg...
Forum: Cats & Kittens 02-06-2011, 02:07 PM
Replies: 3
Views: 7,059
Posted By Nur_illiyana
Re: susu kitten

Hi ferdaus,

tahniah kepada awak dan gf sebab baik hati sanggup menjaga kitten yg kematian ibu ni..
sy cuba bantu yg sy mampu ya..

1)adakah susu tu seswai utk kittens tu?
ada susu yg sesuai...
Forum: Rescuers & Fosterers 01-22-2011, 03:17 PM
Replies: 5
Views: 1,260
Posted By Nur_illiyana
Re: sincan nak cari mama / papa yang penyayang

ala comelnya sincan..{high}{high}{high}
Forum: Health, Disease & Diet 01-12-2011, 10:19 PM
Replies: 10
Views: 4,301
Posted By Nur_illiyana
Re: Selepas sebulan Dodo masih cirit-birit

hi,

apa kata awak cuba tips dari blog ni
http://dearcats.blogspot.com/2011/01/bagaimana-mengatasi-masalah-cirit-birit.html

tapi sebaik-baiknya dapatkan la nasihat Doktor Vet.. takut Dodo...
Forum: Pet Food 12-23-2010, 11:48 AM
Replies: 7,614
Views: 630,965
Posted By Nur_illiyana
Re: Blackwood

Kak Nurul,

yana nak KITTEN 4KG
tak boleh nk order dekat web akak..
Harap2 kali ni tak tertinggal kereta api lagi dh {victory}{victory}
Forum: Coffee Room 12-21-2010, 02:30 PM
Replies: 44
Views: 5,440
Posted By Nur_illiyana
Re: Kenapa perlu guna ejaan yang betul ketika menulis?

adrian,
keikanan?? {ohmygod}{ohmygod}

makin pening cikgu yg mengajar Bahasa Malaysia dekat sekolah..
Forum: Coffee Room 12-21-2010, 11:09 AM
Replies: 44
Views: 5,440
Posted By Nur_illiyana
Re: Kenapa perlu guna ejaan yang betul ketika menulis?

azmira,

"kekambingan" ??? {oh}{oh}
Forum: Coffee Room 12-17-2010, 04:17 PM
Replies: 44
Views: 5,440
Posted By Nur_illiyana
Re: Kenapa perlu guna ejaan yang betul ketika menulis?

memang sakit perut baca artikel tu..

Contoh ayat yang diambil dari perbincangan
"Haha.. cian dk kcik nieh...cper la agk nyer erk y rkm nieh, ptot nyer pjok la dk kck nieh.. huhu.. rse nyer lp...
Forum: Hall of Shame 12-15-2010, 11:15 PM
Replies: 1
Views: 3,288
Posted By Nur_illiyana
Re: ade org cube nak menipu sy mbeli kucing ragdoll..

hafina,

awak boleh baca thread kat bawah ni
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=4524
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3991&highlight=mudah
Forum: Events 12-03-2010, 10:57 PM
Replies: 10
Views: 4,004
Posted By Nur_illiyana
Re: Mycat 2010 CFA Cat Show - 12 AB rings

mozach,

di PICC (Putrajaya International Convention Center)
Forum: Pet Food 11-30-2010, 02:10 PM
Replies: 7,614
Views: 630,965
Posted By Nur_illiyana
Re: Blackwood

Owh...kalau macam tu tak apa la kak..
stok RC ada lagi kt umah..
Then Quit pon cancel la sekali..

Thanks kak {victory}
Forum: Cats & Kittens 11-30-2010, 11:00 AM
Replies: 1
Views: 862
Posted By Nur_illiyana
Re: miow2... patah kaki.....

onerie,

sy dh reply PM awak
Forum: Pet Food 11-30-2010, 10:08 AM
Replies: 7,614
Views: 630,965
Posted By Nur_illiyana
Re: Blackwood

Salam Kak Nurul,

yana nk tambah order.
Quit Tuna & Sasami 3tin

thanks
Forum: Coffee Room 11-29-2010, 02:38 PM
Replies: 91
Views: 23,555
Posted By Nur_illiyana
Re: Berhati-hati di Mudah

apa yg sy perasan tentang iklan2 macam ni.. diorang tak akan advertise lama..
dlm seminggu ja, lepas tu iklan tu dh tak ada..
sama mcm yg diorang advertise kt PF ni.. 2-3 hari,lepas tu iklan tu dah...
Forum: Pet Food 11-29-2010, 11:35 AM
Replies: 7,614
Views: 630,965
Posted By Nur_illiyana
Re: Blackwood

Salam Kak,

yana tertinggal keretapi la...huhuhu..
nk kitten 4kg boleh?
insyallah esok yana bank in
Forum: General Discussion 11-27-2010, 11:51 PM
Replies: 66
Views: 18,953
Posted By Nur_illiyana
Re: Spay & Neuter Programe

Congrats Ramzee and Kak Nurul..
hopefully usaha kalian berdua dapat membuka mata org lain ntk ambil berat dengan stray..
yana nk join tp kena tunggu stray cat kt umah ni dan yg kt opis tu tak takut...
Forum: Coffee Room 11-26-2010, 02:30 PM
Replies: 91
Views: 23,555
Posted By Nur_illiyana
Re: Berhati-hati di Mudah

aku_ais,

ni antara iklan tipu yg berleluasa di mudah..
diorg ni pernah iklan kt PF ni.. dan sy pernah email diorg..
jawapan standard yg diterima, kucing ni free tapi kena bayar cost shipping...
Forum: Cats & Kittens 11-22-2010, 11:44 AM
Replies: 30
Views: 24,069
Posted By Nur_illiyana
Re: kucing selseme teruk..help me:(

cahaya mata,
hill's A/D ni bukan ubat. ni wetfood untuk kucing yg tak sihat.
hanya di jual di klinik vet saja.
Forum: Cats & Kittens 11-17-2010, 12:44 AM
Replies: 51
Views: 3,838
Posted By Nur_illiyana
Re: Need Advice for 3 Furry Friend

hi kmleong,

i had try Breeder Celect and Feline Fresh before. this is my opinion.

Breeder Celect
recycled paper, expensive but really good in term of odor control.
it wouldn't clump but u...
Forum: Health, Disease & Diet 11-11-2010, 08:18 PM
Replies: 20
Views: 2,875
Posted By Nur_illiyana
Re: problem with kitten's ears

{scared}{scared} muntah dan cirit pulak??
yana tak pandai tp pengalaman yana kalau tukar makanan baby dylan mesti cirit dan muntah..sebab budak ni sensitif sikit..

mungkin nana boleh call dan...
Forum: Health, Disease & Diet 11-10-2010, 11:06 AM
Replies: 20
Views: 2,875
Posted By Nur_illiyana
Re: problem with kitten's ears

bahagian dada yg banyak isi tu..
rebus kosong ayam dan air sahaja (TANPA perasa dan garam)..
jangan rebus sampai empuk..rebus sampai ada merah2 sikit.. baru isi tu juicy..{victory}
Forum: Health, Disease & Diet 11-09-2010, 04:37 PM
Replies: 20
Views: 2,875
Posted By Nur_illiyana
Re: problem with kitten's ears

thanks kuntum sebab sebut pasal supplement..

nana boleh baca thread lama2, yg ada FK bgtau pasal fungsi setiap supplement..
dari perbincangan sy dengan my favorite Vet Dr Intan, Kitzyme antara yg...
Showing results 1 to 25 of 288

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 09:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.