Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 20 of 20
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: milocute
Forum: Coffee Room 12-11-2011, 08:55 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Meffy,

Had been reading your problem in one of the thread ... and I suddenly remembered our Yan ( a Johorean member {grin} ) had come up with this issue. Hopefully it can help u. Good luck.

...
Forum: Coffee Room 12-05-2011, 09:49 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

I really can't suggest any boarding place for you as I had bad experience for it. Once I did sent my cats for boarding to a well known boarding place which I assumed that their service should be a...
Forum: Coffee Room 12-05-2011, 09:28 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Hi,

I did read about your cat's problem in a forum. It's good to know that your cat are doing fine now. {good}
As for your question which vet I usually go for my cats is Permas Animal Clinic &...
Forum: Coffee Room 11-11-2011, 03:47 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Saya rasa baik awak pergi ke Vet Swasta for 2nd opinion. Explain kat vet tue symptom yang awak mention spt diatas. Kucing awak dah vaksin dan deworm tak? Mintak2 setakat masalah kecacingan je dan...
Forum: Coffee Room 11-09-2011, 06:56 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Kalau bab susu kucing tu memang sesetengah kucing memilih kot {shy} sama gak mcm anak2 saya tu. Pernah beli yang botol pink tu tapi bila diorang dok bau2 terus blah gitu je... sama gak dalam...
Forum: Coffee Room 11-08-2011, 10:04 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Ginger hilang???? {cry} Isk... hari tu masa akak amik BW tunang Tehah kata Ginger terlepas gak tapi jumpa balik. Dia kuar gie amik angin kot. Ginger pernah balik kg tak? Kalau pernah mesti dia kenal...
Forum: Coffee Room 11-08-2011, 09:52 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Jiran saya memang terlalu menyayangi kucing... tu sebab sampai 18 ekor... {victory} dia yang byk tunjuk ajar kat saya selama ni dan of course kami sama2 share info yg kami baca kat internet. Rumah...
Forum: Coffee Room 11-07-2011, 03:35 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

6 ekor still ok kot... cuma time diorang main kejar2 tue pening skit tp enjoy tgok diorang happy. Bila balik penat2 kerja... Sakura wajib sambut saya depan sliding door tp yang lain tue ikut mood...
Forum: Coffee Room 11-07-2011, 01:17 AM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Yup, betul lah tu ( Flea Collar) Saya beli kat petshop je. Dalam RM12 kalau tak silap. Bentuk dia macam cat's collar biasa cuma takda loceng and diameter mcm lebih skit manakala panjang boleh adjust....
Forum: Coffee Room 11-07-2011, 01:05 AM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Ok lah tue... Good to hear dah ada improvement. Ok lah tu.. kira mop hall dengan kitchen je. Blh kuar peluh sikit... tak yah gi gim {grin} Awak kat johor area mana?

Pasal saya ada brape ekor anak...
Forum: Coffee Room 11-05-2011, 12:25 AM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Takpelah... nanti adalah reply kat thread tu. Otai2 busy kot. Kalau awak takda sangkar maybe awak blh kuarantinkan kat satu bilik je dulu... kucing awak bebas dan awak plak hanya perlu mop hari2 satu...
Forum: Coffee Room 11-05-2011, 12:04 AM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Kalau vet yg letak supposed to be ok lah... sebab ubat tue kena letak betul2 kat lapisan kulit dia di bahagian tengkuk kucing... maknanye kn selak betul2 bulu dia br ubat tu berkesan.
Kucing saya...
Forum: Coffee Room 11-03-2011, 05:20 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Saya harap tak berputus asa dengan stray cat yang awak adopt disebabkan kutu. Saya suggest cuba kuarantin dulu then bersihkan cage dia hari2 dan jangan lupa pujuk kucing awak yang terpaksa kurung dia...
Forum: Coffee Room 11-03-2011, 05:12 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Saya bukan otai yang berpengalaman sangat dalam bab kucing sebab saya pun dalam proses belajar. Tapi mengikut pengalaman saya yang tak seberape iaitu semasa saya adopt stray cat saya baca komen oleh...
Forum: Coffee Room 10-31-2011, 01:37 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

{good}{good}{good} i'm proud with u Meffy for adopting a stray kitten. Nanti uploadlah gambar dia ek. Nama dia ape awak bagi? Kucing yg comot kalau diberi penjagaan yang betul dan kasih sayang akan...
Forum: Coffee Room 07-02-2011, 07:27 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Bestnyer .... teringin sangat nak jd volunteer tapi lambat tau pasal event nie.... kene oncall weekends nie. Kalau kene panggil jenuh gak {ohmygod} Esok akan cube gie curi2 masa nak g event nie....
Forum: Coffee Room 06-21-2011, 07:59 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Si Sasuke Jr. yang buat mama pening.... Makan memilih betul macam ayahnya. Mamat jiwang yang rutin hariannya adalah melihat burung berkicauan di pagi hari {shy}
Forum: Coffee Room 06-21-2011, 07:51 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Wah..... mama2 dan papa2 miow kat Johor ni buzy belaka ek...... sunyi sepi forum nie...... {catsleep} Semalam dapat stok dati Fatehah.... percubaan 2kg BW adult telah berjaya kecuali bagi si Sasuke...
Forum: Coffee Room 04-23-2011, 06:53 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

Yang tentang Dr. Razlan tu....

Ya saya memang dah banyak kali berurusan dengan beliau. Itu tak masuk yang jiran saya yang ada berbelas ekor kucing {victory} Tapi nak bagitau yang neuter dengan dr....
Forum: Coffee Room 04-23-2011, 06:41 PM
Replies: 90
Views: 30,134
Posted By milocute
Re: Johorean Petfinder Forumers...

nak jawab soalan dari tread yg lama {shy}

Dr Mardiah adalah doc kat wondercare, johor jaya tu. Dia caring sgt2.
Masa saya bwk tom dan sakura yang lemah tu, dia periksa dan buat prosedur termasuk...
Showing results 1 to 20 of 20

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 07:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.